12/08/2018: ERCH A – Olympic Charleroi

 

Vorige zondag plaatste ERC Hoeilaart zich na strafschoppen op het veld van Sporting Hasselt voor de 3de ronde van de Beker van België (Croky Cup). Daarin moesten de Doenders het afgelopen zondag opnemen tegen Olympic Charleroi, opnieuw een ploeg uit de 2de amateurklasse. De wedstrijd gold als een mooie afsluiter van een 3 dagen durende stage die de ploeg had doorgebracht in de buurt van Zeebrugge. Door de beurtrol die trainer Laurent Dricot ogenschijnlijk toepast, nam doelman Bjarne Vandervoort plaats op de bank naast zijn maatje Dylan Vandiest, Paolo Omonga en Adaon Kalala.

Chris Mwaso pakte sterk maar moest zich finaal toch gewonnen geven.

Na een steriele openingsfase kan Diogo Inacio Ribeiro als eerste voor gevaar zorgen voor de thuisploeg, maar zijn knal gaat een halve meter over het doel. Langzamerhand nemen de bezoekers de bovenhand en eisen de bal op. Veel dreiging gaat daar niet van uit, tot even voor het halfuur doelman Chris Mwaso het leder in de voeten van een bezoeker duwt, maar die lijkt te verrast en hij stift de bal naast de kooi. Even later mag Charleroi een vrije trap nemen op zo’n 20 meter maar Mwaso voorkomt met een fraaie parade een achterstand voor zijn ploeg. Hoeilaart voetbalt aardig mee met de op papier sterkere bezoekers maar kan toch voor te weinig dreiging zorgen. Het laatste doelgevaar komt van de Henegouwers maar Mwaso staat paraat en redt een poging van dichtbij na een verre voorzet vanop links. We gaan rusten met een al bij al billijke 0-0 tussenstand.

Na de pauze eist Charleroi nog nadrukkelijker de bal op en de bezoekers voeren langzaam maar zeker de druk op. ERCH kan er nog maar zelden uitkomen en al te vaak wordt met de lange bal niemand bereikt voorin. Open doelkansen komen er niet voor Olympic maar toch heeft Mwaso zijn handen vol met de doelpogingen van onder andere Nendaka Tshiunza en Henri. Naarmate de wedstrijd vordert lijkt het vat van de Doenders wat leeg te geraken en de bezoekers behalen vooral fysiek de bovenhand. Toch lijkt de Hoeilaartse verdediging onder leiding van een sterk spelende kapitein Yvan Suarez Barrio stand te houden en opnieuw lijkt een strafschoppenreeks het pleit te gaan beslechten terwijl de klok verder tikt. Maar uiteindelijk bezwijkt de thuisploeg onder de druk en wordt het overwicht voor Olympic in de 88e minuut dan toch omgezet in een doelpunt. Invaller Tian Luvuezo wordt door Bochet vrijgespeeld ter hoogte van het penaltypunt en hij kan laag binnen plaatsen.  ERCH is niet meer bij machte om nog iets terug te doen en het blijft 0-1.

Het bekeravontuur in de Croky Cup eindigt voor ERCH dus in de 3de ronde na een zeer verdienstelijk parcours. De Doenders leken een goede kans te maken om via de strafschoppen voor een nieuwe stunt te kunnen zorgen, maar uiteindelijk kan wellicht zich iedereen in de uitslag vinden. Al blijft zo een late tegentreffer uiteraard zuur. Spelers en staf mochten echter met opgeheven hoofd het veld verlaten en mogen met een goed gevoel terugblikken op deze bekercampagne.  De eerstvolgende wedstrijd wordt nu woensdag 15/08/2018 om 19u00 thuis gespeeld tegen FC Perk voor de Beker van Brabant.  Supporters op post!!

Doelpunten: 88′ Luvuezo (0-1)
ERCH speelde met: Mwaso, Litu, Marques Tereso, Suarez Barrio, Goffart, Wénin, Kanyinda, Beaunom (80′ Kalala), Lénaers, Pirotte.