06/08/2014: SK Leeuw A – ERC Hoeilaart A (beker)

 

Door de bekercampagne van SK Leeuw in de Cofidis Cup, werd de eerste bekerwedstrijd voor de Doenders uitgesteld naar woensdag 06/08. Onze jongens moesten dus op een weekdag  de verplaatsing maken naar Sint-Pieters-Leeuw en dit op een vrij vroeg aanvangsuur. Toch kon coach Wayenbergh op een ruime selectie rekenen en trok hij met 16 veldspelers richting het Pajottenland. Geen reservedoelman op de bank bij ERCH aangezien coach Wayenbergh optimaal gebruik wilde maken van de toegestane 4 wissels tijdens de Beker van Brabant en zette zo Hamed, Muluvia, Glisic & Meysmans op de bank.

Op een mooie, maar gladde grasmat bood de thuisploeg zich aan als een fysiek stevig elftal dat graag het initiatief laat aan de tegenstander, en zelf vooral met hoge ballen naar de torens vooraan trachtte de bezoekers te ontwrichten. ERCH had het in het aanvangskwartier dan ook moeilijk en kwam vrij vroeg op achterstand toen een (onterecht toegekende) hoekschop aan de eerste paal via de rug van Abegig in eigen doel verdween. Een snelle achterstand dus, maar een scherpe vrije trap van Timothy Van Brusselen, die nipt naast de paal draaide, luidde vervolgens een goede periode in voor de Doenders. Met enkele snedige flankaanvallen via een bedrijvige Adaon Kalala en Denis Ghys trachtten de geel-zwarten al snel de achterstand uit te wissen. Een actie van Nathan Huybrechts vond geen eindstation, maar toen Van Brusselen langs rechts in de rechthoek dook, werd zijn scherpe voorzet perfect via het hoofd in doel gedevieerd door Elton Pila. Een knappe bekroning van een even knappe en snelle aanval over diverse stations. ERCH rook nu zijn kans en duwde de tegenstander helemaal achteruit. Enkel een flauwe kopbal moest Cedric Penasse nog plukken . Aan de overzijde bleven de Doenders geduldig opbouwen, maar grote kansen leverde dit niet op. De bal ging wel goed rond, maar in de eindpassing ontbrak het net iets teveel aan rust om concrete kansen te kunnen creëren. Rusten dus met een billijke gelijke stand, waar vooral ERCH het gevoel had dat er veel meer in had gezeten.

Na rust wisselde coach Wayenbergh Thibault Gérard voor een gretige Dimitri Meysmans en ook vanaf het begin van de tweede helft liet ERCH meteen zijn aanvallende intenties blijken. Toch was het alweer snel op achtervolgen aangewezen toen achteraan een inschattingsfout werd gemaakt op een hoge bal en de thuisspits de bal over Penasse knap in doel kon lobben. Opnieuw moest ERCH achter de feiten aanlopen en dit was tegen een bijwijlen viriel spelende tegenstander niet gemakkelijk. Toch konden de Doenders een aantal kansen bij elkaar voetballen. Ghys trapte net naast, een solo van Kalala vond net geen eindpunt en ook een vrije trap van Pila was net niet hard genoeg om gevaarlijk te zijn. Toen een solo van Jason Janssens al dan niet foutief werd gestuit, krulde Denis Ghys de daaropvolgende vrije trap heerlijk in de verste hoek. Opnieuw alles te herdoen dus en ERCH bleef op zoek naar de overwinning. Een knappe verre trap van Ghys werd door de thuisdoelman net onder de lat uitgehaald, een individuele actie van Kalala werd net op de lijn nog gekeerd en een harde knal van Pila werd door de thuisdoelman met meer geluk dan kunde gepareerd. De thuisploeg zelf echter kon daar bitter weinig tegenover stellen, al was het in de slotminuut toch schrikken toen een vrijstaande speler de bal gelukkig vlak voor doel nog naast kopte. Uiteindelijk floot de ref deze wedstrijd na exact 90 minuten af op een 2-2 gelijkspel. De afsluitende penaltyreeks werd wel vlot door ERCH gewonnen met 3-5.

Een gelijkspel op verplaatsing bij een stevige neo-tweedeprovincialer lijkt op zich niet echt slecht, maar wie de wedstrijd zag moest erkennen dat er voor de Doenders veel meer had ingezeten. Achter komen tegen zulke tegenstanders is echter vragen om problemen en dankzij de 2 doelpunten in cadeauverpakking, moesten de geel-zwarten dus voortdurend opboksen tegen een verdedigend ingestelde en potige tegenstander. Een wijze les in deze voorbereiding dus, al mocht de kwaliteit van de beide Hoeilaartse doelpunten zeker gezien worden en werd er bijwijlen meer dan behoorlijk gecombineerd.

De spelerskern trekt nu vrijdag met de trainersstaf en enkele bestuursleden op stage / teambuilding naar het Nederlandse Maastricht om bij terugkeer naar de heimat zondag de tweede bekerwedstrijd af te haspelen. Tegenstander zondag wordt tweedeprovincialer Avenir Lembeek. Aanvang van de wedstrijd zondag om 16u aan de Kapelstraat. Aansluitend om 18u speelt het B-elftal van ERCH dan zijn tweede bekerwedstrijd thuis tegen FC Peutie. Supporters, allen  op post !!

ERCH speelde met: Penasse, Nossin, Van Tricht (82′ Muluvia), Huybrechts (70′ Glisic), Janssens, Ghys, Van Brusselen, Kalala (75′ Hamed), Abegig, Pila & Gérard (46′ Meysmans).