04/06/2013: Timo Streekspeler 2013

Timothy Van Brusselen van ERC Hoeilaart werd verkozen tot beste speler van de Druivenstreek. Van Brusselen haalde het in onze verkiezing Druivenstreekspeler voor Dieter Charlier, de winnaar van vorig seizoen. Timothy werd afgelopen seizoen kampioen met ERC Hoeilaart en maakte maar liefst 28 doelpunten. Hij kreeg afgelopen zaterdag tijdens de Memorial Jean-Marie Dewit zijn trofee uit handen van Druivenkoningin Elise I.

“Waarschijnlijk heeft de kampioenstitel en mijn groot aantal doelpunten dit jaar de doorslag gegeven”, zegt een ietwat verraste Van Brusselen. “De twee vorige edities eindigde ik steeds tweede, maar dit seizoen was er ondermeer door de vroege uitschakeling van Tempo Overijse in de eindronde, niet echt een concurrent voor de prijs. Dat ik deze keer wel verkozen ben tot beste speler is dus zeker niet onverdiend. Toch bleef het een verrassing, omdat ik toch niet echt van de streek ben. Ik woon pas 5 jaar in Overijse.”

Timothy Van Brusselen is 27 jaar en begint volgend seizoen aan zijn vijfde jaar bij ERC Hoeilaart. “Na mijn jaar bij Tempo Overijse ging ik bij Aarschot voetballen. Maar na 2 seizoenen ging de club failliet en stopte ik even met voetballen. Ik kreeg echter al vlug terug de kriebels en voetbalde nadien nog bij Rillaar en Hoeleden. Maar toen kwam ik in contact met Kevin Van Crombrugge en via hem kwam ik bij ERC Hoeilaart terecht. Na vier seizoenen is er nu eindelijk de titel en speel ik volgend seizoen opnieuw in 2de provinciale.”

“Dit seizoen ging het uiteindelijk wel vlot, al lag de druk wel iets hoger. De ambitie van de voorzitter was duidelijk: kampioen spelen. Als spits ervaar je dan ook wel iets meer druk. Ik scoorde 28 doelpunten, net als Tom Gysegom. We hadden vooraf al grappend afgesproken dat we samen 60 doelpunten zouden scoren. Maar dat is net niet gelukt”, lacht Van Brusselen.

“De titel nemen was toch het allerbelangrijkste. Dat ik nu nog als beste speler van het seizoen verkozen wordt, is mooi meegenomen en een extra kers op de taart. Hopelijk kunnen we in 2de provinciale verder teren op de euforie van de titel. Met de versterkingen die erbij komen moeten we zeker een rustig seizoen kunnen volmaken. Alles zal ook afhangen in welke reeks we zullen terecht komen. Vermoedelijk is dat de Waalse/Brusselse reeks en daarin is het toch wat moeilijker voetballen dan in bijvoorbeeld de Leuvense reeks.”

Timothy Van Brusselen blijft dus nog minstens een seizoen langer bij ERC Hoeilaart, dat voortaan op een nieuwe kunstgrasmat kan voetballen. “Maar goed ook dat de nieuwe mat er nu eindelijk komt, want ik begon het toch te ervaren aan de enkels. Ik twijfelde zelfs of ik nog zou doorgaan met voetballen indien we nog een seizoen op die versleten mat zouden moeten voetballen. Maar aangezien er nu eentje komt van de nieuwste generatie, is die twijfel er niet meer en kunnen we er volgend seizoen weer stevig tegenaan”, besluit Van Brusselen.

Verder vermelden we nog graag dat er nog 2 andere ERCH spelers in de top 10 stonden: Tom Gysegom eindigde 8ste en Jason Janssens 10de.