08/09/2013: ERC Hoeilaart – ROFC Stokkel: 3-3

Vorige week kon ERC Hoeilaart beletten dat Wezembeek kon scoren, maar door een ongelukkige owngoal moest het de 3 punten toch in Wezembeek laten. Afgelopen zondag moest ERCH dus op zoek naar het eerste puntengewin, bij voorkeur met een overwinning. Dat moest dan gebeuren tegen Stokkel, dat net als Wezembeek beschouwd wordt als één van de sterkere ploegen uit 2de provinciale A. In het Hoeilaartse team ontbreken nog altijd Kevin Van Crombrugge en Yunus Yildiz wegens blessures. Ten opzichte van vorige week wijzigde trainer Philippe Wayenbergh z’n elftal op 1 plaats: Tom Gysegom kreeg de voorkeur in de spits op Maxime Legrand.
20130908_1
Na de studieronde is het de thuisploeg die als eerste kan dreigen. Aussama Oulanti zet een knappe actie op maar in plaats van zelf z’n kans te wagen geeft hij de bal door naar Gysegom maar die staat buitenspel. Aan de overkant verliest Hassan Begdouri de bal zodat Vandenbossche kan profiteren. Gelukkig strandt zijn schot op de paal. Het spel gaat goed op en af en we zitten nog maar in minuut 10 wanneer ERCH een vrije trap mag nemen op de 16 meter lijn. Timothy Van Brusselen schiet centimeters voorlangs. Aanvallend blijven de Doenders veruit het gevaarlijkst. Zo moet de bezoekende doelman met z’n dikke teen de 1-0 voorkomen. Ook Oulanti  wordt door Van Brusselen alleen voor de keeper gebracht maar hij schiet pal op de portier. Wie de kansen niet afmaakt krijgt wel eens het deksel op de neus en zo gebeurt het ook me ERCH. Na balverlies op het middenveld wordt de Hoeilaartse defensie simpel uitgetikt en de 0-1 is een feit. Nog voor de rust wordt het zelfs 0-2 als De Boosere zijn verdediger zuiver op snelheid pakt en netjes afwerkt. Het ziet er met de rust in het vooruitzicht dus benard uit voor Hoeilaart, maar Jeroen Van Tricht kan toch nog hoop brengen in de Hoeilaartse rangen door de aansluitingstreffer laag in de hoek binnen te schieten: 1-2 met de rust. 20130908_2
Bij aanvang van de 2de helft moet de thuisploeg dus op zoek naar de gelijkmaker. Het overwicht voor de Doenders is duidelijk, maar echt doelgevaar komt er aanvankelijk niet. Gaandeweg stapelt ERCH de goede doelkansen op zonder deze echter om te zetten. Vooral het vizier van Gysegom lijkt nog niet op scherp te staan. Stokkel van zijn kant kan nog welgeteld 1 keer dreigen langs Vandenbossche maar Penasse verkleint goed zijn hoek. In de voorlaatste minuut van de match kan ERCH dan toch de oververdiende gelijkmaker scoren maar de scheidsrechter had handspel gezien van de kapitein van Stokkel. Geen goal dus maar wel penalty en rood voor de bezoekende kapitein. Gelukkig houdt Oulanti het hoofd koel en zet de elfmeter om: 2-2! We zijn intussen al in de blessuretijd beland wanneer de ingevallen Legrand diep wordt gestuurd en in de grote rechthoek ten val wordt gebracht. De scheidsrechter legt de bal opnieuw op de stip. Weer zet Oulanti zich achter de bal en voor de 2de keer kan hij de doelman verslaan: 3-2! Stokkel mag dan nog een laatste aanval opzetten maar die wordt op een (te) mooie plaats foutief gestuit. Allou neemt het geschenk in dank aan en met een goed geplaatste vrije trap laat hij Penasse aan de grond genageld staan: 3-3!
In een knotsgekke slotfase moest ERCH dus alsnog een gelijkspel toestaan nadat het een achterstand omboog in een voorsprong. De scheidsrechter liet inderdaad té lang overspelen, maar anderzijds had Hoeilaart toen al ruim genoeg kansen gehad om de zege veilig te stellen. Dat 2 van de 3 Hoeilaartse goals via een strafschop werden gescoord was tekenend. De efficiëntie moet dus duidelijk omhoog. Stokkel kon wat dat betreft veel betere statistieken voorleggen en was naar verluidt aangenaam verrast door het sterke spel van de Doenders . Dit alles in gedachten moet de ploeg dus volgende week op het veld van Ohain op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Wij hebben er alvast goede hoop in!
Doelpunten: 36′ Bouhna (0-1), 41′ De Boosere (0-2),  43′ Van Tricht J. (1-2), 89′ en 91′ Oulanti (pen. 2-2 en pen. 3-2), 94′ Allou (3-3)
ERCH speelde met: Penasse, Janssens, Chaabi, Begdouri (65′ Afkir), Stiellemans (73′ Legrand), Van Tricht D., Oulanti, Glisic, Van Tricht J., Van Brusselen, Gysegom (82′ Hamed)