11/09/2016: HO Veltem A – ERC Hoeilaart A

ERCH kende niet meteen de start van de competitie waar het op hoopte. Een zware nederlaag op de openingsspeeldag op het veld van Kampenhout en een thuisnederlaag tegen het sterkte Bierbeek, zorgde ervoor dat de jongens van coach Wayenberg met nul punten richting promovendus Veltem trokken. Op een knappe kunstgrasmat zochten de Doenders naar de eerste punten van het seizoen, doch de groen-witten van Veltem waren reeds zeer lang ongeslagen op eigen terrein. Nieuwkomers El Mokhtari en Eloy Suarez waren nog niet wedstrijdfit en zaten dus niet in de kern. Ook Cédric De Schaut, Raf Renard en Loic Dehas ontbraken. Op de bank namen 4 veldspelers plaats, zijnde Wout Soetaert, Patrick Bilong, Steven op ‘t Eynde en Dimitri Meysmans.

Onder een matige belangstelling startte ERCH in overdrive en drong de thuisploeg meteen achteruit. Met snelle pressing en een vlotte balcirculatie waren de eerste kansen dan ook voor de bezoekers. Dandois Devos krulde een vrije trap knap over de muur, maar de thuisdoelman kon deze net op de lijn nog keren. Een knappe actie van Bilal El Mesbahi kende ook geen succes, want opnieuw had de doelman een kanppe parade in huis op zijn knal. Aan de overzijde moest ook Kevin Hannon attent blijven toen een voorzet-schot net onder de lat viel. Ondanks het feit dat het spel zeker niet bitsig was, slaagde de warrig leidende ref er in om diverse spelers kaarten aan te smeren, veelal voor protest. Dit zorgde er wat voor dat het tempo uit de match verdween en ook de Doenders konden minder en minder hun wil opdringen. Tot grote kansen voor beide ploegen zorgde dit echter niet meer, buiten een knappe solo van Kalala die echter net niet kon afwerken.

Na rusten zorgde ERCH alweer voor een verschroeiende start. Een knal van Kalala trof de buitenkant van de paal en opnieuw een knappe actie van El Mesbahi in de rechthoek werd gepareerd door de doelman. Aan de overzijde was Hannon zo goed als werkloos tot Nicodème dom balverlies wilde rechtzetten, maar jammer genoeg was de aanvaller slimmer en ging de bal na de late tackle terecht op de stipt. Deze werd koelbloedig omgezet door Van Hentenrijk en ERCH was op achtervolgen aangewezen. Het spel kon nu letterlijk alle kanten nog uit, want door de ruimte die er onstond, kon Veltem naar hartelust counteren en moest ERCH wel risico’s gaan nemen. Toch klom de thuisploeg door het oog van de naald toen een hoekshop door Jeroen Van Tricht staalhard op de onderkant van de dwarsligger werd gekopt. Even later kreeg Jonas De Schaut dan volledig onterecht een tweede geel karton en dus rood onder de neus gestopt toen hij terecht een hoekschop claimde bij de grensrechter en de ref het nodig vond om zijn gezag op de verkeerde manier weer eens te laten gelden. Jammer, in – nogmaals – een op zich meer dan faire partij, zonder veel fouten. Toch leek ERCH toch nog met het oververdiende punt te gaan lopen nadat Adaon Kalala sneller op de bal was dan de doelman, maar zijn punter strande tergend traag op de binnenkant van de paal en de reboud kon ook niet door de ingevallan Soetaert verzilverd worden. Aan de overzijde hield Kevin Hannon op de counter de thuisploeg van de tweede en beslissende treffer door goed in de voeten te duiken van de thuisspits. De ref had blijkbar zijn boekje vol geschreven, want floot netjes af zonder blessuretijd bij te tellen.

Alweer een zeer frusterende namiddag voor de Doenders, die ondanks de meer dan degelijke prestatie, nu alleen puntenloos onderaan de rangschikking bengelen. In deze positie slaat vaak ook alles tegen en rolt een bal net tegen de paal in plaats van binnen, lijkt de arbitrage net iets minder objectief te zijn, enzovoorts, enzovoorts. Feit is echter dat de naakte cijfers pijn aan de ogen doen en dat de komende opdrachten nu wel bijzonder onder veel druk zullen gespeeld worden, gezien de “0” echt wel van de tabellen moet. Enig positief punt is momenteel dat het spelpeil op zich zeker degelijk is en dat de inzet en enthousiasme van de groep er nog is. Blijven verder werken dus en hopelijk wordt in de eerstvolgende match alle frustraties van zich afgespeeld en kunnen we de eerste punten bij schrijven.

Volgende opdracht is pas binnen 14 dagen, op zondag 25 september 2016 als we thuis VK Liedekerke op bezoek krijgen aan de Kapelstraat. Supporters, allen dan op post !!
Maar eerst nog genieten van hopelijk gezellige en aangename Druivenfeesten in Hoeilaart !

Nog even meegeven dat onze B-ploeg in haar maidenjaar in 3e provinciale dan weer zijn start niet gemist heeeft. Met 7 op 12 (uit 4 wedstrijden dus) zitten ze in de brede middenmoot. De jongens van coach Denayer hopen dan ook in de volgende wedstrijden hun puntentotaal verder aan te dikken. Volgende afspraak voor ERCH B is de verplaatsing naar KO Begijnendijk. Deze match vindt wel tijdens de Feesten plaats, op zondag 18/09 om 15u in Begijnendijk. Dus wie even van de Feesten wil afkicken en een match voetbal van ERCH B wil meepikken, is altijd welkom om onze youngsters aan te moedigen !

Doelpunten:65′ Van Hentenrijk (pen, 1-0)
ERCH speelde met: Hannon, De Schaut J, Verheyden, El Mesbahi, Dandois Devos (80′ Soetaert W.), Van Tricht, Kalala, Huybrechts (78′ Bilong), De Mol, Charlier & Nicodème (85′ Meysmans).