01/09/2013 KFC Wezembeek – ERC Hoeilaart: 1-0

Na een vrij zware voorbereiding tegen quasi allemaal tegenstanders die op papier (veel) beter waren, stond voor ERC Hoeilaart afgelopen zondag de openingsspeeldag van 2de provinciale A op de kalender. De eerste match was de verplaatsing naar Wezembeek, een veld waar maar weinig Hoeilanders goede herinneringen aan hebben. Maar het was dus in ieder geval uitkijken naar wie van de spelers klaar was voor het grote werk. Trainer Philippe Wayenbergh koos voor Maxime Legrand als diepste man. De grootste verrassing was dan ook dat Timothy Van Brusselen een heel stuk terugzakte. Tom Gysegom zat op de bank naast Sami Afkir, Thibauld Gérard en Yannick Van Voorhuyzen. De scheidsrechter was een oude bekende want hij zorgde er quasi persoonlijk voor dat Wolvertem dankzij 2 vederlichte penalties ERCH kon verslaan in de 1ste ronde van de Beker van België een paar weken geleden.

De thuisploeg schiet met veel inzet en harde duels uit de startblokken. Hoeilaart moet het spel dan ook even ondergaan maar tot doelgevaar komt het niet. Maar toch moeten de Doenders al vrij snel een tegengoal slikken. Hassan Begdouri verliest achteraan de bal die uiteindelijk toch nog kan opgepikt worden door Yassine Chaabi. Maar tot eenieders ontzetting tikt de bal via zijn borst voorbij Cedric Penasse het doel in: 1-0! De bezoekers zijn door deze erg ongelukkige tegengoal van slag en Wezembeek kan even later bijna opnieuw profiteren van een defensieve blunder via John Geurs, maar gelukkig komt Penasse goed tussen. Bij de daaropvolgende hoekschop wordt de bal centimeters naast de kruising geplaatst. Iets over halfweg mag Geurs al dan niet vanuit buitenspel op Penasse afgaan maar opnieuw trekt de Hoeilaartse doelman aan het langste eind. Rond het half uur kan Hoeilaart voor het eerst dreigen met een vrije trap van Dieter Van Tricht die net over de kruising gaat. Tijdens het laatste kwartier van de eerste helft zien we een evenwichtig spelverloop maar doelgevaar komt er niet meer.

Geen wijzigingen tijdens de rust aan Hoeilaartse zijde. Maar na 10 minuten komen Tom Gysegom en Sami Afkir in het veld voor Legrand en Glisic. Tijdens de 2de helft is Hoeilaart nadrukkelijker aanwezig en naarmate de match vordert bevindt de bal zich meer en meer in Hoeilaartse voeten. Wezembeek lijkt op z’n adem getrapt te hebben waardoor er stilaan meer ruimte komt voor ERCH. Het wordt zelfs een paar keer warm in de 16 van Wezembeek en tot 2 maal toe had de bal op de stip gekund voor Hoeilaart. Maar de scheids ziet er – vreemd genoeg – geen graten in. In de slotminuten kent de thuisploeg nog een paar keer geluk als de doelman schoten van o.a. De ingevallen Gérard kan pareren. Maar scoren lukt niet meer voor de Doenders. De nederlaag is een feit.

ERCH kreeg in Wezembeek duidelijk minder dan wat het verdiende aangezien een puntendeling wellicht de enige juiste uitslag was geweest. De inzet van de Doenders was er zeker en het geleverde spel toonde aan dat ze zeker niet moesten onderdoen voor Wezembeek. Maar toch is er nog genoeg ruimte voor verbetering, zeker in aanvallend opzicht en bij de automatismen. Verder moeten een aantal spelers duidelijk nog wennen aan de snelheid en de duelkracht van 2de provinciale. In ieder geval een hoopgevende prestatie die voldoende vertrouwen moet geven voor de thuismatch van volgende week tegen Stokkel.

Doelpunten: 15′ Chaabi (o.g. 1-0)
ERCH speelde met: Penasse, Chaabi, Stiellemans, Begdouri (73′ Gérard), Van Tricht J., Van Brusselen, Oulanti, Glisic (55′ Afkir), Van Tricht D., Legrand (55′ Gysegom), Janssens.