11/09/2023 Ruime zege voor ERCH

Vorige week begon ERC Hoeilaart A met een overwinning aan het nieuwe seizoen in 2de provinciale A. Niet dat de 1-2 overwinning in Huizingen vanzelfsprekend was, want mede door het slechte veld kon ERCH nooit in zijn spel geraken. Afgelopen zondag kwam Rhodienne-De Hoek op bezoek. Deze ploeg zakte eind vorig seizoen uit eerste provinciale, verloor zijn eerste wedstrijd thuis tegen Beersel-Drogenbos en was bijgevolg een te duchten tegenstander. Puur geografisch zijn Hoeilaart en Sint-Genesius-Rode zelfs buren, waardoor we op zich zelfs van een derby konden spreken. Al zorgt de mooie, groene scheidingsmuur van het Zoniënwoud er misschien mede voor dat er gevoelsmatig en voor zover wij ons kunnen herinneren, nooit sprake is geweest van derbysfeer tussen beide ploegen. Qua wedstrijdkern kozen Stef en Danny voor dezelfde spelers als tegen Huizingen, al verscheen Yani aan de aftrap in de plaats van Arnaud die op de bank begon naast Harry, Alexandre en Flemming.

De bedrijvige Achraf kon enkel foutief gestopt worden
(foto Joram van Mullem)

De partij wordt afgetrapt in weersomstandigheden die je eerder met de Spaanse Costa associeert, dan wel met de Druivenstreek. Maar in ieder geval tonen beide teams van bij het startsignaal veel gretigheid. De bezoekers dringen als eerste aan. Maar na amper 5 minuten kan Wout zijn flank afgaan en gemeten voorzetten naar de vrijstaande Shayker en die laat doelman Biason geen kans: 1-0! Rhodienne is niet echt van slag en probeert 2 minuten later onze doelman Bjarne te verschalken met een schuin schot van aan de rand van de kleine rechthoek, maar onze kapitein gooit zich in de baan van de bal en weg kans. Ondanks de warmte zien we een vrij spectaculaire openingsfase want na 10 minuten al wordt Achraf neergehaald door doelman Biason en de scheidsrechter wijst naar de penaltystip. Zoals gewoonlijk kwijt Coly zich van deze taak, maar het vizier van de Hoeilaartse sterkhouder lijkt nog niet gecalibreerd want hij schiet de penalty een meter over het doel! Daardoor wordt deze unieke kans op een verdubbeling van de voorsprong en een allicht comfortabeler verder verloop van de wedstrijd verkwanseld. Rhodienne blijft hierdoor logischerwijze in de match en gaat resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Hoewel ERCH de bezoekers al te vaak laat komen, levert dit niet onmiddellijk doelgevaar op. Even voor het halfuur is er dan toch wat animo wanneer Bjarne een uitstekende reflex toont op een hoekschop die met het hoofd verlengd wordt. Het slotkwartier van de eerste helft verloopt qua balbezit voornamelijk in het voordeel van Rhodienne. De thuisploeg staat te laag op het veld opgesteld en speelt met vuur. Toch lukt scoren niet voor de bezoekers en we gaan rusten met een ietwat gevleide 1-0 voorsprong, al had het even goed 2-0 kunnen/moeten zijn.

Na de welgekomen verfrissingen tijdens de pauze zien we in de aanvangsfase van de 2de helft weinig verandering in het spelbeeld. Rhodienne blijft de bal opeisen en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Tot – even voor het uur – Coly met een knappe diepe bal toch Wout kan bereiken. Net zoals bij de 1-0 kan “Wolf’ centraal voor doel Shayker bedienen die opnieuw trefzeker is: 2-0! Deze 2de treffer lijkt verlossend te werken voor de Doenders want de bezoekers worden op eigen helft gedrukt. Vijf minuten na de 2-0 wordt Achraf alweer foutief ten val gebracht in de zestien en opnieuw gaat de bal op de stip. Deze keer faalt Coly niet en de 3-0 staat op het scorebord. De match lijkt hiermee beslist. Dat is zeker het geval wanneer Arnaud aan een solo begint op de helft van de tegenstander tot in de zestien, en beheerst de bal in doel legt: 4-0! Rhodienne gaat alsnog op zoek naar de eerredder en die komt er ook, een tiental minuten voor het einde. In eerste instantie pakt Bjarne uit met een fantastische redding maar de rebound komt uiteindelijk bij Thibault Delire terecht die het leder fraai in de verste winkelhaak knalt: 4-1. Dat is meteen de eindstand.

