Wedstrijdverslagen 2012-2013

4/06/2013: Timo Streekspeler 2013 (met dank aan Hans Deveuster)

 

Tekst: Hans Deveuster

 

Timothy Van Brusselen van ERC Hoeilaart werd verkozen tot beste speler van de Druivenstreek. Van Brusselen haalde het in onze verkiezing Druivenstreekspeler voor Dieter Charlier, de winnaar van vorig seizoen. Timothy werd afgelopen seizoen kampioen met ERC Hoeilaart en maakte maar liefst 28 doelpunten. Hij kreeg afgelopen zaterdag tijdens de Memorial Jean-Marie Dewit zijn trofee uit handen van Druivenkoningin Elise I.

 

“Waarschijnlijk heeft de kampioenstitel en mijn groot aantal doelpunten dit jaar de doorslag gegeven”, zegt een ietwat verraste Van Brusselen. “De twee vorige edities eindigde ik steeds tweede, maar dit seizoen was er ondermeer door de vroege uitschakeling van Tempo Overijse in de eindronde, niet echt een concurrent voor de prijs. Dat ik deze keer wel verkozen ben tot beste speler is dus zeker niet onverdiend. Toch bleef het een verrassing, omdat ik toch niet echt van de streek ben. Ik woon pas 5 jaar in Overijse.”

 

Timothy Van Brusselen is 27 jaar en begint volgend seizoen aan zijn vijfde jaar bij ERC Hoeilaart. “Na mijn jaar bij Tempo Overijse ging ik bij Aarschot voetballen. Maar na 2 seizoenen ging de club failliet en stopte ik even met voetballen. Ik kreeg echter al vlug terug de kriebels en voetbalde nadien nog bij Rillaar en Hoeleden. Maar toen kwam ik in contact met Kevin Van Crombrugge en via hem kwam ik bij ERC Hoeilaart terecht. Na vier seizoenen is er nu eindelijk de titel en speel ik volgend seizoen opnieuw in 2de provinciale.”

 

“Dit seizoen ging het uiteindelijk wel vlot, al lag de druk wel iets hoger. De ambitie van de voorzitter was duidelijk: kampioen spelen. Als spits ervaar je dan ook wel iets meer druk. Ik scoorde 28 doelpunten, net als Tom Gysegom. We hadden vooraf al grappend afgesproken dat we samen 60 doelpunten zouden scoren. Maar dat is net niet gelukt”, lacht Van Brusselen.

 

“De titel nemen was toch het allerbelangrijkste. Dat ik nu nog als beste speler van het seizoen verkozen wordt, is mooi meegenomen en een extra kers op de taart. Hopelijk kunnen we in 2de provinciale verder teren op de euforie van de titel. Met de versterkingen die erbij komen moeten we zeker een rustig seizoen kunnen volmaken. Alles zal ook afhangen in welke reeks we zullen terecht komen. Vermoedelijk is dat de Waalse/Brusselse reeks en daarin is het toch wat moeilijker voetballen dan in bijvoorbeeld de Leuvense reeks.”

 

Timothy Van Brusselen blijft dus nog minstens een seizoen langer bij ERC Hoeilaart, dat voortaan op een nieuwe kunstgrasmat kan voetballen. “Maar goed ook dat de nieuwe mat er nu eindelijk komt, want ik begon het toch te ervaren aan de enkels. Ik twijfelde zelfs of ik nog zou doorgaan met voetballen indien we nog een seizoen op die versleten mat zouden moeten voetballen. Maar aangezien er nu eentje komt van de nieuwste generatie, is die twijfel er niet meer en kunnen we er volgend seizoen weer stevig tegenaan”, besluit Van Brusselen.

 

Verder vermelden we nog graag dat er nog 2 andere ERCH spelers in de top 10 stonden: Tom Gysegom eindigde 8ste en Jason Janssens 10de.

 

 

12/05/2013: Gr. Vossem – ERC Hoeilaart

 

Na het laatste fluitsignaal afgelopen donderdag slaakte men in Hoeilaart een zucht van verlichting en was de ontlading begrijpelijkerwijze groot: de felbegeerde titel was eindelijk een feit! Er werd dan ook nog lang nagevierd, o.a. in de kantine en in het ERCH lokaal café Sportecho. Op zondag moesten de troepen van afscheidnemende trainer Dirk Pauwels nog voor de laatste keer dit seizoen alles geven op het veld van Vossem. Tweede doelman Sebastien Dewailly, die naar Ottenburg zou vertrekken, mocht voor de gelegenheid post vatten tussen de palen. Door de schorsingen van Timothy Van Brusselen en Kevin Vancrombrugge, en de vakantie van Aussama Oulanti verschenen ook Shayker Hamed, Azzdine Nassiri en Zachary Zekhnini aan de aftrap.

 

De kampioenenviering zit blijkbaar nog in de benen bij de Doenders want van bij de aftrap is Vossem de betere ploeg. Nochtans creëert Stijn Debroux, die de schoenen aan de haak hangt en voor de match in de bloemetjes werd gezet, een mooie opening door met een fraaie cross pass Zekhnini vrij te spelen. Hij bedient Hamed maar die plaatst de bal voorlangs.Maar het is wel degelijk de thuisploeg die verdiend op voorsprong kan komen via Thomas Probst. Even later gaat de Hoeilaartse verdediging opnieuw in de fout en het staat prompt 2-0 voor Vossem langs Dries Bertels. De Greunsjotters ruiken een kans om de kersverse kampioen te kloppen en iets over het halfuur staat het ei zo na 3-0 na opnieuw geblunder in de Hoeilaartse defensie. Gelukkig is Dewailly attent en hij weert af in corner. Net voor rust zien we dan toch eens een mooie combinatie van de Doenders met Hamed en Philips. Deze laatste bedient goalgetter Tom Gysegom en die kan de belangrijke aansluitingstreffer scoren.

 

De 2-1 (en de donderpreek van Dirk Pauwels tijdens de rust?) schudde ERCH wakker. Na 5 minuten spelen kan de kampioen op 2 minuten tijd orde op zaken zetten en op voorsprong komen. De gelijkmaker is wel een beetje bizar want een botsende poging van Philips hobbelt voorbij alles en iedereen net naast de paal binnen: 2-2! Vlak daarna kan Gysegom er 2-3 van maken maar doelman De Keyser weert af. Gelukkig is Zekhnini goed gevolgd en staat de 2-3 op het scorebord. Intussen eist de scheidsrechter jammer genoeg steeds meer de hoofdrol op en verandert deze sportieve eindeseizoensmatch in een onbegrijpelijke en onterechte kaartenregen. Zo eindigt Vossem de match zelfs met 9 spelers. Er is ook nog kort voor tijd een -terechte- rode kaart voor Yassine Chaabi wanneer hij als laatste man aan de noodrem trekt en zo wordt ERCH ook herleid tot 10 spelers. Intussen kan Hoeilaart nog 2 keer scoren via opnieuw Philips en Jason Janssens. Hoeilaart krijgt nog een paar goede kansen maar het laatste wapenfeit is voor doelman Dewailly die met een knappe zweefsprong een bal uit de winkelhaak haalt.

 

Na een erbarmelijke eerste helft kon ERCH na de rust toch nog het tij keren en zo het seizoen in schoonheid afsluiten. Gelukkig was de titel vóór de match in Vossem al binnen want de spelleiding viel erg uit de toon en wie weet wat er gebeurd zou zijn in een match mét inzet…

 

 

 

 

Doelpunten: 19′ Probst (1-0), 25′ Bertels (2-0), 41′ Gysegom (2-1), 51′ Philips (2-2), 53′ Zekhnini (2-3), 74′ Philips (2-4), 77’Janssens (2-5) ERCH speelde met: Dewailly, Debroux (80′ Van Crombrugge G.), Stiellemans, Begdouri (78′ Maigret), Chaabi, Nassiri, Janssens, Philips, Hamed (75′ Yildiz), Gysegom, Zekhnini.

 

09/05/2013: ERC Hoeilaart – VK Berg-Op

 

ERCH KAMPIOEN !!!

 

Na de al bij al makkelijke en vooral duidelijke overwinning op het veld van onze reeds veroordeelde vrienden uit Eizer, was het afgelopen donderdag op Hemelvaartdag money time bij ERC Hoeilaart. De ploeg kon immers op eigen veld kampioen spelen als het minstens één puntje haalde tegen het eveneens reeds veroordeelde Berg-Op. Ondanks de op papier makkelijke opdracht was de spanning te snijden aan de Kapelstraat. Talrijke supporters, waaronder ook sponsors en de Hoeilaartse politici, waren afgezakt om de titel met eigen ogen te zien behalen.

 

Wat de match zelf betreft, zien we een heel nerveus Hoeilaart dat een aantal mooie kansen niet kan afwerken. Ofwel staat het doelhout een goal in de weg, ofwel voorkomt de bezoekende doelman de openingsgoal. Feit is dat we met een 0-0 tussenstand gaan rusten. ERCH is daarmee virtueel kampioen, maar echt gerust is men er toch nog niet in.

 

Na de pauze blijft het nog even spannend, maar halfweg de tweede helft brengt Tom Gysegom op voorzet van Hassan Beghdouri rust in de Hoeilaartse gemoederen door de 1-0 binnen te prikken. Tien minuutjes later is alle ongerustheid volledig weg wanneer wie anders dan Timothy Van Brusselen de bevrijdende 2-0 scoort. Het is dan nog een kwartiertje genieten om na het laatste fluitsignaal de feestvreugde te laten losbarsten!

 

Hoewel ERCH dit seizoen een paar steekjes liet vallen, vooral tegen de “mindere” ploegen, mogen we in alle bescheidenheid stellen dat de Doenders de verdiende kampioenen zijn in 3de provinciale E. Ottenburg, Erps-Kwerps en vooral Melsbroek deden een hele tijd mee, maar uiteindelijk trok geel-zwart aan het langste eind. De steile ambitie van voorzitter Gino Vandervoort en zijn bestuursploeg werd daarmee werkelijkheid. Maar het is vooral ook een bekroning voor het harde bijna dagelijkse werk van het Hoeilaartse bestuur en alle ERCH-medewerkers. De titel is ook veelbetekenend voor de globale ambities op clubniveau. Denken we daarbij maar aan de Hoeilaartse jeugdwerking die sinds dit seizoen een echte boost heeft gekregen. De komende weken blikken we hier terug op het voorbije seizoen, maar vooral ook vooruit naar het volgende: wie komt erbij? Wie vertrekt er? Wat zijn de plannen van de nieuwe trainer Philippe Wayenbergh? Wat is de visie van de voorzitter en zijn bestuursploeg? Maar eerst genieten we nog met volle teugen van de titel. WE ARE THE CHAMPIONS!!!

 

 

 

05/05/2013: VKE Eizer – ERC Hoeilaart

 

Toch wel een beetje tegen de verwachtingen in, had ERC Hoeilaart vorige week geen enkel probleem met Ottenburg. Het vertrouwen was dan ook groot bij de Doenders om de volgende opdracht, de verplaatsing naar rode lantaarn Eizer, tot een goed einde te brengen. Bij Hoeilaart kon trainer Dirk Pauwels geen beroep doen op de licht geblesseerde Yunus Yildiz.

 

De match van de eerste tegen de laatste, en dit op een slecht veld, is er eentje die eerder bij de laagste regionen past van 3de provinciale dan bij de hoogste. Ondanks alles kan ERCH toch vroeg op voorsprong komen. Jason Janssens zet een knappe actie op en verlegt het spel naar de flank. Daar kan Timothy Van Brusselen in zijn gekende stijl een actie opzetten en knap voorzetten naar de 2de paal waar Tom Gysegom binnenknikt: 0-1. De bezoekers blijven de gevaarlijkste ploeg en keeper Dylan Fluyt moet knap tussenbeide komen op een poging van Van Brusselen van dichtbij. Eizer brengt veel enthousiasme in zijn spel en af en toe komt de thuisploeg zelfs in de 16, maar echt in actie komen is er voor doelman Cedric Penasse niet bij. Zijn collega aan de overkant heeft meer werk, maar op het halfuur kan Fluyt toch niet verhinderen dat Joris Philips de 0-2 onder zijn lichaam binnenschuift. Voor de pauze krijgt Van Brusselen nog een goede kans op de 0-3 maar Fluyt ligt in de weg.

 

Na de rust schakelt ERCH onmiddellijk een versnelling hoger en grijpt Eizer bij de keel. Hassan Begdouri tikt al na een paar minuten een corner binnen en maakt er zo 0-3 van. Een minuutje later is het de beurt aan Aussama Oulanti om een gemeten voorzet aan de 2de paal binnen te knikken: 0-4. Maar ondanks de hopeloze situatie blijft Eizer toch met inzet spelen. Penasse moet zelfs alles uit de kast halen om Decafmeyer de eerredder te ontzeggen. We zijn intussen al over het uur wanneer Jason Janssens een alweer sterke partij bekroond ziet met een goal: 0-5. Er komen dan nog een paar kansen voor ERCH maar scoren kunnen de Doenders niet meer.

 

Zonder meer een verdiende overwinning voor ERCH tegen een enthousiast maar ongevaarlijk Eizer. Door deze zege hebben de Doenders in de komende 2 matchen aan 1 puntje genoeg om kampioen te spelen. Hopelijk lukt dit nu donderdag 9 mei al thuis tegen de voorlaatste, Berg-Op. Of kunnen zij tegen de verwachtingen in de kampioensviering nog uitstellen? Wees erbij in de Kapelstraat van Hoeilaart vanaf 15.00 uur!

Doelpunten: 11′ Gysegom (0-1), 35′ Philips (0-2), 50′ Begdouri (0-3), 51′ Oulanti (0-4), 69′ Janssens (0-5) ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Stiellemans, Begdouri, Chaabi, Van Crombrugge K. (78′ Nassiri), Janssens, Philips (80′ Van Crombrugge G.), Van Brusselen, Gysegom (72′ Zekhnini), Oulanti.

 

 

 

 

28/04/2013: ERC Hoeilaart – SK Ottenburg

 

Op zondagmiddag bereikte heuglijk nieuws de Kapelstraat in Hoeilaart. Na de U15A, konden ook de zondagsreserven de kampioenstitel binnen rijven! De ploeg van speler-trainer Patrick Vanderhoeven stond een maand geleden nog 13 punten achter op de eerste, maar dankzij een fenomenale eindspurt konden de meer ervaren Doenders de oppergaai binnenrijven. Gedurende de hele zondagnamiddag werd er dan ook uitbundig gevierd in de Hoeilaartse cafetaria. Alvast een dikke proficiat aan alle spelers!

 

Afgelopen donderdag omzeilde de eerste ploeg van ERC Hoeilaart een belangrijke klip door oververdiend Erps-Kwerps met duidelijke 4-0 cijfers naar huis te sturen. Alhoewel er nog 4 matchen te spelen zijn, leek de match van zondag tegen Ottenburg op papier nog een moeilijke klus. Bij Hoeilaart was Tom Gysegom hoogst onzeker, maar hij besloot toch aan de match te beginnen. Verder geen wijzigingen t.o.v. donderdag, behalve dat Chaabi opnieuw aan de aftrap kwam na zijn schorsing. Daardoor begonnen Joris Philips, Azzdine Nassiri en Zachary Zekhnini naast Sebastien Dewailly op de bank.

 

Het openingskwartier heeft niet echt veel te bieden. De thuisploeg eist het overwicht op maar ook Ottenburg probeert er af en toe uit te komen. We noteren 1 schot op doel aan elke kant, maar de doelmannen hebben er niet echt problemen mee. Halverwege de eerste helft kan Hoeilaart dan toch de score openen. Aussama Oulanti neemt snel een vrije trap die naar de goed gelopen Nicolas Stielemans gaat. Hij controleert knap de bal en kan dan een hoek uitkiezen: 1-0. Hoeilaart gaat nu op zoek naar een 2de goal. Die komt er ook op 7 minuten van de rust als Jason Janssens de bal kan recupereren op het middenveld. Hij bedient Timothy Van Brusselen die klaar kijkt en de bal laag voorbij de lopende doelman binnenlegt: 2-0. De Doenders duwen het gaspedaal nu verder in. Tom Gysegom knalt een goede kans nog op de kruising. Maar even later is hij onzelfzuchtig wanneer hij een bal van Kevin Van Crombrugge na diens knappe individuele actie teruggeeft en zo Van Crombrugge rustig laat scoren: 3-0!

 

ERCH heeft er duidelijk zin in gekregen, en na de rust gaan de Doenders op hun elan door. Van Brusselen zit goed tussen een terugspeelbal van de Ottenburgse defensie en de Hoeilaartse smaakmaker maakt er 4-0 van. Ottenburg kan net daarna eindelijk eens reageren maar de kopbal van dichtbij is pal in de handen van Cedric Penasse. Maar de Hoeilaartse honger is nog niet gestild. Van Brusselen geeft vanop rechts een gemeten voorzet voor doel waar Jason Janssens de doelman tegenvoets pakt met een rake kopbal: 5-0. Daarmee staan de forfaitcijfers op het scorebord. Nog voor het uur staat het echter al 6-0. Yunus Yildiz doet een uitstekende inspanning op z’n rechterflank en geeft Van Brusselen z’n 3de van de namiddag op een schoteltje. Coach Dirk Pauwels vindt het tijd om een paar spelers wat rust te gunnen. Stiellemans en Van Brusselen worden gewisseld voor respectievelijk Philips en Zekhnini. Die eerste krijgt even later een uitgelezen mogelijkheid van Gysegom om ook z’n goaltje mee te pikken maar de bal wil er niet in. Het is dan wachten op de volgende goal tot een kwartier voor tijd. Verdediger Hassan Begdouri kopt knap een corner naar de 2de paal binnen: 7-0. Op iets meer dan 10 minuten voor tijd kan Ottenburg dan toch nog de eer redden en de 7-1 aantekenen. Er komen nog een paar mooie kansen voor ERCH maar scoren lukt niet meer.

 

Vooraf heerste er wat nervositeit voor de derby tegen Ottenburg, maar achteraf bekeken was dat uiteraard volledig onterecht. Ottenburg gaf op geen enkel moment de indruk om Hoeilaart op één of andere manier pijn te kunnen doen. De ERCH spelers hadden er dan weer wel echt zin in en maakten er een doelpuntenfestival van. De komende 2 matchen zijn op papier makkelijke opdrachten voor ERCH: eerst naar Eizer op zondag 5 mei, en dan op donderdag 9 mei komt Berg-Op op bezoek. Als er in deze 2 matchen 4 op 6 wordt behaald, dan mogen de festiviteiten in Hoeilaart losbarsten! Wees erbij om de Doenders naar de titel te stuwen!!!

Doelpunten: 24′ Stiellemans (1-0), 38′ Van Brusselen (2-0), 43′ Van Crombrugge K. (3-0), 47′ Van Brusselen (4-0), 53′ Janssens (5-0), 57′ Van Brusselen (6-0), 76′ Begdouri (7-0), 79′ X (7-1) ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Stiellemans (55′ Stiellemans), Begdouri, Chaabi, Van Crombrugge K., Janssens (67′ Nassiri), Yildiz, Van Brusselen (64′ Zekhnini), Gysegom, Oulanti.

 

 

25/04/2013: ERC Hoeilaart – Erps-Kwerps

 

Op zondag 24 maart laatstleden begon het ‘s morgens plots te sneeuwen. Het PC Brabant besliste daarom in de loop van de voormiddag om een algemene afgelasting af te kondigen. De replay van deze speeldag -waarop de topper ERC Hoeilaart – Erps-Kwerps geprogrammeerd stond- werd gisteren gespeeld. ERCH coach Dirk Pauwels kon geen beroep doen op Yassine Chaabi en Joris Philips wegens gele schorsingen. Daardoor schoof Jason Janssens een rij achteruit, en verscheen Zachary Zekhnini aan de aftrap. Hassan Begdouri was terug uit Marokko en begon aan de partij. Bij Erps-Kwerps moest trainer Rudi Caron doelman Bruno Wachtelaer missen met een blessure.

 

De bezoekers beginnen gretig en drukken de thuisploeg in de openingsfase terug op eigen helft. Na een paar minuten zien we dan ook het eerste doelgevaar maar Stijn Debroux kan de botsende bal nog voor de doellijn ontzetten. Na een 10-tal minuten komt ERCH er eindelijk eens uit en Timothy Van Brusselen verschijnt na een individuele actie alleen voor de doelman. Jammer genoeg ontbreekt nog de scherpte om het af te maken bij de Hoeilaartse smaakmaker en hij schiet pal op de portier. Erps blijft daarna de betere ploeg en heeft ook het meeste balbezit. Bij ERCH lukt weinig en ook op karakter slagen de Doenders er niet in om in de match te komen. Het overwicht van de bezoekers levert niet meteen grote kansen op, al moet Cedric Penasse wel ingrijpen op een kopbal van dichtbij. Op slag van rust krijgt Hoeilaart nog een grote kans om de score te openen maar Tom Gysegom prikt de botsende bal naast het doel. We gaan rusten met een 0-0 tussenstand na een mindere eerste helft van de leider.

 

Hoeilaart komt herboren uit de kleedkamer, al zijn we al even aan het spelen vooraleer alle Hoeilaartse spelers op het veld staan. Na twee minuten gaat Van Brusselen neer op de rechterflank. Aussama Oulanti draait de vrije trap laag voor doel, niemand reageert, en de bal verdwijnt in de verste hoek binnen: 1-0! Een ideale start van de tweede helft en ERCH duwt nu door. Opnieuw van Brusselen komt in een kansrijke positie maar hij krijgt de bal er in 2 keer nog niet in. Gelukkig is zijn maatje Gysegom goed gevolgd en hij kan de rebound van de kopbal van Van Brusselen binnenknallen: 2-0! Even later wordt een hoekschop teruggekopt voor doel waar Yunus Yildiz centimeters te kort komt om binnen te koppen. Na een uur lijkt de match dan gespeeld. Oulanti zet zich door op rechts en haalt uit. De doelman kan het laag schot met een knappe reflex afweren maar opnieuw is Gysegom paraat om binnen te tikken: 3-0! De thuisploeg kan nu rustig controleren en creëert nog een paar prima kansen, maar het is wachten tot net voor het einde van de match tot de ingevallen Geoffrey Van Crombrugge de eindstand vastlegt op 4-0.

 

Niet voor het eerst dit seizoen kwam ERCH stukken beter voor de dag na rust en besliste de partij op een paar minuten tijd. De eerste helft moesten de Doenders het initiatief laten aan Erps, al waren de beste doelkansen wel voor ERCH. Na de pauze bleef er van het bezoekende overwicht niets meer over. ERC Hoeilaart zet met deze overwinning een belangrijke stap richting de titel, maar we zijn er nog niet. Nu zondag volgt de derby tegen Ottenburg en daarin kan nog vanalles gebeuren. Chaabi en Philips keren wel terug in de kern.

 

 

 

 

Doelpunten: 47′ Oulanti (1-0), 50′ en 60′ Gysegom (2-0 en 3-0), 89′ Van Crombrugge G. (4-0) ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Stiellemans, Begdouri, Zekhnini, Van Crombrugge K., Janssens, Yildiz (68′ Van Crombrugge G.), Van Brusselen (83′ Hamed), Gysegom (75′ Nassiri), Oulanti.

