Wedstrijdverslagen 2013-2014


caution[1]OPGELET: deze wedstrijdverslagen zijn niet objectief en geven een beeld gezien door de ogen van een ERCH supporter. Het is niet de bedoeling dat deze wedstrijdverslagen gebruikt worden in kranten of andere media. Indien dit toch gebeurt, dan is dit buiten de verantwoordelijkheid van de webmaster en van ERCH.

 


 28/07/2013 ERC Hoeilaart – Wolvertem SC: 1-2

Afgelopen donderdag werd het nieuwe Hoeilaartse kunstgras ingewijd met de eerste match van de voorbereiding en dat is traditioneel de derby tegen Tempo Overijse. De Doenders kenden logischerwijze een moeilijke avond en kwamen erg vroeg op achterstand. Het werd uiteindelijk 0-4 voor de buren uit Overijse. Op zondag wachtte opnieuw een ploeg uit bevordering met het pas gepromoveerde Wolvertem. Zij maakten de verplaatsing naar Hoeilaart in het kader van de Beker van België aka Cofidis Cup. Nicolas Stiellemans keerde terug uit blessure, maar naast de geblesseerde Kevin Van Crombrugge moest ook Yassine Chaabi aan de kant blijven na zijn rode kaart op de laatste speeldag van vorig seizoen. Ook doelman Cedric Penasse ontbrak en dus nam Yannick Van Voorhuyzen plaats onder de lat.

We zien een evenwichtige openingsfase waarin de thuisploeg nauwelijks problemen heeft met de op papier veel sterkere bezoekers. Toch is het uitkijken op stilstaande fases. Na 10 minuten gaat een hoekschop tegen de deklat en de rebound wordt door Begdouri voor de doellijn gekeerd. Hier komt ERCH goed weg. Maar echt overspeeld zoals door Overijse wordt Hoeilaart door Wolvertem nooit. Van Voorhuyzen moet wel nog een paar keer goed plat om de openingstreffer te voorkomen. ERCH kan een paar keer gevaarlijk uitbreken maar de bezoekende doelman wordt nooit op de proef gesteld. We gaan rusten met 0-0 op het scorebord.

Na de pauze komt Wolvertem nadrukkelijker opzetten. Meteen zorgt een corner opnieuw voor het nodige gevaar want de deklat én Van Voorhuyzen voorkomen de 0-1. “Maar als het zo niet lukt, dan zal ik een handje helpen” moet de scheidsrechter gedacht hebben. Want op een onterecht toegekende hoekschop begaat een Hoeilaartse verdediger handspel en de bal gaat op de stip. De elfmeter wordt feilloos omgezet en Wolvertem komt hierdoor verdiend op voorsprong. Hoeilaart moet nu op zoek naar de gelijkmaker maar de vermoeidheid komt duidelijk opzetten bij de Doenders. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen eist de scheidsrechter opnieuw de hoofdrol op door opnieuw strafschop te fluiten, dit keer voor een imaginaire fout. Maar ook deze penalty wordt omgezet waardoor Wolvertem op een comfortabele 0-2 voorsprong komt. Toch kan ERCH de aansluitingstreffer scoren, ook al vanop de stip. De doorgebroken Timothy Van Brusselen wordt neergehaald en Tom Gysegom zet de strafschop keurig om: 1-2. Dat is meteen de eindstand.

Een verdiende overwinning voor Wolvertem dat vóór de penalty’s een aantal keren pech kende in de afwerking. Maar het blijft uiteraard wel jammer voor Hoeilaart dat het op deze manier 2 goals moest slikken. De Doenders hebben zich in ieder geval weinig te verwijten en speelden een heel degelijke wedstrijd. Hopelijk kan de ploeg tijdens deze voorbereiding zo verder evolueren. Dat kunnen we misschien al zien aanstaande donderdag, 1 augustus om 20.00 uur, want dan komt Diegem Sport op bezoek in de Kapelstraat met een mix van beloften en A-kern spelers.

