09/02/2014: FC Melsbroek – ERC Hoeilaart: 3-2

Na de jammerlijke maar logische nederlaag vorige week in Bosvoorde, ging ERCH op zoek naar eerherstel op het veld van FC Melsbroek. Een moeilijke verplaatsing: niet alleen de weersomstandigheden waren verre van ideaal, de Doenders slaagden er in het verleden zelden in punten mee te brengen vanuit Melsbroek. Coach Wayenbergh moest enkele wijzigingen doorvoeren in de kern. Stiellemans was maar net terug uit skiverlof en was niet bij de vijftien. Ook Jeroen Van Tricht ontbrak wegens knieproblemen en zijn plaats werd ingenomen door Kevin Van Crombrugge. Thibaut Gérard werd ten voordele van Anthony Termini verwezen naar de bank, waar hij het gezelschap kreeg van Dieter Van Tricht, Tom Gysegom en invallersdoelman Yannick Van Voorhuyzen.

De strakke wind stond gans de eerste helft in het nadeel van ERCH en het hanteren van de lange bal was dan ook uit den boze. Gelukkig zorgde de wind er wel voor dat het veld goed opgedroogd was en er al bij al goed bespeelbaar bij lag. Van bij het eerste fluitsignaal liet ERCH meteen een rustig meesterschap zien. Ondanks de moeilijke omstandigheden wilde de Doenders er steeds voetballend uitkomen en Melsbroek kon daar weinig tegenover stellen. Zo drukte de geel-zwarten de thuisploeg stilaan tegen het eigen doel en na enkele prangende fases was het openingsdoelpunt dan ook geen toevalstreffer. Aussama Oulanti krijgt na een snedige combinatie op rechts alle ruimte om voor te zetten. Zijn strakke voorzet wordt knap doorgelaten en aan de tweed paal ramt Janko Glisic de 0-1 op het bord. ERCH blijft niet op de lauweren rusten en zoekt geduldig de combinatie op. Jammer genoeg wordt deze net iets te vaak gestuit door het fysiek soms brutale spel van de thuisploeg, wat niet steeds consequent bestraft werd door de arbitrage. Doelman Penasse had wel een voetreflex nodig om David Lami van de gelijkmaker te houden en een verre voorzet dwarrelde tegen de paal. Toch was de gelijkmaker onverwacht. De buitenspelval bij de Doenders klapte slecht dicht en Lami kon alleen voor Penasse opduiken en vervolgens koelbloedig afwerken. ERCH liet echter het hoofd niet hangen en ging verwoed op zoek naar een nieuwe voorsprong. Een verre vrije trap van Oulanti werd door de doelman tegen de dwarsligger geduwd en de rebound werd gemist door Timothy Van Brusselen. Net voor rust kwamen de Doenders toch nog op de oververdiende voorsprong toen Van Brusselen gestuit werd door de doelman, maar de terugvallende bal vanuit een scherpe hoek werd binnen geduwd door Oulanti. Net voor rusten op voorsprong komen na een zeer degelijke eerste helft; het scenario was ideaal voor ERCH.

Na de koffie ging ERCH verder op zoek naar een geruststellende voorsprong. Een hoekschop waaide bijna rechtstreeks binnen en na een snedige counter vergat Van Brusselen de vrijstaande Shayker Hamed aan te spelen. Net toen vriend en vijand de genadeslag voor de thuisploeg verwachtte, ging ERCH om onverklaarbare reden steeds verder achteruit leunen en kreeg de thuisploeg terug vertrouwen. De gelijkmaker kwam echter compleet uit de lucht vallen toen Lami een afvallende bal langs Penasse in doel schoot. ERCH was nog niet bekomen van deze opdoffer en stond positioneel niet goed toen amper 2 minuten later de thuisploeg al te vlot door de defensie wandelde en zowaar de voorsprong op het denkbeeldige scorebord schoot. Ondanks het feit dat er nog aardig wat minuten op de klok stonden, gingen bij de Doenders de kopjes naar beneden en werd het een ongezien festival van slechte controles, mislukte passes en kon er geen enkele vloeiende combinatie nog uit de sloffen geschud worden. Het was integendeel de thuisploeg die nog op counter enkele open kansen vakkundig de nek omwrong. Zelfs een dubbele wissel bij ERCH leverde niets meer op en het slotoffensief was te onoordeelkundig om gevaar te kunnen creëren. Zo eindigde deze wedstrijd op een nieuwe vermijdbare nederlaag en was de ontgoocheling in het Hoeilaarste kamp dan ook andermaal zeer groot.

Wie met de rust geld had ingezet op de thuisploeg, was nu aardig wat euro’s rijker geweest, want zelfs de grootste optimist bij de thuisploeg moest toegeven dat ERCH gedurende ruim zestig minuten meer dan de bovenhand van het spel had. Hoe het uiteindelijk dan toch nog helemaal falikant afliep voor de Doenders is voor velen dan ook een raadsel. Voetballend kan deze groep elke tegenstander meer dan pijn doen, maar mentaal is er momenteel te weinig veerkracht om bij moeilijke omstandigheden het nodige karakter te tonen om ook zo’n wedstrijden naar de hand te zetten. Volgende week wacht ERCH alvast de 4e verplaatsing op rij naar Waver Limal. Een tegenstander die in de heenronde knap voetbal bracht aan de Kapelstraat, en na hun zware nederlaag afgelopen zondag nu op eigen terrein uit zal zijn op revanche. ERCH zal echter ook opnieuw willen aanknopen met puntenwinst en trachten van eindelijk de kaap van de 30 punten te nemen. Alles aanwezig dus om er opnieuw een aangename voetbalnamiddag van te maken. Timothy Van Brusselen zal er wel niet bijlopen wegens een gele schorsingsdag. Hopelijk maken opnieuw vele Doenders de verplaatsing naar Limal om onze jongens te ondersteunen. Supporters, allen op post komende zondag om 15u00 in Limal !!

Doelpunten: 14′ Glisic (1-0), 39′ Lami (1-1), 44′ Oulanti (1-2), 72′ Vannerom (2-2), 76′ Lami (3-2)
ERCH speelde met : Penasse, Begdouri, Chaabi, Termini (78′ Gérard), Janssens, Glisic, Van Brusselen, Hamed (65′ Gysegom), Afkir, Oulanti, Van Crombrugge (78′ Van Tricht D.)