 

 

21/04/2013: KCVV Elewijt – ERC Hoeilaart

 

ERC Hoeilaart kende vorige week weinig moeite met Moorsel.Alvorens de verplaatsing naar Elewijt te houden hield de Hoeilaartse eerste ploeg op vrijdagavond hun 2de scampifestijn. De opkomst was talrijk en de spelers wensen dan ook iedereen te bedanken die komen eten is. Op zondag dan trokken de Doenders naar Elewijt voor een lastige match. De heenmatch eindigde een paar weken geleden op een zware 7-0 nederlaag voor Elewijt. De ploeg ging er dus vast en zeker alles aan doen om die blammage uit te wissen. Bij ERCH keerde Stiellemans terug uit schorsing, waardoor Goeffrey Van Crombrugge terug naar de bank werd verwezen. Achteraan bleef Joris Philips door de afwezigheid van Hassan Begdouri (familiefeest) op positie.

 

De thuisploeg begint met veel enthousiasme uit de partij en kan onmiddellijk 2 corners versieren. De eerste wordt nog gered, maar bij de 2de corner is het al onmiddellijk prijs: 1-0! Hoeilaart kan nog geen 10 minuten later al bijna gelijkmaken maar Tom Gysegom krijgt de voorzet van Timothy Van Brusselen onbegrijpelijk niet in het lege doel. Elewijt gaat echter door en op het kwartier staat het bijna 2-0. Gelukkig kan de aanvaller z’n koelbloedigdheid niet bewaren en de lob is binnen het bereik van de uitgekomen Cedric Penasse. Een duidelijke wake-up call voor ERCH maar echt wakker geschoten lijken de spelers er niet van. Toch hangen de bordjes nog voor het half uur opnieuw in evenwicht. Eerst strandt een kopbal van Jason Janssens op de paal, maar de rebound geraakt niet weg en uiteindelijk kan Gysegom op zijn typische manier de 1-1 binnen deviëren. De thuisploeg is echter niet van slag en doet er alles aan om opnieuw op voorsprong te komen. Dat lukt bijna met een laag schuin schot maar de vingertoppen van Penasse duwen het leder voorlangs. We gaan rusten met een 1-1 tussenstand.

 

Hoeilaart komt scherper dan voor rust uit de kleedkamer en eist onmiddellijk het balbezit op. Eerst gaat een geplaatst schot van Yassine Chaabi een metertje over en even later schiet Aussama Oulanti een diepe bal in één tijd op de paal. Maar Elewijt bezwijkt dan toch een minuutje later. Een vrije trap van Oulanti komt uiteindelijk bij Van Brusselen en hij plaatst fraai binnen: 1-2! Elewijt lijkt in de 2de helft niet bij machte om een Hoeilaartse overwinning te voorkomen, maar toch blijft het oppassen voor de Hoeilaartse defensie. 20 Minuten in de 2de helft staat Penasse iets te ver voor zijn doel maar gelukkig nog niet ver genoeg om de plaatsbal in hoekschop te verwerken. Aan de overkant komt Gysegom alleen voor Van Het Groenewoud, maar door het hobbelige veld mist hij zijn trap volledig. Het is slechts uitstel want even later kan Oulanti de verdiende 3de treffer dan toch scoren: 1-3. De Hoeilaartse zege komt niet meer in gevaar, en ook Van Brusselen krijgt nog 2 open doelkansen om de score verder uit te diepen, maar telkens maakt de bal een valse stuit en weg kans.

 

Ondanks een mindere eerste helft kon ERC Hoeilaart toch verdiend het laken naar zich toe trekken en de 3 punten mee naar huis nemen. Zoals verwacht was Elewijt erg gemotiveerd om het de leider lastig te maken, maar meer dan 1 helft hielden de gastheren het niet vol. De tweede helft van ERCH moet veel vertrouwen gegeven hebben om mee te nemen naar donderdagavond. Dan komt Erps-Kwerps op bezoek, de 3de in de stand. Kunnen zij punten komen halen aan de Kapelstraat en zo sportieve revanche nemen voor de smadelijke 3-5 nederlaag uit de heenronde? Afspraak nu donderdag 25 april om 19.00 uur!

 

 

 

 

Doelpunten: 1′ Reszczynski (1-0), 27′ Gysegom (1-1), 54′ Van Brusselen (1-2), 68′ Oulanti (1-3) ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Stiellemans, Chaabi, Philips, Van Crombrugge K. (87′ Nassiri), Janssens, Yildiz (70′ Zekhnini), Van Brusselen (82′ Van Crombrugge G.) , Gysegom, Oulanti.

 

 

14/04/2013: ERC Hoeilaart – FC Moorsel

 

Vorige week kon ERC Hoeilaart een 1-0 achterstand ombuigen naar een 1-4 overwinning in Steenokkerzeel. Een mooi resultaat dat het nodige vertrouwen moest geven om afgelopen zondag Moorsel partij te geven. Maar tegen Steenokkerzeel vielen wel een aantal (onnodige) gele kaarten waardoor zowel Hassan Begdouri als Nicolas Stiellemans geschorst waren. Trainer Dirk Pauwels moest dus z’n 2 backs vervangen. Die posities werden ingevuld door Joris Philips en Geoffrey Van Crombrugge. Op de bank zaten Shayker Hamed, Azzdine Nassiri, Zachary Zekhnini en Sebastien Dewailly.

 

Onder een prachtige en om te voetballen iets te warme lentezon, zien de toeschouwers een weinig boeiende openingsfase. Hoeilaart domineert maar kan aanvallend weinig dreiging veroorzaken. Moorsel probeert aan te klampen maar kan evenmin voor doelgevaar zorgen. Iets voor het halfuur moet de Moorselse keeper voor het eerst in actie komen wanneer Tom Gysegom na een snel genomen vrije trap in balbezit komt en op de doelman trapt. Een paar minuten later probeert Timothy Van Brusselen het met een schuin laag schot maar ook deze keer kan de doelman, zij het met enige moeite, redding brenngen. Naarmate de rust nadert laat niets vermoeden dat er nog gescoord zou worden voor de pauze. De thuisploeg heeft het overwicht, zonder twijfel, maar echt dreigen doen de Doenders niet. Tot wanneer Yassine Chaabi een aanval in gang zet die bij Yunus Yildiz belandt. Hij zet zich met een paar knappe bewegingen door tot in de 16, legt terug tot bij Van Brusselen en die hoeft maar binnen te tikken: 1-0! De daaropvolgende aftrap wordt door de bezoekers verknoeid zodat Gysegom de bal kan recupereren. Hij bedient Van Brusselen en die krult z’n 2de goal van de middag in de winkelhaak: 2-0 op 2 minuten tijd! Dat is meteen de ruststand.

 

ERCH komt erg gerust uit de kleedkamers en laat Moorsel komen. De ruimte die daarbij vrij komt wordt bij momenten gevaarlijk groot en er is een knappe reflex nodig van Cedric Penasse om de aansluitingstreffer van dichtbij te voorkomen. Moorsel ruikt z’n kans want de daaropvolgende hoekschop wordt prompt op de paal gekopt. Iets voor het uur oogst Hoeilaart dan toch wat het gezaaid heeft en na een geharrewar voor doel komt de 2-1 er toch. Wat dan volgt is een tiental minuten druk van de bezoekers en de Hoeilaartse verdiging komt een paar keer heel goed weg. Maar halverwege de 2de helft lijkt Moorsel z’n beste pijlen verschoten te hebben en is het opnieuw de beurt aan de thuisploeg. Eerst kan Gysegom alleen op doel af maar hij wordt te zeer gehinderd door z’n mandekkers, en iets daarna bedient Joris Philips knap Van Brusselen die vrijstaand toch nog naast schiet. Maar het is slechts uitstel. Yildiz geeft de bal centraal diep naar Gysegom en die kan dan toch de geruststellende 3-1 scoren. Een paar minuten later doet Gysegom het nog eens over en maakt er op z’n eentje 4-1 van. De match is nu helemaal gespeeld en Van Brusselen tekent nog met z’n 3de en 4de goal van de match voor de 5-1 en 6-1.

 

Een duidelijke en verdiende overwinning voor ERCH, dat wel bij een 2-1 tussenstand onnodig met vuur speelde. Gelukkig kon Moorsel deze periode van verstrooidheid niet uitbuiten en werd het nog een ruime zege voor de Doenders. Alleen jammer opnieuw van een paar overdreven en snel gegeven gele kaarten. Volgende week volgt de verplaatsing naar Elewijt, een ploeg die zeker de 7-0 blammage uit de heenmatch zal willen uitwissen. Hassan Begdouri verblijft dan wegens familiale verplichtingen in Marokko, terwijl Nicolas Stiellemans wel terugkeert uit schorsing. Maar eerst is er nog het scampifestijn van de Hoeilaartse eerste ploeg op vrijdagavond. Je kan er scampi’s eten met currysaus of “diabolique”, en dit met frietjes of rijst. Voor de kinderen is er curryworst met frietjes en appelmoes. Allen daarheen!

Doelpunten: 39′ en 40′ Van Brusselen (1-0 en 2-0), 67′ Van Gestel (2-1), 74′ en 77′ Gysegom (3-1 en 4-1), 83′ en 88′ Van Brusselen (5-1 en 6-1) ERCH speelde met: Penasse, Debroux (82′ Nassiri), Chaabi, Van Crombrugge G., Philips, Yildiz (75′ Zekhnini), Oulanti (86′ Hamed), Van Brusselen, Gysegom, Janssens, Van Crombrugge K.

 

07/04/2013: Steenokkerzeel – ERC Hoeilaart (met dan aan David Van Oppen)

 

Na de zware en klinkende overwinning vorige week thuis tegen Elewijt, trok ERC Hoeilaart voor een lastige verplaatsing naar Steenokkerzeel. Een te duchten tegenstander want deze ploeg was er in geslaagd om -weliswaar op een diefje- de volle buit weg te kapen in de heenmatch aan de Kapelstraat in Hoeilaart. Weinig selectieproblemen voor trainer Dirk Pauwels die met dezelfde kern als tegen Elewijt kon aantreden. Daardoor zaten Nassiri, Zekhnini, Philips en Dewailly opnieuw op de bank.

 

Onder een lang verwacht voorjaarszonnetje én de belangstelling van heel wat meegereisde Hoeilaartse supporters toonde ERCH van bij de aftrap zijn intenties: winnen! Al na enkele minuten kan Timothy Van Brusselen zich knap vrij maken en verschroeiend uithalen. De vingertoppen van de thuisdoelman en de lat verhinderen een vroege voorsprong. De bezoekers houden het tempo goed hoog en Steenokkerzeel kan niets anders dan de gaten zoveel mogelijk proberen dichten en met aardig wat kleine foutjes het ritme uit de match halen. Maar dat weerhoudt Hoeilaart er niet van de doelrijpe kansen aan mekaar te rijgen. Tom Gysegom komt een teen tekort om een harde voorzet van Van Brusselen in doel te verlengen. Een vrije trap van Van Brusselen zoeft nipt naast en opnieuw Gysegom komt diezelfde teen tekort om een bal aan de 2e paal in doel te duwen. Even later kent de thuisploeg pech wanneer de doelman moet vervangen worden na een botsing met Gysegom. Maar andermaal levert het Hoeilaartse overwicht geen goals op. Erger nog, Steenokkerzeel weet één van zijn schaarse kansen wél af te werken. Cedric Penasse kan in eerste instantie de aanval nog afweren, maar de rebound wordt netjes door Maarten Boijen binnen getikt (1-0). ERCH is daarmee tegen de gang van het spel in op achtervolgen aangewezen en velen zien het doemscenario uit de heenmatch opnieuw opduiken. Maar het verschil is nu wel dat de Doenders nog ruim de tijd hebben om de achterstand goed te maken en dat doen ze ook. Yunus Yildiz zet zich goed door, vindt de thuisdoelman nog op zijn weg, maar in de rebound tikt Tom Gysegom net als vorige week de oververdiende gelijkmaker binnen (1-1). Het wordt nog even spannend wanneer een kopbal van Steenokkerzeel de deklat scheert, maar we gaan rusten met een 1-1 tussenstand en daar mag vooral Steenokkerzeel heel blij mee zijn.

 

Geen wijzigingen tijdens de rust en het spelbeeld van de eerste helft herhaalt zich: Hoeilaart trekt volop ten aanval maar deze keer wél met succes. Aussama Oulanti zet zich door en knalt van net binnen de grote rechthoek naar doel. De bal wijkt af op een thuisverdediger en de doelman is kansloos (1-2). Deze voorsprong geeft ERCH vleugels, want de 1-3 hangt duidelijk in de lucht. Een kopbal van Oulanti gaat net over en Van Brusselen ziet zijn knal in extremis afgestopt. Maar het duurt niet lang vooraleer de voorsprong verdiend wordt uitgediept: Jason Janssens laat de bal slim lopen voor Van Brusselen en die knalt kurkdroog in de linkerhoek binnen: 1-3! ERCH kan daarmee het spel rustig controleren en wachten op een opening. De thuisploeg is niet bij machte om de Hoeilaartse verdediging pijn te doen en ook het geel-zwarte middenveld heeft geen problemen om de bal te monopoliseren. Er vallen nog wel een paar (onnodige) gele kaarten langs Hoeilaartse zijde. Zo moet Nicolas Stiellemans zelfs vroegtijdig naar de kant met een 2de geel, met dank aan het gemekker van de trainer van Steenokkerzeel. Het antwoord van Hoeilaart hierop is gepast: Gysegom scoort z’n 2de van de namiddag en maakt er 1-4 van op voorzet van Zachary Zekhnini.

 

Een ruim verdiende overwinning voor ERC Hoeilaart dat hiermee sportieve revanche neemt op de hold-up uit de heenmatch. Rustig blijven en op het juiste moment toeslaan was duidelijk de opdracht en daar slaagde ERCH met verve in. De vele Hoeilaartse supporters konden met een tevreden gevoel terug huiswaarts keren. Wie ook zeker tevreden mag zijn is diepe spits Tom Gysegom. Hij scoorde in de laatste 4 matchen 6 keer en lag mee aan de basis van de overwinning in Steenokkerzeel, ook al wilde de bal er aanvankelijk niet in:

“We begonnen goed aan de wedstrijd en kregen inderdaad heel wat kansen. Maar het zat wat tegen: de keeper die goed pakte, tegen het het doelhout, net een teentje te kort, misschien ook wat scherpte die ontbrak… Kortom, de bal wilde er niet in. Ook was het veld in zeer slechte staat wat ons spel natuurlijk niet ten goede komt. Op de koop toe scoorde Steenokkerzeel ook nog uit hun enige kans met heel wat geluk. Maar we bleven rustig omdat we voelden dat we de betere ploeg waren. Dat rendeerde in een ruime en verdiende zege. Voor mij persoonlijk wil de bal er opniew wat meer ingaan, al primeert uiteraard het belang van de ploeg. De honger naar de titel blijft groot en kampioen spelen is en blijft ons enige doel. De resterende 7 matchen zullen stuk voor stuk gespeeld moeten worden en er zijn nog altijd meerdere gegadigden voor de titel, ook Erps-Kwerps dat dit weekend met punsten morste. Maar onder leiding van onze nieuwe trainer Dirk Pauwels, een echte vakman, moet het lukken. Hij laat iedereen op z’n best renderen en houdt de spelers scherp door z’n kritische blik. Maar ook onze vorige trainer, Herman Godts, leverde prima werk en loodste ons naar de eerste plaats. Maar ik blijf erbij dat het de spelers zijn die het moeten doen op het veld.”

Achteraan gaf de verdiging met o.a. kapitein en kersverse papa Stijn Debroux weinig weg, maar toch kon ook hij de achterstand niet vermijden:

“Tja, mijn nachten zijn de laatste tijd niet altijd even lang waardoor ik misschien iets minder fris aan de aftrap verschijn (lacht). Maar alle lof voor mijn vrouwtje Kobie die het vaakst opstaat ‘s nachts. Maar we nemen dat er graag bij en genieten van onze kleine Loïc. Alle gekheid op een stokje, we begonnen met goed voetbal aan de wedstrijd maar als je de kansen niet afmaakt weet je dat een tegenaanval fataal kan zijn. Zo gebeurde het ook in Steenokkerzeel. Dat schudde ons echter wakker waardoor we snel de gelijkmaker konden scoren. Dat was het keerpunt want tijdens de rust bleven we kalm. Iedereen besefte wel dat Steenokkerzeel al door zijn beste krachten heen zat en dus te pakken was, maar we moesten de voetballende oplossing blijven zoeken. Achterin was het zaak geconcentreerd te blijven om geen 2de keer verrast te worden. Na de 1-2 werd de ruimte tussen de linies groter en konden we onze voorsprong verdiend uitbreiden tot 1-4! Nu moeten we blijven verder werken zoals de voorbije weken en elke match de nodige ijver en concentratie aan de dag leggen. Wij staan momenteel eerste in het klassement, dus de druk ligt bij onze concurrenten en laat hen maar rekenen. Voetballend hebben we gedurende het seizoen al getoond tot wat we in staat zijn, dit moet vertrouwen geven. Ook het groepsgevoel zal cruciaal zijn en dat zit momenteel erg goed. Door de twee geschorsten wordt het wel wat puzzelen in de verdediging tegen het niet te onderschatten Moorsel. ”

 

De gele kaarten zorgden toch wel een beetje voor een domper want daardoor missen Hassan Begdouri en Nicolas Stiellemans de thuismatch van volgende week tegen Moorsel.               In de heenwedstrijd kon ERCH een zwaarbevochten overwinning binnenhalen, aan onze jongens om dit volgende week nog eens over te doen. Afspraak nu zondag om 15u00 aan de Kapelstraat te Hoeilaart!

 

 

 

 

Doelpunten: 28′ Boijen (1-0), 36′ Gysegom (1-1), 50′ Oulanti (1-2), 57′ Van Brusselen (1-3), 86′ Gysegom (1-4) ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Chaabi, Begdouri, Stiellemans, Yildiz (81′ Philips), Oulanti, Van Brusselen (76′ Zekhnini), Gysegom, Janssens, Van Crombrugge K.

 

 

31/03/2013: ERC Hoeilaart – KCVV Elewijt

 

Vorige week werd de topper tussen ERC Hoeilaart en Erps-Kwerps afgelast door de sneeuwval. Normaal gezien hadden de jongens van Dirk Pauwels vrij op Paaszondag, maar de replay van de afgelasting van de thuismatch uit de heenronde tegen Elewijt stond op de Hoeilaartse kalender. Een zeer belangrijke wedstrijd want bij winst konden de Doenders eindelijk effectief aan de leiding komen in 3de provinciale E. Yunus Yildiz keerde terug uit blessure en verscheen aan de aftrap.

 

De thuisploeg neemt een goede start, want reeds vroeg in de match kan ERCH op voorsprong komen. Timothy Van Brusselen komt in balbezit aan de rand van de zestien, kijkt goed, en verschalkt de doelman met een onverwachts schot: 1-0. Even later is het opnieuw alle hens aan dek bij Elewijt op een corner die aan de 2de paal door Nicolas Stiellemans wordt ingekopt. Maar een verdediger kan op de doellijn ontzetten. Elewijt kan daar weinig tegenover stellen en verder dan een paar stilstaande fases geraken de bezoekers niet. Hoeilaart kan nog een paar keer goed dreigen langs Van Brusselen, en een goal van Tom Gysegom wordt zelfs afgekeurd wegens buitenspel. We zijn al over halfweg in de eerste helft wanneer Van Brusselen gehaakt wordt in de grote rechthoek en de bal gaat op de stip. Z’n maatje Gysegom neemt de penalty voor zijn rekening en trapt simpel binnen: 2-0! Hoeilaart controleert nu de match en Elewijt slaagt er niet in om onder het Hoeilaartse juk uit te komen. Erger nog, op 7 minuten van de rust gaat Yunus Yildiz z’n linkerflank af en laat daarbij alles en iedereen achter zich. Enkel de afwerking ontbreekt want hij prikt de bal tegen de paal. Gelukkig was Gysegom goed gevolgd en hij tikt de 3-0 simpel binnen. De thuisploeg zit daarmee al voor de rust op rozen.

 

Hoeilaart komt scherp uit de kleedkamer en in de eerste minuut van de 2de helft is het al meteen prijs. Tom Gysegom zet met een heerlijke beweging z’n mannetje in de wind, en legt breed naar Van Brusselen die ook al z’n 2de van de namiddag mag scoren: 4-0. De wedstrijd is nu definitief gespeeld en Hoeilaart kan nu de supporters nog wat verwennen. Iets voor het uur gaat Aussama Oulanti op kracht door en hoewel hij gehinderd wordt door een verdediger kan hij toch laag in de hoek binnenschieten: 5-0. Maar het Elewijtse leed is daarmee nog niet geleden. Van Brusselen maakt de bal ongrijpbaar en legt uiteindelijk terug tot bij Stiellemans. Die zet voor en centraal voor doel staat Jason Janssens ongedekt en hij duikt de 6-0 binnen. Tien minuten voor tijd ligt de eindstand dan vast. Een corner van Oulanti wordt door de ingevallen Zekhnini naar de 2de paal gekopt en daar schuift de eveneens ingevallen Philips de 7-0 binnen.

 

Vooraf werd gevreesd voor een moeilijke match, maar mede door de vroege voorsprong werd het een ware doelpuntenkermis voor de Doenders. ERCH was gewoonweg beter en een maatje te groot voor Elewijt. Timothy Van Brusselen was weer in grote doen en kwam ook nog terug op de trainerswissel:

“We scoorden vroeg en dat brak de wedstrijd van bij het begin open. Doordat Elewijt nu moest komen kwam er meer ruimte voor ons waar we gretig gebruik van maakten. Heel de wedstrijd door hebben we inzet getoond, zijn we blijven voetballen en hebben we de kansen afgemaakt: op elke linie stonden we er. Vaak wordt er gezegd dat we “maar” tegen een staartploeg gewonnen hebben maar die wedstrijden moeten ook gewonnen worden en dat hebben we juist in de vorige matchen nagelaten te doen.Het vertrek van Herman Godts kwam onverwacht. Met de komst van Dirk Pauwels is het vuur in de ploeg terug aangewakkerd. Elke speler moest zich opnieuw bewijzen waardoor er elke dinsdag en donderdag, bijna voltallig, en op het scherpst van de snee getraind wordt. Volgende week krijgen we met Steenokkerzeel weer een taaie klant tegenover ons. Ik was verrast toen ik las dat Ottenburg thuis verloren had tegen Steenokkerzeel. Tijdens de heenmatch heb ik de wedstrijd vanaf de kantlijn moeten volgen en zag ik een harde ploeg met een balvaste spits. Steenokkerzeel heeft een stevige thuisreputatie waardoor elke speler zich dubbel zal moeten plooien om de 3 punten mee te brengen naar Hoeilaart.”

 

Volgende week volgt een heel andere partij want dan speelt ERC Hoeilaart op het veld van Steenokkerzeel, een ploeg die op een diefje met de volle buit ging lopen in de heenmatch. Opgepast: deze match begint om 14.30!

Doelpunten: 5′ Van Brusselen (1-0), 25′ en 38′ Gysegom (pen. 2-0 en 3-0), 46′ Van Brusselen (4-0), 57′ Oulanti (5-0), 65′ Janssens (6-0), 80′ Philips (7-0). ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Chaabi, Begdouri, Stiellemans, Yildiz, Oulanti, Van Brusselen, Gysegom, Janssens, Van Crombrugge K. – Invallers: Zekhini, Philips, Nassiri, Dewailly.

