30/11/2014: ERC Hoeilaart A – RU Rixensartoise A

 

Na de draak van een wedstrijd in St-Michel moesten de jongens van coach Wayenbergh op zoek naar eerherstel en vooral punten in de halve derby tegen de promovendus uit Rixensart. De rood-gelen legden vorig seizoen een ongelooflijk parcours af en haalden de titel binnen zonder enig puntenverlies. Ook in deze competitie startten ze fel, maar zwalpten ze de laatste tijd ook wat. Jason Janssens zat een gele schorsingsdag uit en liep er dus niet bij. Elton Pila was geblesseerd geraakt op training. Hassan Begdouri en de uit schorsing teruggekeerde Kalala namen hun plaats in. Op de bank nam Janko Glisic opnieuw plaats na wekenlang blessureleed, geflankeerd door de andere bankzitters Van Voorhuyzen, Hamed en Willemans.

Onder de eerste winterkou en een laaghangende mist vlogen de Doenders er meteen stevig in, en al snel moest de doelman een poging van Ghys pareren. Toch kwam de openingstreffer snel op het bord toen een bedrijvige Huybrechts zich stevig doorzette en de bal loepzuiver in de korte hoek plaatste. ERCH liet zien dat de mindere vorm van de voorbije weken meteen naar de geschiedenisboeken mocht geklasseerd worden, want ze gaven de tegenstander bitter weinig ruimte. Toch waren de bezoekers er opeens zeer kort bij toen een harde knal pardoes op de dwarsligger belandde, en even later een bezoekende speler van in de kleine rechthoek volledig vrijstaand de bal over doel kopte. Een dubbele voorsprong was dus nodig en deze kwam er nog voor rusten. Stiellemans was sneller op de bal dan de doelman, maar kon niet afwerken en de bal bleef in de kluts hangen. Timothy Van Brusselen pikte hem echter aan de rand van de grote rechthoek op en lobde de bal perfect over alles en iedereen in doel. Dubbele voorsprong dus voor de bedrijvige Doenders en al bij de rust leek alles dus in kannen en kruiken.

Nadat iedereen even de warmte van de kantine kon opzoeken begon het arbitrale trio er op tijd aan en leek Rixensart niet meer bij machte om nog veel weerwerk te kunnen bieden. ERCH bleef geduldig de bal rondspelen en prikte vaak scherp tegen. Zo werd Ghys duidelijk onderuit gewerkt in de grote rechthoek en de ref kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Van Brusselen nam zijn verantwoordelijkheid maar zijn te zacht ingeschoten penalty kon gemakkelijk gepareerd worden door de bezoekende doelman Vega Gimenez. Even leek er twijfel in het spel van ERCH te kruipen, maar al snel was de wedstrijd helemaal beslist. Nu werd Van Brusselen duidelijk aangetrapt in de rechthoek en een nieuwe strafschop was het meer dan logische gevolg. Topschutter Ghys zette zich achter de bal en hij faalde niet. De wedstrijd definitief beslist dus, al potte Rixensart vlak erna een knappe “eerredder” toen de Doenders te veel ruimte lieten in de rechthoek. Even leek ERCH achteruit te kruipen, maar de aansluitingstreffer kon niet gemaakt worden door de bezoekers. Het was daarentegen ERCH dat nog het meeste dreigde op de counter, maar de snelle aanval via de ingevallen Glisic vond net geen eindpunt. Enig minpunt werd nog de uitsluiting van Denis Ghys toen een wel zeer bedrijvige lijnrechter als vrijwel enige een onnodige beweging van Denis had gezien en de ref op zijn advies de 2e gele kaart en dus de rode moest toekennen.

Een verdiende overwinning voor ERCH dat eindelijk dus nog eens van de winst mocht proeven na enkele mindere weken. Jammer dat Denis Ghys er volgende week in Wezembeek niet zal bijlopen wegens zijn rode kaart, maar de ganse kern liet zien dat er zeker voetballend vermogen genoeg zit in ERCH om ook bij de rode lantaarn de punten weg te graaien. Het zal echter geen gezondheidswandeling worden want in Wezembeek hebben de Doenders het vaak al zeer moeilijk gehad en een “gewond dier” is altijd gevaarlijk. Afspraak dus volgende zondag om 14u30 in Wezembeek. Supporters, allen op post !!

Doelpunten: Huybrechts (1-0), Van Brusselen (2-0), Ghys (3-0, pen), Gharbaoui (3-1)
ERCH speelde met: Penasse, Stiellemans (80′ Hamed), Meysmans, Chaabi, Van Tricht, Begdouri, Ghys, Van Brusselen, Huybrechts, Afkir, Kalala (77′ Glisic)