07/08/2017: ERC Hoeilaart A – R. Sprimont-Combl.

Dankzij de promotie naar de 3de Amateurklasse, was ERC Hoeilaart A rechtstreeks geplaatst voor de 1ste ronde van de Croky Cup, nog altijd beter gekend als de Beker van België.  Vorige week kon ERCH zich op het veld van de Waals-Brabantse eersteprovincialer RU Lasne-Ohain in extremis en na strafschoppen plaatsen voor de 2de ronde.  Daardoor mocht men aan de Kapelstraat opnieuw een Waalse ploeg ontvangen met de komst van Sprimont-Comblain Sport.  Deze ploeg uit de provincie Luik komt dit seizoen uit in de 2de Amateurklasse en speelde vorig seizoen zelfs nog in de 1ste Amateurklasse.  Bij Hoeilaart ontbraken nog altijd een aantal opvallende namen wegens vakantie met in de eerste plaats trainer Philippe Wayenbergh, maar ook spelers als Van Tricht, El Mesbahi en Huybrechts.  Doelman Kevin Hannon was terug uit vakantie en begon op de bank naast Eliot Tybebo, Emile Deneffe en Abdessamad Ahdach.

De bezoekers eisen van bij aanvang meer de bal op en na 9 minuten spelen moet doelman Bjarne Vandervoort uitpakken met een uitstekende beenveeg om de 0-1 uit de korte hoek te ranselen.  ERCH heeft wat tijd nodig om het niveau van de tegenstander op te pikken en halverwege de 1ste helft kan Kevin Wouters tot 2 maal toe zijn kans gaan, maar doelman Delbouille is attent.  Iets over het halfuur krijgt de thuisploeg opnieuw een serieuze verwittiging wanneer Vandervoort zich lijkt te verkijken op de een vrije trap.  Gelukkig brengt de paal redding en ook de herneming gaat op de kruising.  Hier komt Hoeilaart erg goed weg!  Maar het is slechts uitstel.  Twee minuten later gaat een bezoeker na een licht contact met Litu neer in de grote rechthoek en de bal gaat op de stip.  Vandervoort kiest de goede hoek maar de goed geplaatste penalty van Eeke LLeonddeonga brengt Sprimont op voorsprong.  Dat is meteen ook de ruststand.

Na de pauze gaat ERCH resoluut op zoek naar de gelijkmaker en eist daarbij meer en meer de bal op.  Chris Mpati kan van dichtbij aanleggen maar zijn knal kan door de doelman gepareerd worden.  Even later probeert Nicolas De Mol het met een listige hoekschop die ternauwernood op de doellijn kan ontzet worden.  Ook Dieter Charlier kan voor dreiging zorgen na een harde voorzet van Jannes Nicodème, maar de kopbal gaat een metertje over. Aan de overkant kan ook Sprimont toch nog eens voor dreiging zorgen maar het schot gaat (opnieuw) tegen de paal. Een kwartier voor tijd wordt de sfeer echter een stuk grimmiger.  Nadat Sprimont zich al een paar keer had laten opmerken door een paar onsportieve acties om tijd te winnen, blijft een speler ogenschijnlijk geblesseerd liggen na een duel.  Bij ERCH heeft men dit niet door en ook de scheidsrechter laat doorspelen tot wanneer een bezoeker een stevige fout begaat op Charlier.  In het tumult dat daarop ontstaat wordt zelfs een vuistslag aan een Hoeilander uitgedeeld die onbestraft blijft.  Wel moet bezoeker Mbenti Ngoumou op aangeven van de lijnrechter met rood van het veld.  In ieder geval slaat de sfeer op en rond het veld vanaf dan om en kort voor affluiten moet ook bezoeker Manzo met rood van het veld zodat de bezoekers met 9 komen te staan.  ERCH zet in de slotminuten nog alles op alles maar scoren lukt niet.  Het blijft 0-1.

Los van de onnodige extra-sportieve gebeurtenissen, kon er weinig afgedongen worden op de nipte overwinning van Sprimont.  Zij creëerden het meeste aantal doelkansen en ERCH miste duidelijk présence in de zestienmeter.  Ondanks het overwicht na de rust konden de Doenders voor te weinig dreiging zorgen en het doelgevaar bleef daardoor erg schaars.  Niettemin mag de ploeg op een prima prestatie terugblikken met vooral een sterk verdedigend trio Taelemans-Charlier-Nicodème.  Wij geven u nog een overzicht van de eerstvolgende oefenwedstrijden mee:

• Woe 09/08 om 20u30: RAAL La Louvière – ERCH A
  • Don 10/08 om 20u30: Sp. Rotselaar – ERCH B
  • Zon 13/08 om 16u00: ERCH B – T. Overijse B
  • Din 15/08 om 11u00: OHR Huldenberg – ERCH B (te Duisburg)

Doelpunten: 34′ Eeke LLeonddeonga (pen. 0-1)
ERCH Speelde met: Vandervoort, Taelemens, Litu, (55′ Tybebo), Nicodème, Mpati, Van Den Berg, Taelemans, Bouhna, Charlier D., Wouters (63′ Deneffe), De Mol (80′ Ahdach), Charlier T.