09/09/2018: ERCH A – HO Veltem A

Het nieuwe seizoen begon vorige week prima voor ERC Hoeilaart A. Tegen een jong Sterrebeek konden de Doenders de volle buit meebrengen naar Hoeilaart. Afgelopen zondag stond met de komst van HO Veltem de eerste thuismatch in de competitie op het programma. Assistent-trainer Olivier Ambroise nam de honeurs waar op de bank aangezien T1 Laurent Dricot een eerste van 4 schorsingsdagen uitzat. Met Jonathan Selemani en Ruben Vandenput verblijven nog altijd 2 spelers in de ziekenboeg. Kylian Lénaers, Maxime Hasevoet en Adaon Kalala zijn genezen maar moeten nog wat conditie opbouwen. David Corbino, Antoine Dohogne en Mathias Kint speelden met de Hoeilaartse P3 mee. Arnaud Beaunom was alvast een nieuwe naam in de selectie ten opzichte van vorige week. Hij begon op de bank naast Bjarne Vandervoort, Dylan Vandiest en Emanuel Kanyinda.

De thuisploeg begint het best aan de partij. Nathan Goffart en Sébastien Pirotte kunnen voor doelgevaar zorgen maar scoren lukt niet. Daarna verwatert het Hoeilaartse spel echter en kan Veltem de bovenhand nemen. Er komen dan ook een aantal doelkansen voor de bezoekers maar doelpunten komen er niet. Toch is het na een half uur raak via Lauwens. Het sein voor ERCH om wakker te schieten en amper 5 minuten later kan José Salumu de gelijkmaker binnen schieten: 1-1. Dat is meteen de ruststand. Na de pauze is de thuisploeg veel nadrukkelijker aanwezig in de wedstrijd. De aanvalsgolven volgen mekaar op, maar al te vaak is de laatste pass in de zone van de waarheid net niet goed genoeg. Uiteindeljik krijgt Hoeilaart loon naar werken wanneer alweer Salumu een voorzet van Diogo Inacio Ribeiro kan afwerken: 2-1!

T2 Olivier Ambroise

Ondanks een veelbelovende openingsfase bleven de Hoeilaartse supporters gedurende de eerste helft toch wat op hun honger zitten. T2 Olivier Ambroise vond niettemin de overwinning verdiend over heel de wedstrijd bekeken:
We begonnen goed aan de wedstrijd maar daarna sloop er te veel nonchalance in de ploeg waardoor Veltem het overwicht kon overnemen en verdiend op voorsprong komen. Net voor de rust kunnen wij langszij komen na een mooi opgezette counter door Salumu aan de tweede paal binnengekopt . Al bij al was de stand toch wel gerechtvaardigd aangezien het begin duidelijk voor ons was. Bij de rust hebben wij de spelers op hun plichten gewezen en aangedrongen om minder nonchalant te voetballen. Onze boodschap is duidelijk aangekomen: de tweede helft was in ons voordeel met een duidelijk veldoverwicht wat uiteindelijk tot de zege in het slot leidde. Over de ganse wedstrijd bekeken was de zege verdiend, alhoewel we misschien wel onze slechtste wedstijd speelden tot nu toe. Maar met het individueel talent konden we tegen Veltem het verschil maken. De 6 op 6 is belangrijk want nu volgen nog lastigere tegenstanders. Volgende week wordt alvast sowieso een zeer moeilijke wedstrijd tegen een goed Bierbeek met enkele ex-ERCH’ers in de ploeg (en niet de minsten met Jeroen Van tricht en Jonas De Schaut). Hoewel hun resultaten nog niet top zijn blijft het toch een team met enorm veel kwaliteit.”

Doelpunten: 31′ Lauwens (0-1), 36′ en 90′ Salumu (1-1 en 2-1)
ERCH Speelde met: Mwaso, Litu, Omonga, Marques Tereso, Suarez Barrio, Salumu, Inacio Ribeiro, Goffart (82′ Beaunom), Wénin, Bukasa, Pirotte (89′ Kanyinda).