09/11/2014: RW Limal A – ERC Hoeilaart A

 

Vorige week won ERC Hoeilaart A voor de 4de keer op rij, en dat voor de 4de keer op rij met 1-2 of 2-1.  Dat dit op het veld van de 3de in de stand, Machelen, gebeurde gaf duidelijk de goede vorm weer waarin de ploeg verkeert.  Momenteel moet ERCH A van niemand bang zijn, en trainer Philippe Wayenbergh en zijn spelers zijn aan een ware opmars in de klassering bezig.  Op zondag 9 november trokken de Doenders naar Limal voor opnieuw een wedstrijd op verplaatsing.  De gastheren hebben zich na een desastreuze start herpakt en waren opgeklommen naarde 10de plaats met 12 punten.  Bij Hoeilaart ontbrak enkel Shayker Hamed in de kern, en verder was iedereen present.  Joris Willemans vulde de vrjigekomen plaats op en kwam op de bank terecht naast Nicolas Stiellemans, Hassan Begdouri en Yannick Van Voorhuyzen. Allen vrij verdedigend ingestelde spelers dus.

Jeroen Van Tricht (L.) en Denis Ghys (R.) zorgden voor de 2 eerste Hoeilaartse goals

Jeroen Van Tricht (L.) en Denis Ghys (R.) zorgden voor de 2 eerste Hoeilaartse goals

Van bij aanvang trekt Hoeilaart het laken naar zich toe.  Na 5 minuten spelen steekt Timothy Van Brusselen de bal slim door naar Nathan Huybrechts die alleen voor doelman Evrard verschijnt, maar zijn opwippertje wordt op de doellijn gekeerd.  ERCH blijft de dominante ploeg, en Waver-Limal  kan niet veel meer doen dan verdedigen.  Na 18 minuten zet Dimitri Meysmans een knappe individuele actie op waarbij hij uiteindelijk Denis Ghys kan bereiken. De Hoeilaartse topscorer twijfelt niet en knalt de 0-1 in de verste hoek binnen!  Op doelgevaar van de thuisploeg is het wachten tot voorbij het halftuur.  Hoeilaart lijdt vermijdbaar balverlies op het middenveld dat uiteindelijk uitmondt in een gevaarlijk schot op doel. Cedric Penasse is gelukkig attent en haalt de knal van onder zijn deklat.  De bezoekers blijven echter het gevaarlijkst.  Van Brusselen krult in zijn gekende stijl vanuit de draai de bal op doel, maar zijn poging mist de winkelhaak op een paar centimeters na.  Het is slechts uitstel van executie. Op dik 5 minuten voor de rust neemt Adaon Kalala een vrije trap vanop de rechterflank.  De bal gaat hard en draaiend op doel waar verdediger Jeroen Van Tricht puik in doel verlengd: 0-2! Dat is dan ook de logische tussenstand bij de rust.

Na de glansrijke prestatie van in de eerst helft, zijn de verwachtingen bij de supporters hoog gespannen bij het begin van de 2de helft.  Limal moét nu komen, waardoor er wellicht meer ruimte komt voor de Doenders.  Maar die veronderstelling wordt slechts gedeeltelijk bewaarheid.  De thuisploeg gaat inderdaad op zoek naar de aansluitingstreffer, maar Hoeilaart kan té weinig profiteren. ERCH slaagt er nog nauwelijks in de bal in de ploeg te houden, en als er dan toch eens een aanval lukt dan haalt men daar te weinig uit.  Limal komt een paar keer opzetten maar scoren lukt niet. Er is wel een tussenkomst nodig van Penasse en even later gaat de bal op de deklat, maar veel prangende fases voor doel vallen er niet te noteren. Het laatste woord is dan uiteindelijk nog voor de Doenders. Ghys zet een actie op en bedient Van Brusselen aan de 2de paal die van dichtbij de 0-3 binnenknalt.

Op basis van de eerste helft is de zege zeker verdiend voor ERCH.  Het overwicht was opvallend en Limal was onmachtig.  Maar na de pauze kreeg de ploeg -niet voor het eerst dit seizoen- een serieuze terugval en slikten een paar spelers nog onnodige gele kaarten. Daardoor is Sami Afkir geel geschorst voor de inhaalmatch van nu dinsdag 11 november in Bosvoorde. Opgelet: aftrap om 14.30 uur!

Doelpunten: 18′ Ghys (0-1), 39′ Van Tricht (0-2), 89′ Van Brusselen (0-3).
ERCH speelde met: Penasse, Meysmans (90′ Willemans), Chaabi, Van Tricht, Oulanti (72′ Stiellemans), Janssens, ghys, Van Brusselen, Kalala (85′ Begdouri), Huybrechts, Afkir.