16/10/2017: VV Ternesse – ERC Hoeilaart A

 

Na de stevige thuisnederlaag tegen het sterke Eendracht Termien van vorige zondag, trokken de Doenders afgelopen zondag naar het Antwerpse Ternesse om er de plaatselijke blauw-gele trots partij te geven. De thuisploeg had reeds 9 punten verzameld, dus een gezondheidswandeling zou het zeker niet worden voor de jongens van coach Waeyenbergh. Steven op ‘t Eynde kwam terug in de basis en nam centraal zijn plaats in de verdediging in, naast Tom Taelemans. Op de bank namen naast reservedoelman Bjarne Vandervoort ook nog Bouhna, Litu en Van Den Berg plaats.

Onder een stralende zon en in behoorlijk warme omstandigheden nam de thuisploeg vrij snel de teugels in handen en Hannon had al snel een goede voetreflex in huis op een poging van kortbij. Toch knokte ook ERCH zich snel in de wedstrijd en een poging van Van Tricht vloog maar net naast. Ook Nathan Huybrechts kon zijn schot niet voldoende kracht geven om echt gevaarlijk te zijn. Beide ploegen durfden echter te weinig vooruit voetballen en loerden eerder op een balverlies of een snelle counter om gevaarlijk te kunnen zijn. Na onnodig balverlies kon de thuisspits vrij naar doel trappen, maar zijn poging zeilde ongevaarlijk ver over doel. Vlak voor rust was het even verschieten toen De Corte helemaal vrijstaand mocht inkoppen, maar de bal voorlangs het doel van Kevin Hannon devieerde. Rusten dus met een vrij logische brilscore, al hadden beide ploegen de mogelijkheden gehad om de score te openen.

Geen wijzigingen met de rust en eens uit de kleedkamers, startte Hoeilaart alvast bijzonder scherp. Reeds binnen de eerste 5 minuten na rust hadden de Doenders tweemaal kunnen, misschien wel moeten scoren. Huybrechts kreeg net zijn teen niet tegen een bal en ook Van Tricht kon niet afwerken. Aan de overzijde mocht de fysiek sterke Kamara op Hannon afstormen, maar gelukkig is de linkervoet van de thuisspits niet zijn beste voet, want hij zocht te nadrukkelijk naar zijn “goede” voet en weg kans. Het spel golfde nu iets aangenamer over en weer en het was duidelijk dat de ploeg die ging scoren een grote kans had om met de punten te gaan lopen. ERCH besefte dit duidelijk ook en toen een harde knal van Jannes Nicodème niet goed verwerkt werd door de doelman, was Kevin Wouters er als de kippen bij om de bal in het doel te jagen, 0-1. De moegestreden Nicolas De Mol en later ook Kevin Wouters en Thomas Charlier werden vervangen, en hun invallers zorgden meteen voor wat extra aanvallende impulsen. Van Den Berg zette zich goed door, maar kon niet afdrukken en een slalom van Bouhna werd maar in extremis afgeblokt. De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar deed dit zonder al teveel overleg, doch was er zeer dicht bij toen de dwarsligger de bezoekers een handje hielp. De tijd tikte weg in het voordeel van de Doenders en uiteindelijk was het kapitein Jeroen Van Tricht die zijn puike match bekroond zag met een doelpunt. Na een hoekschop in de 88e minuut kwam hij goed los van zijn man en trapte de bal hard centraal in het doel. Meteen de dubbele en geruststellende voorsprong voor de Doenders. Even later floot de ref de partij dan ook af en zo kon een klein feestje gebouwd worden door ERCH.

Na de overwinning in Wellen dus een nieuwe uitzege voor de Doenders, die daarmee weg komen van de rode lantaarn en terug stilaan wat naar boven mogen kijken. Volgende week wacht er echter de derby tegen Sterrebeek, dat ook probeert uit de onderste regionen te kruipen. Een blij weerzien met oud-spelers Janko Glisic en Sami Afkir, maar ook vooral de kans voor de Doenders om op eigen terrein de punten thuis te houden en zo trachten de overwinning van afgelopen zondag niet teniet te doen door nieuw puntenverlies in eigen huis. Supporters, allen op post voor deze ongetwijfeld aangename en geladen derby. Aftrap komende zondag om 15u00 aan de Kapelstraat !

Doelpunten: 58′ Kevin Wouters (0-1), 89′ Jeroen Van Tricht (0-2)
ERCH speelde met: Hannon, Mpati, Nicodème, Van Tricht, Huybrechts, Op ‘t Eynde, Taelemans, Charlier D., Wouters (76′ Bouhna), De Mol (67′ Van Den Berg), Charlier T. (71’ Litu)

Graag wilt het bestuur van ERCH ook alle aanwezigen op het mosselfestijn het afgelopen weekend van harte danken voor hun aanwezigheid en steun. En uiteraard vooral een welgemeende dank u wel voor de vele vrijwilligers, die een vlotte organisatie van dit evenement hebben mogelijk gemaakt !!