Doelpunten: 54′ X (pen. 0-1), 72′ X (pen. 0-2), 86′ Gysegom (pen. 1-2)
ERCH speelde met: Van Voorhuiyzen, Termini (70′ De Turck), Begdouri (82′ Hamed), Stiellemans, Van Tricht J., Van Tricht D., Oulanti A., Janssens, Afkir, Glisic (70′ Gysegom), Van Brusselen.

 

Bekijk een paar foto’s op onze Facebook pagina

25/07/2013: ERC Hoeilaart – Tempo Overijse: 0-4

Het is inmiddels een traditie geworden: de eerste match van de voorbereiding is de derby tussen ERC Hoeilaart en Tempo Overijse. De ideale gelegenheid dus voor beide supporterclans om de “nieuwe” elftallen aan het werk te zien. En ook al oefende Overijse op dinsdag al tegen RWDM Brussels, voor ERCH was het wel degelijk de eerste wedstrijd van het seizoen en dit tegen de buren uit Overijse. Trainer Philippe Wayenbergh was met vakantie en dus nam T2 Olivier Ambroise de honneurs waar. Ondanks het feit dat het nog vroeg is, moest de Hoeilaartse coach toch al afrekenen met 2 geblesseerden: Nicolas Stiellemans en Kevin Van Crombrugge moesten gekwetst afhaken. De oefenpartij werd door beide trainers gespeeld om zo veel mogelijk spelers speelgelegenheid te geven.

Zoals verwacht eisen de bezoekers van bij de aftrap het overwicht op. Tempo kan zelfs heel vroeg op voorsprong komen wanneer de jonge Hoeilaartse rechterflank te grazen wordt genomen. 0-1 Na amper 4 minuten spelen. De druk van Overijse houdt aan en nog voor het kwartier staat de 0-2 op het bord. Doelman Cedric Penasse kan het schot van dichtbij nog afweren maar een bezoeker is goed gevolgd en tikt van dichtbij binnen. De buren blijven baas en de dwarsligger voorkomt de 0-3. Toch kan ERCH de schade beperken: de ploeg houdt stand tot aan de rust.

Veel wissels aan beide zijden tijdens de pauze, en dus wijzigt het spelbeeld ook aanzienlijk. We zien een meer evenwichtige tweede helft waarin de thuisploeg ook offensief een woordje kan meepraten. Hoeilaart heeft zelfs het overwicht maar een individuele fout achterin brengt de stand op 0-3. Jammer, want naarmate de 2de helft vordert putten de Doenders duidelijk moed uit het grotere balbezit. Janko Glisic krijgt zelfs tot 2 maal toe een mooie kans om de eerredder te scoren, maar het vizier van de Hoeilaartse nieuwkomer staat nog niet op scherp. Ruim 10 minuten voor affluiten legt een bezoeker met een goed geplaatste knal van aan de rand van de 16 de eindstand vast op 0-4.

Een duidelijk verdiende overwinning voor de buren uit Overijse die vooral tijdens de eerste helft indruk maakten. Na de rust bleef ERCH een pak beter overeind en kon zelfs een paar keer dreigen. In ieder geval was de 2de helft veel leuker om naar te kijken. Aanstaande zondag wacht ERCH in het kader van de Beker van België opnieuw een tegenstander van het zelfde kaliber: vierdeklasser Wolvertem komt op bezoek om 16.00 uur.

ERCH 1e helft: Penasse, Coorevits, Chaabi, Termini, Janssens, Begdouri, Hamed, Afkir, Van Brusselen, Gysegom, Yildiz.
ERCH 2e helft: Van Voorhuyzen, Chaabi, Van Diest, Begdouri, Van Tricht J., Van Tricht D., Glisic, Oulanti A., Oulanti S., Demaerschalk, De Turck.