 

17/03/2013: VK Weerde – ERC Hoeilaart

 

Afgelopen week zag het bestuur van ERC Hoeilaart zich genoodzaakt een drastische beslissing te nemen. De voorbije weken had men immers de indruk dat trainer, spelers en bestuur niet langer op 1 lijn zaten. Daarom werd besloten om de samenwerking met T1 Herman Godts stop te zetten en een nieuwe trainer aan te stellen in de persoon van Dirk Pauwels (zie foto) . Hij kreeg de opdracht om ERCH te coachen tijdens de laatste 10 matchen van het kampioenschap in de hoop de beoogde titel binnen te halen. De eerste wedstrijd voor de nieuwe Hoeilaartse trainer was de niet te onderschatten verplaatsing naar Weerde, een ploeg die een rustig seizoen kent en halverwege de klassering te vinden is. Yunus Yildiz was nog steeds geblesseerd. Verder weinig verrassingen in de Hoeilaartse opstelling, al verscheen Zachary Zekhnini aan de aftrap. Ook de jonge Shayker Hamed zat op de bank naast Sebastien Dewailly, Geoffrey Van Crombrugge en Joris Philips.

 

In een evenwichtige openingsfase valt er weinig te beleven. Weerde heeft een licht overwicht en kan een paar keer dreigen vanop stilstaande fase en hoekschop. Iets voor het halfuur kunnen de bezoekers een eerste keer voor gevaar zorgen maar de corner wordt door Nicolas Stiellemans een halve meter over gekopt. Net daarna krijgt Tom Gysegom een uitstekende kans maar zijn schot wordt door de doelman in 2 keer gepareerd. Iets over het halfuur dan krijgen we dan toch wat opwinding, zij het in negatieve zin. Reeds voor de 3de keer gaat Weerde kapitein Deck over de schreef bij een tackle en mag zich met zijn 2de gele kaart vroegtijdig gaan douchen. Het heeft nog wat voeten in de aarde vooraleer de man effectief in de kleedkamers verdwijnt omdat hij verhaal gaat halen bij de toeschouwers, maar uiteindelijk kan de match verder gezet worden. Een paar minuten later krijgt ERCH tot twee maal toe een uitstekende mogelijkheid om de score te openen maar de bal gaat er niet in. We gaan rusten met 0-0 op het scorebord.

 

Wie na de pauze een feller ERCH verwacht komt bedrogen uit. Weerde trekt zich logischerwijze massaal terug en houdt enkel Youssef El Bouchtati alleen vooraan. Maar langs de kant van Hoeilaart is er te weinig overleg en creativiteit aanwezig om voor doelgevaar te zorgen. Meer dan een handvol halve kansen voetballen de Doenders niet bij elkaar zodat beide doelmannen een rustige 2de helft kennen. Het is dan ook niet te verwonderen dat er niet meer gescoord wordt. Deze brilscore wordt door de thuisploeg gevierd als een overwinning, maar het is vooral ERCH dat naar zichzelf moet kijken.

 

We zagen heel wat goede wil bij ERCH maar de spelers van het aanvallende compartiment waren niet in hun dagje. Niet voor het eerst dit seizoen kwam men te weinig in de 16 meter, en verzuimde men met een overwinning afstand te nemen van de concurrentie. Volgende week zal het andere koek zijn want dan komt Erps-Kwerps op bezoek. Die zullen de smadelijke 3-5 nederlaag uit de heenronde nog niet vergeten zijn. Bovendien wordt het een belangrijke match in het kader van de titelstrijd in 3de E.

 

 

 

 

ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Chaabi, Begdouri (83′ Hamed), Stiellemans, Zekhnini (75′ Philips), Oulanti (65′ Van Crombrugge G.), Van Brusselen, Gysegom, Janssens, Van Crombrugge K.

 

10/03/2013: St. EVerois – ERC Hoeilaart

 

Met de 1 op 6 uit de voorbije 2 matchen, deed ERC Hoeilaart geen goede zaak in de strijd om de aan de Kapelstraat felbegeerde kampioenstitel in 3de provinciale. Het blijft nog altijd de absolute ambitie om te promoveren naar 2de provinciale, en daarin zijn we in de cruciale weken aanbeland. Afgelopen zondag moest de ploeg zich verplaatsen naar Evere om een inhaalmatch te spelen. Stijn Debroux had last van maag- en darmproblemen en begon op de bank ten voordele van Kiefer De Turck. Ook Zachary Zekhnini en Azzdine Nassiri zaten naast Sebastien Dewailly als reserve. Yunus Yildiz blesseerde zich bij het zaalvoetballen en het wordt afwachten hoe lang zijn onbeschikbaarheid zal duren.

 

De thuisploeg begint met veel enthousiasme en zet de Hoeilaartse verdediging onder druk. Er volgen een paar halve kansen maar op het kwartier moet Cedric Penasse toch een kopbal onder de lat wegtikken om een achterstand te voorkomen. Meteen daarop volgend heeft Tom Gysegom alleen voor de doelman de 0-1 aan de voet maar hij plaatst net naast. Maar geen nood. Een dikke 5 minuten later zet Gysegom zich goed door en geeft door naar Timothy Van Brusselen die niet aarzelt en de 0-1 op het bord knalt. Een gevleide voorsprong voor de Doenders maar daar maalt niemand om. Evere blijft de betere ploeg en verliest de moed niet. Er is opnieuw een sterke Penasse nodig die goed uitkomt om de gelijkmaker te voorkomen. De daarop volgende hoekschop wordt centimeters naast gekopt door de goede nr 37 van Evere. Aan de overkant krijgt Van Brusselen veel vrijheid maar hij besluit te wild over het doel. We zitten al dicht tegen de rust als Joris Philips snel inwerpt naar Gysegom. Hij wipt de bal op voor de aankomende Van Brusselen en die knalt in één tijd heerlijk binnen: 0-2! Dat is meteen de comfortabele maar ietwat gevleide ruststand, maar dat mag ook eens.

 

Evere komt opnieuw gemotiveerd uit de kleedkamer bij aanvang van de 2de helft. De thuisploeg profiteert van een blunder in de Hoeilaartse defensie en Thibaut Cobbaert knalt de aansluitingstreffer binnen: 1-2! Weer hoop dus voor de Brusselaars maar dat is buiten Van Brusselen gerekend die de 1-3 op een presenteerblaadje aanbiedt aan Gysegom en hij mist niet. Met de inbreng van Debroux voor De Turck komt er meer ervaring en stabiliteit in de Hoeilaartse defensie, maar toch gaat men achteraan opnieuw in de fout. Evere profiteert andermaal en maakt er 2-3 van halverwege de 2de helft. De thuisploeg ruikt z’n kans om ERCH pijn te doen maar verder dan een paar vrije trappen komt Evere niet. Tien minuten voor affluiten geeft Gysegom de bezoekers opnieuw wat ademruimte wanneer hij een inzenden van opniew Van Brusselen binnenknalt: 2-4. De thuisploeg is niet meer bij machte om nog iets terug te doen en de eindstand ligt vast.

 

ERCH begon wat flauwtjes aan de partij en mocht van geluk spreken dat er geen 2-2 op het scorebord stond bij de rust, met dank aan Cedric Penasse. Na de pauze zagen we onder impuls van o.a. Van Crombrugge en Van Brusselen meer vastberadenheid bij de Doenders en gelukkig volgde na de 1-2 snel de 1-3. Verdedigend liet Hoeilaart echter te veel (individuele) steken vallen met 2 tegengoals tot gevolg. Ook kreeg Evere te veel vrijheid op het middenveld waardoor er onnodig veel druk kwam op de Hoeilaartse defensie. Wel positief was dat Evere vrank en vrij voetbalde en in tegenstelling tot de meeste tegenstanders van ERCH niet met z’n allen terugkroop op eigen helft. Maar de overwinning moet wel voor het nodige vertrouwen zorgen in de Hoeilaartse rangen om volgende week naar Weerde mee te trekken. Dat wordt wellicht opnieuw een lastige match.

 

Cedric Penasse : ” Evere was geen oefenmatch ”

Leider Hoeilaart had het zondag niet onder de markt in Evere. Tom Gysegom scoorde wel 3 doelpunten maar ook doelman Penasse stond paraat. ” We hebben het inderdaad niet onder de markt gehad in Evere. Het begon al tijdens de opwarming toen kapitein en rots in de defensie Stijn Debroux met buikloop uitviel. Bovendien begon Evere met een ware stormloop en lag ik onder vuur. Ik had inderdaad een paar mooie reddingen in huis. Eigenlijk was het een beetje de omgekeerde wereld. Andere matchen sta ik alleen toe te kijken hoe de rest van het team op de andere helft op zoek gaat naar de zege. Maar nu keken onze spitsen toe terwijl de verdediging onder druk stond. Eigenlijk gingen we met een gevleide 0-2 rusten. Meteen na rust wordt het 1-2 en dacht ik “daar gaan we weer” maar gelukkig scoorde Gysegom meteen de 1-3. En hebben we de rest van de partij goed uitgespeeld. Na het gelijkspel van Melsbroek hebben we opnieuw een goede zaak gedaan. Komt er nu op neer van de inhaalmatch tegen Elewijt niet te verliezen en… binnen 2 weken komt Erps Kwerps naar ons. Ook dan moeten we de volle pot kunnen pakken. Eigenlijk moeten we iedere week de volle pot pakken.” (DVHO)

Doelpunten: 16′ en 41′ Van Brusselen (0-1 en 0-2), 47′ Cobbaert (1-2), 48′ Gysegom (1-3), 65′ Ceusters (2-3), 80′ Gysegom (2-4) ERCH speelde met: Penasse, De Turck (55′ Debroux), Chaabi, Begdouri, Stiellemans, Philips (75′ Zekhnini), Oulanti, Van Brusselen, Gysegom, Janssens, Van Crombrugge K.

 

03/03/2013: ERC Hoeilaart – Melsbroek

 

Vorige week werd de match op het veld van Eizer afgelast wegens de onverwachte sneeuwval. ERCH oefende tijdens de week nog wel tegen de beloften van Sterrebeek. De Doenders zetten een slechte prestatie neer en stonden 0-2 achter bij de rust. Tijdens de 2de helft konden de bakens wel verzet worden en Hoeilaart won uiteindelijk met 4-2. In ieder geval geen al te beste prestatie om mee vooruit te blikken naar de topper van afgelopen zondag tegen titelconcurrent Melsbroek. Weinig of geen selectieproblemen voor trainer Herman Godts, die zelf ei zo na niet op de bank had gezeten wegens de griep. Maar hij zat wel degelijk op post om de coaching op zich te nemen en pakte daarbij verrassend uit met experimenteel middenveld waarbij Jason Janssens als recuperator werd uitgespeeld, en Aussama Oulanti voor de aanvoer naar voren moest zorgen. Op de bank zaten Kevin Van Crombrugge, Zachary Zekhnini en Azzdine Nassiri naast Sebastien Dewailly. Kapitein Stijn Debroux werd tijdens de week papa van de kleine Loïc, maar was wel paraat en verscheen aan de aftrap.

 

In de eerste plaats verraadt het groot aantal toeschouwers dat er een topper wordt gespeeld. Op het veld merk je daar niet zo veel van, al spelen beide ploegen met best wat spanning in de benen. Het eerste schot op doel komt er na ruim 10 minuten spelen en is afkomstig van Melsbroek. Jimmy Joostens komt in balbezit en knalt een meter naast. Hoeilaart kan onmiddellijk reageren langs Timothy Van Brusselen die wel op de huid gezeten wordt door 2 verdedigers en schuin op de doelman schiet. Beide ploegen houden mekaar in evenwicht, als is dat niet meteen met goed voetbal. Veel lange ballen, veel afval. Halfweg de eerste helft komt Oulanti met een gelukje in balbezit maar ook hij knalt op de keeper. Het laatste wapenfeit is nog voor de thuisploeg wanneer Tom Gysegom het probeert van aan de rand van de 16, maar de bal gaat net voorbij de verste paal. We gaan rusten met een al bij al logische 0-0.

 

Hoeilaart komt snediger uit de kleedkamer en kan na 7 minuten dreigen via Yunus Yildiz. Hij mag aanleggen schuin voor doel maar de Melsbroekse doelman pakt uit met een knappe redding en voorkomt een zeker doelpunt. Aan de overkant krijgt Melsbroek een vrije trap. Die wordt door Cedric Penasse tegen de deklat gedevieerd, en ook de kopbal in de rebound van Joostens gaat tegen de dwarsligger. Hier komt ERCH goed weg. Maar het verder verloop van de eerste helft kenmerkt zich vooral door balbezit voor de thuisploeg. Opvallend is wel dat Hoeilaart uit het balbezit te weinig dreiging kan putten. Pas in de slotfase wordt het nog warm voor de bezoekende verdediging wanneer Gysegom en de ingevallen Zekhnini een korte combinatie opzetten maar een misverstand tussen beide spelers zorgt ervoor dat de doelman simpel kan oprapen. Het blijft 0-0

 

Een uitslag die vooral in het Hoeilaartse kamp voor veel teleurstelling zorgt. Hoeilaart toonde misschien ook wel iets te weinig lef en “dash” om deze topper te beslissen. Een andere spelbreker waren zeker de scheidsrechters die door een groot aantal verkeerde beslissingen de toorn van beide supporterskampen op hun nek haalden. Zo vielen er te veel gele kaarten in deze felle maar sportieve topper, en werden spelers al te vaak onterecht afgevlagd voor buitenspel. Onbegrijpelijk dat de KBVB hier zijn verantwoordelijkheid niet nam en een meer ervaren trio stuurde. Hoeilaart zakt door deze uitslag een plaats in het klassement, maar voor de titel hebben de Doenders nog alles zelf in handen. Het worden nu nog 11 topmatchen tot het einde van het seizoen. Volgende week volgt alvast de verplaatsing naar Stade Everois. Maar om nog terug te komen op de topper, doelman Cedric Penasse kreeg niet veel werk op te knappen, maar stond er wel bij een goed gegeven vrije trap:

“Het is eigenlijk al een heel seizoen dat we weinig kansen weggeven waardoor ik dus weining werk heb, maar dan weet je dat er toch altijd één bal is die toch doorkomt en ook tegen Melsbroek kon ik nog net die vrije trap op de lat tikken. 2 Weken geleden tegen Hofstade had ik helemaal geen bal gezien en trappen ze hem de laatste minuut tussen mijn benen binnen. Maar mochten we tegen Melsbroek verloren hebben zou ik toch heel ontgoocheld geweest zijn want we waren zeker niet slechter. Achteraf kon ik mij wel vinden in het gelijkspel. Als we onze inhaalwedstrijd tegen Elewijt winnen staan we terug eerste dus is er geen enkele reden om niet meer in de titel te geloven. We krijgen Erps en Ottenburg nog bij ons thuis. Deze wedstrijden moeten we gewoon winnend kunnen afsluiten. Ikzelf zou dolgraag een niveautje hoger spelen volgend seizoen; nieuwe tegenstanders, nieuw veld…ik zie dat helemaal zitten! Ik tekende 2 weken geleden trouwens al bij voor ERCH.”

 

ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Chaabi, Begdouri, Stiellemans, Philips (72′ Nassiri), Oulanti, Van Brusselen, Gysegom, Yildiz (83′ Zekhnini), Janssens.

 

17/02/2013: ERC Hoeilaart – Hofstade

Na de makkelijke en verdiende overwinning op het veld van rode lantaarn Berg-Op, kreeg ERC Hoeilaart opnieuw het bezoek van een ploeg uit de kelderverdieping van 3de provinciale, Hofstade. Maar het resultaat dat deze ploeg behaalde vorige week met winst op het veld van kopploeg Erps-Kwerps moet toch tot enige alertheid geleid hebben bij de Doenders. Bij ERCH verscheen Zachary Zekhnini voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Verder kreeg ook Joris Philips de voorkeur op Kiefer De Turck aangezien Kevin Van Crombrugge nog steeds afwezig was. Daardoor zat Hoeilaart met een piepjonge bank, want naast De Turck zaten ook nog de youngsters Shayker Hamed, Yunus Yildiz en Sebastien Dewailly op de bank.

 

Al van bij de aftrap zijn de intenties van de bezoekers duidelijk: geen goal binnenkrijgen! Na 3 minuten krijgt Tom Gysegom al de kans om ERCH op voorsprong te brengen maar vanuit een schuine hoek schiet hij op de doelman. Het verder verloop van de eerste helft is simpel. Hoeilaart is baas en heeft duidelijk het balbezit, maar de dubbele verdedigingsgordel van Hofstade voorkomt doelgevaar. Pas op het halfuur kunnen de bezoekers eens dreigen vanop stilstaande fase, mar Cedric Penasse pakt makkelijk. Aan de overkant wordt een doelpoging van alweer Gysegom op de doellijn gekeerd. Veel meer doelgevaar valt er niet te noteren zodat we met een logische 0-0 gaan rusten.

 

Na de pauze wijzigt het spelbeeld nauwelijks. Hoeilaart blijft heer en meester en eist het balbezit op, maar doelgevaar komt er niet. Iets voor het uur strandt een vrije trap van Timothy Van Brusselen op de buitenkant van de paal. We zijn inmiddels 20 minuten voor tijd wanneer Stijn Debroux een mooie kans krijgt na hoekschop maar zijn kopbal gaat voorlangs. Even later probeert Van Brusselen door een afvallende bal in één tijd naar doel te knallen, maar ook nu gaat het leder net naast. Hoeilaart blijft voor geva&r zorgen langs Zekhnini en Van Brusselen maar telkens voorkomt de doelman een goal. En uiteindelijk slaat dan het noodlot toe. Net nadat de doelman een doelpunt van Van Brusselen voorkomt, kan Hofstade een counter opzetten waarbij Hassan Begdouri de bal verliest en Ilya Laurent opportunistisch genoeg is om het geschenk aan te nemen: 0-1! Een opdoffer die ERCH niet meer te boven komt mede omdat de klok inmiddels in het nadeel van de thuisploeg tikt. Het blijft 0-1.

 

Reeds voor de 2de keer dit seizoen krijgt ERCH zo het deksel op de neus. Ook tegen Steenokkerzeel verloor Hoeilaart op quasi dezelfde manier en moest de ploeg door 1 rake counter het onderspit delven. Ook al hadden de Doenders van bij de aftrap duidelijk het overwicht en verdienden ze ruimtschoots de overwinning, men kon zich niet van de indruk ontdoen dat de spelers er té gerust in waren en ervan uit gingen dat de goal wel ging vallen. Hofstade pleegde een heuse hold-up en maar zo onrechtvaardig kan voetbal nu eenmaal zijn. Voor ERC Hoeilaart verandert er ivm de titelstrijd weinig, de ploeg heeft alles nog in eigen handen, maar kan zich voorlopig geen misstap meer veroorloven.

Maar hét gespreksonderwerp aan de Kapelstraat was niet zozeer de nederlaag tegen Hofstade, dan wel dat tijdens de voorbije week bekend raakte dat trainer Herman Godts het na amper 1 seizoen reeds voor bekeken houdt in Hoeilaart. Hij vertrekt naar Standaard Meerbeek, een ploeg met ambitie in 2de provinciale en dichter bij huis voor iemand uit Steenokkerzeel. Dit was het signaal voor de Hoeilaartse sportieve cel om in actie te schieten, en met succes. ERCH-voorzitter Gino Vandervoort bevestigde zondagavond al dat de nieuwe trainer (vanaf volgend seizoen) Philippe Wayenbergh is, nu nog actief bij SK Ottenburg. Vandervoort verklaarde deze keuze als volgt:

” Met Wayenbergh trekt ERCH een ex-Hoeilaart speler aan die als trainer al veel blijk heeft gegeven van visie en ambitie. Vorig seizoen al had ik ‘m graag als onze nieuwe T1 gezien maar dat lukte toen nog niet. Ik ben dan ook blij dat Philippe nu wel bereid was om deze uitdaging aan te gaan. Het is een trainer met ambitie, ook op het gebied van vorming. Hij is van plan om binnenkort z’n UEFA B diploma te behalen. Met Ottenburg verrichte hij fantastisch werk door hen van de middenmoot in 4de provinciale, naar de top in 3de provinciale te loodsen. Ik ben ervan overtuigd dat Philippe dé man is die onze ambitie om een vaste waarde in 2de provinciale te worden, kan waarmaken. Maar ik wil toch ook van de gelegenheid gebruik maken om te benadrukken dat Herman Godts hier zeer goed werk geleverd heeft waarvoor ik hem wil bedanken. Hij zal er alles aan doen om de felbegeerde hoofdprijs voor ERCH binnen te halen, dat weet ik zeker!”

 

Intussen trekt ERCH volgende week naar Eizer, een staartploeg die wel in de heenwedstrijd punten wist weg te kapen op het Hoeilaartse veld. En het blijft ten slotte een derby, dus de Doenders zijn gewaarschuwd!

 

Doelpunten: 79′ Laurent (0-1) ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Chaabi, Begdouri, Stiellemans, Philips, Oulanti, Zekhnini, Van Brusselen, Gysegom (71′ Yildiz), Janssens.

 

12/02/2013: VK Berg-Op – ERC Hoeilaart

 

Na een moeilijke eerste helft kon ERC Hoeilaart vorige week toch de 3 punten buit maken op het veld van Kraainem. Daardoor behield de ploeg van trainer Herman Godts de leidersplaats in 3de provinciale E. Afgelopen zondag trokken de Doenders naar de laatste in de rangschikking, Berg-Op. Dergelijke verplaatsingen zijn verraderlijk want onderschatting van de tegenstander loert altijd om de hoek. Bij ERCH waren Kevin Van Crombrugge en Yunus Yildiz wegens respectievelijk een gele en een rode schorsing afwezig. Daardoor verschenen de jongeren Shayker Hamed en Kiefer De Turck aan de aftrap. Ook Geoffrey Van Crombrugge was sinds lange tijd nog eens geselecteerd. Hij nam plaats op de bank naast Joris Philips, Zachary Zekhnini en Sebastien Dewailly.

 

Hoeilaart begint met de nodige snedigheid aan de partij maar de verdedigend ingestelde thuisploeg geeft weinig ruimte weg op het smalle veld. Na een kwartier spelen botst een verre plaatsbal van Jason Janssens tegen de kruising. Maar het verder verloop van de eerste helft is te traag en met te veel slordigheden om Berg-Op in de problemen te brengen. Hamed probeert het dan maar van aan de rand van de 16 maar zijn schot gaat nipt voorlangs. We zijn inmiddels al in de slotfase van de eerste helft wanneer De Turck door de buitenspelval glipt en alleen voor de doelman verschijnt, maar die laatste trekt aan het langste eind en pareert de doelpoging met de voet. We lijken te gaan rusten met een 0-0 wanneer Aussama Oulanti op doel knalt. Zijn schot wordt met het hoofd door een Berg verdediger voorbij z’n eigen doelman verlengd en het staat 0-1. Even later gaat die zelfde speler opnieuw in de fout als hij een goed genomen hoekschop van Timothy Van Brusselen in eigen doel verlengd: 0-2. Zo kan ERCH verdiend maar met het nodige geluk gaan rusten met een comfortabele voorsprong.

 

Tijdens de rust komt Joris Philips op het middenveld post vatten in de plaats van Kiefer De Turck. Het speldbeeld is het zelfde als tijdens de eerste helft waarbij Hoeilaart de thuisploeg tegen het eigen doel drukt. Maar veel doelgevaar levert dit aanvankelijk niet op. Van Brusselen plaatst Tom Gysegom in een kansrijke positie maar hij besluit in het zijnet. De Hoeilaartse druk wordt echter steeds groter en na 68 minuten wordt het opnieuw warm in het strafschopgebied van Berg-Op. De Hoeilaartse aanvallers talmen in eerste instantie waardoor het gevaar geweken lijkt, maar wanneer Van Brusselen met de bal aan de voet op doel wil afgaan wordt hij gehaakt en de bal gaat op de stip. Het is Van Brusselen zelf die de elfmeter omzet. De doelman kiest de goede hoek maar komt net te kort en ziet de bal toch nog over de doellijn verdwijnen: 0-3. De frustratie groeit nu bij de thuisploeg en dat zorgt ervoor dat er meer ruimte komt voor de bezoekers. Een kwartier voor tijd wordt de ingevallen Zekhnini diep gestuurd en hij kan z’n mannetje afhouden en binnenplaatsen: 0-4! Een thuisspeler mag ook nog vroegtijdig naar de kleedkamer met een tweede gele kaart. Het lijkt zo welletjes te zijn geweest voor de leider maar het is de ingevallen Van Crombrugge die in blessuretijd heel beheerst afwerkt nadat hij door Philips was weggestuurd: 0-5!

