08/05/2017: ERC Hoeilaart A – ROFC Stockel A

 

Proficiat met de promotie, Doenders!

Door de nederlaag van Bierbeek vorige week, kwam ERC Hoeilaart opeens op de 2de plaats in de rangschikking terecht, op amper 2 puntjes van leider Kampenhout. Met nog 1 competitiewedstrijd op de kalender, kon men aan de Kapelstraat rekening houden met een waar titelscenario: ERCH moest winnen tegen Stokkel, en Kampenhout mocht niet winnen tegen Braine. Dat zou volstaan voor de Doenders om kampioen te spelen. Maar ze hadden hun lot dus niet in eigen handen. Toch was het geloof op de oppergaai binnen de spelersgroep groot. Ook bij de supporters en het bestuur begon het meer en meer te kriebelen naarmate de dag van de wedstrijd naderde. De champagne stond in ieder geval reeds koud en ook de muziekinstallatie knalde feestelijk. Trainer Philippe Wayenbergh kon niet rekenen op zijn topschutter Jonas De Schaut vanwege een gele schorsing, en ook Kevin Engelen ontbrak met een blessure. Op de bank zaten Bjarne Vandervoort, Camilo Dandois Devos, Steven Op ‘t Eynde en Wout Soetaert.

In de openingsminuten van de wedstrijd tonen de bezoekers dat ze niet als hapklare brok naar Hoeilaart zijn afgezakt. Er komt zelfs een hoekschop maar die kan niet benut worden. ERCH heeft aanvankelijk niet echt een antwoord, maar de eerste vlotte Hoeilaartse aanval zorgt meteen wel voor de openingstreffer. Janko Glisic rukt op naar de grote rechthoek en vanop een paar meter voor de zestien knalt hij raak: 1-0! Een ideale start voor Hoeilaart, maar Stokkel is niet van slag. Nog voor het kwartier leidt geblunder achteraan bij Hoeilaart tot een makkelijke gelijkmaker voor Bena Mbanunu: 1-1. De eerste helft vordert vervolgens gelijkopgaand zonder echt doelgevaar. ERCH krijgt tot twee maal toe in dezelfde fase de kans op de voorsprong maar de bal wilt er niet in. Toch kan Kevin Wouters even later de 2-1 scoren en daardoor kan zijn ploeg met een voorsprong de rust in gaan.

Vlak na de pauze krijgt diezelfde Wouters een uitstekende kans op de 3-1 wanneer hij door Jeroen Van Tricht afgezonderd wordt voor doelman Demey, maar de vingertoppen van de Stokkelse doelman brengen redding op de plaatsbal van Wouters. Hier zat zeker veel meer in. Daardoor blijft Stokkel in de match en even voorbij het uur krijgt ERCH dan ook de gelijkmaker te slikken wanneer opnieuw Bena Mbanunu vrijstaand de 2-2 kan binnenkoppen. De thuisploeg is even van slag en lijkt een beetje de moed verloren te hebben. Maar toch tonen de Doenders andermaal hun mentale weerbaarheid en 7 minuten voor tijd kan de afscheidnemende Janko Glisic de winning goal voorbij Demey knallen: 3-2.

Een hard bevochten overwinning voor ERCH tegen een taai en goed spelend Stokkel. Maar veel vreugde bracht deze zege ogenschijnlijk niet met zich mee binnen de ploeg. Bij het laatste fluitsignaal hadden de spelers immers begrepen dat ook Kampenhout zijn job had gedaan en de titel had binnen gerijfd door Braine te kloppen. De stemming in de kleedkamer was naar verluidt eerder die van een begrafenis. Begrijpelijk natuurlijk, maar onterecht. Want ondanks een rampzalige start, speelde ERCH een prachtig seizoen met uitstekend voetbal en een mooie 2de plaats tot gevolg. Het is duidelijk dat de oorzaak voor het verliezen van de titel wellicht schuilt in die 0 op 15, ook al kenden alle titelkandidaten dit seizoen een terugval. Een welgemeende proficiat aan spelers en trainers is in ieder geval op zijn plaats voor dit prachtige seizoen.

De titel mag dan op een haar na gemist zijn, ERCH promoveert wel degelijk naar 3de klasse amateur. Immers, dankzij de fusie tussen Halle en Pepingen, en door het feit dat het stamnummer van Halle niet verkocht wordt en dat Pepingen niet stijgt via de eindronde (zie punt 1332 van Artikel 1532 “Toekenning vrijkomende plaatsen” van het bondsreglement) komt ERCH in aanmerking voor onmiddellijke promotie.

BEDANKT AAN ALLE SUPPORTERS VOOR HUN STEUN EN AAN ALLE SPONSORS OM DIT MOGELIJK TE MAKEN!!!

Doelpunten: 4′ Glisic (1-0), 14′ Bena Mbanunu (1-1), 42′ Wouters (2-1), 65′ Bena Mbanunu (2-2), 83′ Glisic (3-2)
ERCH speelde met: Hannon, De Schaut C., Verheyden, Nicodème (75′ Dandois Devos), Van Tricht, El Mesbahi, Glisic, Huybrechts (86′ Soetaert), Wouters (90′ Op ‘t Eynde), De Mol, Charlier.