19/06/2015: Ploegvoorstelling seizoen 2015-2016

Gino Vandervoort

Gino Vandervoort

Op vrijdag 19 juni zette voetbalclub ERC Hoeilaart haar intenties uiteen voor het komende seizoen 2015-2016. Eind mei zette de club een nieuwe stap in haar evolutie met de promotie van de eerste ploeg naar eerste provinciale.  Voor voorzitter Gino Vandervoort (foto) die als eerste het woord nam, wordt het toch een beetje een stap in het onbekende.  ERCH zal regelmatig geconfronteerd worden met ploegen die veel meer ervaring hebben op dit niveau. Naast de Hoeilaartse eerste ploeg(en) heeft ook de ERCH jeugd een opmerkelijke evolutie doorgemaakt. Op een paar jaar tijd is het aantal jeugdspelers met rasse schreden gestegen van ongeveer 200 naar ongeveer 350.  Ook daar blijft het een uitdaging om o.a. voldoende jeugdtrainers te vinden. Kandidaten kunnen zich dan ook nog steeds aanmelden bij de club.  De logische volgende stap is dat ook de Hoeilaartse jeugdopleiding het provinciale label kan behalen.

Maar niet alleen het sportieve aspect van het voetbal wordt een uitdaging voor ERCH tijdens het komende seizoen, ook op het gebied van infrastructuur wenst de club een stap vooruit te zetten.

Eva De Bleeker

Eva De Bleeker

Op dat gebied riskeert men in Hoeilaart nu al wat achterop te hinken vanwege het ontbreken van bijvoorbeeld een (zit)tribune. Wie in Hoeilaart met regenweer naar het voetbal komt kijken is nog altijd verplicht om een paraplu mee te brengen wil hij/zij niet nat worden.

De blikken van het ERCH bestuur zijn dus hoopvol gericht naar het gemeentebestuur.  Schepen van Sport Eva De Bleeker (foto) kon de club echter gerust stellen.  De eventuele bouw van een tribune wordt opgenomen in het Hoeilaartse “Masterplan voor de sport”. De gemeente Hoeilaart is immers fier op de geleverde prestaties en feliciteert dan ook spelers, trainers, bestuursleden maar ook alle vrijwilligers die binnen de club actief zijn.  Als mama van een ERCH jeugdspeler loofde ze de manier waarop iedereen haast dagelijks in de weer is om alle spelers van jong tot wat minder jong te begeleiden, motiveren, op te leiden, enz…  En ook de schepen blijft ambitieus en droomt heimelijk al van een ploeg in de nationale reeksen, en dit met de steun van de gemeente!

Philippe Wayenbergh

Philippe Wayenbergh

T1 Philippe Wayenbergh kon de voorbije jaren met zijn spelersgroep de vooropgestelde doelen behalen.  De promotie naar eerste provinciale werd zelfs 1 jaar eerder dan voorzien bewerkstelligd.  Het wordt nu zaak om een stabiele eersteprovincialer te worden. Op korte termijn wordt de doelstelling om met een goede start uit te gevarenzone te blijven voor de rest van het seizoen. Zo snel mogelijk het behoud veilig stellen is de hoofddoelstelling voor volgend seizoen.  Een goede bekercampagne is een bijkomende ambitie voor de komende maanden. Maar de coach heeft er alle vertrouwen in.  Doorgaan op het elan van vorig seizoen waarbij na Nieuwjaar alle toppers inclusief de eindronde werden gewonnen, lijkt dan ook logisch.  Bovendien werd het overgrote deel van de kern behouden en vonden een aantal gerichte versterkingen de weg naar de Kapelstraat.  Dat resulteert in een bilan van 13 blijvers en 11 nieuwkomers voor de P1.

De sportieve cel waarin de voorzitter samen met sportief directeur Marco Sakhir en de trainersstraf zich de voorbije maanden gefocust heeft op versterkingen, heeft dan ook zijn huiswerk klaar.  Zo wordt in eerste instantie de sportieve staf uitgebreid met een bijkomende assistent-trainer in de persoon van Werner Raveyts.  Hij deed onder andere ervaring op als T1 bij OHR Huldenberg, en zal naast de scouting ook de trainingen mee leiden.  Daarnaast werd ook Roel Bockstal terug naar Hoeilaart gehaald met als hoofddoel het fysiek klaarstomen van de spelersgroep tijdens de voorbereiding.  T1 Philippe Wayenbergh en T2 Olivier Ambroise blijven uiteraard ook in functie.

