ERCH A pakt volle buit in Huizingen

Met dank aan Gino.

Na de povere 1 op 6 tegen haalbare tegenstanders, knoopte ERC Hoeilaart A vorige week opnieuw aan met een droge 3-0 zege thuis tegen Leeuw Brucom. Om de voeling met de top niet te verliezen is nog meer puntenverlies absoluut te vermijden. Op zaterdagavond gaf de ERCH P4 al het goede voorbeeld door met ruime 8-1 cijfers te winnen van streekgenoot FC Moorsel B. De toon was dus gezet voor de uitmatch van de P2 ploeg op het veld van KHO Huizingen. Voor deze wedstrijd kwam Mathias Van Der Zwalmen in de wedstrijdkern. Hij begon op de bank naast Stijn Baudet, John Sikumoya Bofando en Wout Dewolf. In tegenstelling tot vorige week kwam Ronny Bukasa opnieuw aan de aftrap. Anasse El Yousfi blijft verder revalideren.

Van bij het startsignaal is duidelijk dat het grasveld van Huizingen zich niet leent tot goed voetbal. Het duurt dan ook een tijdje eer de Doenders zich aangepast hebben aan deze tegenvallende omstandigheden, al is het overwicht wel voor de bezoekers. Maar mede door de staat van het veld speelt het spel zich vooraf op het middenveld af, zonder echte doelkansen. Aan de inzet van beide teams valt niks aan te merken, maar beklijven doet de wedstrijd voor de pauze nooit. Maar op slag van rust kan Amadou Coly zich goed doorzetten en een hoekschop afdwingen. Bij die corner staat Tom Raemdonck op de juiste plaats om van dichtbij af te werken: 0-1! Dat is meteen een mooie bonus om de rust in te trekken na een moeizame eerste helft.

Flemming Jørgensen scoorde fraai de 0-2

Tijdens de rust zal de Hoeilaartse technische staf toch wel één en ander verteld hebben dat inspirerend moet gewerkt hebben. We zien namelijk van bij de aftrap van de tweede helft een ander spelbeeld met een ERCH dat het veldoverwicht nu wél kan omzetten in druk naar voren. In de openingsfase kan Coly een veelbelovende actie opzetten maar de passing op Flemming Jørgensen is niet precies genoeg en weg kans. Maar niet getreurd, nog vóór het uur gaat Jørgensen op wandel in de Huizingense verdediging waarbij de blonde Doender 3-4 man uitschakelt, waarna hij het leder enig mooi in de verste hoek binnenknalt: 0-2! Hoeilaart bezorgt zichzelf daarmee wat meer ademruimte en Huizingen moet nu zeker komen. Maar de thuisploeg kan nooit voor dreiging zorgen zodat doelman Bjarne Vandervoort vooral kan genieten van de aangename herfstzon. Maar toch, bij een zeldzame tegenaanval van de thuisploeg moet Yani Smidts in de fout gaan, wat hem een gele kaart oplevert. Wellicht om elk risico op een tweede kaart te vermijden wordt de Hoeilaartse verdediger even later vervangen door Van Der Zwalmen. Een paar minuten daarna komt Dewolf op de flank Shayker El Bay aflossen. Een kwartier voor tijd wordt Coly foutief gestuit in de zestien en de Hoeilaartse sterkhouder zet zelf de elfmeter om: 0-3! Na de goal ok mag Sikumoya nog wat minuten maken wanneer hij de verdienstelijke Anthony Collyns komt vervangen. Ook Jørgensen wordt even later naar de kant gehaald te voordele van Baudet, die een gretige invalbeurt laat optekenen. Maar gescoord wordt er niet meer.

Opnieuw mochten we na afloop spreken van een verdiende overwinning voor ERCH, ondanks dat de staat van het grasveld de Doenders serieus parten speelde. Een knappe collectieve prestatie waarbij ook de bankzitters sterk presteerden en lieten zien dat er met hen wel degelijk rekening moet gehouden worden. Volgende week wordt het weer een harde dobber met de komst van het niet te onderschatten Kester-Gooik naar de Kapelstraat. Op dinsdag zal er alvast niet getraind worden, een presentje van de technische staf 😉.

Doelpunten: 43′ Raemdonck T. (0-1), 57′ Jørgensen F. (0-2), 75′ Coly A. (pen. 0-3)
ERCH speelde met: Vandervoort B., Smidts Y. (63′ Van Der Zwalmen), Coly A., Nicodème J., Vandiest D., Raemdonck T., Collyns A. (75′ Sikumoya J.), Bukasa R., Jørgensen F. (80′ Baudet S.), Taymans N., Hamed Abou Elenein El Bay S.