 

Een duidelijke en verdiende overwinning voor ERC Hoeilaart dat zeker niet z’n beste spel op de mat moest brengen om de rode lantaarn met zware forfait cijfers achter te laten. Het Hoeilaartse spel was te traag en vertoonde te veel slordigheden in de passing, maar dat deed er uiteindelijk niet veel toe. De Doenders zullen wel uit een ander vaatje moeten tappen om volgende week thuis Hofstade te verslaan. Deze ploeg ging immers Erps-Kwerps op eigen veld kloppen met 1-3.

 

 

 

 

Doelpunten: 43′ en 44′ X (owngoal 0-1 en 0-2), 68′ Van Brusselen (pen. 0-3), 75′ Zekhnini (0-4), 90’+2′ Van Crombrugge G. (0-5) ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Chaabi, Begdouri, Stiellemans, De Turck (46′ Philips), Hamed S., Oulanti (80′ Van Crombrugge G.), Van Brusselen, Gysegom (74′ Zekhnini), Janssens.

 

03/02/2013: Kraainem – ERC Hoeilaart

 

Eindelijk kon er afgelopen zondag na een paar weken verplichte rust opnieuw gevoetbald worden in de provinciale reeksen. ERC Hoeilaart moest de verplaatsing maken naar Kraainem, een ploeg die wat is weggezakt in de klassering tot op de 10de plaats. Weinig selectieproblemen voor trainer Herman Godts, behalve dat Jason Janssens ziek was geweest in de week. Daardoor begon hij op de bank naast Zachary Zekhnini, Kiefer De Turck en Sebastien Dewailly.

 

Onder een snijdende zuidwester wordt de partij op gang gefloten op een ogenschijnlijk prima liggend veld. Hoeilaart trekt onmiddellijk ten aanval, en Timothy Van Brusselen brengt spitsbroeder Tom Gysegom alleen voor doel, maar de Hoeilaartse aanvaller heeft z’n dagje niet en de doelman kan redding brengen met de voet. Kraainem is met veel enthousiasme aan de match begonnen en gelooft in z’n kansen. De globale insteek is verdedigend maar als het kan schuift de ploeg toch op naar voren. Op het kwartier laat Yildiz z’n mannetje gaan en voor iedereen het goed en wel beseft komt de thuisploeg in een kansrijke positie. Cedric Penasse kan in eerste instantie redding brengen maar tegen de rebound heeft hij geen verhaal: 1-0. Hoeilaart moet nu op zoek naar de gelijkmaker en krijgt een vrije trap. Van Brusselen krult die goed naar de tweede paal maar ook de doelman is paraat. ERCH blijft aandringen en drukt Kraainem terug op eigen helft. Maar veel doelgevaar brengt het overwicht niet met zich mee. Op het halfuur is het opnieuw warm voor het doel maar Hassan Begdouri krijgt de bal er niet in. Maar het harde werken van de Doenders loont op slag van rust dan toch. Een hoekschop wordt door een thuisspeler in eigen doel verwerkt en het staat dan toch gelijk.

 

Tijdens de rust wordt Yunus Yildiz gewisseld voor Jason Janssens, en die brengt onmiddellijk meer rust op het middenveld. Eerst kan Kraainem met een afstandsschot nog dreigen, maar daarna staat er eigenlijk maar 1 ploeg op het veld. Gysegom ziet eerst nog een schot op de lijn gekeerd, en ook een vrije trap van Aussama Oulanti wordt door de portier uit de winkelhaak geranseld. Maar even later is het dan toch raak. Een snelle combinatie tussen Van Brusselen en Gysegom wordt door de vrijstaande Oulanti afgewerkt: 1-2. Twintig minuten voor affluiten is het opnieuw Oulanti die een pegel richting doel stuurt, maar opnieuw kan de doelman redding brengen. Even later beslist Van Brusselen met een afgeweken vrije trap de match: 1-3. ERCH krijgt dan nog een paar goede kansen om verder uit te lopen langs o.a. Gysegom maar scoren lukt niet meer. Het blijft 1-3.

 

Ze hadden wat geluk nodig om de eerste goal te maken, maar uiteindelijk was de overwinning ruim verdiend voor de Doenders. Daardoor blijft de ploeg aan de leiding. Eén van de uitblinkers tegen Kraainem was Kevin Van Crombrugge. Hij was opnieuw sterk in de recuperatie en speelde één van zijn beste matchen dit seizoen:

“We waren van bij het begin van de match de betere ploeg, maar wilden te graag snel op voorsprong komen. Die overhaasting zorgde ervoor dat de kwaliteit van ons spel niet hoog genoeg lag om te scoren. We maken de gelijkmaker wel op een ideaal moment, vlak voor de rust. In de tweede helft speelden we veel rustiger en verzorgder, en dat heeft gerendeerd. We kenden geen moeilijkheden meer en konden vlot uitlopen tot 1-3. Naar volgende week toe zou onderschatting de grootste vergissing kunnen zijn. De ene week is de andere niet en dus verwacht ik een geprikkeld Berg-Op. De staat van het veld ginder zal ook al niet in ons voordeel spelen en dus is waakzaamheid en concentratie geboden! Jammer genoeg zal ik er zelf wegens schorsing niet bij zijn.”

Doelpunten: 14′ Van Caenegem (1-0), 45+3 X (owngoal 1-1), 61′ Oulanti (1-2), 71′ Van Brusselen (1-3) ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Chaabi, Stiellemans, Begdouri, Yildiz (46′ Janssens), Philips (63′ Zekhnini), Van Crombrugge K., Oulanti, Van Brusselen, Gysegom.

 

12/01/2013: VK HUldenberg – ERC Hoeilaart

 

Na een sterke tweede helft boog ERC Hoeilaart vorige week een 0-2 achterstand om in een 3-2 overwinning. Die bracht de Doenders aan de leiding in 3de provinciale E omdat Erps-Kwerps en Melsbroek gelijk speelden. Het was dus in die hoedanigheid dat ERCH op zaterdagavond naar de streekgenoten van Huldenberg trok voor een lastige verplaatsing. Immers, Huldenberg boekte een aantal belangrijke overwinningen met de nieuwe speler-trainer Thierry Capouet en was vastbesloten om het de Doenders moeilijk te maken. Bij ERCH ontbraken Aussama Oulanti (spierscheur) en Shayker Hamed (achillespees). Stijn Debroux (neusbreuk) begon op de bank naast Maxime Gillet, Joris Philips en Sebastien Dewailly. Zowel Azzdine Nassiri als Hassan Begdouri verschenen aan de aftrap.

 

De eerste dreiging van de partij komt van Hoeilaartse zijde wanneer Nassiri met een strak schot de doelman in moeilijkheden brengt. Even later zet Timothy Van Brusselen zijn maatje Tom Gysegom alleen voor de portier maar die besluit over. Huldenberg komt beter in de match en de vrijstaande Simon Verheyden dwingt Cedric Penasse tot een save. De wedstrijd verloopt verder evenwichtig met een licht overwicht voor de thuisploeg. Na een halfuur kan opnieuw Verheyden aanleggen maar weer is Penasse paraat. We zitten dan al in de slotfase van de eerste helft wanneer Gysegom kan profiteren van slecht uitverdedigen maar de Hoeilaartse topscorer is niet in zijn dagje en de doelman kan met de voet de openingsgoal voorkomen. Maar Hoeilaart kan toch met een voorsprong gaan rusten. Van Brusselen wordt vrij gelaten op de rechterflank en hij kan met een schuine knal via de deklat de score openen: 0-1!

 

Tijdens de rust moeten de medewerkers van VK Huldenberg de lijnen van het veld opnieuw sneeuwvrij maken. Bij Hoeilaart wisselt trainer Herman Godts aanvallende middenvelder Nassiri voor Joris Philips. Na een korte pauze van 10 minuutjes verschijnen de ploegen weer op het veld. De thuisploeg gaat het best van start in de 2de helft en een kopbal botst op de deklat. Aan de overkant mag Yunus Yildiz alleen op doel af maar hij besluit onbesuisd over en naast. Op het uur dan is Huldenberg erg dicht bij de gelijkmaker, maar tot 2 maal toe moet verdediger Yassine Chaabi in dezelfde fase op de doellijn redding brengen. Dit is wellicht het keerpunt in de wedstrijd want Capouet en de zijnen lijken even van slag door die grote pech. Hoeilaart komt opnieuw opzetten. Gysegom kan ervandoor gaan en legt breed naar Philips maar ook die vindt de netten niet. Een kwartier voor tijd gaat Van Brusselen op wandel in de 16 waar hij Capouet tegenkomt. Die brengt de Hoeilaartse aanvaller ten val en de scheidsrechter wijst naar de penaltystip. Van Brusselen zet de elfmeter zelf om en het staat 0-2. Huldenberg neemt nu meer en meer risico’s in de zoektocht naar de aansluitingstreffer maar ondanks de geboden ruimte kan ERCH hier slechts één maal van profiteren. Het is opnieuw Van Brusselen die de 0-3 eindstand vastlegt. In de slotminuten moet Yildiz met een overbodige rode kaart naar de kant na een woordenwisseling met z’n tegenstander. Hoeilaart eindigt dus met z’n tienen maar pakt wel de volle buit.

 

De eindstand doet een makkelijke zege vermoeden voor Hoeilaart, maar dat was het allerminst. Zoals verwacht en voorspeld bood Huldenberg aardig wat weerwerk en bezorgde de Doenders een moeilijke avond. ERCH creëerde wel meer doelkansen en mocht op basis daarvan de overwinning opeisen. Volgende week zondag volgt weer een lastige verplaatsing naar Stade Evere.

 

 

 

 

Doelpunten: 45’+1′, 75′ en 83′ Van Brusselen (0-1, pen. 0-2 en 0-3) ERCH speelde met: Penasse, De Turck, Chaabi (66′ Debroux), Yildiz, Van Crombrugge K., Nassiri (46′ Philips), Van Brusselen, Gysegom, Begdouri, Stiellemans.

 

06/01/2013: ERC Hoeilaart – Zemst

 

Afgelopen zondag was een ware “Super Sunday” in 3de provinciale E. De twee leiders, Erps-Kwerps en Melsbroek troffen mekaar op het veld van die laatste, en ook ERC Hoeilaart, 3de in de stand, nam het op tegen Zemst dat 5de stond. Voor deze uiterst belangrijke match moest trainer Herman Godts met Stijn Debroux (neusbreuk) en Aussama Oulanti (knie) 2 belangrijke pionnen missen. Hassan Begdouri keerde terug uit schorsing en begon op de bank naast Azzdine Nassiri, Maxime Gillet en Sébastien Dewailly. De heenmatch eindigde in een 2-0 nederlaag voor de Doenders na één van de grootste scheidsrechterlijke blunders in de Hoeilaartse voetbalgeschiedenis. ERCH was dus uit op sportieve revanche. Om de ploeg een extra hart onder de riem te steken, kwamen ook Burgemeester Tim Vandenput en kersvers Schepen van sport Eva De Bleeker mee supporteren.

 

De thuisploeg begint duidelijk het best aan de partij en kan een paar halve kansen afdwingen. Maar echt veel valt er niet te beleven want beide ploegen houden het spel redelijk gesloten. Zemst houdt zich al dan niet noodgedwongen voornamelijk bezig met verdedigen, maar het overwicht van ERCH levert geen accuut doelgevaar op. Na een dik kwartier spelen gaat de jonge Shayker Hamed neer na een duel. Hij blesseert zich aan de achillespees en wordt al meteen vervangen door Begdouri. Gaandeweg de eerste helft komen de bezoekers echter beter in hun spel. Zemst neemt het initiatief over zonder echt gevaarlijk te zijn. Op het halfuur mogen de bezoekers een hoekschop nemen en die geraakt niet weg voor doel. Cedric Penasse kan in eerste instantie nog redding brengen op een poging van dichtbij, maar uiteindelijk moet hij zich toch gewonnen geven: 0-1. Het ziet er dus benard uit voor Hoeilaart en dat betert er niet op. Vijf minuten voor de rust is er een contact tussen een Hoeilaartse verdediger en een bezoeker in de zestien. De aanvaller gaat neer en de scheids legt de bal op de stip. De penalty wordt binnengepegeld en Zemst staat ietwat gevleid 0-2 voor. De thuisploeg heeft dan nog 5 minuten om nog voor de rust tegen te scoren om zo nog enig uitzicht te hebben op een degelijk resultaat in de 2de helft. Op slag van rust neemt Joris Philips een vrije trap rechts van de grote rechthoek, en die wordt door Begdouri met het hoofd binnen gestormd: 1-2.

 

Tijdens de rust grijpt trainer Godts in en ruilt met Nassiri een aanvallende middenvelder voor een verdediger. Die ingreep werpt z’n vruchten af want van bij de start van de 2de helft gaat ERCH op zoek naar de gelijkmaker. Aanvankelijk lijkt die uit te blijven maar op het uur rondt Tom Gysegom een mooi Hoeilaarts samenspel af: 2-2. De Doenders ruiken nu hun kans en ook de supporters beginnen te geloven in meer. Amper 2 minuten na de gelijkmaker is Gysegom dicht bij de voorsprong maar zijn knal spat uit mekaar op de deklat. Hoeilaart blijft drukken en Zemst is aangewezen op de counter. Een kwartiertje voor affluiten glipt Gysegom opnieuw door de verdediging en gaat alleen op de doelman af, maar hij schiet vanuit een schuine hoek op de portier. Maar twee minuten later is het toch raak. Timothy Van Brusselen gaat op wandel in de zestien en hij maakt het af: 3-2! Zemst is niet meer bij machte om iets terug te doen, en valt zelfs met 10 kort voor tijd na een dubbele gele kaart. Yunus Yildiz krijgt nog een uitstekende kans om er 4-2 van te maken maar de doelman brengt andermaal redding. Het blijft 3-2.

 

Ondanks de goede start bracht ERCH zichzelf in moeilijkheden door Zemst in de match te laten komen en zelfs 0-2 uit te laten lopen. Maar de Doenders toonden een enorme mentale veerkracht en bogen op karakter een 0-2 achterstand om in 3-2 winst. Achteraan is verdediger Yassine Chaabi al een paar jaar een vaste rots in de branding. Zelfs met een 0-2 achterstand gaf hij zich samen met z’n ploegmaats niet gewonnen:

“Nadat ik de 0-2 op het scorebord zag, dacht ik meteen: “dit word een lastige namiddag”. Maar door de kwaliteit van onze ploeg, wist ik dat het ver van gedaan was. Ik vond het heel onverdiend dat we 0-2 achter stonden als je zag hoe we voetbalden. Hadden we iets scherper en geconcentreerder gespeeld, dan had Zemst die goals nooit gescoord. Laat dit een les zijn voor volgende wedstrijden om van minuut 1 tot en met 90 scherp en geconcentreerd te blijven! Nu we verdiend eerste staan zullen de tegenstanders extra gemotiveerd zijn om tegen ons te spelen en proberen te winnen. Maar nu is het aan ons om hard te blijven werken zodat we deze positie kunnen behouden tot op het einde van de competitie. Druk zou er niet mogen zijn. We moeten blijven doen wat we graag doen namelijk voetballen! Huldenberg zal volgende week een heel lastige tegenstander worden die er alles aan zal doen om de drie punten thuis te houden. We moeten ze zeker niet onderschatten, en direct scherp aan de wedstrijd beginnen.”

 

Door deze zege en de puntendeling tussen Melsbroek en Erps-Kwerps komt ERCH aan de leiding in 3de E. Maar uiteraard is de strijd in deze reeks nog lang niet gestreden. De top 4 staat nog altijd kort bij elkaar en zowel Ottenurg als ERCH hebben nog een match te goed. Volgende week volgt alvast een moeilijke verplaatsing op zaterdagavond naar Huldenberg, één van de ploegen in vorm.

 

Doelpunten: 30′ De Rey (0-1), 39′ Vandenbemt (pen. 0-2), 44′ Begdouri (1-2), 59′ Gysegom (2-2), 79′ Van Brusselen (3-2) ERCH speelde met: Penasse, De Turck, Chaabi, Yildiz, Van Crombrugge K., Philips (46′ Nassiri), Van Brusselen, Gysegom, Hamed S. (18′ Begdouri), Stiellemans.

 

23/12/2012: ERC Hoeilaart – St. Everois

 

Terwijl de andere ploegen van 3de provinciale na vorige zondag al aan de winterstop konden beginnen, moest ERC Hoeilaart afgelopen zondag nog een inhaalwedstrijd spelen tegen Stade Everois. Een taaie tegenstander die naar verluidt technisch sterk voor de dag kon komen. Hassan Begdouri zat z’n 2de van 2 rode strafzondagen uit. Zachary Zekhnini zat voor het eerst dit seizoen in de kern na zijn knieblessure. Hij begon op de bank naast Nassiri, De Turck en Dewailly.

 

De match begint slecht voor de Doenders. Na een kopbalduel moet Stijn Debroux met een neusbreuk afgevoerd worden met de ziekenwagen. Kiefer De Turck komt hem vervangen. Na een fel openingskwartier kan de thuisploeg als eerste dreigen. Joris Philips krijgt een mooie doelkans maar hij besluit naast. Twee minuten later wordt Aussama Oulanti door Tom Gysegom afgezonderd voor de doelman maar opnieuw verdwijnt het leder naast de kooi. ERCH blijft de betere ploeg en kan nog een paar keer dreigen, maar de ploeg morst met de kansen. We zijn inmiddels al over het halfuur wanneer Hoeilaart een snelle aanval opzet en deze keer wordt er wel gescoord. Het is voor de 3de match op rij Yunus Yildiz die de score kan openen: 1-0. Even later kan Evere pas voor het eerst dreigen maar het schot gaat naast. Het blijft 1-0 tot en met de rust en opnieuw lijkt dat te weinig op basis van het aantal Hoeilaartse doelkansen.

 

In de aanvangsfase van de tweede helft gaan de bezoekers nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. Evere heeft het meeste balbezit maar echt doelgevaar levert dit niet op. Aan de overkant wordt Yildiz diep gestuurd en hij legt breed naar Joris Philips. Die ziet een gaatje en maakt er 2-0 van. De match vordert verder in het voordeel van Hoeilaart maar er wordt bij momenten stevig gebikkeld. Iets te stevig maar de scheidsrechter speelt met vuur en grijpt nauwelijks of verkeerd in. Gelukkig escaleert het gebeuren niet. Twintig minuten voor tijd speelt Evere de enige echte kans bij elkaar maar de doelpoging gaat rakelings over het doel van Cedric Penasse. De Hoeilaartse zege komt echter nooit in gevaar. De laatste doelpoging komt er na een solo van Timothy Van Brusselen maar hij besluit naast.

 

Een verdiende zege voor ERC Hoeilaart dat net zoals tegen Vossem te veel doelkansen nodig had om het verschil te maken. Evere was nooit in staat om Hoeilaart in de problemen te brengen en ging dus logischerwijze voor de bijl. Joris Philips scoorde vanop de rechtsback de 2de goal van de match. Hij ziet veel potentieel in dit ERCH:

“Voor mij een oververdiende zege van Hoeilaart, zeker op basis van het aantal kansen dat we creëerden. Evere kreeg geen bal tussen de palen en wij brachten het betere spel. Toch lieten we nog iets te vaak na de bal rustig rond te spelen en kozen we te vaak voor de lange bal. We hebben de laatste tijd ook te veel kansen nodig om te scoren, al creëeren we iedere match wel een stuk of 6 open doelkansen. Soms gaan die er vlot in, en soms moeten we 90 minuten knokken om de match in een definitieve plooi te leggen. Bij 1-0 blijft het immers altijd gevaarlijk. Maar bij ons kan iedereen scoren, dat bewezen we tegen Evere nog maar eens. Dat is een kwaliteit die we in de 2de seizoenshelft zeker nodig gaan hebben! Ook ik scoorde vanop de rechtsback, een positie die niet echt mijn beste is. Maar ik ben uiteraard bereid om het beste van mezelf te geven op om het even welke positie de trainer me posteert, ook al ben ik van nature uit een centrale middenvelder. Maar ERCH heeft een uitstekende aanval met Timo en Tom, en een sterk middenveld met Jason en Kevin. Samen met de andere spelers in de kern hebben we dan ook alles in huis om dit seizoen de oppergaai binnen te halen. Iedereen is er ook op gebrand om de titel te pakken! Ik speelde zelf al eens kampioen met Tempo in 1ste provinciale en geloof me, er is niks leuker aan voetbal dan kampioen spelen. Maar laat ons nu maar met de voetjes op de grond blijven. We staan nu 3de met een match minder gespeeld. Keihard werken en onze kop er blijven voor leggen is de boodschap. Daar zal het nu op aan komen want technisch zijn wij wel degelijk de beste ploeg van de reeks. Ik hoop ook dat we Stijn Debroux niet te lang moeten missen. Deze match hebben we in elk geval al voor hem gewonnen!”

Jammer genoeg komt ERCH gehavend uit deze wedstrijd want naast Stijn Debroux moest ook Aussama Oulanti geblesseerd vervangen worden. Hopelijk kunnen zij van de winterstop profiteren om op adem te komen. De eerste match na Nieuwjaar is de thuiswedstrijd tegen Zemst. En met die ploeg hebben de Doenders nog een appeltje te schillen…

Doelpunten: 34′ Yildiz (1-0), 58′ Philips (2-0) ERCH speelde met: Penasse, Debroux (5′ De Turck), Chaabi, Yildiz, Van Crombrugge K., Philips, Van Brusselen, Gysegom (66′ Nassiri), Oulanti (75′ Zekhnini), Stiellemans.

 

16/12/2012: ERC Hoeilaart – Gr. Vossem

 

Het is intussen al 3 weken geleden dat de eerste ploeg van ERC Hoeilaart nog een match speelde. Daardoor moet de ploeg al 3 wedstrijden inhalen, en hebben de Doenders al 2 matchen minder gespeeld dan de meeste andere ploegen in 3de provinciale E. Afgelopen zondag kwam Vossem op bezoek aan de Kapelstraat voor een streekderby. Bij Hoeilaart ontbrak Hassan Begdouri door een eerste van 2 rode strafzondagen. Aussama Oulanti kwam wel terug uit blessure. Verder raakte Zachary Zekhnini eindelijk speelklaar, maar de match tegen Vossem kwam nog net te vroeg.

