03/06/2018: Ploegenvoorstelling 2018-2019

ERCH voorzitter Gino Vandervoort ziet de toekomst optimistisch tegemoet.

Afgelopen vrijdag 1 juni stelde ERC Hoeilaart naar jaarlijkse gewoonte zijn eerste ploegen voor. In het bijzijn van de burgemeester, de schepen van sport, de Hoeilaartse politici en tal van sponsors, trainers en vrijwilligers nam voorzitter Gino Vandervoort als eerste het woord. Hij blikte eerst kort terug op het voorbije seizoen. De eerste ploeg A kende een moeilijk, maar verdienstelijk eerste seizoen in de nationale reeks van de 3de amateurklasse B. De ploeg kon echter het behoud niet verzekeren en zakt voor volgend seizoen terug naar eerste provinciale. Nochtans heeft het niet veel gescheeld en schuilt de oorzaak van de degradatie vooral in een aantal details. Wat de eerste ploeg B betreft, mogen we zeker spreken van een geslaagd seizoen. De vooropgestelde ambitie van een rustig seizoen in de eerste helft van de rangschikking werd behaald. Maar wat de voorzitter het meeste trots maakt is het succes van de Hoeilaartse jeugdploegen. Zij maken elk seizoen opnieuw vooruitgang en een aantal onder hen speelt zelfs een jaartje hoger omdat ze te sterk zijn voor hun leeftijdgenoten. Het blijft hierbij uiteraard jammer dat ERCH het regionale niveau nooit zal ontgroeien omdat in de eerste plaats de infrastructuur niet adequaat en te klein is. Dat de Hoeilaartse jeugdploegen niet op provinciaal niveau actief zijn bemoeilijkt bovendien de doorstroming naar de eerste ploegen, wat nog altijd het hoofddoel blijft van de ERCH jeugdwerking: zoveel mogelijk eigen jeugdspelers laten debuteren in de eerste ploeg A of B.

Als we dan vooruitblikken naar het komende seizoen behoudt men voor wat de A-ploeg betreft het vertrouwen in de technische staf met als T1 Laurent Dricot die zal bijgestaan worden door Olivier Ambroise en Cedric Demaerschalk. Deze laatste zal ook de functie van kine waarnemen. Maar de sportieve cel werd onverwachts geconfronteerd met een extreem hoog aantal vertrekkers. De redenen hiervoor blijven uiterst onduidelijk, maar blijkbaar hebben veel spelers zich laten meeslepen door een aantal spelers die in deze uitgaande beweging het voortouw hebben genomen, voor welke reden dan ook. Dat blijft een serieuze opdoffer voor ERCH want de sportieve cel moest hierdoor noodgedwongen quasi vanaf 0 beginnen. En dan moet je dus op zoek naar haast een volledig nieuwe kern. Je bent hierbij afhankelijk van je eigen netwerk, maar doet ook een beroep op bv. het netwerk van de trainer of van andere mensen die het goed menen met de club. Er werd uiteraard gepraat met spelers die in het verleden ook al het mooie weer maakten in Hoeilaart, maar geen van hen bleken uiteindelijk geïnteresseerd, ook al werden er door een aantal onder hen bepaalde beloften in die zin gedaan. Ondanks alles, is de sportieve cel erin geslaagd om een ogenschijnlijk sterke kern samen te stellen, zij het dan wel van overwegend spelers die tijdens het voorbije seizoen in het franstalig landsgedeelte actief waren. Maar dat is op zich geen probleem want de spelers toonden zich duidelijk gemotiveerd om de Hoeilaartse kleuren te verdedigen aangezien zij allemaal aanwezig waren voor de ploegvoorstelling. Voor de Hoeilaartse B-ploeg verandert er qua kern weinig, zodat we nog altijd kunnen rekenen op de vertrouwde streekspelers aangevuld met een paar nieuwe streekgezichten om in 3de provinciale een leuk en goed seizoen zonder druk af te werken. De trainer die dit in goede banen zal leiden is eveneens een “nieuw” gezicht met Hoeilander Kris Bossens.

Secretaris/GC Serge Muyldermans.

Na het openingswoord van de voorzitter, was het -zoals de traditie het wilt bij ERCH- de beurt aan secretaris/GC Serge Muyldermans die in zijn gekende stijl en op geheel eigenzinnige wijze zijn visie gaf. Hij maakte zich vooral zorgen over het Hoeilaartse masterplan voor de sport. Het is een thema dat erg leeft bij ERCH en bij zijn leden. Velen maken zich zorgen over wat er uiteindelijk zal overblijven voor de voetbalclub, die de voorbije jaren dermate is gegroeid dat de vrees bestaat dat er simpelweg te weinig “voetbaloppervlakte” zal overblijven voor de vele Hoeilaartse voetballer(tje)s na de voltooiing van het masterplan. Volgens Serge Muyldermans ware het beter geweest tabula rasa te maken en van een wit blad en dus van “niets” te beginnen, in plaats van te beginnen van de bestaande, beperkende context van de site Koldam-Kapelstraat. Als voorbeeld waar dat op vrij eenvoudige wijze gelukt is, haalde hij het scheppingsverhaal aan uit de bijbel.

