06/04/2014: ERC Hoeilaart – RC Sartois A: 0-1

 

Twee weken geleden verzekerde ERC Hoeilaart zich quasi zeker van een verlengd verblijf in 2de provinciale. De Doenders wonnen verdiend met 0-2 p het veld van degradatiekandidaat Nossegem.   Afgelopen zondag kwam Sartois op bezoek. De heenmatch leerde ons dat de Waals-Brabanders een stevige en vooral fysieke ploeg hebben die verdedigend erg stug voor de dag kan komen.  Bij Hoeilaart was bijna iedereen beschikbaar, al blijft Timothy Van Brusselen voor de rest van het seizoen buiten strijd.  Zijn blessure aan de knie evolueert naar eigen zeggen wel gunstig, ook al vreesde hij even dat hij moest stoppen met voetballen.  Hassan Begdouri begon op de bank, met naast hem Yunus Yildiz, Kevin Van Crombrugge en Yannick Van Voorhuyzen.

De thuisploeg heeft het initiatief in de openingsfase en zoals verwacht trekt Sartois een dubbele gordel op voor eigen doel.  Het is dan ook wachten tot op het kwartier vooraleer we enig doelgevaar mogen noteren. Jeroen Van Tricht knalt goed op doel maar doelman Godfroid haalt de bal uit de winkelhaak. Halverwege de eerste helft gaat Godfroid opnieuw goed plat op een kopbal die nochtans goed naar de grond wordt gericht.  Maar verder valt er weinig te beleven in een gesloten partij.  Toch kan ERCH scoren als Godfroid de bal lost en Van Tricht met een fraaie retro de 1-0 scoort.  De lijnrechter signaaleert echter (imaginair) gevaarlijk spel en het doelpunt wordt onterecht afgekeurd.  Daardoor gaan we rusten met een 0-0 tussenstand.

Bij het begin van de 2de helft tonen de bezoekers zich het gretigst. Er komen dan ook een paar halve kansen voor Sartois, maar scoren lukt niet. Trainer Wayenbergh voert dan een paar wissels door zodat Yildiz en Begdouri in het veld komen voor Termini en Stiellemans.  Dit brengt echter weinig soelaas.  Integendeel, het is Sartois dat op voorsprong kan komen tegen de gang van het spel in.  De scheidsrechter verzuimt – niet voor het eerst- om duidelijk handspel te fluiten, en bij de daaropvolgende counter maakt Sebastien Linskens het fraai af: 0-1!  Hoeilaart, dat tot dan toe het tempo te laag hield, schiet wakker en gaat op zoek naar de gelijkmaker.  Maar zoals zo vaak de laatste maanden ontbreekt er creativiteit en frisheid in de Hoeilaartse opbouw om voor veel doelgevaar te zorgen.  Janko Glisic krijgt in het slot van de match de gelijkmaker van Tom Gysegom op een presenteerblaadje aangeboden, maar hij knalt  van dicht bij toch nog binnen het bereik van de doelman. Het blijft 0-1.

Ook al zat er te weinig vaart in het Hoeilaartse spel, een nederlaag verdienden de Doenders geenszins.  Sartois kwam in de eerste plaats om te verdedigen en dat plannetje lukte perfect.  Bovendien konden de bezoekers één rake counter afmaken en lieten de thuisploeg met lege handen achter.  Volgende week gaat ERCH op bezoek in Machelen en die ploeg heeft nog een openstaande rekening van de 3-0 nederlaag uit de heenronde staan met de Doenders.

Doelpunten: 70′ Linskens (0-1)
ERCH speelde met: Penasse, Stiellemans (68′ Begdouri), Chaabi, Van Tricht J., Oulanti, Janssens, Glisic, Gysegom, Hamed, Afkir (72′ Van Crombrugge), Termini (61′ Yildiz).