14/12/2014: ERC Hoeilaart A – KCS Machelen

De manier waarop ERC Hoeilaart A vorige week ging winnen op het veld van rode lantaarn Wezembeek, ging niet van een leien dakje.  Er werden ruim voldoende kansen gecreëerd maar de afwerking haperde duidelijk.  Dat moest dus beslist beter tijdens de wedstrijd van afgelopen zondag.  Want niemand minder dan Machelen kwam op bezoek, de ploeg die net boven ERCH stond in de rangschikking op de 4de plaats.  Bovendien hadden de bezoekers nog een sportieve rekening te vereffenen voor de late tegentreffer in de heenmatch die de Doenders de zege schonk.  Bij ERCH ontbraken Yassine Chaabi (schorsing) en Aussama Oulanti (vakantie).

Terwijl de spelers van ERCH ogenschijnlijk nog van het mooie herfstzonnetje aan het genieten zijn, rondt topschutter Ado Bushiri meteen een vlotte Machelse aanval af: 0-1 binnen de eerste minuut van de wedstrijd.  De thuisploeg begint dus -niet voor het eerst dit seizoen- met een achterstand aan de wedstrijd.  Machelen laat het initiatief aan Hoeilaart en lijkt al meteen op de counter te loeren.  Doelgevaar levert het Hoeilaartse balbezit niet meteen op, al wordt na een kwartier spelen een hoekschop tegen de deklat gekopt.  De bezoekers lijken stand te houden, al neemt de Hoeilaartse druk stilaan toe naarmate de eerste helft vordert.  Na een half uur spelen krijgt ERCH een uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren.  Een bezoeker begaat handspel in de zestien en op aangeven van de lijnrechter gaat de bal op de stip.  Denis Ghys zet zich achter de penalty en scoort via de binnenkant van de paal buiten het bereik van Vansweevelt de 1-1.  De Doenders putten moed uit de gelijkmaker en drukken Machelen tegen het Eigen doel.  Net voor de rust snelt Nathan Huybrechts alles en iedereen voorbij en knalt de 2-1 mooi in de kruising binnen!  ERCH zet daarmee nog voor de rust een scheve situatie recht.

Na de pauze gaat Machelen op zoek naar de gelijkmaker en maakt een paar keer aanstalten op de 2-2, maar de paal en een puike doelman Cedric Penasse voorkomen telkens een Machels doelpunt.  Iets voor het uur kan ook Hoeilaart nog eens dreigen maar de lage schuiver van Adaon Kalala gaat centimeters naast.  Maar het is slechts uitstel van executie.  Halverwege de 2de helft diept Timothy Van Brusselen de voorsprong van zijn team uit door vanuit de 2de lijn binnen te knallen: 3-1!  Een dikke 5 minuten later lijkt de match helemaal gespeeld. Janko Glisic zet zich goed door op zijn linkerflank en legt breed naar Ghys. Die legt op zijn beurt de bal klaar voor Van Brusselen die samen met een bezoeker de bal lijkt te raken.  Wie de bal nu het laatst raakt is niet duidelijk, maar het leder verdwijnt in doel: 4-1.  En het is nog niet gedaan.  Tien minuten voor tijd gaat een vrije trap van Machelen nog tegen de paal.  Maar het is de thuisploeg die nog 2 keer kan scoren.  Eerst zet Van Brusselen een 2de penalty om na een haakfout op Kalala.  In de slotminuut pikt ook Dimitri Meysmans nog z’n goaltje mee en legt de eindstand vast op 6-1.

Ondanks de (zeer) vroege achterstand konden de Doenders deze ombuigen in een klinkende zege.  De cijfers zijn misschien wel overdreven, maar de zege is daarom niet minder verdiend.  Toen Machelen na rust verzuimde te scoren deed ERCH dat wel en dat maakte het verschil.  Door deze overwinning springt Hoeilaart over Machelen in de rangschikking en gaat daardoor de winterstop in op een mooie 4de plaats. Tijdens de winterstop oefent ERCH A op 4 januari thuis tegen Black Star. Aftrap om 15.00 uur!

Doelpunten: 1′ Bushiri (0-1), 31′ Ghys (pen. 1-1), 43′ Huybrechts (2-1), 68′ Van Brusselen (3-1), 74′ X (4-1), 81′ Van Brusselen (pen. 5-1), 90′ Meysmans (6-1)
ERCH speelde met: Penasse, Stiellemans, Meysmans, Van Tricht, Janssens, Ghys (78′ Willemans), Van Brusselen (85′ Begdouri), Kalala, Huybrechts, Afkir, Glisic (82′ Hamed).