04/12/2017: Esp. Pelt – ERC Hoeilaart A

 

Het zit ERC Hoeilaart A de laatste weken niet echt mee.  Het is immers als van 5 november geleden dat de ploeg nog eens kon winnen.  Het scheelt meestal niet veel maar daar koop je niet zo veel voor.  Zo verloor ERCH vorige week nog met 1-2 van leider Heur-Tongeren na een tegengoal in de slotminuut.  Met nog 2 wedstrijden van de heenronde op de kalender maakten de Doenders vorige zaterdagavond de verre verplaatsing naar het Limburgse Neerpelt om aldaar Esperanza Pelt partij te geven.  Sterkhouder Chris Mpati ontbrak nog steeds in de selectie, net als kapitein Jeroen Van Tricht.

Er was niet bijster veel volk komen opdagen op de barkoude zaterdagavond in Neerpelt.  De thuisploeg eiste het overwicht op en creëerde een aantal prima mogelijkheden.  Maar Kevin Hannon hield z’n netten schoon.  Na een halfuur spelen kon de Hoeilaartse doelman echter de achterstand niet verhinderen wanneer een plaatsbal van Klaps toch binnenging.  ERCH kon daarna het evenwicht wel herstellen maar doelgevaar kwam er niet vanwege de bezoekers.  Na de pauze wijzigde het spelbeeld nauwelijks, al kwam Hoeilaart toch meer en meer in de match.  Met nog een kwartier op de klok gingen de Doenders resoluut voor de gelijkmaker, en met succes.  Kevin Wouters rondde een counter knap af en schoot de gelijkmaker in de slotminuut binnen: 1-1!  Dat was meteen de eindstand.

Opnieuw puntengewin dus voor ERCH en dat was uiteraard zeer welgekomen.  Voor één keer scoorde Hoeilaart in de slotminuut in plaats van nog een goal te slikken. Dat wist ook doelpuntenmaker Kevin Wouters en hij besefte tegelijk dat ERC Hoeilaart zeker niet kansloos is in 3de nationale:
In de aanvangsfase was het vooral Pelt dat de wedstrijd naar zich toe trok. We werden zwaar onder druk gezet met enkele kansen en ten slotte de goal tot gevolg. Hierna konden we de match wat meer in evenwicht brengen, zonder echte grote kansen af te dwingen.   In de tweede helft konden we meer een vuist maken met enkele kansen in ons voordeel. Om dan in de laatste minuut de gelijkmaker te scoren. Het doelpunt werd door iedereen gevierd alsof we net de overwinning hadden behaald. We hebben al enkele keren het ongeluk gehad aan de andere kant te staan maar in dit geval was het eens in ons voordeel. Voor mij persoonlijk deed dit zeker deugd, heel de ploeg is de volledige match blijven strijden en dan is het mooi om iets terug te kunnen geven en met een goed gevoel terug te keren naar Hoeilaart. Het is al duidelijk geworden dat iedereen van iedereen kan winnen in deze reeks. Volgende week tegen Woluwe-Zaventem maken we dus zeker een kans, ook al is het een ploeg die al een hele tijd op nationaal niveau acteert. We gaan de match zoals elke andere match aanpakken en de 3 punten willen thuishouden. Een Hoeilaart waar iedereen zijn niveau haalt en 90 minuten geconcentreerd kan spelen, maakt veel kans op de overwinning. Ik vond het trouwens zeker geen slechte eerste heenronde voor ons op nationaal niveau. We zijn zelden kansloos geweest en hebben tegen vele ploegen een vuist kunnen maken. Enkel is het duidelijk dat er veel op details afgerekend wordt. Het plaatje moét kloppen en dan kunnen we het elke ploeg moeilijk maken.”

Met nog 1 wedstrijd uit de heenronde te gaan, bevindt ERCH zich op een gedeelde 12de plaats in de rangschikking.  Maar het is duidelijk dat de strijd in 3de Amateur B nog niet gestreden is.  Vooral in de “rechterkolom” staat alles nog zeer dicht bij elkaar.  Het zal dus nog knokken worden voor de Hoeilanders om het behoud te verzekeren.  Alles is nog mogelijk.  Hopelijk kunnen ze volgende zaterdagavond tegen KV Woluwe-Zaventem de 3 punten nog eens thuis houden. Aftrap om 19u30.  Supporters op post!!

Doelpunten: 28′ Klaps (1-0), 90′ Wouters (1-1).
ERCH speelde met: Hannon, Nicodème, El Mesbahi, Van Den Berg, Op ‘t Eynde (46′ Litu), Taelemans, Bouhna, Charlier D. (46’ Huybrechts), Wouters, De Mol, Charlier T.