04/10/2015: Cr. Schaarbeek – ERC Hoeilaart A

Vorige week trakteerden zowel ERC Hoeilaart A als FC Merchtem 2000 de toeschouwers op een waar spektakelstuk met maar liefst 7 doelpunten.  De fysiek sterkere Doenders trokken uiteindelijk aan het langste eind, en boekten zo hun 2de overwinning in eerste provinciale.  Afgelopen zondag trok ERCH naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor een wedstrijd tegen Crossing Schaarbeek.  Trainer Philippe Wayenbergh had wel met wat zorgen af te rekenen. Naast de langdurig geblesseerden Yassine Chaabi en Nicolas Stiellemans, moest nu ook Jason Janssens afhaken met een ooginfectie.  Ook Kenneth Brackman was nog steeds geblesseerd.  Bedou Dipakayi kwam slechts één keer trainen en haalde bijgevolg de wedstrijdkern evenmin.  Cedric De Schaut nam achteraan de plaats in van Janssens. Janko Glisic zag zijn prima invalbeurt van vorige week beloond met een basisstek.

Onder alweer een stralende herfstzon werd de wedstrijd op gang gefloten in het grote en splinternieuwe stadion van Schaarbeek.  Maar van deze omstandigheden lijkt vooral de scheidsrechter het meest onder de indruk. Wanneer Glisic aan het truitje wordt getrokken en zich uit deze situatie wil losstrekken, legt de spelleider de bal prompt op de stip!  Naoufel Ben Hamame neemt dit geschenk in dank aan en knalt zijn ploeg op voorsprong: 1-0 na amper 4 minuten.  Hoeilaart reageert met een poging van Denis Ghys maar zijn schot wordt afgeblokt.  De daarop volgende hoekschop levert niets op.  Ook de thuisploeg krijgt binnen de eerste 10 minuten van de match nog een prima doelkans maar de bal wordt van dichtbij meters over het doel getrapt.  Naarmate de partij vordert wordt duidelijk dat het niveau van de wedstrijd niet denderend is.  Slechte passing met veelvuldig balverlies tot gevolg, en dit aan beide zijden.  Toch kan op het halfuur Ghys alleen voor Kartite opduiken maar hij plaatst de bal binnen het bereik van de doelman die met een beenveeg kan ontzetten.  Hier had de gelijkmaker moeten gescoord worden.  De eerste helft biedt verder nog weinig animo en we gaan rusten met een 1-0 achterstand.

Na de pauze lijkt ERCH langzamerhand de bovenhand te nemen, al is de kwaliteit van het spel nog altijd ondermaats.  Maar na 10 minuten wordt Timothy Van Brusselen diep gestuurd op rechts en hij kan profiteren van een verkeerde inschatting van Noto-Millefiori die denkt dat de scheids ging fluiten voor een fout op hem.  Van Brusselen legt breed voor Glisic die de gelijkmaker makkelijk kan scoren: 1-1.  Even later krijgt Ghys een uitgelezen mogelijkheid op de 1-2 maar hij besluit te zwak en Kartite kan redding brengen.  Schaarbeek lijkt zijn beste pijlen verschoten te hebben voor de rust want er komt steeds meer ruimte voor de Doenders.  Jammer genoeg wordt die maar zelden benut.  Een kwartier voor tijd kan Van Brusselen aanvaller Ghys aanspelen.  De Hoeilaartse topscorer knalt de 1-2 laag in de korte hoek binnen!  De thuisploeg schiet wakker en zet druk op de Hoeilaartse defensie.  Er volgen 2 grote kansen voor Schaarbeek maar tot 2 maal toe verknoeit El Abed de 2 prima mogelijkheden.  Het wordt helemaal moeilijk voor de Brusselaars als Seddoh met zijn 2de gele kaart naar de kant wordt gestuurd.  Een vrije trap van Van  Brusselen belandt nog op de kruising en ook de ingevallen Loïc Dehaes krijgt nog een open kans op de 1-3, maar gescoord wordt er niet meer.