 

De openingsminuten van de match zijn niet om over naar huis te schrijven. Veel lange ballen aan beide zijden zodat er te weinig gevoetbald wordt. Toch kan de thuisploeg na 6 minuten een eerste keer dreigen als Tom Gysegom zich kan doorzetten. Aan de 2de paal wacht Timothy Van Brusselen maar zijn poging gaat voorlangs. Even later opnieuw Hoeilaart met een kopkans voor Nicolas Stiellemans maar de kopbal ontbreekt aan kracht om doelman De Keyser te verschalken. Maar een minuutje later moet hij zich toch gewonnen geven wanneer Van Brusselen de Vossemse verdediging koud op snelheid pakt en breed legt naar Yunus Yildiz: 1-0! Hoeilaart gaat nu door en het lijkt of de Doenders aanvallend een versnelling hoger spelen dan de bezoekende verdediging. Eerst moet De Keyser plat op een poging van Van Brusselen, en even later talmt Yildiz te lang en hij schiet op de portier. Maar wie de kansen niet afmaakt krijgt vaak het deksel op de neus. Cedric Penasse kan maar half bij een hoge voorzet en duwt de bal in de voeten van Probst die makkelijk afwerkt: 1-1. Maar nog voor de rust kan ERCH opnieuw op voorsprong komen. Balverlies op het middenveld door Vossem wordt door de kwieke Hoeilaartse aanval afgestraft en Van Brusselen maakt de 2-1. Dat is meteen de ruststand.

 

Na de pauze krijgen we een ander spelbeeld. Vossem eist het balbezit op en gaat met veel moed op zoek naar de gelijkmaker. Maar toch zijn de beste doelkansen voor de thuisploeg. Yildiz verschijnt alleen voor De Keyser maar knalt op de Vossemse doelman. Even later mag ook Stiellemans het alleen voor doel proberen maar opnieuw brengt De Keyser redding. Ook een poging van Gysegom gaat er niet in. Vossem kan uit het overwicht één goede kans puren maar de bezoekers kennen pech bij de afwerking en de bal wil er niet in. We zijn intussen al in het slotkwartier beland wanneer Hoeilaart een counter opzet met Kevin Van Crombrugge. Hij speelt centraal naar Van Brusselen die op de linkerflank Aussama Oulanti vindt. Hij maakt het netjes af en 3-1. Vijf minuten voor tijd steekt opnieuw Van Crombrugge de bal door naar Van Brusselen die vanuit een scherpe hoek z’n tweede van de namiddag scoort: 4-2. Vossem verliest in de slotminuten nog uitblinker Jimmy De Keyser na een contact met één van zijn verdedigers. Maar dat verandert niets meer aan de score, ook al komt de ingevallen Shayker Hamed nog dicht bij een treffer.

 

Door het missen van de talrijke Hoeilaartse open doelkansen vóór de rust, bleef het lange tijd onnodig spannend omdat Vossem er bleef in geloven. Na de 3de Hoeilaartse goal was de match gespeeld. Uitblinker Timothy Van Brusselen deelde die analyse en is na een blessure klaar om er terug tegen aan te gaan:

“Het doet zowieso altijd deugd om te winnen maar we hadden het eerder moeten afmaken. In de eerste helft domineerden we heel de tijd maar zijn we wat kwistig omgesprongen met de kansen die we kregen. We hadden de rust moeten ingaan met minstens 3 goals verschil met Vossem, maar in de plaats daarvan was het “slechts” 2-1. De 2de helft kwam Vossem als het ware herboren uit de kleedkamers en hebben ze het ons 20 à 25 minuten moeilijk gemaakt! De ruimte tussen aanval en verdediging was veel te groot waardoor het moeilijker was om terug te organiseren. Het doelpunt van Aussama (3-1 red.) viel misschien wat uit de lucht maar het deed ons deugd waardoor we nadien terug wat meer in ons spel kwamen. We zitten nog altijd op schema, maar ook al wordt er in de kleedkamer al af en toe over de eerste plaats gesproken mogen we niet vooruitlopen op de feiten. Als we de 2 inhaalmatchen winnen staan we inderdaad eerste, maar die wedstrijden moeten nog altijd gespeeld én gewonnen worden! Mijn blessure is bijna voor 100% genezen en dus ben ik klaar om er vol voor te gaan.”

 

Aanstaande zondag 23 december om 14u30 speelt ERC Hoeilaart de inhaalmatch van de autoloze zondag tegen Stade Evere.

Doelpunten: 13′ Yildiz (1-0), 28′ Probst (1-1), 35′ Van Brusselen (2-1), 78′ Oulanti (3-1), 84′ Van Brusselen (4-1) ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Chaabi, Yildiz (72′ Hamed S.), Van Crombrugge K., Philips, Van Brusselen, Gysegom, Oulanti (82′ Nassiri), Stiellemans.

 

25/11/2012: FC Moorsel – ERC Hoeilaart

 

Vorige week verloor ERC Hoeilaart voor het eerst dit seizoen op eigen veld. Steenokkerzeel ging zeer gevleid met de volle buit lopen en bezorgde ex-trainer Herman Godts een ware kater. Dat puntenverlies moest dus goed gemaakt worden op het veld van Moorsel. Altijd een lastige verplaatsing zeker nu de ploeg eindelijk op dreef lijkt na een desastreuze seizoensstart. Bij Hoeilaart ontbreken nog steeds Zachary Zekhnini, Aussama Oulanti, Maarten Charlier en Kevin Panneels. Die laatste heeft opnieuw een kruisbandletsel en moet terug geopereerd worden.Wel goed nieuws kwam er van Timothy Van Brusselen die vroeger dan verwacht terugkeert in de selectie na een knieblessure. Hij verscheen meteen ook aan de aftrap. Dat goldt ook voor Yunus Yildiz. Anderzijds was er geen plaats in de kern voor Lander Maigret en Geoffrey Van Crombrugge. Op de bank zaten Shayker Hamed, Azzdine Nassiri, Maxime Gillet en Sebastien Dewailly.

 

De match begint met een strakke rugwind voor de Doenders. Veel doelgevaar kunnen we niet noteren. Na een klein kwartier spelen geeft Van Brusselen een voorzet die door Hassan Begdouri verlengd wordt maar de Moorselse doelman heeft een knappe reflex in huis en devieert het leder tegen de paal. Even later steekt Yildiz de bal door naar Tom Gysegom die kan uithalen maar opnieuw ligt de portier in de weg. Op het halfuur kan Moorsel voor het eerst dreigen en Penasse moet alles uit de kast halen om een afgeweken boogbal uit z’n doel te ranselen. Even later komt Yildiz alleen voor doel maar hij knalt onbesuisd over. Ook Moorsel kan nog eens dreigen maar Penasse redt met de voet. Het laatste wapenfeit uit de eerste helft komt van Hoeilaartse zijde als Gysegom opnieuw alleen voor de keeper komt, maar het vizier van de Hoeilaartse topschutter staat vandaag niet op scherp en hij knalt op de doelman.

 

De stemming tijdens de rust bij de Hoeilaartse supporters is optimistisch. De uitspraak “Het wordt moeilijk maar we winnen hier” vat de teneur goed samen. Geen wijzigingen bij ERCH tijdens de rust. Na 10 minuten spelen lukt het dan toch om de score te openen als Yildiz een pass van Van Brusselen binnen schiet: 0-1. Een verdiende voorsprong voor de Doenders die tot nu toe de betere kansen creëerden. Moorsel kan niet onmiddellijk reageren en Hoeilaart lijkt dicht bij de 0-2 te komen als opnieuw Yildiz alleen voor Blockmans verschijnt, maar de Hoeilaartse flankaanvaller besluit overhaast naast. Naarmate de 2de helft vordert plooit ERCH meer en meer terug en speelt duidelijk op de counter. In de slotfase van de match komt Moorsel dicht bij de gelijkmaker maar Kiefer De Turck redt op de doellijn en de rebound wordt op de paal geschoten. Een minuutje later is het aan de overkant wel raak als de ingevallen Azzdine Nassiri diepe spits Gysegom wegstuurt. Die omspeelt de doelman en legt binnen: 0-2. De buit is binnen denk je dan maar in een onnodig spannende slotfase komt Moorsel nog terug tot 1-2 na geharrewar voor doel. Ook Penasse moet nog met een zweefsprong uitpakken om een goal te voorkomen. Maar het blijft 1-2.

 

Een verdiende overwinning voor Hoeilaart dat ruim de betere kansen had. Voor de rust had er al minstens 1 goal moeten vallen voor de Doenders maar die kwam er niet en daardoor lag alles nog open in de 2de helft. Een 0-2 voorsprong werd ei zo na nog uit handen gegeven in een onnodig spannende slotfase. Vooral achteraan oogde ERCH tegen Moorsel bij momenten erg onzeker. Ook de opbouw van achter uit verliep moeizaam. Gelukkig stond Penasse goed te keepen. Volgende week komt Elewijt op bezoek in de Kapelstraat.

Doelpunten: 55′ Yildiz (0-1), 86′ Gysegom (0-2), 90′ Feyaerts (1-2) ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Chaabi, Begdouri, De Turck, Yildiz, Janssens, Van Crombrugge (80′ Gillet), Philips (85′ Hamed), Van Brusselen (72′ Nassiri), Gysegom.

 

18/11/2012: ERC Hoeilaart – Steenokkerzeel

 

Op de vorige speeldag ging ERCH verdiend winnen op het veld van de onbetwiste leider, Erps-Kwerps. Door dat resultaat klom ERCH naar de 2de plaats in de rangschikking op 3 punten van Erps en dit met 1 match minder gespeeld. Afgelopen zondag kregen de Doenders het bezoek van Steenokkerzeel. Pas gedegradeerd uit 2de en ook de vorige ploeg van ERCH-coach Herman Godts. Die kon niet rekenen op Aussama Oulanti die een paar weken out is met een spierscheur. Verder zijn Zachary Zekhnini en Timothy Van Brusselen nog altijd niet speelklaar, al staat die laatste dicht bij een rentree. Op de bank zaten Sebastien Dewailly, Lander Maigret, Kevin Van Crombrugge en voor het eerst ook Yunus Yildiz.

 

De eerste helft biedt weinig voetbal. Er zijn wel veel potige duels en een scheidsrechter die verzuimt adequaat in te grijpen. Beide teams hebben mekaar in de tang, en het is dan ook even wachten op doelgevaar. Dat komt er pas na een kwartier wanneer een mooi schot van Jason Janssens naast het doel waait. Voor enig gevaar van de gasten is het wachten tot de 40e minuut, maar ook dat schot gaat voorlangs. Net voor de rust kan ERCH nog 2 keer dreigen. Eerst besluit Tom Gysegom een mooie combinatie voorlangs. Even later is er wat geharrewar voor doel na een hoekschop, maar ook nu wil de bal er niet in.

 

Na de koffie wijzigt het spelbeeld enigzins. Hoeilaart gaat nu nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong en drukt Steenokkerzeel terug op eigen helft. Een vrije trap wordt verlengd tot bij Geoffrey Van Crombrugge maar hij komt een fractie te laat. Op het uur zet Gysegom voor maar de vrijstaande Nicolas Stiellemans kopt over. Even later probeert Janssens het in de korte hoek maar de doelman gaat goed plat. Een kwartier voor tijd gaat een kopbal van Van Crombrugge voorlangs. Ook met een schot van Gysegom weet de Steenokkerzeel portier raad en tikt het leder over. En zo gebeurt het dikwijls dat wanneer je de kansen niet afmaakt, de tegenstander dit wel doet. Bij zowat de enige keer dat de bezoekers tot aan de Hoeilaartse 16 geraken, is het wel raak: 0-1. We zitten dan al in de slotfase van de partij en ERCH is niet meer bij machte om gelijk te maken. Het blijft 0-1.

 

Voor de tweede week op rij krijgt ERCH daarmee minder dan het verdient, maar zo is nu eenmaal voetbal. Hoeilaart gaf zeer weinig weg, maar maakte na de rust de gecreëerde kansen niet af en Steenokkerzeel werkte wel af aan exact 100%. Een nederlaag die niet te lang in de hoofden mag blijven hangen al moet ERCH terug wat afstand prijs geven met de kop van het klassement. Volgende week moet dit verlies dus zeker gecompenseerd worden met een goede prestatie en liefst 3 punten op het veld van Moorsel. Aftrap om 14.30 uur.

ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Begdouri, Chaabi, Philips, De Turck, Janssens, Stiellemans, Van Crombrugge G. (79′ Yildiz), Nassiri, Gysegom.

 

11/11/2012: ERC Hoeilaart – KRC Boortmeerbeek

 

Op Allerheiligen versloeg ERC Hoeilaart in de 1/16 finales van de Beker van Brabant Sint-Jozef Londerzeel na strafschoppen. Daardoor mochten de Doenders ook op 11 november spelen in de 1/8 finales en dit tegen tweedeprovincialer Boortmeerbeek. De bezoekers stonden ongeveer halfweg in 2de provinciale B en vormden dus een interessante waardenmeter voor het ambitieuze ERCH. Trainer Herman Godts rekende op dezelfde spelers als tegen Erps-Kwerps, al verving Nicolas Stiellemans de jonger Shayker Hamed in de selectie. Stiellemans verscheen aan de aftrap, terwijl Kevin Van Crombrugge op de bank begon. Op zijn plaats begon Kiefer De Turck aan de partij. Nog op de bank zaten Lander Maigret, Geoffrey Van Crombrugge en Sébastien Dewailly.

 

Wat de wedstrijd zelf betreft zien we veel inzet aan beide kanten, zodat het spel in de eerste helft aardig op en af gaat. Veel doelgevaar levert dit echter niet op. Toch zien de toeschouwers een leuk schouwspel met een stevig Boortmeerbeek en een Hoeilaart dat niet echt onder ligt. Het enige wat ontbreekt zijn doelrijpe kansen. Na de pauze hetzelfde spelbeeld, al proberen de bezoekers het tempo op te drijven. Hoeilaart wordt aanvankelijk iets meer teruggeduwd maar in de problemen komen de Doenders eigenlijk niet. Integendeel, er komen nu wél doelkansen voor ERCH. Eerst knalt Hassan Begdouri een assist van Tom Gysegom op de doelman, en bij de daaropvolgende hoekschop wordt de bal op de doellijn gered. Aan de overkant kent Boortmeerbeek meer succes. Na een corner komt de vrijstaande Boentges met een gelukje in balbezit en hij knalt hoog binnen. ERCH reageert gepast en drukt op zijn beurt de bezoekers op eigen helft, maar scoren lukt niet. Boortmeerbeek stoot door naar de volgende ronde in de Beker van Brabant.

 

Ondanks het nipte verlies mochten de Hoeilaartse spelers het veld met opgeheven hoofd verlaten. Dat was ook het gevoel van trainer Herman Godts na afloop: “Dit was een leerrijke ervaring voor mijn spelers die in tegenstelling tot vorige week heel ontspannen aan de match begonnen. We hielden goed stand tegen een geroutineerde tweedeprovincialer en creëerden zelfs de betere kansen. Het ontbrak ons aan wat geluk in de afwerking en dat had Boortmeerbeek wel. Ik ben tevreden over onze prestatie!”

 

ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Begdouri, Chaabi, Philips, De Turck (38′ Van Crombrugge K.), Janssens, Stiellemans (78′ Van Crombrugge G.), Oulanti, Nassiri, Gysegom.

 

04/11/2012: Erps-Kwerps – ERC Hoeilaart

 

Op Allerheiligen plaatste ERC Hoeilaart via de strafschoppen zich voor de 1/8 finale ten nadele van Sint Jozef Londerzeel. Maar de match waar iedereen al een paar weken naar uit keek, was de clash met de leider in 3de provinciale E, Erps-Kwerps. Het team van ex-ERCH coach Rudi Caron is de verrassende maar onbetwiste leider en speelt dezer dagen met veel vertrouwen. Bovendien is een verplaatsing naar Erps altijd een moeilijke klus. Bij Hoeilaart kon trainer Herman Godts nog altijd geen beroep doen op de gekwetsten Panneels, Zekhnini en Van Brusselen. Nicolas Stiellemans was er niet bij wegens vakantie en ook Maarten Charlier viel uit met een ribblessure. Bij Hoeilaart startte Lander Maigret verrassend op de bank, naast Shayker Hamed, Geoffrey Van Crombrugge en Sebastien Dewailly. Bij Erps-Kwerps zagen we niet alleen Rudi Caron weer, maar ook doelman Bruno Wachtelaer verdedigde vorig seizoen de Hoeilaartse kleuren.

 

De studieronde is van korte duur. De oorzaak daarvan ligt in een slechte terugspeelbal van een Erps-Kwerps verdediger waar Tom Gysegom tussenzit en de bal ijskoud in het mandje legt: 0-1 na amper 5 minuten. Lang houdt de Hoeilaartse voorsprong echter niet stand. Na 10 minuten spelen mag Clerens de bal aan de rand van de 16 rustig aannemen, draaien en verschroeiend uithalen: 1-1! De thuisploeg put moed uit de gelijkmaker en duwt door. Nog voor de 20e minuut komt Erps-Kwerps op voorsprong na onoordeelkundig verdedigen van ERCH en Michiels mag vrijstaand aan de 2de paal binnentikken: 2-1. Maar ook nu kan de ploeg op voorsprong hier niet lang van genieten. Twee minuten na de 2-1 legt de scheidsrechter de bal op de stip na handspel. Gysegom blijft ook nu kalm en stuurt Wachtelaer de verkeerde kant uit: 2-2. Een meevaller voor de Doenders die op hun beurt moed putten uit de gelijkmaker. Op het halfuur counteren de bezoekers vlijmscherp als Gysegom de rechterflank wordt afgestuurd en centraal geeft naar Aussama Oulanti die binnenprikt: 2-3! Maar nog is het niet gedaan. Nog voor de rust wordt Gysegom diep gestuurd en op kracht zet hij door zodat de 2-4 een feit is! Na een uiterst onderhoudende eerste helft gaan we dan ook rusten met een 2-4 voorsprong.

 

Geen wijzigingen tijdens de rust aan Hoeilaartse zijde. Aanvankelijk kan Hoeilaart goed stand houden maar na een uurtje spelen komt Erps opzetten met een schot voorlangs. Even later opnieuw de thuisploeg maar Penasse is attent en tikt over. Even later heeft de Hoeilaartse goalie de hulp nodig van een verdediger om de bal op de doellijn te redden en vlak daarna is Penasse opnieuw bij de pinken op een schuin schot van dichtbij. Hoeilaart komt dus zonder averij uit het thuisoffensief dat het een beetje zelf zocht door te laag te blijven hangen. Maar een kwartier voor tijd beslist de onvermijdelijke Gysegom de match als hij door een verre uittrap alleen voor Wachtelaer komt en de 2-5 scoort. Erps lijkt de moed verloren te hebben en Hoeilaart krijgt nog een paar prima mogelijkheden om de kloof verder uit te diepen. Maar 5 minuten voor tijd komt er toch weer hoop in de Erpse rangen als Clerens de 3-5 kan scoren. Het slot van de wedstrijd biedt nog een paar uitstekende kansen voor ERCH maar o.a. Jason Janssens, vandaag weer sterk, mist een opgelegde kans. Het blijft 3-5.

 

Ondanks een nerveus matchbegin van beide ploegen en waarin 4 goals vielen, kon ERCH als meest volwassen ploeg de 3 punten verdiend meenemen naar Hoeilaart. Een herboren Tom Gysegom zorgde de voorbije weken al voor veel druk en tegen Erps scoorde hij 4 van de 5 Hoeilaartse doelpunten:

“Na 2 minuten komen we al snel op voorsprong door een slecht teruggespeelde bal. Iedereen blij maar de ontnuchtering volgde al snel. Nog geen 10 minuten later stond Erps-kwerps al terug 2-1 voor. De kopjes gingen bijons wat naar beneden maar door een penaltyfout komen we terug langszij en die goal gaf ons vleugels. Of de penalty terecht was of niet, daar heeft iedereen zijn mening over. Voor mij was het hands in de zestien en dus penalty. De trainer had tijdens de bespreking gezegd dat hij op de moment zelf ging beslissen wie de penalty mocht trappen en hij riep mijn naam. Ik heb niet getwijfeld en de bal binnen getrapt. Ik moet wel zeggen dat ik met veel vertrouwen voetbal en dan lukt bijna alles. Dat ik daarna nog twee keer scoor en een assist kan geven doet me veel plezier. Hopelijk kan ik deze ‘vorm’ nog een tijdje aanhouden en de ploeg nog veel bijbrengen. Al bij al was de zege zeker verdiend. Als je op verplaatsing vijf keer scoort, verdien je zeker de winst. Iedereen was ook extra gemotiveerd omdat het tegen de leider was. De inzet van de spelers was groot en ons spelniveau was al iets beter dan de voorbije weken maar we zijn er zeker en vast nog niet. We doen een uitstekende zaak want al de andere ploegen laten punten liggen maar het seizoen is nog lang. Voetjes op de grond en blijven werken zodat we de volgende thuismatch tegen Steenokkerzeel ook winnend kunnen afsluiten. Maar eerst volgt nog de bekermatch tegen Boortmeerbeek. We willen zo ver mogelijk geraken in deze bekercampagne, dus ook volgende zondag zullen we onze uiterste best doen om bij de laatste 8 te geraken!”

 

Ook trainer Herman Godts was blij met het resultaat en de plaats in de rangschikking, al zal die niet voor meer druk zorgen:

“In de eerste plaats moet ik toegeven dat beide ploegen erg zenuwachtig begonnen aan de match waardoor er achteraan fouten werden gemaakt met als resultaat een 2-1 voorsprong voor Erps na 18 minuten.Dan krijgen we een logische strafschop vermits er handspel gepleegd was in de 16. Dat kwam voor ons wel op een goed moment. Maar daarna waren de 2-3 en de 2-4 goed opgebouwd en slim afgewerkt denk ik, dus als je het zo bekijkt was de 2-4 terecht met de rust. De tweede helft hadden we ons voorbereid op een stormloop van de tegenstrever maar die is er gelukkig niet gekomen omdat wij geprobeerd hebben om het spel op het middenveld te houden. Je krijgt daardoor wel de indruk dat de verliezende ploeg aan het drukken is. Maar toen Erps een mannetje meer liet opschuiven hebben wij dat goed uitgespeeld met de 2-5 en was de match gespeeld. Conclusie: 3-5 winnen op het veld van de leider en na +/- 9 matchen gespeeld te hebben missen we enkele smaakmakers en primeert dus ook het resultaat op de manier waarop. Dat we nu op een gedeelde tweede plaats staan met één wedstrijd minder dan onze rechtstreekse tegenstrevers gaat niet meer druk geven denk ik omdat tot nu toe iedereen blijkbaar een goed resultaat wil neer zetten tegen ERCH en dat we nu eerste of 5de staan, dat maakt niet veel uit. Onze volgende bekerwedstrijd gaan we er uiteraard voor, maar ik denk dat het zondag ook heel belangrijk zal zijn dat we weer resultaatgericht gaan werken. Dat wil zeggen niet blindelings in de val van de tegenstrever lopen.”

 

Volgende zondag speelt ERCH dus de 1/8 finale van de Beker van Brabant tegen Boortmeerbeek, om binnen 2 weken de competitie verder te zetten met het bezoek van Steenokkerzeel.

 

 

 

 

Doelpunten: 5′ Gysegom (0-1), 10′ Clerens (1-1), 19′ Michiels (2-1), 21′ en 30′ Gysegom (pen. 2-2 en 2-3), 39′ Oulanti (2-4), 76′ Gysegom (2-5), 85′ Clerens (3-5) ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Chaabi, Begdouri, De Turck, Janssens, Van Crombrugge K., Nassiri (78′ Van Crombrugge G.), Oulanti, Philips (85′ Hamed), Gysegom.

 

01/11/2012: ERC Hoeilaart – SJ Londerzeel

 

Na de verdiende overwinning tegen Weerde, moest ERC Hoeilaart op Allerheiligen alweer het veld in voor de 1/16 finale van de Beker van Brabant tegen SJ Londerzeel. Trainer Herman Godts ging gewoon verder met de ploeg van tegen Weerde, en dus moest de partij voor de Peugeot Cup de ideale voorbereiding zijn voor de clash van volgende zondag met leider Erps-Kwerps. Yassine Chaabi kwam terug uit schorsing, al was deze keer Nicolas Stiellemans afwezig wegens vakantie. Londerzeel promoveerde pas dit seizoen naar derde provinciale en staat ongeveer halverwege het klassement in 3de F.

