12/02/2018; ERCH A – KVK Wellen

Sinds ex-trainer Wayenbergh het Hoeilaartse schip verliet net voor de jaarwisseling, is de nieuwe trainer Laurent Dricot er nog niet in geslaagd om de geel-zwarte trein terug op de rails te krijgen. De recente 0 op 9 bracht ERCH naar een gedeelde laatste plaats in de rangschikking van de 3de amateurklasse B.  De tegenstander van afgelopen zondag, KVK Wellen, doet het tegenwoordig erg goed is was opgeklommen tot de 2de plaats in het klassement en was bij winst tegen de Doenders zeker van de periodetitel én ticket tot de eindronde. Verdediger Tom Taelemans moest zich in extremis ziek afmelden en dus nam jongeling Dylan Vandiest zijn plaats in binnen de wedstrijdkern. Vandiest zat op de bank naast Bjarne Vandervoort, Bilal El Mesbahi en Nathan Huybrechts. De heenwedstrijd te Wellen eindigde op een harbevochten 0-1 zege voor de Doenders.

De wedstrijd begint uitstekend voor de thuisploeg. Nicolas De Mol mag vanop links een vrije trap nemen. Die wordt doorgekopt naar de 2de paal en daar kan kapitein Jeroen Van Tricht prompt de 1-0 binnentikken. Het komt er nu op aan om een tijdje stand te houden, maar dat lukt jammer genoeg niet.  De Hoeilaartse verdediging  laat zich in de luren leggen door Toon Lemmens en die laat Kevin Hannon geen kans: 1-1 na amper 5 minuten spelen. De wedstrijd vordert verder met een gelijkaardig spelbeeld als in de heenronde: Wellen heeft het meeste balbezit en ERCH komt er af en toe uit op de counter. Beide keepers kennen echter een vrij rustige eerste helft zodat de 1-1 logischerwijze op het scorebord blijft staan tot en met de rust.

Na de koffie is het opnieuw ERC Hoeilaart dat het best  start. Een Hoeilaartse vrije trap wordt door een bezoekende verdediger van onder de deklat weggekopt. Net voor het uur haalt Kardes de doorgebroken Bouhna neer in de zestien en de bezoeker mag zich met een rode kaart vroegtijdig gaan douchen. Tot de verbazing van velen echter, legt de scheidsrechter de bal niet op de penaltystip maar wél net buiten de 16. De vrije trap wordt door De Mol in de muur getrapt. Met het mannetje meer komt ERCH nu meer en meer opzetten. De Mol heeft de 2-1 aan de voet maar besluit breed te leggen in plaats van zelf zijn kans te gaan. Hier zat meer in. Het wordt nog een paar keer erg warm in het Wellense strafschopgebied, maar scoren lukt niet voor Hoeilaart. Aan de overkant moet De Mol een bal van de lijn keren om een Wellense voorsprong te voorkomen. Het blijft 1-1.

Tijdens het laatste halfuur had ERCH met de man meer duidelijk de beste papieren en kon het ook voor dreiging zorgen. Scoren lukte echter niet en dus kwam er geen 2de overwinning tegen Wellen. We mogen gerust van een gemiste kans spreken. Maar toch mag ERCH zich optrekken aan de prestatie en het puntje dat deze opgebracht heeft. Volgende week zondag speelt ERCH om 14.30 uur op het veld van Eendracht Termien, dat de Doenders op eigen veld een 1-5 pandoering aansmeerde. Supporters op post!!!

Doelpunten: 1′ Van Tricht (1-0), 4′ Lemmens (1-1)
ERCH speelde met: Hannon, Litu, Mpati, Nicodème, Van Tricht, Op ‘t Eynde, Bouhna (88′ Huybrechts), Charlier D., Wouters (80’ El Mesbahi), De Mol, Charlier T.