09/11/2014: Sp. Tange – ERC Hoeilaart B

Met dank aan Serge

In de Belgische voetbalcompetitie zijn er nog slechts 5 ploegen met het maximum der punten. ERC Hoeilaart B en SC Vilvoorde zijn twee van deze 5 ploegen en ze komen tijdens het volgende weekend, op 15 november om 19.00 uur tegen elkaar uit. Het is wat overdreven om van een clash tussen titanen te spreken voor ploegen uit 4de provinciale, maar een topwedstrijd zal het sowieso worden.

ERC Hoeilaart heeft thuisvoordeel, en heeft het meeste doelpunten gescoord van alle ploegen aangesloten bij de KBVB. Hun teller staat op 62 doelpunten in 10 wedstrijden. Neem daar de tegendoelpunten bij en dan betekent dit dat de aanwezige toeschouwers bij wedstrijden van ERCH B gemiddeld 7,5 goals te zien krijgen per match! Vilvoorde daarentegen heeft zowat de beste verdediging van de reeks, en dus het zal moeilijk worden de verdedigers van deze ploeg te ontwrichten. Bij Hoeilaart hopen ze daarom op een massale opkomst van supporters om de ploeg te steunen.

Die steun zal nodig zijn want vorig weekend was het geleverde spel niet echt hoogstaand. ERC Hoeilaart begaf zich naar Sp. Tange, een ploeg uit de onderste regionen van het klassement. Een slecht veld, hobbelig en small ook nog, en een stugge tegenstander maakte dat Hoeilaart nooit echt zijn spel kon opdringen. Nochtans was het allemaal nog vrij goed begonnen. In de 10de minuut was Raf Renard iets vlugger op de bal dan de keeper van Tange om de 0-1 te netten. Twee minuten later ging een verdediger van Tange, Simon Delizee wegduwen in het strafschopgebied met een logische penalty tot gevolg. Die werd rustig binnengeschoven door Cédric Demaerschalk.  Tien minuten later lukte de thuisploeg de aansluitingstreffer, eveneens op penalty na haakfout van Célian Gabsi. Op het half uur, en na corner kon Hoeilaart terug uitlopen nadat Dylan Pringier met een boogbal de bal over iedereen en onder de deklat deponeerde.  Na de rust kwamen de Hoeilaartse spelers duidelijk gefocust uit de kleedkamers en na amper 2 miuten kon Demaerschalk 2 verdedigers afschudden en Raf Renard bedienen aan de rand van het strafschopgebied. Deze laatste bracht de bal voor zijn rechter en schoot beheerst binnen.  Stand 1-4 zonder echt te imponeren.

Vanaf dan veranderde de tegenstnader van taktiek en ging nog uitdrukkelijker een gevechtsvoetbal hanteren, aangemoedigd door hun trainer.  De scheidrechter liet veel toe, alhoewel hij nog 6 kaarten aan spelers van Tange gaf. Om de gemoederen te bedaren vielen er uiteraard ook kaarten (drie) aan de zijde van Hoeilaart en er werd ook heel gemakkelijk gefloten in het voordeel van Tange. Zo kon Tange na een ingebeelde fout van Hoeilaart een vrijschop aan de tweede paal droppen w aar de aanvaller van Tange de bal overhoeks in goal kopte. Gelukkig kon Renard 5 minuten later zijn derde van de namiddag binnenschuiven nadat hij mooi vrijgespeeld werd door een dieptepas van de ingevallen Lucien Von Schomberg.  Eindstand 2-5. Missie volbracht en voor de rest een wedstrijd om snel te vergeten. Op naar de volgende wedstrijd en hopelijk voor een heleboel toeschouwers die ERC Hoeilaart komen steunen.

Video (met dank aan Alain Dewailly):

ERC Hoeilaart B speelde met: Sebastien Dewailly, Kevin Boels, Dylan Pringier, Axel Billiet, Sam Vandiest, Kiefer De Turck (80’ Max Kadanga), Célian Gabsi (59’ Lucien Von Schomberg), Simon Delizee, Wissam Kabir (73’ Nathan Fredrick), Raf Renard en Cédric Demaerschalk. Erwin Vu Duc bleef als 15de man op de bank.