 De nieuwkomers bij de P1 zijn:

 • Brackman Kenneth (KOVC Sterrebeek, middenvelder)
 • Desomberg Fred (KOSC Wijgmaal, doelman)
 • Verheyden Tommy (KFC Eppegem, verdediger)
 • Dipakayi Bedou (RRC Etterbeek, aanvaller)
 • De Schaut Jonas (KSV Moorsele, verdediger)
 • De Schaut Cedric (KSV Moorsele, verdediger)
 • Trappeniers Stijn (Sp. Kortenberg, middenvelder)
 • Nicodeme Jannes (Tempo Overijse, middenvelder)
 • Termini Anthony (KV Boutersem, middenvelder)
 • De Haes Loïc (Tempo Overijse, aanvaller)
 • Selemani Jonathan (RFC Grez-Doiceau, aanvaller)
staand vlnr: Gino Vandervoort (voorzitter), Werner Raveyts, Roel Bockstal, Frederic Desomberg, Jannes Nicodeme, Philippe Wayenbergh, Anthony Termini, Eva De Bleeker zittend vlnr: Tommy Verheyden, Jonas De Schaut, Loïc Dehaes, Stijn Trappeniers, Jonathan Selemani, Cedric De Schaut ontbreekt: Dipakayi Bedou

staand vlnr: Gino Vandervoort (voorzitter), Werner Raveyts, Roel Bockstal, Frederic Desomberg, Jannes Nicodeme, Philippe Wayenbergh, Anthony Termini, Eva De Bleeker
zittend vlnr: Tommy Verheyden, Jonas De Schaut, Loïc Dehaes, Kenneth Brackman, Jonathan Selemani, Cedric De Schaut
ontbreekt: Dipakayi Bedou, Stijn Trappeniers

Voor wat betreft de eerste ploeg B (P4) blijft trainer Nico Denayer op post.  Onder zijn leiding speelden de Hoeilaartse jongeren een uitstekend seizoen waarbij de promotie naar 3de provinciale op een haar na werd gemist.  Hopelijk mogen zij aan het einde van volgend seizoen wél vieren. Voor de P4 mogen wij eveneens een aantal nieuwe talentvolle spelers verwelkomen:

 • Maxime Ghiny (RU Auderghem, doelman)
 • Isaak Holzken (T. Overijse, verdediger)
 • Tomas Vanderhoeven (KV Tervuren-Duisburg, middenvelder)
 • Kobe Schoofs (VKE Eizer, aanvaller)
 • Patrizio Verde (RU Rixensart, middenvelder)
 • Nick Vandervoort (jeugd ERCH, middenvelder)
 • Patrizio Verder (jeugd ERCH, aanvaller)
 • Nathan Fredrick (jeugd ERCH, middenvelder)
Serge Muyldermans

Serge Muyldermans

Het laatste woord was voor secretaris/GC Serge Muyldermans die in zijn gekende stijl een résumé gaf van de evolutie die ERC Hoeilaart doormaakte sinds de fusie.  De oorspronkelijke visietekst werd er zelfs bij gehaald.  Ook zocht hij een verklaring voor de spectaculaire groei van ERCH tijdens de laatste jaren: lag het aan de nieuwe voorzitter, of aan het feit dat het de ploeg voordien aan goede spelers ontbrak?  Of misschien zit de switch van Primus naar Jupiler er voor iets tussen?  Uiteindelijk kon Muyldermans niet anders dan besluiten dat het wellicht om een goed uitgebalanceerde cocktail van 6 verschillende factoren gaat:

 1. Infrastructuur (hebben we voor een groot deel al)
 2. Spelers (hadden we ook al wel)
 3. Een dosis geluk
 4. Trainers
 5. Omkadering in de kantine, organisatie, bestuursleden, enz…
 6. de X-factor: Gino Vandervoort, die voor een groei in het aantal sponsors zorgde en samen met Marco Sakhir de sportieve lijnen uitzet.