Shayker scoorde 2 belangrijke goals

Deze ruime overwinning voor ERCH deed uiteraard deugd en was op basis van de eerse 10 minuen en vooral het laatste half uur zeker verdiend, maar ze doet toch wel wat afbreuk aan de verdienste van Rhodienne dat heel lang minstens de evenknie van ERCH was. Het duurde tot na de 2-0 vooraleer de Doenders hun duivels konden ontbinden en Rhodienne definitief konden uittellen. Dat was ook de analyse van Shayker El Bay (foto) die met zijn 2 doelpunten een belangrijk aandeel had in de ruime zege: “Wel ja, hoewel de cijfers anders doen vermoeden, hadden we het niet onder de markt vandaag tegen een goede tegenstander. De warmte maakte het er allemaal niet makkelijker op, en zeker voor de rust hadden we het bij momenten echt moeilijk. We komen wel via een mooie aanval op voorsprong en even later krijgen we dan die penalty. Die gaat er spijtig genoeg niet in, anders denk ik wel dat het vandaag wat makkelijker was geweest. Ik vond dan ook dat Rhodienne in de eerste helft de betere ploeg was, maar in de 2de helft konden we dan toch het laken naar ons toe trekken, mede dankzij een tactische aanpassing. In die optiek vind ik dat we verdiend gewonnen hebben, al is de score niet helemaal de juiste weergave van de verhoudingen op het veld. Maar het is belangrijk dat we net als vorige week in dit soort wedstrijden toch de volle buit pakken. Dat was vorig seizoen niet altijd het geval. Het is zeker zo dat ons spel nog beter kan en zal worden. Zodra iedereen ingespeeld is op mekaar in het nieuwe tactische plan, mogen we nog mooie dingen verwachten van dit Hoeilaart. Onze ambitie is dan ook, net als vorig seizoen, om mee te doen voor de prijzen. Onze kern is immers gevoelig versterkt, al is het momenteel uiteraard nog erg vroeg om van mogelijke prijzen te spreken. Maar de eerste opdracht is volgende week thuis winnen van Delta Londerzeel. Een speciale wedstrijd voor mij want een goede vriend van mij zal wellicht mijn rechstreekse tegenstander zijn op het veld 😁

Doelpunten: 5′ en 58′ Hamed Abou Elenein El Bay S. (1-0 en 2-0), 63′ Badiane A. (pen. 3-0), 65′ Beaunom A. (4-0), 78′ Delire T. (4-1).
ERCH A speelde met: Bjarne. (c), Coly, Jannes, Tom, Achraf (79′ Alexandre), Ronny (78′ Harry), Yani, Niel T., Bright (64′ Arnaud), Wout (70′ flemming), Shayker.

Op zaterdagavond gingen onze jonge Doenders in P4C zwaar de boot in op het veld van het meer ervaren Haasrode met 5-0. Maar ondanks de moeilijke partij bleven onze jongens strijden tot het laatste fluitsignaal om de eerredder te scoren. Jammer genoeg lukte dit niet. Maar op deze manier zet onze jonge spelerskern grote stappen in de groei naar senior voetbal onder leiding van coach Dimitri. Volgende week zaterdagavond speelt ERCH B op het veld van Wezembeek-Oppem. Supporters op post!! 💛🖤