Peter Everaerts (T1 ERCH A) kijkt uit naar het nieuwe seizoen

Net voor het einde van het pre-corona tijdperk was ERCH A erin geslaagd om een verlengd verblijf in 2de provinciale veilig te stellen met een 9 op 12. Daarmee was, na een seizoen dat zwak begon en waarin ERCH A al te lang in de onderste regionen van de rangschikking verbleef, het hoofddoel bereikt. Maar uiteraard had men aan de Hoeilaartse Kapelstraat meer verwacht van de A-ploeg. De trainerswissel eind november onderstreepte het toenmalige misnoegen in de ERCH bestuurskamer. Met de komst van Peter Everaerts als nieuwe T1 kende ERCH A een nieuw elan en na een aarzelende start met een hele reeks gelijke spelen vond de ploeg de smaak van de overwinning terug. Samen met voorzitter Gino Vandervoort maakte Peter een evaluatie van de A-kern om zo te bepalen wie weerhouden zou worden om ook het volgende seizoen de Hoeilaartse kleuren te verdedigen en uiteraard ook op welke posities versterking wenselijk was:

Peter Everaerts in actie bij ERCH
(Foto LaTho)

In de periode december-januari heb ik samen met de voorzitter een grondige evaluatie van de kern gemaakt. We hebben ons dus niet laten verrassen door het corona virus. Met veel tevredenheid kan ik stellen dat we alle vooropgestelde transferts hebben kunnen realiseren. Elke nieuwe speler zijn we gaan halen voor een positie waar we ons wilden versterken, of waar we vonden dat we kwaliteit tekort kwamen. Het belangrijkste is vooral dat alle nieuwe spelers de juiste mentaliteit hebben. Ik ben erg opgetogen over de spelerskern voor het komende seizoen 2020-2021!”

ERCH A was aanvankelijk ingedeeld in de B-reeks van 2de provinciale, maar het vroeg (en kreeg) een reekswijziging naar de A-reeks. Een goede seizoensstart is belangrijk om je ambities al niet van bij het begin te moeten bijsturen en op achtervolgen aangewezen te zijn. Dat beseft Peter maar al te goed:

Dat we naar de A-reeks wilden verhuizen heeft vooral met geografische factoren te maken. Om de 14 dagen de ring rond Brussel over moeten leek ons niet opportuun. Nu zijn de verplaatsingen minder ver en hopen we stiekem ook op meer toeschouwers . Ik schat de A en de B reeks evenwaardig in . In onze reeks zijn er uiteraard wel een aantal tenoren. Elewijt heeft zich enorm versterkt om te promoveren en ook Herent wil terug naar 1ste provinciale. Nossegem is al jaren een sterke tegenstander. Dus dat zijn samen alvast 3 ploegen waar we naar uitkijken om tegen te spelen. We gaan uiteraard geen enkele tegenstander onderschatten en ervoor zorgen dat onze eigen prestatie elke week positief is, dat zal voor ons het belangrijkste zijn. We willen vooral onze start niet missen. Bovendien is het de bedoeling dat we elke week aanvallend voetbal brengen en vol voor de 3 punten gaan!”

Oefen- en bekerwedstrijden ERCH A:

  • 16/07 om 19u00: 1ste training
  • 01/08 om 18u30: T. Overijse – ERCH A (oefen)
  • 06/08 om 19u30: ERCH A – V. Beersel-Drogenbos A (oefen)
  • 09/08 om 19u00: ERCH A – FC Herne A (Beker)
  • 11/08 om 20u00: ERCH A – FC Beigem (Oefen)
  • 16/08 om 16u00: VC Groot-Dilbeek A – ERCH A (Beker)
  • 20/08: HO Veltem A – ERCH A (oefen)
  • 22/08 om 19u00: ERCH A – FC Borght-Humbeek A (Beker)
  • 30/08 om 16u00: HO Veltem A – ERCH A (Beker)