26/10/2014: ERC Hoeilaart B – Hoek Sp. Zaventem

 

Bijdrage Door Serge

Na 9 gespeelde wedstrijden (1/3 van het kampioenschap) is het tijd om een eerste evaluatie te houden over onze P4, of B ploeg. Na een korte afwezigheid had ERCH beslist om terug een B ploeg in te schrijven. Er werd beslist om Nico Denayer aan te trekken als trainer op basis van zijn ervaring om met jonge spelers te werken en zijn kwalificaties. Zoals verwacht doet hij dat goed, om niet te zeggen uitstekend.

Onze U21 had vorig seizoen kampioen gespeeld, weliswaar in een zwakke regionale reeks, en veel van de jongeren konden niet meer uitkomen in de jeugdreeksen. Dat was de hoofreden om opnieuw een ploeg in 4de provinciale in te schrijven. Om de ploeg te versterken hebben we meerdere jongeren vanuit Tempo aangetrokken. Niemand wist hoe deze spelerskern het er zou vanaf brengen in een P4 reeks. Zelf gokten (of hoopten) we op een 5e plaats. Na een aarzelend begin tijdens de voorbereidingswedstrijden -meestal tegen P3 ploegen- is alles tijdig in de plooi gevallen voor de kampioenschapswedstrijden. Het gevolg is dat we na 9 wedstrijden ongeslagen aan de kop van de rangschikking prijken met het maximum der punten, en dit bovendien met een doelpuntensaldo van +45. In dit vroege stadium geven zulke cijfers nog geen vrijkaart op een titel en het is zeker nog veel te vroeg om te dromen van promotie, maar een geslaagd seizoen zal het zonder twijfel worden. De grote test zal in de volgende 5 weken komen als we achtereenvolgens tegen SC Vilvoorde (eveneens ongeslagen), V. Tervuren-Duisburg B (derby) en Kapellen o/d Bos (derde) moeten uitkomen. We zullen dit proberen te klaren met onze zeer jonge en enthousiaste groep van technisch vaardige spelers, die in blok, en vrank en vrolijk hun kans gaan.

Zo moesten we vorig weekend met deze jonge groep de moeilijke thuiswedstrijd tegen Hoek Zaventem afwerken, traditioneel een moeilijk te manoevreren tegenstander. Waren er niet bij wegens ziekte en/of blessures of opgeroepen voor A-elftal: Erwin Vu Duc, Celian Gabsi, Kiefer De Truck, Soufian Oulanti, Shayker Hamed.Zoals verwacht was het bij aanvang een fel bevochten wedstrijd met faire duels. De snelheid van uitvoering en het groter loopvermogen deed de wedstrijd in ons voordeel kantelen en na 45 minuten stond er een droge 4-0 op het scorebord. Bij zo een tussenstand is de tweede helft meestal een overbodig verplicht nummer, maar deze keer niet zo voor onze jonge garde. Met fris, snel en collectief voetbal werd er blijvend op hoog niveau gespeeld en werd de tegenstander weggetikt met een 17-0 monsterscore tot gevolg. Intussen staan ook andere U21 spelers te dringen om een plaats op te eisen, zoals Maarten Coorevits, Luca Verde, Nils Quintelier, Nathan Frederick, Glenn en Milan Velle enz.

Video (met dank aan A. Dewailly):

ERCH B Speelde met: Sebastien Dewailly, Sam Vandiest, Steven Op’t Eynde, Dylan Pringier, Kevin Boels, Lisen Olivier, Wissam Kabir, Raf Renard, Elton Pila, Niels Soutaert en Lucien Von Schomberg. Invallers: Cedric Demaerschalk, Simon Delizee, Max Kadanga, Axel Billiet