16/09/2018: ERCH A – HO Bierbeek A

Na een mooie 6 op 6 stond ERC Hoeilaart A tot voor vorige zondag alleen aan de leiding in eerste provinciale. Afgelopen weekend stond – tegelijk met de Hoeilaartse Druivenfeesten – de klepper tegen Bierbeek op de kalender, ook dit seizoen één van de voornaamste titelkandidaten. In de basist voerde T1 Laurent Dricot één wijziging door en kwam Bukasa in de plaats van Beaunom aan de aftrap. Die laatste begon op de bank naast Bjarne Vandervoort, Dylan Vandiest en Emanuel Kanyinda.

De wedstrijd begint rampzalig hoor Hoeilaart. Bij een vrije trap voor Bierbeek duwt Mwaso de bal tegen het been van Pirotte en het leder verdwijnt in doel: 0-1 na amper een minuut spelen. Nog voor de 10de minuut staat het al 0-2 wanneer een Bierbeekse vrije trap van Nadjim afwijkt op de muur en achter de Hoeilaartse doelman in doel verdwijnt. Op het kwartier lijkt de wedstrijd helemaal gespeeld als Christiaens door de Hoeilaartse verdediging slalomt en kalm de 0-3 onder de kansloze Mwaso binnen schuift. Bierbeek zit daarmee opr rozen en de anders zo kwieke Hoeilaartse aanvallers komen niet in het stuk voor. Het Hoeilaartse spel is ondermaats en de combinaties komen er niet uit. Niets lijkt er te lukken bij de thuisploeg en voor de bezoekers lukt alles. Meer nog, Dupont maakt er zelfs 0-4 van wanneer de bal achterin bij Hoeilaart niet weg raakt en hij met een gelukje in balbezit komt. 0-4 is daarmee echter een volkomen logische ruststand.

José Salumu kende met heel ERCH A een lastige namiddag.

Na de pauze krijgt Hoeilaart wat meer de bal maar een echte aanval in mekaar boksen lukt niet. Veel verder dan de Bierbeekse 16 meter geraken de Doenders immers niet. Er gebeurt dan ook een hele tijd niets noemenswaardigs tot wanneer Mwaso te lang wacht om de bal te ontzetten en de pas ingevallen Bache de zware 0-5 tussenstand kan scoren. Wanneer eerst Salumu de en daarna Diogo welsiwaar fraai voor de Hoeilaartse eerredders kunnen zorgen, lijkt er opnieuw wat animo in het Hoeilaartse spel te geraken. Maar het kalf is uiteraard reeds lang verdronken en het blijft bij een schamele 2-5.

Na een puike zes op zes is Hoeilaart daarmee opnieuw met beide voetjes op de grond beland. Bierbeek was bij momenten een klasse sterker en op de 2-5 eindstand valt dan ook niks af te dingen. De teleurstelling was aan Hoeilaartse zijde begrijpelijkerwijze groot en niet in het minst bij aanvaller José Salumu die een moeilijke namiddag kende:
Ja, de teleurstelling is heel groot. Hoewel we wisten dat Bierbeek een sterke ploeg was, wilden we toch wel iets tonen aan onze supporters. We begonnen aan de wedstrijd met enkel een overwinning voor ogen, maar wanneer het na amper een kwartier spelen al 0-3 staat, dan besef je dat er toch iets niet klopte met de voorbereiding op deze wedstrijd. Maar hoewel onze tegenstander veel kwaliteiten heeft stond het geluk toch ook niet aan onze zijde vandaag. Na amper een minuutje spelen krijgen we een own-goal binnen en even later wijkt af een vrije trap af en gaat ook binnen. Je kan dus gerust stellen dat de omstandigheden vandaag toch wel wat tegen zaten. Maar het is uiteraard ook zo dat een ploeg die goed speelt dergelijke omstandigheden voor een stuk afdwingt en dat heeft Bierbeek vandaag dan ook gedaan. Bij ons was het vandaag een mager beestje. Op alle vlakken, zeker in de aanval. Ik kreeg zelden een bal vooraan en heb dan ook gedurende de hele eerste helft geen enkele keer mijn kans kunnen wagen. Hoewel begrijpelijk, is het toch wel een beetje jammer dat we na de 0-3 de armen wat te snel lieten zakken. Volgende week in Grimbergen zullen we toch wel wat karakter moeten tonen en meer in blok spelen. Het is leuk om samen te winnen maar afzien moet je ook samen doen.”

Volgende week zaterdagavond speelt ERCH A te Grimbergen. Maar eerst wordt er op dinsdagavond 18/09/2018 om 19u30 ook nog geoefend in en tegen RWDM (Edmond Machtensstadion, Charles Malisstraat 61 te 1080 Molenbeek). Supporters op post!!

Doelpunten: 1′ Pirotte (o.g. 0-1), 8′ Nadjim (0-2), 14′ Christiaens (0-3), 37′ Dupont (0-4), 69′ Bache (0-5), 78′ Salumu (1-5), 82′ Inacio Ribeiro (2-5).
ERCH speelde met: Mwaso, Lito, Omonga, Marques Tereso, Suarez Barrio, Salumu, Inacio Ribeiro, Goffart, Wénin (22′ Vandiest), Bukasa (22′ Beaunom), Pirotte (58′ Kanyinda).