09/08/2015: ERC Hoeilaart B – Rap. Wezemaal B

De voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen is voor beide eerste ploegen in volle vaart bezig. Na het afhaspelen van enkele oefenwedstrijden staan er uiteraard ook de traditionele wedstrijden voor de Beker van Brabant – de Peugeot Cup – op het programma. ERCH A won vorige week met 1-2 op het veld van 2e provincialer Out-Hoegaarden, daar waar ERCH B vlot de weg naar de netten vond en met een 0-6 overwinning op het veld van KFC Werchter (4 prov) terug richting Hoeilaart trok. Beide ploegen gingen dus voluit voor een 6 op 6.

De jonge garde van coach Denayer had dus al lustig schietoefeningen gehouden de voorbije wedstrijd(en) en wou nu op dit positieve elan doorgaan. Tegenstander Wezemaal B bleek echter een behoorlijk taaie klant, waar de jonge Doenders vaak hun tanden op stuk hadden gebeten. Bovendien was de laatste pas en het uitspelen van de ruimte vaak gewoonweg niet goed genoeg om nog hogere cijfers op het bord te krijgen. Toch kon voor de pauze nog het gaatje gevonden worden toen Milan Velle het straatje werd ingestuurd en rustig afwerkte.

Na de pauze ging het licht bij de strijdvaardige bezoekers stilaan helemaal uit en werden ze langs alle kanten overlopen door een fysiek sterk ERCH B. Een schitterende knal van Shayker Hamed verdween in de verste winkelhaak en ook Raf Renard pikte zijn goaltje mee. Uiteindelijk zorgden opnieuw Milan Velle, Tomas Vanderhoeven en Nick Vandervoort voor de ruime overwinning. De volgende tegenstanders van ERCH B kondigen zich nu toch sterker aan met achtereenvolgens uit naar 3e provincialer KVC Haacht A en thuis tegen KFC Herent A, tevens een 3e provincialer.

ERCH B speelde met: Ghiny, Stiellemans, Velle G., Billiet, Nossin, Verde P. (60′ Vandervoort N.), Soetaert (46′ Vandiest), Renard, Oulanti S. (55′ Vanderhoeven), Hamed, Velle M.