25/07/2018: ERCH A – KV Woluwe-Zaventem

 

Na de eerste oefenpot op 21 juli tegen de beloften van OH Leuven, werkte ERC Hoeilaart A afgelopen donderdag al zijn 2de oefenmatch af.  Toen kwam het KV Woluwe-Zaventem van trainer Vito Simone op bezoek in Hoeilaart.  Trainer Laurent Dricot koos voor nagenoeg dezelfde kern als tegen OHL, aangevuld met spelers als David Corbino en Manuel Marques Tereso die terugkwamen uit vakantie, en met tester Brassart.  Ruben Vandenput doet het nog eventjes rustig aan om niet vroegtijdig in zijn blessure te hervallen.  Ook Dylan Vandiest is terug uit verlof maar voor hem kwam deze wedstrijd nog iets te vroeg.

Na een openingsfase waarin het balbezig voornamelijk voor de bezoekers is, kan ERCH op voorspong komen via Nathan Goffart.  Even later toont José Salumu zich trefzeker en hij maakt er 2-0 van.  Nog voor de pauze moet Bjarne Vandervoort nog een paar keer tussenbeide komen.  Maar op een vrije trap die netjes over het muurtje wordt binnen gelepeld heeft de Hoeilaartse doelman geen verhaal: 2-1.  De bezoekers krijgen nog de grootste kans op een doelpunt voor de pauze, maar gelukkig wordt de vrije schietkans aan de 2de paal naast gezet.  2-1 Is de ruststand.

Na de pauze heel wat wissels bij Woluwe-Zaventem.  Ook aan Hoeilaartse zijde komen in de loop van de 2de helft een paar nieuwe krachten in het veld.   Veel doelgevaar valt er niet meer te noteren, al moet Christian Mwanso die Vandervoort kwam aflossen na 70 minuten toch een serieuze doelkans pareren. Het blijft echter 2-1.

Nu zondag 29/07/2018 om 16.00 uur speelt ERCH A thuis tegen RU Lasne Ohain voor de beker van België.  Supporters op post!!

ERCH Speelde met: 98. Vandervoort, 18. Mathias Kint, 7. Yvan Suarez Barrio, 14. Brassart, 2. Eliel Litu, 13. Emmanuel Kanyinda, 15. Arnaud Beaunom, 12. Denis Wenin, 9. José Salumu, 10. Inacio Ribeiro Diogo, 11. Nathan Goffart. Invallers: 1. Christian Mwanso, 4. Paolo Omonga, 17. Kylian Lénaers, 21. Tom Raemdonck, 5. David Corbino, 6. Manuel Marques Tereso