06/09/2014: SK Kampenhout – ERC Hoeilaart A

 

Na de ontgoochelende thuisnederlaag tegen het stugge Sartois moesten de jongens van coach Wayenbergh aantreden op verplaatsing bij SK Kampenhout. De witloofjongens degradeerden vorig seizoen uit eerste provinciale, maar willen met een jonge, maar technisch sterke ploeg een vooraanstaande rol spelen in onze reeks. Een zware opdracht dus voor ERCH, dat buiten de zieke Elton Pila echter op zijn volledige kern kon rekenen. Nathan Huybrechts & Sami Afkir kwamen in de basis en op de bank namen 4 veldspelers plaats, zijnde Janko Glisic, Aussama Oulanti, Nicolas Stiellemans en Thibault Gérard.

De wedstrijd ging verschroeiend van start en al meteen kregen de Doenders een huizenhoge kans toen Nathan Huybrechts op rechts mooi werd vrijgespeeld, maar zijn poging zoefde net over de lat over. Het spel golfde snel over en weer, al was het duidelijk dat Kampenhout op snelheid onze jongens al snel aan het wankelen kreeg. Een eerste poging werd verijdeld door Cédric Penasse, maar de daaropvolgende aanvalsgolven en de onmacht van het Hoeilaartse middenveld om de witloofboys tegen te houden, deed pijn aan de ogen bij de geel-zwarte suppotters. Zo kon Kampenhout slag om slinger voor doel opduiken. Een vrijgespeelde thuisspeler kon de bal simpel breed leggen, maar ging voor eigen gewin en zag zijn zwakke lobbal gepareerd door Penasse. Thuisspits Coosemans bleef razend gevaarlijk en verraste vriend en vijand door een open kopkans naast te knikken. Ook toen opnieuw een thuisspeler vrij mocht oprukken, maar zelf de actie deed mislukken waren de thuisaanhangers stilaan de wanhoop nabij. ERCH zelf kon er bitter weinig tegenover zetten en moest uiteindelijk toch plooien toen een strakke voorzet vanop rechts nog gedevieerd werd en Penasse zo kansloos liet. Een oververdiende voorsprong voor Kampenhout dus, maar iedereen schrikte toch op toen Huybrechts een grabbelende thuisdoelman bijna verraste. Rusten dus met een Arsenal-score voor de thuisploeg en daar was alleen ERCH op dat moment eigenlijk “tevreden” mee.

Na rust greep trainer Wayenbergh meteen in en liet Meysmans en Ghys aan de kant, en Glisic en Oulanti mochten trachtten of de schade te beperken of zich samen met de ploeg te herpakken. Gelukkig voor gans ERCH was de tweede helft van de Doenders alvast van een veel betere kwaliteit. Kampenhout liet zich inzakken en wachtte geduldig ERCH op en speculeerde op de counter om de partij af te maken. Toch was een eerste poging van Oulanti al bijna goed voor de gelijkmaker, maar de harde knal van Aussama stierf langs de verkeerde kant van de paal. Ook Van Brusselen kon in de rechthoek niet hard genoeg afdrukken en zijn poging werd gemakkelijk gepareerd door de thuisdoelman. Aan de overzijde moest Penasse met een beenveeg de dubbele voorsprong voorkomen. ERCH bleef Kampenhout wegdrukken en de thuisploeg wou of kon niet meer vooruit. Toch leidde dit niet meteen tot grote kansen voor de Doenders en vonden de acties van Kalala al te weinig een eindpunt. De jonge, maar zeer degelijk leidende ref, wou blijkbaar niet wachten op de duisternis en floot de partij al snel af, waardoor ERCH voor de tweede opeenvolgende week puntenloos achterbleef.

Een zwakke eerste helft legde de wedstrijd duidelijk al snel in een beslissende plooi en aan de rust had het dan ook al lang kunnen gespeeld zijn. Toch herpakten de Doenders zich in de tweede helft en mochten ze op basis van de tweede helft misschien wel voorzichtig aanspraak maken op een punt. Door deze tweede nederlaag leggen de Doenders zichzelf wel meteen druk op, want de komende thuismatch tegen Braine “moet” nu eigenlijk al meteen punten opleveren. Tegen één van de titelkandidaten zal dit echter zeker geen evidentie zijn en de concentratie, de teamgeest en het spelniveau zullen dan ook optimaal moeten zijn. Aftrap komende zondag om 15u aan de Kapelstraat.

Ons B-elftal doet het daarentegen pakken beter en staat na 2 speeldagen met een meer dan uitstekende 6 op 6 te pronken aan de leiding. De jonge garde van coach Denayer hoopt in de komende thuismatch tegen VK Laar-Boortmeerbeek deze positieve lijn alvast doortrekken en hoopt op de steun van de Hoeilaartse supporters om de overwinningreeks verder te zetten ! Aftrap van deze wedstrijd komende zaterdag om 19u00 aan de Kapelstraat !

Supporters, allen op post !!

ERCH Speelde met: Penasse, Chaabi, Afkir (68′ Stiellemans), Janssens, Nossin, Van Tricht, Kalala, Meysmans (46′ Oulanti), Van Brusselen, Huybrechts & Ghys (46′ Glisic).