12/10/2014: ERC Hoeilaart A – RRC Etterbeek A

Affcihe_Mosselfestijn2014_facebook

Wie vorige week de verplaatsing had gemaakt naar Grez-Doiceau, ,was getuige van een fris en goed spelend ERC Hoeilaart op het veld van de leider.  De Doenders keerden echter met lege handen huiswaarts, ondanks de sterke prestatie.  Een lucky goal besliste de match in het voordeel van Grez.  ERCH was er dus op gebrand dit recht te zetten tijdens de thuismatch tegen Etterbeek van afgelopen zondag.  Doelman Cedric Penasse moest geblesseerd aan de kant blijven. Hij werd vervangen door Yannick Van Voorhuyzen.  Verder werd Aussama Oulanti in de basis vervangen door Adaon Kalala (ex-Etterbeek), nadat Oulanti de hele week ziek was geweest. Verder geen wijzigingen, al keerde Sami Afkir terug in de kern. Hij begon op de bank naast Shayker Hamed, Elton Pila en Oulanti.

Yannick_Web

Yannick Van Voorhuyzen verving Cedric Penasse met verve

Hoeilaart begint goed aan de wedstrijd en drukt Etterbeek terug op eigen helft.  Het is dan ook logisch dat de thuisploeg nog voor het eerste kwartier is vertstreken op vorsprong komt.  Doelman Tillens werkt een hoekschop weg pardoes in de voeten van Timothy Van Brusselen die niet twijfelt en de 1-0 buiten het bereik van de portier binnenknalt!  Etterbeek kan geen vuist maken en na een goede twintig minuten staat het bijna 2-0 wanneer Denis Ghys alleen voor de doelman opduikt maar zijn lob is nog net binnen het bereik van Tillens die klemt.  Halverwege de eerste helft wordt Van Voorhuyzen  een eerste keer aan het werk gezet en hij gaat goed plat op een laag schot in de hoek.  Tijdens de laatste 10 minuten voor de rust komen de bezoekers beter in de match, maar toch komt het doelgevaar van ERCH.   Doelman Tillens moet met een parade uitpakken om de 2-0 te voorkomen bij een vrije trap van Yassine Chaabi.

Na de pauze zien we een 2de helft die gelijkopgaand vordert.  Even voor het uur is er een scrimmage voor het Hoeilaartse doel maar een bezoeker mist zijn schot volledig vanop zo’n halve meter van de kooi.  Hier komt ERCH goed weg.  Even later volgt er een beslissend moment wanneer Bedou Dipakayi z’n 2de gele kaart onder neus geduwd krijgt en Etterbeek bijgevolg met z’n tienen valt.  Maar de Brusselaars lijken niet onmidellijk last te hebben van het mannetje minder.  Meer nog, Zo’n 20 minuten voor tijd scoren ze de gelijkmaker.  Nadat de scheidsrechter verzuimde om tot 2 maal toe de bal op de stip te leggen in het voordeel van Hoeilaart, doet hij dat wél aan de overkant na een licht contact tussen Chaabi en Badr waarbij die laatste neergaat in de 16.  Van Voorhuyzen kiest de goede hoek maar komt vingertoppen te kort om de penalty te keren: 1-1.  Met nog een klein kwartiertje op de klok brengt coach Wayenbergh ex-Etterbeek spits Elton Pila in het veld.  Ook hij wordt foutief gestuit in de grote rechthoek, maar andermaal gebaart de scheidsrechter van kromme haas.  Maar een minuutje later zet Sami Afkir een goede solo op vanop links en laat z’n man ter plaatse.  Onrechtstreeks komt de bal bij Janko Glisic terecht die de 2-1 loeihard binnenknalt.  Etterbeek zet nu alles op alles en neemt risico’s.  Daardoor krijgen zowel Ghys als Pila uitstekende kansen om de match te beslissen wanneer ze alleen voor de doelman verschijnen, maar geen van beiden kan afwerken.  Na een spannende slotfase fluit de scheidsrechter uiteindelijk dan toch af en is de 2de overwinning van het seizoen binnen voor de Doenders.

Duidelijk een verdiende zege voor ERCH, dat wel de match eerder had kunnen beslissen.  Net als vorige week in Grez ontbrak het aan realisme voor doel.  In een vrij sportieve match vielen niet minder dan 11 (!) gele kaarten waaronder 6 voor Hoeilaart. Dat bleef niet zonder gevolgen naar de volgende wedstrijd toe.  Dimitri Meysmans en Hassan Begdouri zullen immers de moeilijke verplaatsing naar Houtain Genappe niet kunnen maken wegens een gele schorsing.  Graag vermelden we ook nog het ERCH mosselfeest van volgend weekend (17-18-19 oktober) in de cafetaria aan de Kapelstraat.

Doelpunten: 12′ Van Brusselen (1-0), 71′ Lusadusu (pen. 1-1), 78′ Glisic (2-1)
ERCH speelde met: Van Voorhuyzen, Begdouri, Meysmans (Oulanti), Chaabi, Van Tricht, Janssens, Ghys, Van Brusselen, Kalala (77′ Pila), Huybrechts (61′ Afkir), Glisic.