07/12/2014: KFC Wezembeek – ERC Hoeilaart A

 

Na de knappe thuiswinst tegen Rixensart moesten de jongens van coach Wayenberg naar rode lantaarn Wezembeek. Met de wedstrijd in St-Michel van veertien dagen geleden nog in het achterhoofd, hoopten vele Doenders dat deze keer de tegenstander wel snel naar de keel kon gegrepen worden. Jason Janssens kwam terug uit schorsing en op de bank namen Shayker Hamed, Dimitri Meysmans en Joris Willemans plaats naast reservedoelman Van Voorhuyzen.

Op het kleine en drassige veld nam ERCH meteen het heft in handen. De stevige, maar weinig wendbare verdediging van Wezembeek had het moeilijk met de snelle Hoeilaartse aanvallers. Zo kon ERCH al snel juichen toen Janko Glisic uit een scherpe hoek de openingstreffer op het bord zette nadat Nathan Huybrechts getorpedeerd werd door thuisdoelman Vandeloise. ERCH al vlug op rozen leek het, maar opeens leek geen enkele actie meer te lukken. Bij de eerste hoekschop van Wezembeek stond de stand dan ook prompt gelijk toen een thuisspeler na een hoekschop  aan de tweede paal ongehinderd kon inschieten. ERCH was niet bij machte om goede kansen af te dwingen en sukkelde meer met de staat van het veld dan dat het lief was. Rusten dus met een draw en daar was wegens de kansarme eerste helft weinig op te zeggen.

Na de koffie en de vermoedelijke preek van coach Wayenberg kwam Dimitri Meysmans het veld op in plaats van Nicolas Stiellemans. ERCH kwam duidelijk met goede bedoelingen uit de kleedkamer en al meteen moest de ref naar de stip wijzen toen Glisic aan de trui werd getrokken. Timo Van Brusselen nam zijn verantwoordelijkheid en trapte de bal hard in de hoek. De Doenders hadden nu duidelijk bloed geroken en de aanvallen volgden elkaar op. Bij één van hen kon Glisic trappen en de bal caprioleerde via een been over de kansloze doelman in het doel. Één – drie en boeken toe dus, dacht iedereen. Maar vreemd genoeg liet ERCH zich opnieuw op een stilstaande fase ringeloren en de aansluitingstreffer was een feit. Ondanks gebibber bij elke corner en vrije trap die volgde in het Hoeilaartse doelgebied, waren het toch de Doenders zelf die nog een aantal keer dicht bij een vierde treffer kwamen. Huybrechts tot driemaal toe, Glisic en Meysmans bleven echter net niet koelbloedig genoeg om de winst helemaal te verzekeren. Het laatste fluitsignaal van de ref betekende dan ook een zucht van opluchting bij gans ERCH.

Een verdiende overwinning van ERCH dus, maar het kan zichzelf toch terug op de borst slaan dat het niet sneller de wedstrijd “dood kneep” en dat het weer op stilstaande fases al te gemakkelijk doelpunten slikte. Langs de andere kant creëerde de ploeg wel meer dan voldoende kansen op een klein en moeilijk bespeelbaar veld. Hopelijk kan de laatste wedstrijd van 2014 ook positief afgesloten worden, zodat alle Doenders met een leuk gevoel de eindejaarsfeesten in kunnen. Machelen is echter een meer dan stevig geheel en we mogen dan ook van een topwedstrijd spreken. Afspraak komende zondag om 14u30 aan de Kapelstraat. Supporters, allen op post !!

Doelpunten: 4′ Glisic (0-1), 12′ X (1-1), 47′ Van Brusselen (1-2, pen), 53′ Glisic (1-3), Van Rossem 66′ (2-3)  
ERCH speelde met Penasse, Begdouri (62′ Willemans), Afkir, Chaabi, Van Tricht, Janssens, Stiellemans (46′ Meysmans), Huybrechts, Glisic, Kalala (77′ Hamed), Van Brusselen.