25/07/2013: ERC Hoeilaart – Tempo Overijse: 0-4

Het is inmiddels een traditie geworden: de eerste match van de voorbereiding is de derby tussen ERC Hoeilaart en Tempo Overijse. De ideale gelegenheid dus voor beide supporterclans om de “nieuwe” elftallen aan het werk te zien. En ook al oefende Overijse op dinsdag al tegen RWDM Brussels, voor ERCH was het wel degelijk de eerste wedstrijd van het seizoen en dit tegen de buren uit Overijse. Trainer Philippe Wayenbergh was met vakantie en dus nam T2 Olivier Ambroise de honneurs waar. Ondanks het feit dat het nog vroeg is, moest de Hoeilaartse coach toch al afrekenen met 2 geblesseerden: Nicolas Stiellemans en Kevin Van Crombrugge moesten gekwetst afhaken. De oefenpartij werd door beide trainers gespeeld om zo veel mogelijk spelers speelgelegenheid te geven.

Zoals verwacht eisen de bezoekers van bij de aftrap het overwicht op. Tempo kan zelfs heel vroeg op voorsprong komen wanneer de jonge Hoeilaartse rechterflank te grazen wordt genomen. 0-1 Na amper 4 minuten spelen. De druk van Overijse houdt aan en nog voor het kwartier staat de 0-2 op het bord. Doelman Cedric Penasse kan het schot van dichtbij nog afweren maar een bezoeker is goed gevolgd en tikt van dichtbij binnen. De buren blijven baas en de dwarsligger voorkomt de 0-3. Toch kan ERCH de schade beperken: de ploeg houdt stand tot aan de rust.

Veel wissels aan beide zijden tijdens de pauze, en dus wijzigt het spelbeeld ook aanzienlijk. We zien een meer evenwichtige tweede helft waarin de thuisploeg ook offensief een woordje kan meepraten. Hoeilaart heeft zelfs het overwicht maar een individuele fout achterin brengt de stand op 0-3. Jammer, want naarmate de 2de helft vordert putten de Doenders duidelijk moed uit het grotere balbezit. Janko Glisic krijgt zelfs tot 2 maal toe een mooie kans om de eerredder te scoren, maar het vizier van de Hoeilaartse nieuwkomer staat nog niet op scherp. Ruim 10 minuten voor affluiten legt een bezoeker met een goed geplaatste knal van aan de rand van de 16 de eindstand vast op 0-4.

Een duidelijk verdiende overwinning voor de buren uit Overijse die vooral tijdens de eerste helft indruk maakten. Na de rust bleef ERCH een pak beter overeind en kon zelfs een paar keer dreigen. In ieder geval was de 2de helft veel leuker om naar te kijken. Aanstaande zondag wacht ERCH in het kader van de Beker van België opnieuw een tegenstander van het zelfde kaliber: vierdeklasser Wolvertem komt op bezoek om 16.00 uur.

ERCH 1e helft: Penasse, Coorevits, Chaabi, Termini, Janssens, Begdouri, Hamed, Afkir, Van Brusselen, Gysegom, Yildiz.
ERCH 2e helft: Van Voorhuyzen, Chaabi, Van Diest, Begdouri, Van Tricht J., Van Tricht D., Glisic, Oulanti A., Oulanti S., Demaerschalk, De Turck.