 

De thuisploeg begint met veel goede moed aan de partij en trekt ten aanval. Na 2 minuten spelen kan Tom Gysegom afdrukken maar de bal verdwijnt net naast de kruising. Londerzeel van zijn kant reageert gepast en tikt de Hoeilaartse verdediging netjes uit verband: 0-1 na 6 minuten. Hoeilaart kan niet onmiddellijk iets terug doen en presteert niet voor het eerst dit seizoen ondermaats. Enkel via stilstaande fase kunnen de Doenders dreigen. Halverwege de eerste helft neemt Joris Philips uitstekend een vrije trap maar doelman Dewandel tikt de bal tegen de kruising. De rebound wordt niet benut. Op tien minuten voor rusten mag Londerzeel een licht toegekende vrije trap nemen. Sahili draait de bal in het pak en vervolgens vliegt het leder in de verste hoek binnen: 0-2! Een efficiënt Londerzeel lijkt daarmee op rozen en ERCH staat voor een moeilijke opdracht tijdens de 2de helft.

 

Lander Maigret en Kevin Van Crombrugge blijven tijdens de rust in de kleedkamer. Zij worden vervangen door Yassine Chaabi en Azzdine Nassiri. We zien echter een heel ander ERCH na de rust en al snel volgt de aansluitingstreffer van Aussama Oulanti: 1-2. Hoeilaart duwt dan even door en domineert nadrukkelijk. Hassan Begdouri wordt met een slim balletje van Gysegom voor de doelman gezet en hij laat de kans niet liggen: 2-2. Hoeilaart dringt nog aan om de winning goal te maken en Londerzeel lijkt aangewezen op de counter. Maar geen van beide teams kan nog scoren en dus moeten strafschoppen de winnaar aanduiden. In die penaltyreeks stopt Cedric Penasse 3 elfmeters en ERCH mist slechts 1 keer. Hoeilaart wint het dus na penalties met 5-4.

 

Na een dramatische eerste helft wist ERCH een 0-2 achterstand toch nog goed te maken met een veel betere 2de helft. De thuisploeg had kansen genoeg om de winning goal te maken maar liet die telkens liggen. Het lukte dan wel via de strafschoppen. Daardoor gaat ERCH door naar de 1/8 finales en die worden gespeeld op 11 november aanstaande. Dan komt tweedeprovincialer Boortmeerbeek op bezoek. Als ERCH het dan haalt, speelt de ploeg volgend seizoen alvast mee in de Beker van België.

Doelpunten: 6′ X (0-1), 34′ X (0-2), 50′ Oulanti (1-2), 66′ Begdouri (2-2) ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Maigret (45′ Nassiri), De Turck, Charlier (80′ Van Crombrugge G.), Begdouri, Van Crombrugge K.(45′ Chaabi), Janssens, Oulanti, Philips, Gysegom.

 

 

28/10/2012: ERC Hoeilaart – VK Weerde

 

Door de nederlaag op het veld van Melsbroek vorige week, is ERC Hoeilaart inmiddels teruggezakt tot de 6de plaats in de rangschikking. De Doenders tellen inmiddels al 8 punten achterstand op de leider Erps-Kwerps, al heeft ERCH wel een match minder gespeeld. Het was dus alle hens aan dek afgelopen zondag voor de thuismatch tegen Weerde. Bij verlies zouden de Hoeilaartse titelambities weer een tijdje in de koelkast mogen gezet worden. Trainer Herman Godts moest wel een paar belangrijke afwezigen missen: Timothy Van Brusselen is nog 6 tot 8 weken out met een knieblessure, terwijl Yassine Chaabi geel geschorst was. Ook Zachary Zekhnini en Kevin Panneels (beiden knie) hebben nog geen minuut gespeeld in de competitie wegens blessures. Anderzijds pakte de Hoeilaartse T1 wel uit met een paar verrassingen: Hassan Begdouri en Maarten Charlier verschenen aan de aftrap. Joris Philips, vorige week sterk ingevallen op Melsbroek, begon op de bank naast Azzdine Nassiri, Geoffrey Van Crombrugge en Sebastien Dewailly. Bij Weerde, dat 6 à 7 titularissen moest missen met blessures, zagen we oude bekende Franck Marin terug.

 

Al van bij het match begin is zijn de intenties van de bezoekers duidelijk: “wij komen voor 0-0”. ERCH heeft ruim het overwicht maar voor doelgevaar zorgen lukt niet. Na een kwartier kan Weerde voor het eerst dreigen maar de bal gaat zowel naast de uitgekomen Penasse als naast het doel. Net voor het half uur kan Begdouri een corner inkoppen maar de doelman brengt redding op de lijn. Het is dan wachten tot op slag van rust Lander Maigret uitpakt met een verre knal binnen het kader, maar geen probleem voor de doelman. We gaan rusten met een teleurstellende 0-0 na een zwakke eerste helft van beide teams. Gelukkig scheen het zonnetje.

 

Tijdens de rust dient Hassan Begdouri vervangen te worden na een botsing met Nicolas Stiellemans. In zijn plaats komt Azzdine Nassiri op het veld. Bij aanvang van de 2de helft toont ERCH toch wat meer wil om te winnen en die resulteert in een kopbal op de lat van Jason Janssens. Op het uur dan mag de thuisploeg een corner nemen. Die belandt met een gelukje bij Maigret en hij ziet het leder na een hakje binnendwarrelen. Een floddergoal voor ERCH maar toch zeker verdiend op basis van het overwicht. De Doenders duwen nu even door en 3 minuten na de openingstreffer is het opnieuw raak. Een voorzet van Nassiri komt op het hoofd van Stiellemans die naar de kruising mikt. De Hoeilaartse flankspeler kent pech want opnieuw verhindert de kruising een goal, maar gelukkig is Jason Janssens goed gevolgd en voor de 2de maal op evenveel weken tijd kopt hij raak: 2-0! Vijf minuten later beslist Tom Gysegom de match en maakt er 3-0 van. Weerde blijft ondanks de achterstand nog altijd met z’n tienen op eigen helft kamperen dus veel valt er niet meer te beleven. ERCH wint verdiend maar de manier waarop was ondermaats.

 

Geen mens die de overwinning voor Hoeilaart onverdiend zal noemen, maar de manier waarop stemt toch weer tot nadenken. Vooral in de eerste helft ging er veel te weinig dreiging uit van ERCH met een logische 0-0 tot gevolg. Toegegeven, Weerde liet van bij aanvang zien dat het voor een punt was gekomen en dat maakte het er uiteindelijk niet makkelijker op. Maar toch stelden we een tekort aan “dash” vast bij de thuisploeg. Die zal er vast en zeker wel moeten zijn volgende week, bij de verplaatsing naar de onbetwiste maar verrassende leider Erps-Kwerps voor een confrontatie met Erps-Kwerps, de ploeg van ex-trainer Rudi Caron. ERCH heeft dan geen andere keuze dan te winnen, besefte ook Hassan Begdouri die op een goede eerste prestatie kon terugblikken tegen Weerde:

“Ik ben blij dat ik eindelijk kon meespelen en de club kon tonen tot wat ik in staat ben. Maar dat was niet evident aangezien ik nog niet eerder de kans heb gekregen om samen met de andere spelers te spelen. Ik vond het dus best moeilijk om me aan te passen en me te integreren in het concept van de ploeg. Bovendien ben ik van nature uit een verdediger en moest ik op het middenveld post vatten. Dat was een bewuste keuze van de trainer omdat ik de duels niet schuw. Jammer genoeg botste ik met Nicolas Stiellemans en moest ik met een opgezwollen bovenlip binnen blijven tijdens de pauze. Maar ik zag onze ploeg beter presteren tijdens de 2de helft omdat Weerde veel meer teruggetrokken speelde. Daardoor kregen wij de ruimte om van achteren uit op te bouwen. Dat resulteerde in de verdiende voorsprong en uiteindelijk de zege. We hebben een goede, jonge ploeg waar ik rotsvast in geloof. Wij zijn in staat mee te doen voor een prijs, en daardoor zijn we ook volgende week verplicht te winnen op het veld van de leider Erps-Kwerps. Ik zal er zelf in ieder geval alles aan doen om speelklaar te raken en mijn bijdrage te leveren!”

 

Verdediger Lander Maigret brak met zijn goal de match open, maar tot dan was het zwoegen voor ERCH om voor gevaar te zorgen:

“Het duurde inderdaad te lang voor de eerste goal viel, maar dat kwam voornamelijk doordat de laatste pass er maar niet uit kwam. We speelden een matige eerste helft waarbij we wel trachtten te tikken, maar de verdedigend ingestelde tegenstander ving ons goed op. Het feit dat we een aantal belangrijke spelers moeten missen door blessures speelt ons wel wat parten, maar uiteindelijk moet onze ruime kern in staat zijn om dit op te vangen. Zachary Zekhnini is intussen al komen lopen en dus kan hij hopelijk gauw de kern vervoegen. Maar voor volgende week zal er in ieder geval geen gebrek aan motivatie zijn tegen de ploeg van onze ex-coach. Wellicht wordt het spelen met het mes tussen de tanden maar we gaan ervoor! Eerst moeten we nog wel trachten de bekermatch van donderdag tot een goed einde te brengen en hopelijk vallen er daarin geen nieuwe geblesseerden te noteren.”

 

Naast Begdouri verscheen ook een andere speler voor het eerst aan de aftrap: Maarten Charlier. Hoewel verrast door zijn selectie, speelde hij een goede match:

“Ik had het niet zien aankomen dat ik meteen aan de match zou starten. Ik voelde wel de laatste weken dat er stilaan een einde was gekomen aan een periode waarin ik hard moest werken om terug op niveau te komen. Ik had te lang niet meer gevoetbald, en ik ben de trainers dan ook dankbaar voor deze kans. Echt moeilijk heb ik het wel niet gehad tegen Weerde want zij speelden te veel op eigen helft. Daar hadden we het in de opbouw wel lastig mee, maar eens de score geopend konden we ons spel spelen met een verdiende 3-0 overwinning tot gevolg. Maar ERCH moet van niemand bang zijn. Toen ik hier in het tussenseizoen aankwam was ik dan ook aangenaal verrast over de kwaliteitsvolle groep die ik aantrof. In onze kern zijn wel 20 spelers die zo aanspraak kunnen maken op een basisplaats in de eerste ploeg. Dat is belangrijk want het laat toe om geblesseerden of geschorsten zonder al te veel problemen te vervangen, en het zorgt bovendien voor een gezonde concurrentie. Iedereen moet dus scherp staan en ook voor volgende zondag zal er langs onze kant geen gebrek aan motivatie zijn!”

 

 

 

 

Maar vóór de clash met Erps-Kwerps, speelt ERC Hoeilaart op donderdag 1 november nog de 1/16 finales in de beker van Brabant om 15.00 uur thuis tegen Sint-Jozef Londerzeel!

 

Doelpunten: 60′ Maigret (1-0), 63′ Janssens (2-0), 68′ Gysegom (3-0) ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Charlier, Maigret, Begdouri (45′ Nassiri), Van Crombrugge K., Stiellemans, Janssens, Oulanti (85′ Philips), Gysegom, De Turck.

 

21/10/2012: Melsbroek – ERC Hoeilaart

 

Vorige week liet ERC Hoeilaart tot eenieders verrassing thuis punten liggen tegen het noodlijdende Eizer.Dat puntenverlies zorgde toch wel voor wat extra druk bij de Doenders voor de verplaatsing naar titelkandidaat Melsbroek. Want ERCH moest op z’n minst 1, en liefst 3 punten uit de topper halen. Qua selectie verschenen Timothy Van Brusselen en Cedric Penasse opnieuw aan de aftrap. Van Azzdine Nassiri en Maxime Gillet was geen spoor. Zachary Zekhnini is nog zeker 2 tot 3 weken out, en voor Kevin Panneels is het nog altijd afwachten op het verdict van de dokters nadat hij bij zijn eerste training door z’n knie zakte. Op de bank zaten Joris Philips, Geoffrey Van Crombrugge, Srdjan Stupar en Sebastien Dewailly.

 

Bij het startsignaal slapen de Hoeilaartse spelers nog. Een bal wordt naar de flank gegeven waarna een simpele voorzet wordt gegeven, en aan de eerste paal knikt David Lami simpel binnen: 1-0! Hoeilaart koud gepakt met wellicht de snelste tegentreffer in de ERCH geschiedenis. Maar lang duurt de voorsprong voor de thuisploeg niet. Een vrije trap van Aussama Oulanti wordt met een boogbal net onder de lat gekopt door Jason Janssens en de bordjes hangen weer gelijk. Op het kwartier opnieuw een mooie kans voor ERCH maar de thuisportier redt met de voet. De eerste helft vordert gelijkopgaand met veel inzet, maar met een te lage voetbalkwaliteit voor 2 titelpretendenten. Halverwege moet Van Brusselen naar de kant met een knieblessure. Hij wordt vervangen door Joris Philips. Beide teams kunnen nog elk 1 keer dreigen. Eerst gaat Penasse goed plat, en daarna brengt de Melsbroek doelman redding op een corner die door Stijn Debroux ingekopt wordt.

 

Melsbroek komt het frist uit de kleedkamer want na 5 minuten spelen in de 2de helft komt Penasse goed uit om de doorgebroken nummer 10 van Melsbroek het scoren te beletten. Maar op het uur is het dan toch raak voor de thuisploeg. Een vrije trap wordt door Gheys in de linkerbenedenhoek gedraaid en 2-1. Maar ook deze keer scoort ERCH snel tegen. Amper een minuut na de 2-1 knalt Tom Gysegom de gelijkmaker fraai binnen: 2-2. De match verloopt verder evenwichtig met hetzelfde lage niveau als voor de rust. Tien minuten voor tijd knalt Gysegom nog op de doelman, en ook Melsbroek kan nog dreigen in een scrimmage voor doel, maar de bal wil er niet in. In het slot van de wedstrijd wanneer iedereen zich stillaan lijkt te verzoenen met een billijk gelijkspel, wordt een uittrap van Penasse onderschept. Met 1 pass wordt David Lami afgezonderd en hij laat zo’n kans niet liggen: 3-2. Hoeilaart krijgt via Lander Maigret nog een mooie kans om terug gelijk te maken maar opnieuw gooit de doelman zich in de baan van het schot.

 

Het puntenverlies tegen Eizer wordt door deze nederlaag des te pijnlijker voor ERCH. Toegegeven, de Doenders verdienden niet te verliezen in Melsbroek en een puntendeling was billijk geweest. Opvallend was wel dat Hoeilaart er opnieuw veel te weinig in slaagde om de voetballende oplossing te vinden, al kan dat zeker en vast ook van Melsbroek gezegd worden. Geen van beide teams speelde als een titelkandidaat, dat is zeker. Volgende week komt Weerde op bezoek aan de Kapelstraat. Yassine Chaabi raapte z’n 3de gele kaart en zal er dus niet bij zijn. Timothy Van Brusselen zal 6 tot 8 weken onbeschikbaar zijn met een knieblessure. Ook voor Nicolas Stiellemans wordt het afwachten of hij tegen volgende zondag speelklaar geraakt. ERCH telt nu al 8 verliespunten na 7 matchen en dat is van het goede teveel. Enkel winst lijkt dus een optie tegen Weerde, al zal dat niet makkelijk worden.

 

 

 

 

Doelpunten: 1′ Lami (1-0), 5′ Janssens (1-1), 60′ Gheys (2-1), 61′ Gysegom (2-2), 87′ Lami (3-2) ERCH speelde met: Penasse, Maigret, Chaabi, Debroux, Van Crombrugge K., Janssens, De Turck, Stiellemans (84′ Van Crombrugge G.), Gysegom, Oulanti, Van Brusselen (35′ Philips).

 

14/10/2012: ERC Hoeilaart – VKE Eizer

Door de verdiende overwinning in Hofstade behaalde ERC Hoeilaart al z’n 4de opeenvolgende zege. In Hofstade vielen zowel Cedric Penasse als Timothy Van Brusselen geblesseerd uit, maar voor die laatste viel de ernst wel mee. Hij zat in de selectie voor de match van afgelopen zondag tegen Eizer. Hoewel Eizer intussen weggezakt was tot op een gedeelde laatste plaats met Huldenberg, zou het een moeilijke match worden. De bezoekers waren immers de 8-1 pandoering van vorig seizoen nog niet vergeten. Bij ERCH was Timothy Van Brusselen helemaal fit, maar hij begon verrassend op de bank. De op Hofstade uitstekend ingevallen Azzdine Nassiri kreeg de voorkeur. Ook Kiefer De Turck begon op de bank naast Gillet en Milo. De licht geblesseerde Stijn Debroux verscheen wél aan de aftrap.

 

De aftrap wordt gegeven door 2 jonge Hoeilaartse beloften: Jesse en Maxime. Van bij de aftrap eist Hoeilaart het initiatief op, maar niet echt fanatiek. Tijdens het eerste kwartier kan Eizer dan ook al bij al makkelijk stand houden. Net voor het halfuur kom de thuisploeg tot 3 maal toe dicht bij de openingstreffer, maar Eizer doelman Dylan Fluyt redt met 3 mirakuleuze reddingen op doelpogingen van dichtbij telkens de meubelen. Tien minuten voor de rust gaat Fluyt opnieuw goed plat op een poging van de doorgebroken Tom Gysegom. Eizer moet zich veelal beperken tot verdedigen en kan slechts sporadisch op de Hoeilaartse helft doordringen. Op een dikke 5 minuten voor de rust mag Kevin Fluyt een vrije trap nemen schuin links voor doel. De vrijshop is goed en wordt zelfs door een Hoeilaartse verdediger in eigen doel gekopt! Eizer dus tegen de gang van het spel in op voorsprong en voor Hoeilaart ziet het er dan ook een stuk minder goed uit.

 

Tijdens de rust komt Van Brusselen dan toch op het veld ten nadele van Nassiri. Een logische wissel en die brengt haast onmiddellijk resultaat. Aussama Oulanti wordt door Van Brusselen vrijgespeeld maar ook hij verknalt de open doelkans en Fluyt kan afweren. Gelukkig is Gysegom goed gevolgd en hij houdt het hoofd koel: 1-1! Eizer reageert gevat en Debroux redt met het hoofd een lob, en nadien staat Dewailly goed opgesteld om de rebound te klemmen. Iets voor het uur dan slaat het noodlot toe voor Eizer sterkhouder Ken Latine. Hij loopt een knieblessure op zonder dat een tegenstander in de buurt is en dient afgevoerd te worden met de ziekenwagen. ERCH domineert nu nog nadrukkelijker maar vergeet te voetballen. Fluyt kan nog wel een goede vrije trap van Aussama Oulanti klemmen. Even later gaat een schot van Van Brusselen rakelings naast, en ook met een corner die door Nicolas Stiellemans wordt ingekopt weet Fluyt raad. Een kwartier voor tijd kent Hoeilaart pech wanneer een goed geplaatste kopbal van Jason Janssens de lat treft. Janssens wordt even later vervangen door Maxime Gillet. In ieder geval speelt Hoeilaart in het slotkwartier te weinig voetbal om de winning goal te scoren, en dus blijft het 1-1.

 

Een ronduit teleurstellend resultaat voor ERCH, tegen een bescheiden Eizer dat zeker te pakken was. De Eizerse portier Dylan Fluyt was wel duidelijk de man van de match bij de bezoekers want hij zorgde er zowat in zijn eentje voor dat Eizer met een punt ging lopen. ERCH van zijn kant domineerde de hele match, maar zocht te weinig de combinatie om de bezoekende verdediging in de problemen te brengen. In ieder geval was men in Hoeilaart niet blij met dit resultaat, en vooral met de verplaatsing naar Melsbroek van volgende week in het vooruitzicht deed ERCH een slechte zaak.

 

 

Doelpunten: 39′ X. (o.g. 0-1), 50′ Gysegom (1-1) ERCH speelde met: Dewailly, Maigret, Chaabi, Debroux, Van Crombrugge, Janssens (75′ Gillet), Stiellemans, Philips (63′ De Turck), Gysegom, Nassiri (46′ Van Brusselen), Oulanti.

07/10/2012: Hofstade – ERC Hoeilaart

 

Tegen Kraainem kon ERC Hoeilaart de 3 punten thuis houden, maar dat ging opnieuw ten koste van een pak gele kaarten. Zo kreeg Aussama Oulanti 2 keert geel en miste daardoor het treffen van afgelopen zondag tegen Hofstade. Anderzijds keerde Timothy Van Brusselen wel terug uit schorsing. Zachary Zekhnini (knie) blijft onbeschikbaar en ook voor Kevin Panneels wordt opnieuw gevreesd voor een lange afwezigheid nadat hij zich blesseerde op training.

 

Hoeilaart begint het best aan de partij, maar gaandeweg pikt Hofstade het ritme op en neemt het initiatief over. Na een kwartier zien we een gevatte counter van de thuisploeg, maar het schot van de plaatselijke spelverdeler strandt op de paal. Na 20 minuten spelen moet doelman Cedric Penasse het voor bekeken houden. Hij heeft te veel last van een blessure die hij opliep op training en wordt vervangen door Sebastien Dewailly. Halfweg de eerste helft kan Hoeilaart voor het eerst echt dreigen via een hoekschop die door Stijn Debroux hard wordt ingekopt, maar een verdediger brengt redding op de doellijn. Op het halfuur gebeurt hetzelfde wanneer een carambole opnieuw op de lijn wordt weggewerkt. De eerste helft vordert gelijkopgaand, met een licht voordeel voor Hofstade. Op slag van rust gaat Van Brusselen na een kopduel met een schreeuw neer. Hij wordt afgevoerd met de brancard en zal niet meer in actie komen.

 

Tijdens de rust wordt de onfortuinlijke Van Brusselen gewisseld voor Azzdine Nassiri.We zijn nog maar 5 minuten aan het spelen wanneer Tom Gysegom een corner van Joris Philips binnen devieert: 0-1! Hofstade moet nu op zoek naar de gelijkmaker en daardoor komt er ruimte vrij achteraan. Gysegom zet zich goed door maar plaatst het leder toch nog naast. Even later kan Jason Janssens de voorsprong verdubbelen maar ook hij mist een opgelegde kans. Gelukkig komt Kiefer De Turck in balbezit en die houdt het hoofd koel: 0-2. ERCH kan nu de match rustig controleren en krijgt nog een paar uitstekende kansen, vooral via Gysegom. Die slaagt in eerste instantie niet in zijn opzet, maar 5 minuten voor tijd wordt Gysegom weggestuurd door de uitstekend ingevallen Nassiri. Gysegom kan de doelman omspelen en afwerken: 0-3. Hofstade kan nog een eerredder scoren, maar verder komt het niet meer. De mooiste kansen zijn nog voor Gysegom en Philips maar scoren kunnen de Doenders niet meer.

