ERCH A heeft geen problemen met Leeuw Brucom

Met dank aan Gino

Na 2 wedstrijden zonder overwinning ging ERC Hoeilaart A afgelopen zondag op zoek naar de 3 punten in de thuiswedstrijd tegen Leew Brucom A. Ten opzichte van de wedstrijdkern voor de match op het veld van Herne, vielen er een aantal verschuivingen te noteren. Ronny Bukasa, Dylan Vandiest en Niel Taymans verschenen aan de aftrap. Anasse El Yousi ontbrak wegens blessure, terwijl Stijn Baudet en Wout Dewolf op de bank startten naast Niel Dewolf en John Sikumoya Bofando.

Van bij de aftrap eist de thuisploeg het balbezit op en domineert de partij. De bezoekers trekken zich veelal terug en zijn duidelijk gekomen met de intentie om een punt terug mee te nemen naar het Pajottenland. Leeuw maakt het de Doenders dan ook moeilijk om voor doelgevaar te zorgen. Halfweg de eerste helft mag Hoeilaart een hoekschop nemen. De bal geraakt niet weg uit de zestien en uiteindelijk kan Amadou Coly de bal in doel knallen: 1-0! ERCH blijft aandringen en komt een aantal keer dichtbij een verdubbeling van de voorsprong. Maar scoren lukt niet meer voor de pauze en daar mogen de bezoekers heel blij mee zijn.

Niel Taymans scoorde fraai de 2-0

Ook na rust zien we hetzelfde spelbeeld. ERCH is oppermachtig al komen daar aanvankelijk geen doelpunten uit voort. Op het uur zien we opnieuw een Hoeilaartse aanval die uiteindelijk balbezit brengt voor Niel Taymans zo een 2 meter voor de zestien ter hoogte van de 2de paal. De jonge Doender haalt verschroeiend uit met zijn linker en knalt de 2-0 overhoeks binnen! De opdracht wordt hierdoor bijzonder moeilijk voor de Leeuwenaren. Bij Hoeilaart voert de technische staf een aantal wissels door. Als eerste wordt Shayker El Bay vervangen door Wout Dewolf. We zijn intussen bijna aan het slotkwartier beland wanneer Yani Smidts, die reeds geel achter zijn naam heeft staan, uit voorzorg wordt gewisseld voor John Sikumoya. Hierdoor kan Coly terug zijn vertrouwde plaats in het hart van de defensie innemen. Ook Stijn Baudet en Niel Dewolf komen nog in het veld voor Flemming Jørgensen en Anthony Collyns. ERCH voetbalt nog een aantal prima doelkansen bij elkaar waarvan er zeker een paar in doel mochten verdwijnen. De bezoekers moeten nu ook komen maar uitgespeelde kansen levert dit niet op. Het slotakkoord is nog voor ERCH met Wout Dewolf die de 3-0 eindstand vastlegt.

Een verdiende en logische overwinning voor ERC Hoeilaart dat een volwassen wedstrijd speelde. De enige kanttekening die we kunnen maken is dat de score hoger had moeten oplopen 🤷‍♂️. Volgende zondag spelen we op het veld van HO Huizingen (Sollenbeemd te Beersel), aftrap om 14u30. Supporters op post!!

Doelpunten: 25′ Coly A. (1-0), 61′ Taymans N. (2-0), 87′ Dewolf W. (3-0)
ERCH speelde met: Vandervoort B., Smidts Y. (73′ Sikumoya Bofando J.), Badiane A., Nicodème J., Vandiest D., Raemdonck T., Collyns A. (85′ Dewolf N.), Bukasa R., Jørgensen F. (87′ Baudet S.), Taymans N., Hamed Abou Elenein El Bay S. (65′ Dewolf W.).