06/02/2017: ERC Hoeilaart A – KFC Strombeek

Vorige week kon ERC Hoeilaart alweer niet winnen van VK Liedekerke dat intussen toch echt wel het “zwarte beest” van ERCH kan genoemd worden.  De blik kon dus al snel gericht worden op afgelopen zondag voor de wedstrijd tegen KFC Strombeek.  In de heenmatch toonde ERCH zich tijdens een groot deel van de match de betere ploeg en het kreeg zelfs de beste kansen in de eerste helft.  Maar toch ging de ploeg er met 3-0 de boot in.  Intussen ziet de wereld er al een stuk rooskleuriger uit voor de Doenders.  De nare sezoensstart is nog slechts een vage herinnering en de ploeg prijkt geruststellend in de linkerkolom van de rangschikking.  Trainer Philippe Wayenbergh moest wel rekening houden met 2 geschorste basisspelers in de personen van Thomas Charlier en Janko Glisic.  Bij Strombeek begon de revaliderende topscorer Kalulika op de bank.

Al tijdens de openingsfase tonen beide ploegen dat ze vol voor winst gaan.  De bezoekers komen hierbij het gevaarlijkst voor de dag.  Na 10 minuten gaat een schot van in de zestien van de voet van Nkokolo maar rakelings over.  Even later is er tot 2 keer in dezelfde fase een uitstekende reflex nodig van Kevin Hannon om de achterstand te voorkomen.  Strombeek morst dus met zijn kansen en betaalt dit cash.  Aan de overzijde komt Nicolas De Mol na een door hemzelf gegeven corner terug in balbezit.  Hij zet hard voor en kapitein Jeroen Van Tricht schuift de bal in het dak van het doel: 1-0! Strombeek reageert 10 minuten later met een corner die bij  een vrijstaande speler aan de 2de paal belandt, maar die besluit net naast.  Het is echter opnieuw Hoeilaart dat kan scoren.  Bij een vlijmscherpe counter gaat linksback Kevin Engelen zijn flank af en bedient Kevin Wouters die het fraai afmaakt: 2-0!  ERCH mag daarmee met een mooie en toch wel verdiende bonus de rust in.

Na de koffie gaat geel-zwart door op zijn elan.  Nathan Huybrechts komt tot twee maal toe dicht bij de 3-0 maar de bal wilt er niet in.  Aan de overkant wordt een vrije trap van Kalulika vanop rechts een metertje naast verlengd.  Ook Mommens komt dicht bij de aansluitingstreffer maar zijn plaatsbal treft de paal en gaat zo in de handen van een opgeluchte Kevin Hannon.  De thuisploeg staat dus toch wel onder druk maar blijft de kalmte bewaren.  Bij een vlotte aanval brengt Wouters zijn ploegmaat Jonas De Schaut alleen voor doelman De Mol en die laat de 3-0 niet liggen.  Deze 3de tegentreffer snijdt toch wel wat de adem af van de bezoekers.  Toch kan Kalulika nog de eerredder scoren vanop de penaltystip, al zat Hannon er dicht bij.  In de slotminuten komt Hoeilaart nog een paar keer dichtbij de 4-1 telkens langs Wout Soetaert, maar deklat en doelman houden de jonge Hoeilaartse aanvaller van een verdiende treffer. Het  blijft 3-1.

ERCH nam met deze overwinning sportieve revanche voor de onverdiende 3-0 nederlaag uit de heenronde.  Het was in ieder geval een aangenaam kijkstuk met 2 ploegen die vol voor de overwinning gingen vanaf minuut één.  Ook volgende week zondag mogen we een stevig duel verwachten op het veld van staartploeg Racing Butsel.  De geschorsten zullen dan in ieder geval opnieuw beschikbaar zijn.

Doelpunten: 16′ Van Tricht (1-0), 38′ Wouters (2-0), 69′ De Schaut J. (3-0), 84′ Kalulika (pen. 3-1)
ERCH speelde met: Hannon, De Schaut J., De Schaut C., Nicodème, Verheyden, Van Tricht, El Mesbahi (65′ Soetaert), Wouters (77′ Dandois Devos), De Mol, Huybrechts (83′ El Mokhtari), Engelen.