 

ERC Hoeilaart speelde alweer een volwassen wedstrijd en boekte zo zijn 4de opeenvolgende zege. Hofstade kon gedurende 1 helft gelijke tred houden met de Doenders, maar na de 0-2 werd het voor de gastheren heel moeilijk. Onder het motto “als het goed is zeggen we het ook” dienen we nog de uitstekende prestatie van scheidsrechter Sokolowski te vermelden. Kapitein Stijn Debroux zag ERCH verdiend winnen maar beseft tegelijkertijd dat het seizoen nog lang is:

“Ik vond onze 3 punten zeker en vast verdiend! We begonnen scherp aan de wedstrijd en konden Hofstade aanvankelijk op eigen helft drukken. Op het kwartier kwam Hofstade wel stilaan in de wedstrijd en was van haar zijde gevaarlijk in de omschakeling en met haar snelle spitsen. Met een bal op de paal kwamen we wel goed weg. Aan de overzijde probeerden we Hofstade al voetballend uit verband te spelen, maar onze laatste pass kwam er net niet uit. Toch hadden we twee uitstekende kansen, maar wist Hofstade tot twee maal toe de bal van de lijn te redden. Op hoekschop van Van Brusselen werd mijn kopbal van de lijn gehaald en wat later zag ook Stiellemans zijn doelpoging net niet binnen gaan. Door het vroegtijdig uitvallen van Penasse en Van Brusselen kregen we wel een mentale tik, maar tijdens de rust konden we de koppen opnieuw bij elkaar steken. Na de 0-1 via Gysegom was Hofstade verplicht om risico’s te nemen. Hierdoor werd de ruimte op het middenveld groter en konden we al voetballend enkele uitstekende kansen creëren. Met wat geluk in de afwerking had de score zelfs nog kunnen oplopen. Op basis van onze 2e helft verdienden we dus deze drie punten. De ploeg heeft de wedstrijd volwassen uitgespeeld. De inbreng van Azzdine was zeker een goede keuze. Met enkele uitstekende passes heeft hij offensief het verschil kunnen maken in de 2e helft. Ook Sébastien Dewailly en Maxime Gillet zijn prima ingevallen, wat erop duidt dat we beschikken over een goede groep.

Op Zemst na hebben we tot nu toe een foutloos parcours afgelegd. Het verlies tegen Zemst, een wedstrijd die we eigenlijk nooit hadden mogen verliezen, was zeker een ontgoocheling. Maar de groep heeft zich goed herpakt en iedereen heeft een tandje bijgestoken. 12 op 12 is mooi en is goed voor het vertrouwen. Maar, de weg is nog lang en we moeten beseffen dat we zo’n reeksen zullen moeten blijven neerzetten tot het einde van het seizoen. Laat het klassement dus voorlopig maar achterwege en laat ons gewoon wedstrijd per wedstrijd bekijken. Tijdens de winterstop kunnen we een eerste evaluatie maken en dan zien we wel weer verder.”

 

ERCH speelt vooral verdedigend met een ander systeem. Maar dat was voor Debroux geen probleem. Sterker nog, hij is aan een sterk seizoen bezig:

Voor mij persoonlijk verliep de aanpassing eigenlijk vrij vlot. Ik was al vertrouwd met dit systeem in m’n vorige clubs en bovendien ligt dit systeem me ook wel beter. De kern van vorig jaar bleef behouden en onze zwakkere posities werden versterkt. Dit maakte de aanpassing tot ons nieuwe systeem een pak eenvoudiger. Voor de rest probeer ik gewoon elke wedstrijd m’n best te doen en de ploeg wat bij te sturen. De wedstrijd tegen Kraainem moest ik wegens blessure jammer genoeg links laten liggen. Ook in Hofstade was ik nog niet 100%. Ik hoop snel hersteld te zijn, zodat ik de lijn kan verder trekken. Hopelijk lukt dat volgende week al tegen Eizer. Gezien het thuisvoordeel en onze ambitie worden we verwacht deze wedstrijd te winnen. Maar de derby tegen Eizer is en blijft altijd een speciale wedstrijd. Bovendien zullen ze de 8-1 nederlaag van vorig seizoen nog niet vergeten zijn, wat maakt dat we een gemotiveerde tegenstander mogen verwachten. Ik ben ervan overtuigd dat onze groep kwaliteit genoeg heeft om de wedstrijd tot een goed einde te brengen, maar we moeten proberen om elke wedstrijd dezelfde motivatie en concentratie aan de dag te leggen, ongeacht de tegenstander. Hopelijk kunnen we het Mosselfestijn dus afsluiten met een mooie overwinning.

 

De blessure van Timo Van Brusselen is wel een domper op de zege en het wordt afwachten hoe ernstig het is. ERCH-kine Jerry Walgraef vreesde alvast voor een kruisbandletsel. Bijkomend onderzoek moet hierover uitsluitsel brengen. In ieder geval, volgende week komt Eizer op bezoek voor wellicht een derby op het scherp van de snee. ERCH wil wellicht koste wat het kost zijn goede reeks verderzetten, en Eizer is nu al in puntennood. Aussama Oulanti keert dan wel terug uit schorsing.

Doelpunten: 50′ Gysegom (0-1), 70′ De Turck (0-2), 88’Gysegom (0-3), 90′ X. (1-3) ERCH speelde met: Penasse (20′ Dewailly), Maigret, Chaabi, Debroux, De Turck, Van Crombrugge, Janssens (75′ Gillet), Stiellemans, Philips, Gysegom, Van Brusselen (46′ Nassiri).

 

30/09/2012: ERC Hoeilaart – Kraainem

 

Vorige week bracht ERC Hoeilaart de altijd lastige verplaatsing naar Ottenburg tot een goed einde. De Doenders toonden meer maturiteit en efficiëntie, en bovendien zorgde de solide verdediging mee voor een verdiende overwinning. Afgelopen zondag kwam een onbekende tegenstander op bezoek aan de Kapelstraat: Kraainem. Bij Hoeilaart konden we alvast 1 belangrijke afwezige noteren met Timothy Van Brusselen die tegen Ottenburg tegen een vermijdbare dubbele gele kaart aankeek in Ottenburg. Maar hij was niet de enige die ontbrak. Ook Geoffrey Van Crombrugge en Stijn Debroux moesten geblesseerd afhaken. Trainer Herman Godts moest dus wat schuiven zijn pionnen. Ook doelman Cedric Penasse was onzeker maar verscheen toch aan de aftrap.

 

Hoeilaart begint sterk aan de partij. Na nog geen 10 minuten spelen kopt Tom Gysegom zijn ploeg op voorsprong als hij aan de eerste paal een corner kan binnenknikken: 1-0. De thuisploeg overdondert de bezoekers die er niet echt kunnen uitkomen. Halfweg de eerste helft krijgt Shayker Hamed een mooie kans schuin voor doel, maar hij kan niet genoeg kracht zetten op z’n schot om de doelman te verslaan. Nog voor het half uur opnieuw ERCH met een teruglegger van Gysegom op Nicolas Stiellemans, maar diens vrije schietkans gaat voorlangs. Hoeilaart morst dus met de kansen en dat betekent dat de bezoekers slechts 1 goaltje moeten inhalen om op gelijke hoogte te komen. Kraainem kan vooral dreigen op stilstaande fase en tot 2 maal toe is er een goede redding van Penasse nodig om de gelijkmaker te voorkomen. Hoeilaart kan ook nog dreigen via een fraai afstandschot van Jason Janssens maar de bal botst via de onderkant van de lat terug in het veld.

 

Tijdens de rust wordt Shayker Hamed vervangen door Azzdine Nassiri die meer centraal op het middenveld gaat post vatten. Maar we zien een ander spelbeeld tijdens de 2de helft dan tijdens de eerste. Het voor de pauze zo dominante en goed spelend Hoeilaart plooit terug en laat Kraainem in de match komen. Erger nog, na een uur spelen moet ERCH met 10 verder als Aussama Oulanti tegen z’n 2de gele kaart aankijkt. Even later krijgt een bezoeker dan dé kans om de gelijkmaker te scoren wanneer hij door de buitenspelval glipt maar Penasse gooit z’n hele lijf en leden in de baan van het schot en klemt de bal. De gelijkmaker hangt in de lucht en Hoeilaart komt er niet meer uit. Maar dan besluit Gysegom er zelf iets aan te doen en na een solo in de zestien meter kan hij knap afronden: 2-0! Een grote zucht van opluchting is merkbaar in de Hoeilaartse rangen, maar met nog een kwartier te spelen zijn de Hoeilaartse schaapjes nog niet op het droge. Maar Kraainem is niet meer bij machte om nog te dreigen. Penasse moet nog wel 1 keer tussenkomen op een goede knal van dichtbij. Het blijft 2-0.

 

Op basis van de eerste helft verdiende ERCH deze overwinning al had -en we vallen in herhaling- de match bij de rust gespeeld moeten zijn. Aanvaller Tom Gysegom had met de 2 goals een groot aandeel in de zege, en die vond ook hij verdiend. Bovendien zijn 2 goals altijd goed voor het vertrouwen:

“Ik denk dat we inderdaad de eerste helft goed gespeeld hebben. Een vroege goal en enkele mooie kansen die we spijtig genoeg niet konden afwerken. De wedstrijd had al lang gespeeld kunnen zijn maar door het missen van de kansen ging Kraainem er in geloven en met hun goede technische spits kwamen we de tweede helft soms in de problemen. Toen Aussama rood pakte, kwam vreemd genoeg de concentratie terug en begonnen we terug beter te spelen. De tweede goal was dan ook een bevrijding voor heel Hoeilaart en de wedstrijd werd volwassen uitgespeeld. Hopelijk kunnen we die mentaliteit ook aan boord leggen volgende week in Hofstade. Dat is een goede ploeg, zeker thuis. Ze hebben nog niet zoveel punten dus de motivatie zal groot zijn bij hen. Maar wij zijn ook zeer gemotiveerd, we willen dit jaar echt top 3 spelen en dat betekent dat er gewonnen moet worden. Volgende zondag komt Timothy Van Brusselen terug, en die zal extra gemotiveerd zijn na zijn rode kaart op Ottenburg. Ik zie het hoopvol in maar we mogen Hofstade zeker niet onderschatten want dat zou wel eens dit jaar onze grootste tegenstander kunnen zijn: “onderschatting van ploegen en denken dat het wel lukt”. Als we elke wedstrijd aanvatten met de juiste mentaliteit gaan we het zeker ver schoppen. Wat mijn 2 goals tegen Kraainem betreft is het uiteraard zo dat een spits altijd wordt afgerekend op zijn doelpunten. De voorbije wedstrijden stond ik nog niet echt scherp maar week na week begin ik terug op niveau te komen. Als je dan 2 keer scoort is het vertrouwen er zeker. We spelen nu ook een ander systeem dan vorig jaar en daarin moet ik meer werken en ruimte creëren voor andere spelers. Maar als dat de ploeg helpt, dan doe ik dat met veel plezier.”

 

ERCH-trainer Herman Godts zag een bij momenten volwassen Hoeilaartse ploeg, maar was toch scherp in zijn analyse:

“ERCH heeft slechts de eerste 10 minuten van de wedstrijd echt gevoetbald waarna we via een ingestudeerd nummer hebben kunnen scoren. Dat deed me wel plezier. Nadien zijn we ons stilaan beginnen aanpassen aan het spel van Kraainem, maar dat was zeker niet de bedoeling. Hadden we hoger druk gezet, konden we hen meteen bij de keel grijpen in plaats van hen te laten komen. Met de rust hadden we inderdaad 3-0 moeten voorstaan. En dan weet je dat een ploeg als Kraainem zijn kans begint te ruiken met hun goede nummer 10 die elke keer gevaarlijk was in de 16. Maar gelukkig kon ik zondag rekenen op een sterk centraal duo achterin dat heel nuttig en goed werk heeft geleverd. De technische staf heeft in overleg met de kine ook de goede beslissing genomen om Cedric Penasse toch te laten spelen. Zijn ervaring was cruciaal. Tom Gysegom werkte opnieuw heel hard en besliste de match met een mooie 2de goal. Hoeilaart moest deze match altijd winnen, maar zeker niet op de manier zoals dat zondag is gebeurd. Wat ook jammer is en ons op termijn zeker parten gaat spelen is het overtal aan gele kaarten dat we weer slikten. Dit is een dringend werkpunt.”

 

Aussama Oulanti kreeg dubbel geel tegen Kraainem en zal dus niet meespelen in Hofstade. Er vielen trouwens weer een pak gele kaarten aan Hoeilaartse zijde, al moeten we toegeven dat de helft daarvan wel erg snel uit de zak van de scheidsrechter tevoorschijn kwam. Het zal dus wel aan ons liggen, maar feit is dat voor de 2de week op rij een speler aan de kant zal moeten blijven voor de volgende match wegens dubbel geel.

Doelpunten: 9′ en 74′ Gysegom (1-0 en 2-0) ERCH speelde met: Penasse, Maigret, Chaabi, De Turck, Stiellemans, Philips (87′ Demaerschalk), Hamed S. (46′ Nassiri), Van Crombrugge K., Gysegom, Oulanti A., Janssens.

 

24/09/2012: Ottenburg – ERC Hoeilaart: 0-2

Vorige week kwam ERC Hoeilaart niet in actie wegens de autoloze zondag in het Brussels Gewest. De Doenders hebben dus nog een match te goed tegen Stade Everois. Afgelopen zondag speelde ERCH z’n 3de match van het seizoen, en dat was meteen de moeilijke verplaatsing naar Ottenburg. Traditioneel is het altijd moeilijk in de “hel van de gepofte kastanje” en bovendien lijkt Ottenburg nog meer versterkt dan vorig seizoen. De ploeg van trainer Philippe Wayenberg had dan ook nog geen enkel punt verloren en moest winnen om zeker te zijn van een (gedeelde) eerste plaats. Hoeilaart van zijn kant kende pech op de eerste speeldag in Zemst, maar maakte indruk tegen Huldenberg. In Ottenburg moest die goede prestatie bevestigd worden. Het weekje extra rust kwam uiteraard ook voor de geblesseerden goed uit. Zachary Zekhnini hersteld nog van zijn meniscusoperatie, maar Kevin Panneels is inmiddels klaar om de trainingen te hervatten. Het zit er dus dik in dat de Hoeilaartse supporters binnenkort eindelijk kennis kunnen maken met de aanvallende aanwinst. Nicolas Stiellemans was hersteld en begon aan de partij.

 

De thuisploeg begint sterk aan de partij en kan onmiddelijk een open doelkans creëren wanneer een Hoeilaartse verdediger onder de bal door gaat. Maar gelukkig staat het vizier van de plaatselijke aanvaller nog niet op scherp. De match evolueert dan evenwichtiger met veel duels en in een echte derbysfeer. Na een kwartier blijf Tom Gysegom goed aandringen en dwingt Jabran Albahtouri tot handspel. Dit wordt opgemerkt door de scheidsrechter en hij fluit penalty. Timothy Van Brusselen zet zich achter de bal en laat de elfmeter niet liggen: 0-1. Beide ploegen houden mekaar vervolgens in evenwicht waardoor we een aangename eerste helft te zien krijgen met veel inzet. Vooral Ottenburg zet de bezoekende verdediging onder druk.

 

Na de pauze zien we een beter Hoeilaart dat het initiatief overneemt. Toch krijgt Ottenburg een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen want ook de thuisploeg krijgt een strafschop. Die wordt echter binnen het bereik van Cedric Penasse gegeven en de Hoeilaartse goalie klemt het leder. Even later moet de thuisploeg met z’n tienen verder na een tweede gele kaart voor een Ottenburgse verdediger. Na de uitsluiting kan Hoeilaart nog verder uitlopen wanneer een vrije trap van Aussama Oulanti door Nico Wayenberg voorbij zijn eigen doelman wordt gekopt. De match lijkt hiermee gespeeld. ERCH kan nog een paar keer serieus dreigen op de counter maar tot scoren komt het niet meer. In de slotfase wordt Timothy Van Brusselen ook nog een 2de geel aangesmeerd zodat ook hij vroegtijdig mag gaan douchen.

 

Een verdiende en deugddoende zege voor ERC Hoeilaart dat hiermee een moeilijke klip succesvol heeft omzeilt. Slechts weinig ploegen zullen in Ottenburg iets komen halen tegen een enthousiaste thuisploeg. De Doenders toonden echter meer maturiteit en opportunisme die ervoor zorgden dat zij met de volle buit terug naar Hoeilaart keerden. Ook doelman Cedric Penasse was zeer tevreden met het resultaat en besefte na afloop dat winnen in Ottenburg niet evident is:

“Deze overwinning mag zeker verdiend genoemd worden. Voor de rust kregen we enkele goede kansen om nog vóór het penaltydoelpunt op voorsprong te komen. Wij krijgen dan ieder een penalty die wij wel maken en zij niet. De laatste 10 minuten voor de rust hebben we het wel effe moeilijk gehad en ik was blij dat de eerste helft gedaan was. We wisten vooraf dat Ottenburg vooral gevaarlijk was met de lange bal en via hun goede spitsen waar onze verdedigers wel heel de wedstrijd hun handen mee vol hadden. Over mijn eigen wedstrijd ben ik ook behoorlijk tevreden: een penalty pakken bij een 0-1 stand is altijd leuk en bepalend voor het verder verloop van de wedstrijd. In 2de helft moest ik nog ‘ns 2 keer gepast tussenbeidekomen en ik ben vooral blij dat we de 0 hebben kunnen houden, voor de eerste maal dit seizoen. Jammer dat we vorige week niet gespeeld hebben maar na onze uitschuiver in Zemst denk ik wel dat de trein nu vertrokken is. De wedstrijd van gisteren was daarom ook enorm belangrijk. Zo pril in het seizoen was dit eigenlijk al een 6 punten match. Van Kraainem weet ik niets. Er zit wel een speler van hen in de trainerscursus die ik volg en dus ik zal hem deze week eens aan de tand voelen.”

Volgende week ontvangt ERCH aan de Kapelstraat het onbekende Kraainem. Dat zal alvast zonder de geschorste Van Brusselen zijn.

 

15/09/2012: ERC Hoeilaart – RSC Anderlecht U19: 2-1

 

Op zaterdag 15 september oefende een mix van U21 en spelers uit de kern van onze eerste ploeg tegen de provinciale U19 van RSC Anderlecht. De Doenders trokken aan het langste eind en wonnen met 2-1.

 

09/09/2012: ERC Hoeilaart – Huldenberg A

 

ERC Hoeilaart begon vorige week met een valse noot aan de competitie. Een ongeziene scheidsrechterlijke blunder leidde de 2-0 nederlaag in op het veld van Zemst. De Doenders hadden het overwicht maar konden de gecreëerde kansen niet afwerken. De eerste zege van het seizoen moest er dus komen afgelopen zondag in de derby tegen Huldenberg. Bij de afwezigen nog steeds Nicolas Stiellemans, al hervat die volgende week opnieuw de trainingen, Zachary Zekhnini (meniscus) wordt maandag geopereerd, en Kevin Panneels (knie) hoopt de training te hervatten begin oktober. Na een paar jeugdwedstrijden op zaterdag en zondagmorgen, kreeg het gloednieuwe Hoeilaartse scorebord z’n vuurdoop.

 

In zomerse omstandigheden werd de partij op gang gefloten. Het zijn de bezoekers die als eerste kunnen dreigen met een speler die alleen op Cedric Penasse mag afgaan maar de Hoeilaartse doelman komt goed uit en verijdelt een snelle tegengoal. Na een paar tegenprikken kan ERCH de score opnenen langs Timothy Van Brusselen die een voorzet ziet binnenwaaien: 1-0 na 9 minuten. Hoeilaart eist nu duidelijk het overwicht op. Een tweede treffer hangt in de lucht en wanneer opnieuw Van Brusselen tussen een mislukte terugspeelbal zit staat de thuisploeg voor met 2-0 na een goed kwartier spelen. De Doenders hebben nu de match helemaal in handen. Toch komen de bezoekers nog terug in de match. Na 34 minuten spelen mag een bezoeker vanuit buitenspel positie toch doorgaan en in zijn poging om de bal te ontzetten begaat een Hoeilaartse verdediger handspel, of althans zo wordt gesignaleerd door de lijnrechter. Simon Verheyden brengt z’n ploeg vanop de stip weer in de match. De beste doelkans van de eerste helft is nog voor Hoeilaart wanneer Van Brusselen een fraaie voorzet geeft vanop rechts. De kopbal van Tom Gysegom gaat echter voorlangs. Het blijft dus 2-1 tot met de rust en daar mag Huldenberg heel blij mee zijn.

 

Tijdens de pauze blijft Geoffrey Van Crombrugge in de kleedkamer. In zijn plaats komt Lander Maigret op het veld waardoor Joris Philips een rij naar voor schuift naar het middenveld. De tweede helft begin rampzalig voor Huldenberg. Doelman Rotsaert haalt de doorgebroken Van Brusselen neer en moet met een rode kaart vroegtijdig naar de kant. Aussama Oulanti schiet de penalty binnen en brengt ERCH op een opnieuw veiligere 3-1. Op het uur lijkt de match gespeeld wanneer Tom Gysegom alleen door gaat en de bal beheerst onder de doelman binnenschuift: 4-1. Huldenberg lijkt verslagen, maar probeert met 10 man alsnog de bakens te verzetten. Maar het is Hoeilaart dat opnieuw kan scoren. Via een knappe individuele actie brengt de ingevallen jongeling Shayker Hamed de stand op 5-1. Maar dan sluipt er nonchalance in het Hoeilaartse spel. Vooral achteraan lijkt de concentratie een beetje zoek en Huldenberg kan terugkomen tot op 5-3 10 minuten voor tijd. Maar Hoeilaart komt niet meer in de problemen en 2 minuten voor affluiten legt Joris Philips de eindcijfers vast op 6-3 na een assist van Cedric Demaerschalk.

 

Een oververdiende Hoeilaartse zege tegen een Huldenberg dat offensief af en toe kon dreigen, maar vooral achteraan steken liet vallen. Dat de match bij de rust al beslist moest zijn, en dat Hoeilaart buiten de penalty nog 2 vermijdbare en onnodige doelpunten slikte zijn aandachtspunten voor trainer Herman Godts. Maar al bij al moet de prestatie tegen Huldenberg het nodige vertrouwen geven om het kampioenschap verder te zetten. In ieder geval was sterkhouder Timothy Van Brusselen tevreden over de Hoeilaartse prestatie:

“Ik had niets anders verwacht dan een goede prestatie want we hadden wat goed te maken na vorige week! We moesten dus winnen want anders zouden we onze competitiestart meteen al gemist hebben. Ook het feit dat we volgende week geen match spelen zou ons, bij verlies, al direct onderaan de tabellen geplaatst hebben. Het was dus wel een belangrijke zege. Hetgeen wat ik onthou is dat we heel wat kansen creëerden of afdwongen, vaak goed voetbal speelden maar spijtig genoeg toch 3 doelpunten moesten slikken. In ieder geval een prestatie ons niveau waardig, want er zijn belangrijke pionnen bijgekomen in de kern en in de breedte zijn we een stuk sterker geworden. De concurrentie is er, in tegenstelling tot vorige seizoenen, nu wél en dat houdt iedereen scherp. Maar we hebben, net zoals de vorige seizoenen, weer af te rekenen met blessures van enkele sleutelspelers. We zullen dus zeker meedoen voor een prijs denk ik. Het is nog vroeg om nu al onze concurrenten te onderscheiden van de rest. Melsbroek heeft wel weer een goede ploeg samengesteld maar net zoals ERCH ook de eerste match verloren en Ottenburg zal er misschien ook wel dichtbij zijn.”

 

Volgende week, tijdens het Hoeilaartse Druivenfestival, speelt ERCH niet door de autoloze zondag, en binnen 2 weken moeten de Doenders naar een van de sterkere ploegen én leiders in de reeks, SK Ottenburg. Intussen wensen wij iedereen veel plezier op de Hoeilaartse Druivenfeesten!

