16/11/2014: ERC Hoeilaart A – FC Melsbroek

 

Vorige zondag won ERC Hoeilaart A op vrij overtuigende wijze op het veld van Waver Limal met 0-3.  Maar op 11 november werd ook nog de inhaalmatch op het veld van Bosvoorde gespeeld.  Die partij was een stuk minder overtuigend. Meer nog, de Doenders gingen in de slotfase van de wedstrijd met 2-1 onderuit. Ook al verdiende ERCH niet deze match te verliezen, het was een draak van een wedstrijd op een slecht veld.  Eentje om snel te vergeten dus.  Afgelopen zondag kwam Melsbroek op bezoek. Die ploeg was niet echt goed bezig maar blijft wel een niet te onderschatten tegenstander en een ploeg waartegen ERCH het altijd moeilijk heeft.  Topscorer Denis Ghys (ex-Melsbroek) ontbrak wegens (rode) schorsing, en ook Dimitri Meysmans zat een (gele) schorsing uit.  Joris Willemans kwam voor het eerst aan de aftrap terwijl Elton Pila opnieuw in de kern zat.  Hij zat op de bank naast Hassan Begdouri, Shayker Hamed en Yannick Van Voorhuyzen.

De wedstrijd begint bijzonder slecht voor Hoeilaart. Na amper 20 seconden gaat de bal reeds op de stip wanneer een bezoeker na een licht contact met Jeroen Van Tricht neergaat in de zestien.  Doelman Vercammen laat zijn collega Cedric Penasse geen kans en jaagt de bal in de winkelhaak: 0-1! Hoeilaart dus al heel vroeg op achtervolgen aangewezen.  De thuisploeg drukt Melsbroek op eigen helft maar de bezoekers plooien vrij talrijk terug.  Veel doelgevaar komt er dus aanvankelijk niet. Halverwege de eerste helft slaagt Sami Afkir er echter in een individuele actie op te zetten en die ook nog succesvol af te ronden: 1-1.  Nog voor het halfuur staat het bijna 2-1.  Adaon Kalala neemt een vrije trap vanop rechts en schildert die op het hoofd van Jason Janssens.  Die kopt goed naar doel maar doelman Vercammen redt even knap. ERCH slaagt er niet in om nog te scoren voor de pauze en dus gaan we rusten met een 1-1 tussenstand.

Na de pauze verloopt het spel aanvankelijk vrij evenwichtig, al neemt Hoeilaart vrij snel het initiatief. Op het uur is er balverlies op het Hoeilaartse middenveld en daarvan kan Steylemans optimaal profiteren: 1-2 tegen de gang van het spel.  Tien minuten later echter hangen de bordjes weer gelijk. Timothy Van Brusselen haalt fraai uit en via de onderkant van de deklat gaat de bal binnen: 2-2!  De thuisploeg duwt nu nog wat verder door en er komen een aantal prima mogelijkheden voor ERCH.  Zo knalt opnieuw Van Brusselen naar de benedenhoek maar weer is daar Vercammen om de bal uit z’n netten te ranselen.  De kansen stapelen zich op voor de Doenders maar de bal lijkt er niet in te willen.  Tot in de slotminuut de ingevallen Elton Pila toch de 3-2 kan scoren wanneer hij een afvallende bal binnenknalt!  Met enkel nog de blessuretijd op de klok lijkt de buit binnen voor ERCH.  Maar dat is buiten Melsbroek gerekend.  Net als tegen Bosvoorde staat ERCH nog een vrije trap toe en opnieuw wordt aan de 2de paal een vrijstaande speler gevonden die overhoeks binnenkopt: 3-3!

Ondanks de koude douche in de eerste seconden van de wedstrijd, lieten de Doenders het hoofd niet hangen.  ERCH speelde technisch goed en dominant voetbal maar stuitte op een bijzonder efficiënt Melsbroek dat ook kon rekenen op een sterk presterende doelman.  Als je in de slotminuut alsnog op voorsprong komt mag je dat uiteraard niet meer uit handen geven. Zeker wanneer dit voor de 2de wedsstrijd op rij op quasi dezelfde manier gebeurt. Maar zo geschiedde en dus baalde alles wat Hoeilaarts was als een stekker na het laatste fluitsignaal.  Volgende week op het veld van staartploeg Saint-Michel moet er dus best gewonnen worden wil ERCH de voeling met de kopgroep niet verliezen. Trainer Philippe Wayenbergh recupereert wel goalgetter Denis Ghys en middenvelder Dimitri Meysmans. Aftrap om 15.00 uur (Avenue Salomé 2 te 1150 Woluwé-Saint-Pierre).​

Doelpunten: 1′ Vercammen (pen. 0-1), 24′ Afkir (1-1), 59′ Steylemans (1-2), 68′ Van Brusselen (2-2), 90′ Pila (3-2), 93′ Verhas (3-3)
ERCH speelde met: Penasse, Stiellemans (64′ Pila), Willemans (64′ Begdouri), Chaabi, Van Tricht, Oulanti, Janssens, Van Brusselen, Kalala, Huybrechts (87′ Hamed), Afkir