04/09/2023 ERCH A niet zonder moeite voorbij Huizingen

Na een al bij al bevredigende bekercampagne begon ERC Hoeilaart A afgelopen zondag aan de competitie in 2de provinciale A. De eerste wedstrijd ging door op het grasveld van KHO Huizingen. Qua beschikbare spelers hadden de bekerwedstrijden al wel hun tol geëist. Zo moesten onder andere beide centrale verdedigers Jannes en Tom verstek geven voor de laatste bekermatch op het veld van streekgenoot Huldenberg. Tot overmaat van ramp dienden tijdens die potige partij zelfs 3 Doenders geblesseerd het veld te verlaten. Vooral de zware enkelblessure van Niel D. was een echte domper. hij zal nog een paar maanden out zijn. Trainers Stef en Danny recupereerden wel Jannes en Tom achteraan, en ook nieuwkomer Bright was opnieuw beschikbaar om voor wat power op het middenveld te zorgen.

Wout Dewolf

De wedstrijd begint met een valse noot. Eén van de assistenten van de scheidsrechter was niet komen opdagen en langs ERCH-zijde werd niemand bereid gevonden om deze taak op zich te nemen. Daarom nam een ex-speler van Huizingen de vlag ter hand. De bezoekers starten sterk aan de partij en na een knappe collectieve aanval kan Coly de 0-1 scoren. De gelegenheidsassistent gaf onbegrijpelijk buitenspel aan, maar gelukkig ging de scheidsrechter hier niet op in. Even later is het opnieuw Hoeilaart dat ten aanval trekt langs Arnaud die slim doorsteekt naar Coly. Deze wil de vrijstaande Achraf aanspelen maar een thuisverdediger gooit zich ertussen en kan de bal met de hand afweren. Jammer genoeg werd dit niet door de scheidsrechters opgemerkt. Na 20 minuten van Hoeilaartse dominantie laat ERCH zich meeslepen in het spel van de thuisploeg en worden er nog amper doelkansen gecreëerd. Bij een lange bal richting Bjarne verloopt de communicatie tussen Jannes en Niel niet helemaal zoals het moet, maar gelukkig kan Jannes nog hoog terugspelen op Bjarne. De Hoeilaartse doelman pakt het leder echter met de handen (een vergissing die hij na de wedstrijd grif toegeeft). Gevolg: een onrechtstreekse vrije trap in de zestienmeter. Een eerste poging wordt nog afgefloten omdat Arnaud de muur te vroeg verlaat (en hiervoor geel krijgt), maar de 2de (identiek genomen) vrije trap gaat er wel in: 1-1!

Na de koffie neemt ERCH opnieuw het heft in handen, maar kan de gecreëerde mogelijkheden niet omzetten in doelpunten. Halverwege de 2de helft wordt Coly foutief gestuit. Wout zet zich achter de vrije trap vanop zo’n 20 meter, en krult deze prompt in de winkelhaak 1-2! Omdat ERCH het vergeet af te maken, blijft Huizingen nog in zijn kansen geloven. Maar ondanks het alles-of-niets voetbal van de thuisploeg lukt scoren niet. Ook de gelegenheidslijnrechter probeert een handje (of is het een vlagje?) te helpen door een bal op de buik van Jannes als handspel te bestempelen, en dit tot algemene hilariteit, inclusief van de thuissupporters. Gelukkig gaat de scheidsrechter er andermaal niet op in. Ondanks een nodeloos spannende slotfase op het slechte veld, blijft het bij een 1-2 zege voor de Doenders.

Een verdiende overwinning voor ERCH dat ondanks het slechte veld en de bedenkelijke wedstrijdleiding de hand toch in eigen boezem mag steken omdat het naliet de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen. Dat was ook het oordeel van matchwinnaar Wout Dewolf (foto): “Het was een moeilijke wedstrijd. We begonnen nochtans heel goed , maar daarna lieten we Huizingen in de wedstrijd komen. Na de rust ging het beter, maar ook dan was het moeilijk om ons spel te brengen. Maar over de hele partij bekeken verdienden we het om te winnen in mijn ogen. Weliswaar na een zwaar bevochten partij. We zijn dan ook tevreden met de 3 punten, maar ons spel moet wel veel beter. Al speelde de slechte staat van het veld zeker een rol. Volgende week komt met Rhodienne een ploeg die vorig seizoen in eerste provinciale speelde op bezoek, en dus we zijn op onze hoede. Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. Thuis spelen is altijd een voordeel en dus gaan we proberen ons niveau op te krikken en opnieuw met goed voetbal ons spel te spelen, en vol voor de 3 punten te gaan.”

Doelpunten: 3′ Badiane A. (0-1), 36′ El Boujdaini S. (1-1), 67′ Dewolf W. (1-2)
ERCH Speelde met; Bjarne. (c), Coly, Jannes, Tom, Achraf (63′ Yani), Ronny, Arnaud (75′ Flemming), Niel T., Bright, Wout (81′ Harry), Shayker.