Doelpunten: 9′ en 17′ Van Brusselen (1-0 en 2-0), 34′ Verheyden S. (pen. 2-1), 50′ Oulanti (pen. 3-1), 60′ Gysegom (4-1), 72′ Hamed S. (5-1), 73′ en 80′ Vandendael (5-2 en 5-3), 88′ Philips (6-3) ERCH speelde met: Penasse, De Turck, Debroux, Chaabi, Philips, Van Crombrugge K., Van Crombrugge G. (46′ Maigret), Janssens, Oulanti, Van Brusselen (65′ Hamed S.) , Gysegom (78′ Demaerschalk)

 

02/09/2012: Zemst – ERC Hoeilaart

 

Na een geslaagde bekercampagne tegen weliswaar zwakkere ploegen uit 4de provinciale, begon ook voor ERC Hoeilaart de competitie afgelopen zondag. Een verplaatsing naar Zemst is nooit een makkelijke opdracht, maar in principe zou de ploeg van trainer Herman Godts toch niet al te veel problemen mogen hebben. Zachary Zekhnini en Nicolas Stiellemans ontbraken nog steeds met blessures, maar ook de gebroeders Hamed en Kevin Panneels liggen nog altijd in de lappenmand.

 

Maar ERC Hoeilaart speelt niet echt goed. De Doenders hebben zeker wel het overwicht en dwingen kansen af, maar scoren lukt niet. De thuisploeg kan dat wel, zij het met de hulp van de lijnrechter. Cedric Penasse duwt een afstandsschot tegen de paal waardoor de bal terug in het veld komt, Maar tot eenieders verbazing geeft de lijnrechter aan dat de bal achter de doellijn is geweest! Consternatie alom maar de scheidsrechter volgt zijn assistent en zo komt Zemst op een wel heel rare manier op voorsprong. Hoeilaart kan vooral dreigen via Tom Gysegom al mist die nog altijd de nodige scherpte op het moment van de waarheid. Na de rust blijft Hoeilaart het spel dicteren maar de gelijkmaker komt er niet. Wanneer ERCH in de slotfase alles op alles zet kan Zemst na een counter nog een tweede keer scoren en de eindstand vastleggen op 2-0.

 

Hoewel ERC Hoeilaart zeker niet verdiende te verliezen en doorlopend de betere ploeg was, zitten er toch nog te veel slordigheden in het spel van de Doenders. Een bijkomend pijnpunt is momenteel het gebrek aan scorend vermogen ondanks de sterke offensieve capaciteiten binnen de ploeg. Ook een ontgoochelde trainer Herman Godts zag daarin het voornaamste tekort:

“We domineerden 75% van de match en komen op achterstand na een ongelooflijke scheidsrechterlijke blunder. Wij misten open doelkansen en ook ons slotoffensief waarbij we risico’s namen bracht niets op. Integendeel, we slikken nog een late treffer. Onze afwerking moet absoluut beter! De betere ploeg verliest daarmee maar die vaststelling brengt helaas niet op. We vergeten deze match best zo vlug mogelijk en ik blijf het vertrouwen behouden in mijn spelers, dat staat vast”

 

Volgende week volgt de derby tegen Huldenberg waarin ERCH hopelijk de eerste seizoenszege kan boeken. We noteren nog wel de blessure van Jason Janssens na een zware tackle. Hij is zeer onzeker voor volgend weekend.

Doelpunten: 28′ Bijjelec (1-0), 87′ Nassiorou (2-0) ERCH speelde met: Penasse, De Turck, Debroux, Chaabi, Philips, Van Crombrugge K., Van Crombrugge G., Janssens, Oulanti, Van Brusselen, Gysegom – Invallers: Demaerschalk, Maigret, Gillet en Dewailly

 

19/08/2012: Peugeot Cup: ERC Hoeilaart – Wezembeek B

 

Na als verliezende finalist de Tegel Concept Cup te hebben afgesloten, speelde ERC Hoeilaart ‘s anderendaags tegen Tervuren. Maar het werd geen goede wedstrijd, vooral door de vermoeidheid die zwaar begon door te wegen in de Hoeilaartse benen. ERCH verloor met 0-2. Afgelopen zondag, zowat de warmste dag van 2012, moesten de Doenders het opnemen tegen Wezembeek B. Niet veel speciaal zou je denken, ware het niet dat deze ploeg voor 95% bestaat uit spelers die vorig seizoen nog aantraden in de Hoeilaartse P4. Ook de trainer van de Hoeilaartse P4 van vorig seizoen, Adil Chanini, is nu trainer bij Wezembeek B. Het beloofde dus wel eens een echte cupmatch te worden, want aan motivatie zou bij de bezoekers zeker geen gebrek zijn.

 

De bezoekers beginnen in een hoog tempo aan de partij. De thuisploeg wordt onmiddellijk tegen het eigen doel gedrukt en de Hoeilaartse verdediging speelt toch wat onzeker. Na 10 minuten loont de Wezembeekse druk, zij het wel met een gelukje. Een vrije trap wijkt af en Bojan Stupar is eerder op de bal dan Cedric Penasse en de bezoekende spits werkt beheerst af: 0-1! Hoeilaart dus voor het eerst in de beker op achterstand, maar lang duurt dat niet. Na een kwartiertje spelen geeft Aussama Oulanti een vrije trap van op rechts naar de tweede paal en daar kan kapitein Stijn Debroux binnentikken: 1-1. De match vordert dan met een zeker evenwicht tussen beide teams. Maar de warmte speelt een grote rol en veel goede combinaties zien we niet. Op het halfuur kan Wezembeek toch nog eens dreigen na een onoplettendheid in de Hoeilaartse defensie. Maar deze keer is Penasse wel bij de pinken om het schot van de doorgebroken Stupar af te weren. Even later profiteert Hoeilaart dan weer van geknoei in de bezoekende defensie en Geoffrey Van Crombrugge verslaat met een fraaie lob de uitgekomen doelman: 2-1. Hoeilaart duwt nu even door. Op rechts kan Timothy Van Brusselen zich doorzetten. Hij behoudt het overzicht en ziet Jason Janssens vrijstaan die die 3-1 binnenplaatst. Dat is meteen ook de ruststand.

 

Wezembeek lijkt in de eerste helft zijn beste pijlen verschoten te hebben, want de bezoekers kunnen nog nauwelijks een vuist maken. Dat betert er niet op wanneer Makumba Top na ruim een uur spelen met een directe en terechte rode kaart vroegtijdig mag gaan douchen na een aanslag op Van Brusselen. De bezoekers proberen nog wel op karakter de bakens te verzetten, maar veel doelgevaar levert dat niet op. Hoeilaart van zijn kant controleert rustig de match. Maar 5 minuten voor affluiten maakt Ken Geens het nog spannend wanneer hij profiteert van concentratieverlies achteraan bij Hoeilaart en er knap 3-2 van maakt. Het laatste wapenfeit van de partij is nog voor Hoeilaart wanneer de ingevallen Jaysem Hamed zijn plaatsbal door de dwarsligger afgeweerd ziet. Het blijft bij 3-2. In de penaltyreeks houden beide teams mekaar in evenwicht: 4-4.

 

Een verdiende overwinning voor ERCH tegen een (soms over-)enthousiast Wezembeek. De vrees voor blessures die er vooraf bij Hoeilaart bestond was niet helemaal ongegrond want Timo Van Brusselen moest geblesseerd het veld verlaten. Het wordt afwachten hoe ernstig die blessure precies is. Volgende zaterdag speelt ERCH zijn 4de en laatste bekermatch op het veld van Tielt-Winge B (Tiensesteenweg 11, 3390 St-Joris-Winge. Aftrap om 18.30. Intussen ontvangt men op donderdagavond aan de Kapelstraat nog wel de beloften van RC Mechelen voor een oefenmatch.

 

Doelpunten: 10′ Stupar (0-1), 15′ Debroux (1-1), 34′ Van Crombrugge G. (2-1), 37′ Janssens (3-1), 85′ Geens (3-2) ERCH speelde met: Penasse, De Turck, Debroux, Chaabi, Maigret (70′ Van Laere), Van Crombrugge K, Van Crombrugge G., Van Brusselen (86′ Hamed J.), Oulanti, Janssens, Gysegom (80′ Sjongers)

 

15/08/2012: Tegel Concept Cup

 

Op 15 augustus 2012 werd de eerste Tegel Concept Cup georganiseerd. De organisatie lag in de handen van Tempo Overijse en het tornooi werd afgewerkt op de velden aan de Hagaard. De deelnemende ploegen waren allemaal teams waar Tegel Concept sponsor is: OHL, Haasrode, Ottenburg, Eizer, Huldenberg, Tempo en uiteraard ook ERC Hoeilaart. In de poulefase dienden 3 wedstrijdjes afgewerkt worden van telkens 30 minuten. ERCH werd ingedeeld in een poule met Huldenberg B, Haasrode en OHL.

 

Het was ook in die volgorde dat de Doenders hun tegenstanders moesten bekampen. In de eerste match domineerde ERCH de ploeg van Huldenberg B volledig, maar geen enkele van de talrijke kansen werd afgewerkt. Het bleef dus bij een toch wel teleurstellende 0-0. Tegen Haasrode liep het een stuk vlotter, al had dat misschien wel met de tegenstander te maken. Door een hattrick van Stijn Van Laere, de eerste goal voor ERCH van Kiefer De Turck, en ook nog een doelpunt van een Amerikaanse testspeler, werd Haasrode makkelijk met duidelijke 5-0 cijfers verslagen. De laatste tegenstander in de poulefase, was de U19 van OHL. Het begin van de match was duidelijk voor Hoeilaart maar scoren lukte opnieuw niet. Daarna kwam OHL opzetten en versierde ook een paar uitstekende mogelijkheden, maar ook die partij eindigde op 0-0. Hieronder kan je een filmpje zien van de poules.

Door een beter doelpuntensaldo dan OHL won ERCH zijn poule en mocht de finale spelen tegen Tempo. Hoeilaart stond daarin meer dan zijn mannetje en dwong Overijse zelfs tot tijd winnen om de krappe voorsprong te verdedigen. Maar ERCH verloor dus toch met 1-0, na een verdienstelijke wedstrijd. Hieronder kan je een filmpje van de finale bekijken (met dank aan Alain Dewailly).

Tegel Concept hanteert het principe dat diegene die het tornooi wint, volgend jaar de Tegel Concept Cup mag organiseren. Omdat ERCH verliezend finalist was tegen Overijse, zal ERC Hoeilaart volgend seizoen gastheer zijn voor de Tegel Concept Cup!

 

12/08/2012: KFC Malderen – ERCH

 

ERC Hoeilaart begon uitstekend aan z’n bekercampagne door FC Haren te verslaan met duidelijke 9-2. En toch was het Hoeilaartse voetbal nog voor verbetering vatbaar. Maar in deze fase van de voorbereiding is dat uiteraard heel normaal. Tijdens de week speelden de Doenders nog een verdienstelijke oefenmatch op het veld van tweede provincialer Strombeek (3-2). De tweede wedstrijd voor de Peugeot Cup speelde ERCH op het veld van Malderen. Een interessante tegenstander uit vierde provincialer, die vorige week wel won op het veld van derdeprovincialer Kraainem. Opnieuw ontbraken er een heel aantal “habitués” die wegens lichte blessures of gewoon wegens rust ontbraken: Van Brusselen, Zekhnini, Penasse, Vervekken, Maigret en K. Van Crombrugge om er maar een paar te noemen. Opnieuw een scheidsrechter die niet komt opdagen en dus nam een vrijwilliger van Malderen het fluitje op.

 

Bij echte zomerse temperaturen starten de bezoekers het best. Na 0 minuten spelen zet Jason Janssens met een magistrale doorsteekpass zijn maatje Shayker Hamed alleen voor de doelman. De jonge Doender omspeelt handig de portier en legt simpel binnen: 0-1. Een mooie goal! De verdere eerste helft verloopt duidelijk in het voordeel van Hoeilaart. Heel veel doelkansen zijn er niet maar toch krijgen de bezoekers via Tom Gysegom tot 3 maal toe een uitstekende kans om verder uit te lopen. Maar het vizier van de Hoeilaartse scherpschutter staat vandaag niet op scherp. Het blijft 0-1 tot met de rust.

 

Tijdens de rust wissel Herman Godts 2 pionnen: Gysegom en Van Laere blijven binnen ten voordele van Farid Bazzah en Geoffrey Van Crombrugge. Hoeilaart speelt verder op z’n elan van de eerste helft. Na 5 minuten spelen komt Joris Philips na een knappe Hoeilaartse aanval alleen voor de doelman, maar hij schiet pal op de portier. Opnieuw een unieke kans om verder uit te lopen die wordt gemist. Daarna zakt het niveau van ERCH zienderogen. Malderen ruikt z’n kans en eist het overwicht op. Maar behalve een schot op de lat kan de thuisploeg nauwelijks dreigen. Hoeilaart van zijn kant kan ook geen vuist meer maken en dus blijft het bij een teleurstellende 0-1. Ook in de penalty’s trekken de Doenders aan het langste eind en winnen met 2-4.

 

Een verdiende overwinning die mits een betere afwerking reeds bij de rust zeker had moeten zijn. Malderen heeft een jong en enthousiast team, maar ERCH heeft het aan zichzelf te danken dat de thuisploeg mocht blijven hopen op een stunt tijdens de 2de helft. De warmte speelde uiteraard ook een rol, en uiteindelijk deed ERCH wat het moest doen: winnen. Aanstaande donderdag oefent ERCH thuis tegen KV Tervuren. Volgende zondag ontvangt men aan de Kapelstraat de B-ploeg van Wezembeek, en dat belooft een echte cupmatch te worden!

Doelpunten: 10′ Hamed S. (0-1) ERCH speelde met: Dewailly, Debroux (70′ Smedts), Stiellemans, De Turck, Chaabi, Janssens, Oulanti, Philips, Van Laere (46′ Van Crombrugge G.), Gysegom (46′ Bazzah), Hamed S.

 

05/08/2012: ERCH – KFC Haren: 9-2

 

Met 3 oefenmatchen in de benen tegen Overijse (2-1 verlies), Veltem (1-2 verlies) en RJ Waver (1-1) trok ERC Hoeilaart het afgelopen weekend op stage naar Tongerlo. Na een vermoeiende 3-daagse werd de stage besloten met de bekermatch tegen Haren. Een aantal spelers zoals Debroux, G. Van Crombrugge, Maigret, S. Hamed, Demaerschalk, Smedts en Janssens kregen rust. Maar desalniettemin verscheen Hoeilaart met een sterk elftel aan de aftrap. Er kwam geen scheidsrechter opdagen en dus werd Francis Smedts opgetrommeld. In afwachting van zijn aankomst begon Shayker Hamed als scheids aan de match.

 

Wie ook maar iets te laat komt, mist de openinsgstreffer van Zachary Zekhnini die een pass van Tom Gysegom simpel kan binnentikken: 1-0. De rest van de eerste helft biedt weinig spektakel. Op de 20e minuut wordt nog wel een hoekschop van de thuisploeg op de doellijn gekeerd, maar verder is het maar een povere vertoning. Tien minuten voor de rust kunnen de bezoekers een eerste keer dreigen wanneer ERCH op eigen helft de bal verliest. Maar doelman Anthony Milo was bij de pinken en is eerst op de bal. In ieder geval is het Hoeilaart dat nog voor de rust verder kan uitlopen. Tom Gysegom speelt Nicolas Stiellemans vrij voor de portier. De kersverse papa omspeelt de doelman en legt binnen: 2-0. Het laatste wapenfeit van de eerste helft is ook nog voor de Doenders wanneer Kevin Van Crombrugge zijn knal centimeters naast ziet gaan.

 

Na de pauze zien we aanvankelijk weinig boeiends op het veld. Maar na 10 minuten kan een bezoeker de aansluitingstreffer scoren: 2-1. Even later moet een geblesseerde Zekhnini vervangen worden, Jaysem Hamed komt in zijn plaats. Hij staat amper een paar minuten op het veld, wanneer hij een assist van Gysegom kan binnenprikken: 3-1. Een minuutje later mag Hoeilaart opnieuw juichen als Timothy Van Brusselen door de buitenspelval glipt en de doelman het nakijken geeft: 4-1. Twee minuten daarna mag opnieuw Van Brusselen een samenspel met Gysegom afronden: 5-1. Hoeilaart blijft oppermachtig maar moet toch nog een goal toestaan. De scheids fluit penalty en die wordt omgezet: 5-2. Dit doelpunt heeft echter geen invloed op de Hoeilaartse aanvalsdrang. In de 69e minuut kan Hamed zijn tweede van de namiddag scoren op corner van Van Brusselen. De koning van de Hoeilaartse assists van deze middag, Tom Gysegom, staat ook nog 2 keer zelf aan het kanon. Eerst scoort hij een doelpunt na een actie, daarna mag ook hij vanop de stip scoren: 8-2. De laatste goal van de namiddag is voor één van de smaakmakers van de match, Van Brusselen. Hij rondt een individuele actie mooi af en zet de 9-2 eindstand op het scorebord. In de penaltyreeks houden beide ploegen mekaar met 5-5 in evenwicht.

 

Een ruime zege voor de Doenders die na een teleurstellende eerste helft na de pauze toch orde op zaken stelden. Veel leer je uit dergelijke wedstrijden echter niet. Dat was ook de conclusie van trainer Herman Godts, die een geslaagde stage met zijn groep achter de rug had: “De stage is volgens mij goed verlopen en de reactie van de spelers was positief. Enige minpuntje was dat er toch nog 1/3 van de uitgenodigden afwezig bleven. Mijn doelstelling van de stage was om de spelers beter te leren kennen, en voor diegenen die erbij waren is dat meer dan gelukt. De bekermatch van Haren heeft mij inderdaad weinig geleerd. Positief was dat een aantal spelers matchritme hebben opgedaan. Anderzijds heb ik ook een paar mensen nonchalant zien acteren, waarschijnlijk door het mindere niveau van de tegenstander. Maar goed, erg zwaar til ik daar niet aan want na een vermoeiende stage kan ik de spelers moeilijk iets verwijten.”

 

Aanstaande donderdag speelt ERCH een oefenmatch op het veld van Strombeek. Volgende zondag maakt geel-zwart de verre verplaatsing naar Malderen voor de 2de bekermatch (STEENHUFFELSTRAAT 12, 1840 MALDEREN).

 

Doelpunten: 2′ Zekhnini (1-0), 40′ Stiellemans (2-0), 55′ X (2-1), 60′ Hamed J. (3-1), 61′ en 63′ Van Brusselen (4-1 en 5-1), 66′ X (pen. 5-2), 69′ Hamed J. (6-2), 76′ en 82′ Gysegom (7-2 en pen. 8-2), 85′ Van Brusselen (9-2). ERCH speelde met: Milo, Vervekken (63′ Siongers), Chaabi, De Turck, Charlier (46′ Bazzah), Stiellemans, Oulanti, Van Crombrugge K., Van Brusselen, Gysegom, Zekhnini (57′ Hamed J.)

 

25/07/2012: Tempo Overijse – ERCH: 2-1

 

Zoals elk jaar wordt de eerste oefenmatch van het seizoen afgewerkt tussen ERCH en Tempo Overijse. Deze keer was het de beurt aan onze buren om de Doenders te ontvangen op het Begijnhofstadion. In echte zomerse weersomstandigheden verzamelde trainer Herman Godts zijn spelers. Daarbij ontbraken een paar bekende namen zoals Tom Gysegom, Aussama Oulanti, Nicolas Stiellemans, enz… Overijse startte pas afgelopen maandag met trainen, Hoeilaart trainde al een weekje langer. Voor de aftrap werd een minuut stilte in acht genomen voor het overlijden van Lea Debroux, weduwe van de pas 4 maanden geleden overleden Frans “Susse” Vanderlinden.

 

Ondanks de warme temperaturen beginnen beide teams met een aardige tred aan de partij. Veel doelgevaar levert dit niet meteen op en de thuisploeg heeft het overwicht. Maar toch kan ERCH een paar keer de neus aan het venster steken. Na een kwartiertje mag Timothy Van Brusselen een vrije trap nemen maar hij krult het leder net naast de kruising. Halfweg de eerste helft kan Overijse voor het eerst echt dreigen maar Cedric Penasse zit er met een hand tussen. De eerste helft verloopt verder met veel inzet en duels maar we mogen te weinig doelkansen noteren. Vijf minuten voor de pauze lijkt Tempo de score te gaan openen wanneer Colson de buitenspelval kan omzeilen maar hij wacht te lang bij het omspelen van Penasse en Stijn Debroux is op tijd terug om het schot af te weren in hoekschop. Op slag van rust even paniek wanneer Penasse moet verzorgd worden na een botsing met een van zijn verdedigers. Maar de Hoeilaartse goalie lijkt snel hersteld want even later moet hij een knal met vuisten uit z’n doel houden. We gaan rusten met een 0-0 tussenstand.

 

Tijdens de rust voeren beide trainers een aantal wissels door. Bij Tempo brengt trainer Bart Vanhoudt zo goed als alle blijvers van vorig seizoen op het veld om aldus met een bijna type-ploeg aan te treden. Bij Hoeilaart komen Anthony Van Kerckvoorde, Stijn Van Laere en Geoffrey Van Crombrugge in het veld. Haast onmiddellijk is het verschil bij de thuisploeg duidelijk: de combinaties zijn soms erg snel en het lukt allemaal net iets beter dan tijdens de eerste helft. Maar de Hoeilaartse verdediging houdt stand. Meer nog, de Doenders kunnen zelfs op voorsprong komen wanneer Geoffrey Van Crombrugge zijn maatje Zekhnini alleen voor Deweerdt brengt en de Hoeilaartse aanwinst laat de kans niet liggen en scoort prompt tegen zijn ex-ploeg: 0-1! Overijse schakelt nu nog een versnelling hoger en kampeert op de Hoeilaartse speelhelft. De druk van de thuisploeg is duidelijk maar de paal en een paar puike reddingen van Van Kerckvoorde voorkomen de gelijkmaker. Hoeilaart kan slechts nog sporadisch uitbreken maar de acties van Van Laere en de ingevallen Joris Philips zorgen toch voor wat paniek in de thuisverdediging. Daarna is het opnieuw al Tempo wat de klok slaagt. Een vrije trap wordt in eerste instantie op de deklat getrapt, maar 4 minuten voor tijd kan Van Kerckvoorde de bal niet klemmen en in de rebound kan Stephane De Bruille de gelijkmaker van dichtbij binnenschieten: 1-1. Een Hoeilaartse stunt lijkt in de maak maar een minuutje voor affluiten kan opnieuw Stephane De Bruille zijn ploeg de overwinning schenken: 2-1.

Jammer van de late tegengoals maar ERCH mag gerust terugblikken op een geslaagde oefenmatch. Uiteraard was de overwinning voor Overijse verdiend op basis van een indrukwekkende 2de helft, maar laat ons niet vergeten dat we tegen een titelkandidaat van 4de nationale gespeeld hebben, en het verschil met de Hoeilaartse derdeprovincialer was niet altijd even groot. Zeker niet tijdens de eerste helft. Aanstaande zaterdag 28/07 om 19.30 werkt ERCH zijn 2de oefenmatch af want dan ontvangt men in de Kapelstraat tweedeprovincialer HO Veltem.

 

Doelpunten: 50′ Zekhnini (0-1), 86′ en 89′ De Bruille (1-1 en 2-1). ERCH speelde met: Penasse, Debroux, Gillet, Demaerschalk, Maigret, Janssens, Nassiri, Van Brusselen, Zekhnini, De Turck, Hamed S. – Invallers: Van Crombrugge K, Van Crombrugge G. Van Kerckvoorde, Van Laere, Zekhnini, Philips, Hamed J., Chaabi.