15/01/2018: KFC Nijlen – ERC Hoeilaart A

 

Allereerst houdt het bestuur van ERC Hoeilaart zich eraan om alle medewerkers, sympathisanten, supporters en uiteraard alle sponsors van harte een voorspoedig, succesvol en gezond 2018 toe te wensen !

Na een turbulent einde van de heenronde, met het ingediende ontslag van coach Wayenbergh, wilde ERCH in 2018 een nieuwe doorstart maken met de komst van nieuwe coach Laurent Dricot.  Hij moest in zijn maidenmatch met ERCH in 2018 afrekenen met weer enkele afwezigen: Jeroen Van Tricht revalideert gestaag verder na een spierscheur en Thomas Charlier zat een gele schorsingdag uit.
Coach Dricot posteerde naast reservedoelman Vandervoort de veldspelers Dieter Charlier, Daniel Duah en Dylan Van Diest op de bank. Kevin Engelen viel in extremis als 16de man naast de selectie.

In het oude, doch gezellige stadionnetje van Nijlen en onder toeziend oog van een vrij talrijk en enthousiast thuispubliek, ging de thuisploeg vanaf de eerste minuut vol in de aanval. Gelukkig stond ERCH als blok behoorlijk sterk en werden er weinig grote kansen weggegeven. Toch was het bij de eerste voldragen aanval van de blauw-witten meteen raak. Balverlies op het middenveld zorgde voor een scherpe counter en toen Luyten op links werd vrij gespeeld, kon Kevin Hannon zijn harde, overhoekse knal wel pareren, doch de bal viel toch nog in doel. Hoeilaart leek echter niet van de kaart en binnen de minuut hingen de bordjes weer in evenwicht. Chris Mpati veroverde het leder op het middenveld en via een razendsnelle omschakeling kon Jalil Bouhna zich sterk doorzetten op rechts. Zijn loepzuivere voorzet werd door Nathan Huybrechts perfect in het verste hoekje geknald. Even later waren de Doenders dicht bij de voorsprong, doch de knappe individuele actie van Bouhna strandde in het zijnet.   Nijlen op zijn beurt stak terug een tand bij. Een knappe vrije trap viel op de paal en een aantal scherp aangesneden vrije trappen, zorgden telkens voor alarmfases in het Hoeilaartse doelgebied. Een dom weggegeven vrije trap werd opnieuw goed aangesneden en de ervaren Harald Pinxten kopte van kortbij staalhard voorbij Hannon, 2-1. Meteen ook de ruststand, na een eerste helft waar de bezoekers al te gemakkelijk de vrije trappen weggaven en teveel balverlies leden om aanspraak te maken op meer.

Na de rust geen wijzigingen en Hoeilaart had duidelijk een strenge, maar rechtvaardige preek gehad van coach Dricot in de kleedkamers. Er werd sneller druk gezet en bij balverlies van de thuisploeg kon Kevin Wouters alleen op de thuisdoelman afgaan. Kevin bleef bijzonder kalm en schoof de gelijkmaker binnen. De thuisploeg leek even van slag en ERCH leek de wedstrijd in handen te nemen. Echter werden de ruimtes al te vaak niet goed benut, zodoende er weinig kansen uit voortvloeiden. Het gelijkspel bleef echter veel te kort op het scorebord staan. Bilal El Mesbahi speelde veel te kort terug op de doelman en Brouwers was er als de kippen bij om Nijlen opnieuw op voorsprong te schieten. Dit was duidelijk een enorme kaakslag voor de Doenders en ondanks de wissels van coach Dricot, bracht dit weinig zoden aan de dijk. De thuisploeg controleerde de wedstrijd en kreeg slag op slinger kansen om de wedstrijd helemaal dood te doen, doch miste scherpte in de zone van de waarheid. Aan de overzijde kreeg ERCH nog maar weinig klaar en toen een dikke 5 minuten voor het einde Brouwers ongedekt mocht inkoppen en Hannon de bal niet kon klemmen, stond de 4-2 eindstand meteen op het scorebord.

ERCH start het nieuwe jaar dus opnieuw met een nederlaag en ziet de concurrenten stilaan verder en verder wegsluipen in de rangschikking. In Nijlen leek ERCH even de wedstrijd in handen te kunnen nemen en een (op dat ogenblik weliswaar gevleid) punt mee te nemen naar Hoeilaart, doch teveel individuele fouten en een duidelijke overmacht van ervaring bij de thuisploeg, zorgden uiteindelijk dus voor een terechte, maar zure nederlaag.   Het wordt stilaan duidelijk dat ERCH het bijzonder moeilijk zal krijgen om zich dit seizoen te handhaven in haar eerste seizoen in de vernieuwde nationale reeksen. De Doenders werpen op zich zeker de handdoek niet en blijven strijdvaardig (“it ain’t over ’till the fat lady sings”), maar anderzijds moet men ook realistisch blijven. Een nieuwe kans om hopelijk nog eens puntjes te pakken komt er nu zondag reeds aan met de komst van buur Diegem Sport. Een aantrekkelijke derby, dus we hopen vurig dat er nog eens wat Doenders afzakken naar de Kapelstraat om ERCH naar puntenwinst te supporters. Supporters, allen op post, aftrap om 15u00 nu zondag !!

Onze B-ploeg verloor tevens afgelopen zaterdag met zware 5-1 cijfers van topploeg KVC Kessel-Lo 2000. De jonge, talentvolle groep van coaches Denayer & Vanderhoeven kampte echter met vele afwezigen door blessures en examens, waardoor een nederlaag bijna niet af te wenden was. Ook ERCH B zit momenteel wat in de hoek waar de klappen vallen, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat onze youngsters dit seizoen nog mooie dingen kunnen en zullen laten zien !  Zij spelen aanstaande zaterdag om 18u30 thuis tegen KV Tremelo. Misschien ook eens een mooie gelegenheid voor de Doenders om onze jonge talenten eens te komen aanmoedigen ?!

Doelpunten: 15′ Luyten (1-0), 16′ Huybrechts (1-1), 37′ Pinxten (2-1), 54′ Wouters (2-2), 61′ Brouwers (3-2), 84′ Brouwers (4-2).
ERCH speelde met: Hannon, Mpati, Nicodème, El Mesbahi, Huybrechts (77′ Van Diest D.), Van Den Berg (65′ Charlier D.), Op ‘t Eynde, Taelemans, Bouhna, Wouters (77’ Duah) en De Mol.