08/12/2013: FC St. Josse – ERC Hoeilaart: 2-2

De sterke prestatie tegen het geroutineerde Machelen vorige week zorgde voor een toch wel wat onverwachte maar verdiende 3-0 zege voor de Doenders. Dit moet voor het nodige vertrouwen gezorgd hebben om afgelopen zondag de rode lantaarn, St. Josse, mee te bekampen. Dieter Van Tricht maakte opnieuw zijn opwachting in de kern, maar begon op de bank.

De thuisploeg begint het best aan de wedstrijd en zorgt voor het meeste doelgevaar. Het spel gaat goed op en af, al valt Hoeilaart vandaag toch wat tegen. Het is dan ook logisch dat St. Josse op voorsprong komt halverwege de eerste helft. Penasse verkijkt zich op een afstandsschot van Psaroudakis en ziet de bal tussen z’n benen binnen gaan. De voorsprong voor de rode lantaarn is verdiend maar toch is wat medewerking van Penasse nodig om op voorsprong te komen. De Doenders kunnen moeilijk hun wil opdringen en versturen veel slechte passes. De staat van het veld speelt daar wellicht een rol in. St. Josse drukt door en komt een paar keer dicht bij de 2-0. Maar wanneer een hoekschop door de thuisverdediging niet goed ontzet wordt knalt Janko Glisic van aan de rand van de 16 de bal mooi in de winkelhaak. 1-1 op slag van rust!

Na de pauze zien we hetzelfde spelbeeld met een evenwichtige match maar waarbij de thuisploeg toch de betere indruk maakt. Twintig minuten voor tijd kan St. Josse dan ook opnieuw op voorsprong komen wanneer Cil de rebound van een schot kan binnen tikken. ERCH lijkt niet in staat om iets te kunnen doen aan de achterstand. Tot overmaat van ramp krijgt Hassan Begdouri 10 minuten voor tijd een 2de gele kaart en dus moeten de bezoekers met 10 verder. Maar gelukkig krijgt Yassine Chaabi kort voor tijd een geniale ingeving en poeiert de bal vanop zo’n 25 meter via de deklat binnen: 2-2!  St. Josse probeert nog de winning goal te scoren en Penasse moet nog een paar keer gevat tussenkomen. Gelukkig slaagt de thuisploeg niet in haar opzet en het blijft 2-2 .

Dankzij de late treffer van Chaabi bracht ERCH toch nog een puntje mee van bij de laatste in de rangschikking na een ondermaatse prestatie in de 2de helft. Een punt op verplaatsing is altijd goed maar als je op het veld van de laatste speelt zou je toch een makkelijkere wedstrijd mogen verwachten. Al was dit misschien net de verdienste van St. Josse. Yassine Chaabi die met zijn eerste doelpunt voor ERCH voor de late gelijkmaker zorgde, vond verliezen geen optie:

20121111_YassineChaabi

Yassine Chaabi

“Ik vond ons tijdens de eerste helft aanvankelijk eigenlijk niet zo slecht spelen, misschien zelfs de betere ploeg. Maar dan slikken we die ongelukkige tegengoal en kregen we het moeilijk.  St. Josse heeft heel wat individuele kwaliteit vooraan en dus moesten we in de verdediging attent blijven. Onze passing was niet goed genoeg om voor veel dreiging te zorgen. De gelijkmaker van Janko Glisic op slag van rust was dan ook een opluchting. Ik verwachtte dat we na de pauze makkelijk over St. Josse zouden gaan maar niets was minder waar. We slikten opnieuw een goal uit het niets en toen we zelfs met 10 vielen leek het helemaal een ramp te gaan worden. We gaven toen alles op karakter om een gelijkspel uit de brand te slepen want op basis van de 2de helft mochten we geen aanspraak maken op meer.  Maar verliezen tegen deze ploeg was voor mij geen optie. Op het einde rukte ik dus mee op naar voren, ook al is dat iets wat onze trainer liever niet ziet (lacht).  Maar we hadden toch niets te verliezen en dus ik ging ik volop mijn kans op een afvallende bal. Ondanks aandringen van een paar ploegmaats om hen de bal te bezorgen twijfelde ik niet en haalde uit, met succes!  Ik train vaak op die afstandsschoten ook al krijg ik zelden de kans om op doel te trappen. Maar nu lukte het dan toch eindelijk en scoorde ik mijn eerste doelpunt in die 4 jaar dat ik al bij ERCH speel. Ik was er al een keertje dichtbij, tegen de ex-ploeg van onze coach Ottenburg notabene, maar toen voorkwam de deklat mijn eerste goal.”

Voor de Hoeilaartse verdediger is het een zegen dat ERCH nu in 2de provinciale speelt:
“In 2de is het voetbal duidelijk van een ander niveau dan in 3de.  De spelers zijn in het algemeen veel slimmer en dus is voor mij de uitdaging ook groter om tegen betere spitsen te spelen. Ik was een beetje uitgekeken op 3de provinciale en dus was ik blij dat ik met ERCH hogerop kon spelen.  Ik vind trouwens dat onze jonge ploeg het verre van slecht doet. Je mag niet vergeten dat de meeste spelers nog nooit eerder op dit niveau actief waren. Af en toe ontbreekt het ons wel aan ervaring, maar dit ERCH heeft absoluut zijn plaats in 2de provinciale. Bovendien staan we momenteel wat onder onze waarde geklasseerd. We verdienen zeker 5 punten meer en ik ben er dan ook van overtuigd dat we een mooie terugronde zullen spelen!”

Volgende week zal het beslist beter moeten want dan komt de 3de in de stand op bezoek: Grez-Doiceau. Aftrap om 14.30.

Doelpunten: 25′ Psadourakis (1-0), 45′ Glisic (1-1, 70′ Cil (2-1), 86′ Chaabi (2-2).
ERCH speelde met: Penasse, Stiellemans, Begdouri, Gerard, Chaabi, Van Tricht J., Afkir, Janssnens, Glisic, Van Brusselen, Gysegom – Invallers: Van Voorhuyzen, Termini, Van Tricht D., Legrand.