02/10/2016: KFC Strombeek – ERC Hoeilaart A

Hoeft het nog gezegd: ERC Hoeilaart kent een rampzalige seizoenstart. Op 4 wedstrijden wist de ploeg nog geen enkel puntje te rapen, en de Doenders bengelen dan ook troosteloos op de laatste plaats in eerste provinciale met een droevig maar duidelijk bilan: 0 op 12! Nochtans is het voetbal dat de ploeg op de grasmat brengt zeker niet in overeenstemming met die plaats in het klassement. Maar wie niet scoort, kan niet winnen. Vorige week zagen de supports dan ook dat een scenario zich voltrok dat de laatste weken al te vaak bewaarheid is geworden: ERCH mist de kansen, terwijl de tegenstander de kansen wél afmaakt. Resultaat: 1-3 verlies tegen de voorlaatste, Liedekerke. Afgelopen zondag trok ERCH naar Strombeek met slechts 1 opdracht: punten pakken!  Jannes Nicodème (verrekking) en Adaon Kalala en Patrick Bilong ontbraken alvast in de selectie.  Verder blijven ook Loïc Dehaes, Bjarne Vandervoort, Raf Renard, Kevin Engelen, Janko Glisic en aanwinst Eloy Suarez onbeschikbaar wegens blessures, al staan die laatste 2 wel dicht bij een terugkeer.

De openingsfase is voor de thuisploeg, maar gaandeweg kan ERCH het evenwicht herstellen.  Doelkansen komen er echter niet tijdens de eerste 25 minuten van de match.  Hoeilaart voelt echter dat het zeker niet kansloos is tegen Strombeek, en schakelt vervolgens een versnelling hoger. De doelkansen blijven dan ook niet uit.  Zo wordt Jonas De Schaut op een counter diep gestuurd en hij kan op de doelman De Mol afgaan, viseert de verste hoek, maar de goalie kan nog met 1 hand redding brengen.  Vlak daarna kunnen Bilal El Mesbahi en Camilo Dandois Devos het proberen maar telkens redt De Mol knap.  Iets later kan kapitein Jeroen Van Tricht profiteren van mistasten in de Strombeekse defensie en alleen op de doelman afgaan.  Maar de Hoeilaartse middenvelder knalt pal op de portier.  4 Uitstekende doelkansen dus voor Hoeilaart waarvan er minstens 1 had benut moeten worden, maar het staat nog steeds 0-0.  Aan de overkant lijkt een verre voorzet vanop rechts over te gaan waaien, maar de scheids ziet een fout in de zestien op Gabrielli en legt de bal tot ieders verbazing op de stip.  Een typische fase die je als rode lantaarn in je nadeel gefloten ziet worden.  De elfmeter wordt feilloos omgezet door Kalulika (ex-STVV) en het staat 1-0.  Even later wordt het zelfs nog 2-0 wanneer een afvallende bal door een vrijstaande Mommens wordt binnen geknald: 2-0!  Een ijskoude douche zo vlak voor rust…

Het eerste doelgevaar na de pauze komt van de thuisploeg.  Eerst brengt Kevin Hanon redding en de rebound wordt door Kalulika op de lat geknald.  Uiteindelijk wordt de bal over getrapt.  Strombeek laat het initiatief aan de Doenders maar ondanks veel goede wil komt er geen doelgevaar meer.  Een dik kwartier verlengt Van Tricht nog een vrije trap tegen de dwarsligger, maar veel verder geraakt ERCH niet meer.  Trainer Philippe brengt met Soataert, Wouters en El Mokhtari nog wat offensieve versterking in de ploegn maar zonder al te veel resultaat. In de slotfase wordt het nog een overdreven 3-0 voor Strombeek langs Kalulika.

Een overdeven 3-0 nederlaag voor ERCH dat bij momenten de thuisploeg bij een 0-0 stand overklaste.  De 0 op 15 is daarmee echter wel een feit, en dus blijft het wachten op het eerste Hoeilaartse puntengewin.  Andermaal speelde ERCH verdienstelijk tegen een tegenstander die voetballend geen betere indruk maakte dan de Doenders, maar de doelkansen wél afmaakte daar waar ERC Hoeilaart faalde.  Volgende week ontvangt men aan de Kapelstraat RC Butsel, een ploeg die eveneens in puntennood zit.  Hopelijk zijn onze supporters talrijk aanwezig om de ploeg naar de eerste overwinning te stuwen!!

ERCH speelde met: Hanon, De Schaut J., De Schaut C., Meysmans, Verheyden, Van Tricht, El Mesbahi, Dandois Devos, Huybrechts, De Mol, Charlier. Invallers: Soetaert W., Op ‘t Eynde, El Mokhtari, Wouters