06/03/2017: HO Bierbeek A – ERC Hoeilaart A

 

ERCH A zat in een positieve flow en de uitstekende sportieve prestaties zorgden meteen voor een topper van formaat afgelopen zaterdag in Bierbeek. Een rechtstreeks duel om de 2de plaats met als inzet een potentieel eindrondeticket en mogelijks zelfs nog een achtervolging van de zwalpende leider Kampenhout.  Coach Wayenbergh kon voor deze topper putten uit de vaste kern, al moest Thomas Charlier wegens blessure forfait geven en Camillo Dandois-Devos was met vakantie. Op de reservenbank namen naast Bjarne Vandervoort ook nog Janko Glisic, Wout Soetaert en Steven Op ‘t Eynde plaats.

De nieuwe synthetische grasmat van de thuisploeg, in combinatie met de bijwijlen hevige regen, zorgde ervoor dat alle ingrediënten in alle geval aanwezig waren om er een technische en voetballende wedstrijd van te maken. De Doenders hadden dit alvast zeer goed begrepen en startten in ware overdrive aan de wedstrijd. Na amper anderhalve minuut spelen moest de thuisdoelman een knappe vrije trap van De Mol uit zijn winkelhaak duwen. En ook de daaropvolgende poging van Huybrechts ging maar nipt naast.  ERCH bleef de lakens uitdelen en met zeer knap combinatiespel en heel veel beweging met en zonder bal, moest Bierbeek meermaals naar adem happen. Een zeer snelle combinatie tussen El Mesbahi en Huybrechts werd door Bilal nipt naast getrapt. Even later kon Wouters na een hoekschop net niet bij de bal en een poging van Jonas De Schaut werd knap gepareerd door de doelman. Ook een nieuwe poging van afstand van kapitein Jeroen Van Tricht zoefde net naast de kooi van een stilaan wanhopige thuisdoelman. Toch slaagde ERCH er niet in om de openingstreffer te scoren en na een halfuur kon Bierbeek eindelijk eens uit de druk van de Doenders geraken. Topschutter Vergauwen kon tot tweemaal toe niet besluiten en vlak voor rust was zijn hakbal te zwak om Kevin Hannon te verrassen. Diezelfde Hannon had ook nog een goede voetreflex in huis op een poging van Hendrickx. Rusten dus met een brilscore en daar was vooral de thuisploeg zeer tevreden mee, gezien het verpletterende eerste halfuur van ERCH.

Na rust geen wijzigingen bij de Doenders en men probeerde opnieuw met hoge pressing de tegenstanders het uitvoetballen te beletten, wat overigens opnieuw aardig lukte. Toch kwam Bierbeek wat meer de neus aan het venster steken en toen Kevin Engelen zijn rechtstreekse tegenstander net iets teveel ruimte liet, buffelde diezelfde Hendrickx de bal ongenadig in de overhoekse winkelhaak. Dolle vreugde bij de thuisploeg en ERCH ontsnapte een minuut later aan de doodsteek, toen diezelfde Hendrickx wederom moederziel alleen mocht inkoppen, doch Hannon de bal uit doel ranselde. Bierbeek kon zich stilaan verzoenen met de kleine voorsprong, trok zich verder terug en loerde op de counter met de fysiek sterke Vergauwen. ERCH kreeg dus terug helemaal de overhand en belegerde het doel van de thuisploeg met snelle balcirculatie en veel druk bij balverlies. Zo raakte Bierbeek niet meer uit een indrukwekkende omknelling, al konden de Doenders niet veel grote kansen afdwingen. Nicolas De Mol slalomde rond een pak verdedigers, maar kon niet voldoende afdrukken. De ingevallen Glisic haalde de achterlijn, maar zijn voorzet werd met veel moeite gekeerd. Een knal van opnieuw De Mol zwaaide net naast de kooi van Bierbeek en ook een poging van een infiltrerende Huybrechts werd ternauwernood gekeerd. Uiteindelijk kreeg Jannes Nicodème nog de grootste kans op de gelijkmaker, maar hij werd voldoende gehinderd bij zijn kopbal, zodoende hij de bal naast het doel knikte op een knap aangesneden hoekschop van De Mol. Tot grote vreugde van de thuisploeg, blies een uitstekend leidende scheidsrechter uiteindelijk de wedstrijd af bij een 1-0 eindstand en was alles en iedereen die ERCH lief heeft bijzonder ontgoocheld.

Ondanks de terechte ontgoocheling omtrent de nederlaag, kon ERCH echter evenwel met meer dan opgeheven hoofd de Wijnenberg in Bierbeek verlaten. Er werd door vriend en vijand dan ook met veel lof gezwaaid naar de Doenders voor een indrukwekkend eerste halfuur en het technisch verfijnde voetbal dat de jongens van coach Wayenbergh tentoon spreidden. Zelfs het arbitrale trio was bijzonder opgetogen over het vertoonde spel en spraken van de “beste wedstrijd in 1e provinciale dit seizoen”. Op zich koopt ERCH daar natuurlijk niets mee, maar zoals aangegeven moet de sterke prestatie een verdere bodem vormen voor nog meer fraaie wedstrijden en puntengewin dit seizoen.  Volgende afspraak is komende zondag, 11 maart, met om 15u00 de thuiswedstrijd tegen Sporting Brussel.  Supporters, allen op post !

Graag wil het bestuur van ERCH ook éénieder die aanwezig was op het eetfestijn afgelopen weekend van harte danken voor hun aanwezigheid en steun !! We hopen uiteraard steeds op een iets grotere aanwezigheid, zeker gezien de vele jeugdspelers die onze club mag tellen. Maar diegenen die wel trouw op de afspraak waren, genieten uiteraard onze welgemeende waardering.   En vanzelfsprekend danken we alle vrijwilligers en medewerkers gedurende dit eetfestijn voor hun geweldige inzet en werklust. Hartelijk dank hiervoor !!

Doelpunten: 68′ Hendrickx (1-0)
ERCH speelde met: Hannon, De Schaut J., De Schaut C., Verheyden, Van Tricht, El Mesbahi, Engelen (64′ Glisic), Huybrechts, Nicodème (84′ Soetaert), Wouters, De Mol.