17/04/2022 ERCH A blijft in de running voor 2de plek

Het heeft er lange tijd anders uit gezien, maar door de recente resultaten van zowel ERC Hoeilaart als KCVV Elewijt hebben de Doenders toch nog een waterkansje om de 2de plaats in 2de provinciale A te bemachtigen. Op zich maakt dit het nakende seizoenseinde alleen maar aantrekkelijker. Er zit met andere woorden toch misschien nog een prijs in voor ERCH A. Afgelopen zondag, met Pasen, kwam SK Nossegem op bezoek aan de Kapelstraat. Dat was meteen een ploeg tegen wie ERCH het altijd moelijk heeft. De heenmatch, gespeeld tijdens het Hoeilaartse Druivenfestival, eindigde op een 2-2 gelijkspel. Voor dit duel kon trainer Stef Van de Velde geen beroep doen op o.a. Cedric Daems, Emile Deneffe en Wout Soetaert. Yani Smidts begon op de bank naast Jan Raemdonck en Mathias Van Der Zwalmen. Bij Nossegem ontbraken eveneens een aantal kernspelers. De belangrijkste was wellicht Shayker El Bay, één van de Hoeilaartse aanwinsten voor volgend seizoen, die tot zijn grote spijt door een blessure van aan de zijlijn moest toekijken. In ieder geval konden de bezoekers rekenen op de steun van heel wat supporters die in vrij grote getale de verplaatsing naar Hoeilaart hadden gemaakt.

De wedstrijd wordt op gang gefloten in uiterst aangename weersomstandigheden. Nossegem neemt van bij het begin het initiatief en probeert het tempo hoog te houden. Misschien ligt het tempo zelfs iets té hoog want er sluipen te veel onnauwkeurigheden in het spel van de bezoekers. ERCH van zijn kant kan nauwelijks iets terug doen en slaagt er niet in zijn spel op te leggen. De eerste doelkans is dan ook logischerwijze voor de bezoekers maar doelman Bjarne Vandervoort staat pal bij een kopbal van dichtbij. Nossegem blijft de betere ploeg zonder daarbij gevaarlijk te zijn. We zijn al over het halfuur wanneer de thuisploeg het na een bezoekende aanval overneemt en razendsnel omschakelt via Eliel Litu en Kamal Boujemâoui. Uiteindelijk komt Coly in balbezit en hij krult in de draai de bal enig mooi in de winkelhaak vanop zo’n 18 meter: 1-0! Nossegem is van slag en Flemming Jørgensen profiteert van mistasten in de bezoekende verdediging om met een listige doorsteekbal Wout Dewolf te bedienen. Maar de Hoeilaartse flankaanvaller mikt het leder op de paal. Het blijft 1-0 tot bij de pauze.

Een flits van Amadou Coly bracht ERCH op voorsprong

Na de rust zien we toch een beter ERCH aan de aftrap verschijnen en het eerste doelgevaar komt dan ook van de Doenders. Een voorzet wordt door Dylan Vandiest in 1 tijd centimeters naast geplaatst. Twee minuten later mag Boujemâoui vrij aanleggen en doelman Greven moet de vuisten gebruiken om de 2-0 te voorkomen. Basile Bolline knalt de rebound hoog over. De Hoeilaartse druk blijft aanhouden maar scoren lukt vooralsnog niet. Dewolf ziet een verdienstelijke poging net voor de doellijn gekeerd in een bos van benen. Wie zelf niet scoort krijgt vaak het deksel op de neus in het voetbal. Bij Nossegem wordt Declercq vrijstaand aan de 2de paal gevonden maar zijn poging wordt in extremis door een Hoeilaarts lichaam in hoekschop gedevieerd. De daaropvolgende corner is echter perfect getrapt en Bleyen kan de 1-1 binnenkoppen! Met deze gelijkmaker ligt de wedstrijd opnieuw helemaal open. Maar even later krijgt bezoeker De Schepper zijn 2de gele kaart van de namiddag en Nossegem moet met 10 verder. In eerste instantie levert dit geen mogelijkheden op voor een dominant ERCH. Een kwartier voor tijd kan Jørgensen tot 2 maal toe aanleggen maar de doelman brengt redding. Daarna is het de beurt aan Jerôme Vanroye maar ook hij mikt tegen de paal. Gelukkig komt de bal bij Boujemâoui terecht die in 2 tijden de 2-1 kan scoren. Hoeilaart kan nog een paar keer dreigen maar o.a. de paal belet Dewolf andermaal het scoren. De bezoekers krijgen van de scheidsrechter nog wat extra krediet in een onnodig lange extra tijd, maar ondanks een finale hoekschop tegen blijven de 3 punten in Hoeilaart.

Kamal Boujemâoui scoorde de verdiende winning goal

In een ondermaatse eerste helft kon ERCH dankzij een flits van Coly gevleid op voorsprong komen. Nadat de thuisploeg na rust verzuimde het af te maken, kwam een enthousiast Nossegem op gelijke hoogte. Uiteindelijk voetbalde ERCH in de tweede helft meer dan genoeg doelkansen bij elkaar om een gerechtvaardigde zege binnen te rijven.

Als we dan een blik werpen op de rangschikking staat ERCH met 60 punten op gelijke hoogte met Elewijt, al heeft deze ploeg 1 wedstrijd minder gespeeld. Het wordt dus nog spannend in 2de provinciale A om te bepalen wie als 2de eindigt. Zeker als we er rekening mee houden dat Elewijt nog tegen het oppermachtige KFC Herent moet spelen. ERCH moet uiteraard ook best 6 op 6 halen hetgeen natuurlijk ook nog geen vooraf uitgemaakte zaak is. Hoeilaart heeft zijn lot momenteel niet in eigen handen maar het kàn nog. Dit is de kalender van ERCH en van KCVV Elewijt de komende weken: