04/01/2015: ERC Hoeilaart A – FC Black Star A

Om de winterstop niet al te lang te laten duren en gezien de gunstige weersomstandigheden, laste de technische staf van ERC Hoeilaart A een oefenmatch in op zondag 4 januari. De tegenstander was ietwat verrassend FC Black Star Neder-over-Heembeek, de nummer laatst in 2de provinciale C.  Bij ERCH ontbraken Elton Pila (blessure), Nathan Huybrechts (examens), Shayker Hamed en Aussama Oulanti.

Na een evenwichtige openingsfase nam de thuisploeg vrij snel de bovenhand.  Nog voor het eerste kwartier is verstreken kunnen de Doenders dan ook al 2 keer scoren.  Eerst is het Janko Glisic die de 1-0 kan binnenprikken, en een minuutje later glipt Timothy Van Brusselen door de buitenspelval en lobt knap de doelman: 2-0.  De bezoekers kunnen maar weinig tegenstand bieden.  Halverwege de eerste helft mag de thuisploeg een hoekschop nemen. Die wordt doorgekopt door Jeroen Van Tricht en Joris Willemans kan voor de 3-0 zorgen.  Pas na een half uur kan Black Star een eerste keer dreigen vanop stilstaande fase.  Doelman Cedric Penasse blijft aan de grond genageld maar de paal brengt redding. Aan de overkant wordt Denis Ghys neergetorpedeerd maar hij kan nog wel de bal fraai meegeven aan Van Brusselen die de doelman andermaal geen kans laat: 4-0.  Net voor de pause moet Penasse nog uitpakken met een knappe redding om de 4-1 te voorkomen.

De 2de helft is een stuk minder boeiend voor de ERCH-supporters. Aanvankelijk kan de thuisploeg nog dreigen, maar op het uur kan Black Star dan toch de eerredder scoren vanop vrije trap.  De Doenders lijken er niet echt veel zin meer in te hebben en het zijn de bezoekers die nog een paar keer kunnen dreigen.  Maar ofwel redt Yannick Van Voorhuyzen, ofwel belandt de bal op de paal.  In de slotfase valt Adaon Kalala nog uit met een blessure.

Een oefenpot die niet echt veel bij bracht met het oog op de moeilijke verplaatsing van volgende week naar het stugge Sartois.  Bovendien lijkt trainer Wayenbergh flankspeler Kalala een tijdje kwijt te zijn door een blessure.  We geven u ook nog graag mee dat de Hoeilaartse P4 op zaterdagavond in de gietende regen met 0-1 ging winnen op het veld van RJ Wavre B.

Doelpunten: 12′ Glisic (1-0), 13′ Van Brusselen (2-0), 23′ Willemans (3-0), 34′ Van Brusselen (4-0), 60′ X (4-1)