21/07/2018: ERCH A – OHL Beloften

Laurent Dricot spreekt zijn troepen toe vóór de opwarming.

Aangezien de buren van Tempo Overijse dit jaar verrassend genoeg geen zin meer hadden om traditioneel aan het begin van de voorbereiding tegen ERC Hoeilaart te spelen, moest ERCH op zoek naar een nieuwe tegenstander om de eerste oefenmatch tegen af te werken.  Die werd al snel gevonden, en wat voor één!  Niemand minder dan de beloften van OH Leuven zakten op onze nationale feestdag af naar de Kapelstraat.  De Doenders hadden er reeds 2 trainingen opzitten en zoals reeds aangekondigd tijdens de ploegenvoorstelling van 3 juni laatstleden, vielen daarbij heel wat nieuwe gezichten te bespeuren.  Voor hoofdtrainer Laurent Dricot wacht de moeilijke taak om de komende 5 weken van de talentrijke groep spelers een hechte ploeg te maken die daarbovenop ook nog mekaar kan vinden op het veld.  Ondanks de vele nieuwkomers nam Dricot toch een heel aantal bekende gezichten én namen op in de kern voor de oefenmatch tegen OHL.  Er waren ook nog een aantal afwezigen zoals onder andere Ruben Vandenput (revalidatie), Dylan Vandiest (vakantie), Sébastien Pirotte (vakantie) en Adaon Kalala (vakantie).

Beide ploegen beginnen met veel enthousiasme aan de partij, maar het zijn de jonge bezoekers die al snel het balbezit opeisen.  Daar komen een paar prima kansen uit voort maar doelman Christian Mwanso redt een eerste poging van dichtbij en even later zoeft een afstandsschot van bezoeker Jowah een metertje over.  Toch toont ERCH zich een stuk efficiënter dan de Leuvenaars.  Na 10 minuten kan José Salumu een inzenden van Nathan Goffart puik afronden en het staat 1-0.  OHL reageert even later met een vlotte aanval waarbij Gilis aan de 2de paal de gelijkmaker niet meer kan missen: 1-1 na een kwartiertje spelen.  De wedstrijd blijft vermakelijk want 2 minuten na de gelijkmaker komen de bezoekers al op voorsprong: 2-1.  Even over halfweg hangen de bordjes alweer gelijk wanneer alweer Salumu een vrije trap aan de eerste paal kan binnentikken: 2-2.  De wedstrijd gaat goed op en af maar gescoord wordt er voor de rust niet meer. Het blijft 2-2.

Tijdens de pauze voeren de bezoekers een pak wissels door en komen met een volledig nieuw elftal aan de aftrap van de 2de helft.  Die begint uitstekend voor OHL want na een paar minuten spelers benutten ze een strafschop en komen terug op voorsprong: 2-3.  Het vele nieuwe bloed bij de bezoekers speelt de thuisploeg wat parten naarmate de wedstrijd vordert.  De jonge Leuvenaars tikken het leder net iets sneller rond dan de Doenders en kunnen uit het overwicht nog 2 doelpunten puren, waardoor de zware 2-5 eindstand op het scorebord komt te staan bij het laatste fluitsignaal.

Het was een sportieve en aangename partij onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Viki De Cremer.  Beide ploegen gaven het beste van zichzelf en dat zullen de toeschouwers zeker geapprecieerd hebben.  Het resultaat is in deze fase uiteraard van ondergeschikt belang voor ERCH dat bij momenten zeker en vast leuke dingen liet zien.  Vooral het aanvallend compartiment liet tegen OHL reeds een goede indruk na.  Maar het is nog vroeg en er staan nog een pak oefen- en bekermatchen op het programma.  Doelman Bjarne Vandervoort diende tegen OHL na amper 17 minuten spelen het veld te verlaten door een kniestoot tegen het achterhoofd, gelukkig zonder veel erg.  Hij raakt normaal gezien speelklaar voor de volgende wedstrijd.  Nu woensdag 25/07 komt KV Woluwe-Zaventem op bezoek (aftrap om 20u00) en aanstaande zondag 29/07 om 16.00 uur speelt ERCH thuis voor de Beker van België (Croky Cup) tegen RU Lasne Ohain.  Supporters op post!!

ERCH Speelde met: Christian Mwanso, Bjarne Vandervoort, Mathias Kint, Ivan Suarez Barrio, Kylian Lénaers, Eliel Litu, Emmanuel Kanyinda, Arnaud Beaunom, Denis Wenin, José Salumu, Inacio Ribeiro Diogo, Nathan Goffart, Paolo Omonga, Jonathan Selemani, Tom Raemdonck, Arne Vanderlinden.

Bekijk een paar sfeerbeelden op onze Facebookpagina!