14/08/2016: FC Binkom – ERC Hoeilaart A

De voorbereiding van ERC Hoeilaart A verloopt voorspoedig.  Vorige zondag won de ploeg zonder al te veel problemen van het nooit te onderschatten FC Melsbroek, terwijl tijdens de week een knappe overwinning werd geboekt op het veld van neo-vierdeklasser Racing Jet Waver.  Afgelopen zondag trokken de Doenders naar tweedeprovincialer FC Binkom voor de 3de bekerwedstrijd.  In zijn selectie moest trainer Philippe Wayenbergh wel rekening houden met een paar afwezigen ten opzichte van de voorbije wedstrijden: zowel Jeroen Van Tricht (vakantie), Jonas De Schaut (vakantie) als Jannes Nicodème (lichte blessure) waren afwezig.  Anderzijds waren Thomas Charlier (revalidatie), Jankko Glisic (blessure) enKevin Engelen (schorsing) evenmin beschikbaar.

Tijdens de openingsminuten van de wedstrijd moeten we vaststellen dat de Doenders veel last hebben met het veld.  Daar staat vrij veel en vrij hoog gras op en dat veroorzaakt vele foute passes langs Hoeilaartse zijde.  Toch komt de eerste grote kans er voor de bezoekers.  Kevin Wouters wordt diep gestuurd door Camilo Dandois Devos maar na het omspelen van de doelman schiet Wouters binnen het bereik van de keeper en het wordt slechts een hoekschop. Hier had ERCH al op voorsprong moeten staan.  Naarmate de eerste helft vordert toont de thuisploeg zich voetbaltechnisch niet super maar dat wordt gecompenseerd met veel inzet en enthousiasme.  Hoeilaart langs zijn kant domineert maar speelt traag en zonder veel diepgang.  We kunnen dus nauwelijks doelgevaar noteren.  Op slag van rust wordt een thuisspeler ten val gebracht in de zestienmeter en de bal gaat op de stip.  Kapitein Pieter-Jan Veuchelen knalt de bal hard en rechtdoor voorbij Kevin Hanon en Binkom staat ietwat gevleid op voorsprong: 1-0 bij de rust.

De tweede helft begint rampzalig voor ERCH.  Op rechts wordt de Hoeilaartse verdediging simpel uit verband gespeeld en Glenn Mollu legt de 2-0 binnen.  De kopjes gaan nu toch wel wat naar beneden bij Hoeilaart, en de ploeg kan niks klaarmaken om de thuisdefensie iet of wat te bedreigen.  Iets over halfweg loopt opnieuw Mollu alles en iedereen voorbij en maakt er 3-0 van.  De wedstrijd lijkt hiermee al gespeeld aangezien ERCH tot dan toe nog voor geen enkele dreiging heeft kunnen zorgen in de 2de helft.  Maar het wordt nog erger.  Kim Vranckx speelt Mollu aan en die knalt in één tijd de 4-0 binnen, en maakt z’n hattrick compleet. Een ware vernedering voor ERC Hoeilaart!  Maar de ingevallen Patrick Bilong kan toch nog milderen.  Eerst scoort hij in de kluts de 4-1, en even later legt hij met een knappe kopbal op voorzet van Adaon Kalala de 4-2 eindcijfers vast.

Een teleurstellende prestatie van de Hoeilanders die klaarblijkelijk een collectieve off-day hadden.  De tegenstander speelde met een groot hart en veel inzet, maar mocht nooit een probleem geweest zijn voor een ERCH op niveau, laat staan dat er 4 (!) goals konden gescoord worden.  Maar goed, naast het feit dat de 2de ronde van de beker nu wellicht weg is, is er geen man overboord en op amper 2 weken van de competitiestart was dit misschien de ideale wake-up call?  Aanstaande donderdag ontvangt ERCH A thuis eersteprovincialer CS Pays Vert Ostiches-Ath voor een oefenmatch.  Op zondag volgt dan de laatste bekermatch thuis tegen VK Holsbeek.

Doelpunten: 45′ Veuchelen (pen. 1-0), 47′, 66′ en 74′ Mollu (2-0, 3-0 en 4-0), 86′ en 90′ Bilong (4-1 en 4-2)
ERCH speelde met: Hanon, De Schaut, Verheyden, Op ‘t Eynde (60′ Meysmans), El Mesbahi, Dandois Devos (75′ Renard), Kalala (60′ Bilong), Huybrechts, Dehaes, Wouters (73’ Soetaert), De Mol.