ERCH trekt volop kaart van de jeugd in P3

Op het einde van vorig seizoen werd ERC Hoeilaart geconfronteerd met een groot aantal vertrekkers voor wat betreft de P3 ploeg. Dit gaf de club de gelegenheid om de P3 ploeg opnieuw te positioneren binnen de sportieve filosofie van ERCH. Die stelt namelijk dat de tweede eerste ploeg, de “B-ploeg”, als doel heeft om hét vangnet bij uitstek te zijn voor de eigen ERCH Jeugdspelers ter voorbereiding op een eventuele doorgroei naar de eerste ploeg A. Dit betekent dat de Hoeilaartse P3 kern exlcusief bevolkt wordt met eigen opgeleide jeugdspelers. Er worden dus geen “externe” inkomende transferts gedaan. Alle spelers komen rechtstreeks van de Hoeilaartse U21 van het vorige én huidige seizoen, en zelfs van de huidige U17(!) kern . Dit impliceert dan ook dat men met deze spelersgroep zo hoog mogelijk mikt, maar tegelijkertijd met het oog op de ontwikkeling van de spelers binnen de context van een eerste ploeg. Met andere woorden “alles mag maar niets moet” met betrekking tot de resultaten. De ambities worden dus steeds gekoppeld aan de evolutie van de spelers.

Voor wat betreft het huidige seizoen 2019-2020 kan ERCH in eerste instantie rekenen op een gemotiveerde trainer in de persoon van Frank Taymans. Gezien de uittocht van eind vorig seizoen, trekt Taymans volop de kaart van de jeugd met een ploeg waarvan de gemiddelde leeftijd slechts 18 jaar bedraagt. Als je weet dat de gemiddelde leeftijd bij de tegenstanders rond de 26 jaar ligt, dan is het verschil duidelijk. Het is dan ook logisch dat de Hoeilaartse P3 qua ervaring en body nog wat werk heeft ten opzichte van de meeste andere ploegen in 3de provinciale B. Ondanks dat krijgen Taymans en zijn spelers wel steevast veel lof van de tegenstrevers voor hun positieve manier van voetballen. Elke week boeken de jonge wolven progressie en maken het de tegenpartij steeds moeilijker om een resultaat neer te zetten tegen ERCH B.

De spelers laten het dan ook niet aan hun hart komen en merken zelf de positieve evolutie die ze doormaken, al blijven de resultaten voorlopig nog uit. De sfeer binnen de spelersgroep is dan ook uitstekend. De trainingen worden druk bijgewoond en op het veld geven de jonge Doenders blijk van een enorme team spirit. De ploeg sprokkelde tot nu toe 4 punten bij elkaar maar niemand twijfelt eraan dat er hier nog wel zullen bijkomen na Nieuwjaar. Het tweede deel van de competitie in 3de provinciale B laat dan ook nog veel goeds vermoeden voor ERCH B. In ieder geval blijft het ERCH bestuur achter zijn filosofie staan en geeft het aan de jonge P3 alle tijd en ruimte om te groeien. Als dat niet kan in P3, dan zal dat in P4 zijn. De club is ervan overtuigd dat dit dé manier is om naar de toekomst toe ook de eerste ploeg A zo veel mogelijk te bemannen met eigen opgeleide spelers. Dàt, blijft ons ultieme doel!