04/10/2015 - Vorige week trakteerden zowel ERC Hoeilaart A als FC Merchtem 2000 de toeschouwers op een waar spektakelstuk met maar liefst 7 doelpunten. De fysiek sterkere Doenders trokken uiteindelijk aan het langste eind, en boekten zo hun 2de overwinning in eerste provinciale. Afgelopen zondag trok ERCH naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor een wedstrijd tegen Crossing Schaarbeek.

Een deugddoende zege na een vrij slappe vertoning.  ERCH verzuimde om gebruik te maken van de geboden ruimte en slaagde er nooit in om een verzorgd voetbal te ontwikkelen vanuit het middenveld.  Daardoor bleef een eveneens bleek Schaarbeek in de wedstrijd.  Anderzijds toonden de Doenders voor de 2de week op rij een goede mentale weerbaarheid en bogen ze een vroege achterstand om in een voorsprong die uiteindelijk op het scorebord bleef staan.  Centrale verdediger Cedric De Schaut begon door de blessure van Jason Janssens naast zijn broer Jonas aan de wedstrijd en zag zijn ploeg verdiend winnen:
We hebben gisteren 3 mooie punten gepakt, me dunkt. Door een scheidsrechterlijke dwaling kwamen we helaas al heel vroeg op achterstand. Tijdens de wedstrijd voelden we dat die ploeg te pakken was. Opnieuw bleek het laatste halfuur dat onze tegenstander door zijn beste krachten heen zat, terwijl wij nog maar net opgewarmd waren. Op het einde maken we het onszelf nog moeilijk door een paar mooie open kansen niet af te maken. De had ons gewaarschuwdvoor de wedstrijd voor hun individuele kwaliteiten en hun sterke aanval. Daardoor hadden we gezorgd voor een dubbele dekking en hebben we hun flanken goed kunnen neutraliseren. Het was misschien niet onze beste match, maar qua mentaliteit en als groep hebben we wel een goede prestatie neergezet. Al bij al was de overwinning dus verdiend volgens mij: we waren eigenlijk gedurende de hele wedstrijd beter dan Schaarbeek. We maken nu een sprongetje naar boven in het klassement. Ik denk dat niet veel mensen ons na 6 wedstrijden op een gedeelde derde plaats hadden verwacht. Als we hard blijven werken en resultaten behalen dan verdwijnen de onnauwkeurigheden vanzelf en dan kunnen we nog mooie dingen laten zien. Alleszins denk ik dat de andere ploegen niet graag tegen Hoeilaart spelen. Wat mij betreft was het in augustus wat aanpassen omdat ik net terugkwam van een lange reis naar Zuid-Amerika en dus niet meer in conditie was. Mijn broer en ik hadden ook nog geen kot toen en dus we moesten voor elke training een lange autorit maken van de zee naar Hoeilaart. In september begon alles op wieltjes te lopen en nu zijn we inmiddels goed geïnstalleerd. In de groep zitten veel grapjassen (met als voornaamste exponent Fred Desomberg) met dezelfde zin voor humor en dus dat klikt ook wel. Ik heb me mijn keuze voor Hoeilaart nog niet beklaagd!

Met deze 6 op 6 kan de ploeg rustig toeleven naar de komst van titelkandidaat Braine volgende week.

De Hoeilaartse P4 ploeg deed het uitstekend in de topper op het veld van Berg-Op door aldaar te gaan winnen met 1-3. Hierdoor verstevigen de jongens van trainer Nico Denayer hun positie bovenaan de rangschikking.  Volgende zondag speelt ERCH B op het veld van Steenokkerzeel.

Doelpunten: 4′ Ben Hamame (pen. 1-0), 55′ Glisic (1-1), 75′ Ghys (1-2)
ERCH speelde met: Desomberg, De Schaut J., De Schaut C., Nicodème, Verheyden, Oulanti (89′ Termini), Van Tricht, Glisic (84′ Selemani), Van Brusselen, Ghys, Kalala (65′ Dehaes).