11/01/2015: RC Sartois – ERC Hoeilaart A

 

Voor de eerste officiële opdracht van de Doenders in het nieuwe kalenderjaar wachtte de steeds verraderlijke en zware verplaatsing naar RC Sartois. Ondanks de zware regenval van de voorbije dagen en weken was het terrein in Sart-Dames-Avelines echter vrij behoorlijk bespeelbaar, al lag het wel nog steeds zeer hobbelig en zorgde een zeer strakke wind toch niet voor de meest ideale speelomstandigheden. Bovendien hadden de Waals-Brabanders reeds op de openingsspeeldag ERCH verrast door met 1-2 te komen winnen met de hun beproefde tactiek om vanuit een gesloten en sterke organisatie uiteindelijk via één van hun schaarse kansen toch de buit binnen te halen. Daar bovenop moest coach Wayenbergh tal van spelers missen. Zowel Kalala (blessure), Pila (trainingsachterstand), Stiellemans (gele schorsingsdag) als Van Voorhuyzen & Huybrechts (examens) liepen er niet bij. Op de bank maakte de jonge Bjarne Vandervoort zijn debuut als reservedoelman bij het eerste elftal in een officiële wedstrijd en namen daar ook nog Aussama Oulanti, Hassan Begdouri en Maxime Nossin plaats.

Van bij het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat het scenario van de heenwedstrijd wel eens opnieuw bewaarheid zou kunnen worden. Het fysiek sterke blok van Sartois kroop massaal achter de bal en moest de aanvalsgolven van ERCH – dat met in de wind in de rug speelde – opvangen. Veel grote kansen leverde dit echter niet meteen op, maar toch was ERCH een aantal malen dicht bij de zo belangrijke openingsgoal. Een actie van Glisic gevolgd door een uitstekende plaatsbal zoefde maar net over de kruising en toen Hamed zich goed doorzette in de rechthoek knalde hij iets te overhaast in het zijnet. Sartois zette daar aanvallend niets tegenover en de Hoeilaartse verdediging had alles onder controle. Een aantal malen werden de duels behoorlijk bitsig, maar de ref had duidelijk niet veel zin om enerzijds kaarten te trekken maar al te vaak werden duidelijke overtredingen langs beide kanten onbegrijpelijk niet gefloten. Zo behield het duel wel de nodige vaart, maar toch was de brilscore aan de rust een logisch gevolg.

Ook na de pauze bleef het spelbeeld ongewijzigd. ERCH had ruim het overwicht in balbezit en Sartois was al tevreden dat het ongeschonden uit enkele fases kwam. Afkir zette een zeer knappe individuele actie op langs de linkerflank, maar zijn teruglegger reikte net iets te ver en de harde afstandsknal van Chaabi zoefde een meter naast het doel. Ook Hamed kon zich nog eens goed doorzetten, maar zijn strakke voorzet was net niet op maat voor de vrij inlopende Van Brusselen. Een gemiste kans, want ook op de daaropvolgende hoekschop kon in een warrige fase geen enkele Doender zijn voet net tegen de bal zetten om de netten te doen trillen. Toch hoopte de Hoeilaartse supporters dat in het slotkwartier toch nog iets kon geforceerd worden, maar op een onbegrijpelijke manier viel de Hoeilaartse motor helemaal stil en was de thuisploeg ineens op slag & slinger gevaarlijk. Penasse pareerde knap het schot van een vrijstaande speler en slaakte een zucht van opluchting toen een vrijstaande speler liever in de donkere lucht schoot dan in het doel, maar moest dan toch de openingstreffer slikken toen een hoge en verre vrije trap verkeerd werd ingeschat en de vrijstaande speler van Sartois in de verste hoek kon binnen knikken. Het drama werd echter nog groter vlak voor affluiten toen de verdediging van ERCH werd open gereten en een thuisspeler de bal via Penasse in de kruising ramde.

Grote ontgoocheling bij alles en iedereen bij ERCH met het besef dat het niet alleen punten verloor tegen een mindere tegenstander, maar tevens niet zijn goede plaats in de diverse klassementen kon wettigen en zelfs verbeteren. De beproefde tactiek van Sartois is alom gekend, maar blijkbaar slagen ze er tegen de Doenders toch telkens in om deze te kunnen verzilveren. We kunnen nu toch echt wel beginnen spreken van een zwart beest voor ERCH. Door de jammerlijke nederlaag moeten de Doenders een plaatsje prijs geven in het klassement en verliest de topper van volgende week thuis tegen Kampenhout wat van zijn spankracht. Langs de andere kant is deze moeilijke topwedstrijd op eigen terrein misschien een ideale gelegenheid om deze nederlaag uit te wissen en voor eigen supporters terug het blazoen wat op te blinken. We hopen dan ook op een grote opkomst voor deze topper. Supporters, allen op post !!

Doelpunten: 76′ Brichart (1-0), 88′ Baras (2-0)
ERCH speelde met: Penasse, Meysmans, Chaabi (87′ Begdouri), Van Tricht, Janssens, Ghys, Van Brusselen, Hamed Shayker (68′ Oulanti), Afkir, Glisic (88′ Nossin),Willemans