09/10/2017: ERC Hoeilaart A – E. Termien

13-14-15 oktober 2017

Cafetaria ERCH

De sfeer vorige week was opperbest in Hoeilaartse middens na de fel bevochten overwinning tegen de 2de in de stand, KVK Wellen.  Het was meteen de eerste driepunter die de Doenders dit eerste seizoen in de nationale reeks binnen rijfden.  Men had er dan ook alle vertrouwen in dat afgelopen zondag de eerste thuisoverwinning ging geboekt worden.  De ploeg die zondag op bezoek kwam aan de Kapelstraat was Eendracht Termien, de kampioen in eerste provinciale Limburg van vorig seizoen.  Deze ploeg uit Genk verloor dit seizoen nog niet en bulkte dus van het vertrouwen op de 5de plaats in de rangschikking.  Trainer Philippe Wayenbergh zag vorige week Kevin Wouters met een blessure uitvallen en hij was nog steeds niet hersteld.  Dieter Charlier en Chris Mpati keerden wel terug uit blessure, al begon die laatste niet op zijn vertrouwde middenveld maar wel achteraan. Verdediger Steven Op ‘t Eynde die op het veld van Wellen een sterke prestatie liet optekenen, viel naast de kern.

Onder het oog van de talrijk opgekomen toeschouwers, zeker aan bezoekende kant, start ERCH verschroeiend.  Na amper 2 minuten verkijkt de Genkse verdediging op een lange bal richting Jalil Bouhna en die schuift prompt de 1-0 onder doelman Bruno binnen.  Een droomstart dus voor de Doenders!  De bezoekers schakelen echter onmiddellijk een versnelling hoger.  Na 9 minuten spelen hangen de bordjes weer gelijk wanneer Ulenaers helemaal vrij aan de 2de paal een voorzet vanop de rechterflank binnenknikt: 1-1!  Net daarna staat het bijna 1-2 wanneer Baur zijn man te grazen neemt, maar gelukkig eindigt het lobje van Baur in de handen van Kevin Hannon.  Maar het is slechts uitstel van executie.  Termien blijft vol doorgaan en nog voor het openingskwartier is verstreken staat het 1-2 langs Van Caubergh die een teruglegger van aan de rand van de 16 knap in de winkelhaak knalt.  ERCH moet naar adem happen want de bezoekers houden er een bijzonder strak tempo op na.  De eerste helft is nog niet eens halfweg wanneer de Termien-supporters opnieuw mogen juichen: Voorn scoort de 1-3.  Het is duidelijk dat Termien meer snelheid en precisie in zijn spel kan leggen dan Hoeilaart.  Hannon voorkomt met een kattensprong de 1-4 op 10 minuten voor de rust.  Ondanks alles krijgt ERCH nog voor de pauze een uitstekende kans op de aansluitingstreffer maar Youri Van den Berg kopt vrijstaand de bal in de handen van Bruno. Als je dergelijke mogelijkheden onbenut laat, maak je het jezelf moeilijk.

Ook in het begin van de 2de helft is de eerste grote kans voor de thuisploeg, maar opnieuw kan Bruno een Hoeilaartse goal voorkomen.  ERCH krijgt nu wat meer het initiatief en kan druk zetten op de bezoekende verdediging.  Iets voor het uur gaat een Hoeilaartspeler neer in de 16 maar de scheidsrechter oordeelt dat de fout net buiten het strafschopgebied plaats vond.  De vrije trap van Jannes Nicodème gaat maar rakelings naast.  Naarmate de 2de helft vordert verwatert het spel.  Hoeilaart speelt nu met een meer aanvallende opstelling maar die brengt behalve meer balbezit weinig zoden aan de dijk.  In de slotfase kan Termien nog vrij makkelijk de 1-4 en de 1-5 scoren.

Ondanks de vroege voorsprong eindigde de partij in een zonder meer zware pandoering op eigen veld voor de Doenders.  Termien was de betere ploeg en won uiteraard verdiend, maar indien ERCH de gecreëerde kansen beter had afgewerkt zat er misschien meer in.  Hopelijk blijft deze zware nederlaag niet te lang hangen in de Hoeilaartse hoofden, al moeten natuurlijk wel de nodige lessen getrokken worden.  Volgende week zondag, tijdens het ERCH Mosselweekend, trekt de ploeg naar Wommelgem op zoek naar nieuwe punten.

Doelpunten: 2′ Bouhna (1-0), 9′ Ulenaers (1-1), 13′ Van Caubergh (2-1), 20′ Voorn (1-3), 83′ Jeunen (1-4), 87′ Piras (1-5)
ERCH speelde met: Hannon, Mpati, Nicodème, Van Tricht, Huybrechts, Van Den Berg (73′ El Mesbahi), Taelemans (83′ Litu), Bouhna, Charlier (D.), De Mol (69′ Deneffe), Charlier T.