Schepen van Sport Eva De Bleeker

De repliek van Schepen voor Sport Eva De Bleeker nuanceerde de stelling van Serge in die zin dat het allemaal niet zo eenvoudig is. Op basis van de input die destijds aan de sportclubs werd gevraagd kreeg het masterplan haar huidige vorm. Al geeft de schepen toe dat de behoeften van ERCH door zijn groei intussen wel wat veranderd zijn. Maar het gemeentebestuur staat open voor alle bijkomende input vanwege ERCH, en zal op een constructieve manier trachten om binnen de context van het lastenboek en de vooropgestelde planning zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften van ERC Hoeilaart. De club heeft trouwens al voorstellen in die zin gedaan waar het gemeentebestuur zeker niet weigerachtig tegenover staat. Hopelijk slaagt het erin om de ongerustheid die er heerst binnen de Hoeilaartse voetbalgemeenschap op korte termijn weg te werken. De (nabije?) toekomst zal uitwijzen of dit zal lukken. Eva De Bleeker is zich terdege bewust van de goede resultaten die ERCH met zijn jeugdwerking behaalt en vindt het tegelijk tof dat er toch wel heel wat meisjes zijn die voetballen bij ERCH. Hopelijk kan de eerste ploeg met een nieuw elan aan het seizoen beginnen en voor mooie resultaten zorgen.

T1 Laurent Dricot heeft er zin in!

Na een korte pauze was het de beurt aan hoofdtrainer Laurent Dricot om de nieuwe A-kern voor te stellen:

Doelmannen

 • VANDERVOORT Bjarne (ERC Hoeilaart)
 • MWASO Christian (Sporting Bruxelles ((P1)

Verdedigers

 • LITU LONGWANDELA KIMVAY Eliel (ERC Hoeilaart)
 • HASEVOET Maxime (KFC Strombeek (P1))
 • SUAREZ BARRIO Yvan (Crossing Schaerbeek (P1))
 • OMONGA Paolo (FC Genappe (P2))
 • DOHOGNE Antoine (KOVC Sterrebeek (D3))
 • LENAERS Kylian (Tempo Overijse (D2))
 • CORBINO David (Leopold FC (D3))

Middenvelders

 • MARQUES TERESO Manuel (FC Ganshoren (D3))
 • VANDIEST Dylan (ERC Hoeilaart)
 • BEAUNOM Arnaud (R.W Walhain (D2))
 • KANYINDA Emmanuel (FC Genappe (P2))
 • 12 WENIN Denis (R.W Walhain (D2))
 • SELEMANI Jonathan (Terug van RJ Wavre (D3))
 • INACIO RIBEIRO Diogo (Leopold FC (D3))

Aanvallers

 • KALALA Adaon (Terug van RJ Wavre (D3))
 • GOFFART Nathan (RCS Braine)
 • SALUMU JOSE (R.W Walhain (D2))
 • 1ANDENPUT Ruben (Tempo Overijse (D2))
 • 2IROTTE Sébastien (RC Villers)

 

De nieuwkomers bij ERCH A (foto H. Deveuster)

 

De trainer heeft ook een pittig voorbereidingsprogramma opgesteld met niet minder dan 5 oefenwedstrijden, 4 bekermatchen én een stage te Dudzele. Hij verwacht dan ook van elke speler dat hij topfit aan de voorbereiding begint. Ziehier het oefenprogramma van ERC Hoeilaart A:

 • Woensdag 18 juli om 19u30 – eerste training
 • Zaterdag 21 juli om 17u00 – Oefenmatch: ERCH A – Beloften OH Leuven
 • Woensdag 25 juli om 20u00 – Oefenmatch: ERCH A – KVW Zaventem (D3)
 • Donderdag 2 augustus om 20u00 – Oefenmatch: ERCH A – RSD Jette
 • Zondag 5 augustus om 16u00 – Beker van Brabant: VK Holsbeek A – ERCH A
 • Zondag 12 augustus om 16u00 – Beker van Brabant: ERCH A – FC Perk
 • Donderdag 16 augustus om 20u00 – Oefenmatch: RU Lasne Ohain – ERCH A
 • Zondag 19 augustus om 16u00 – Beker van Brabant: KHO Huizingen A – ERCH A
 • Donderdag 23 augustus om 20u00: ERCH A – FC Genappe
 • Zondag 26 augustus om 16u00 – Beker van Brabant: ERCH A – KFC Lennik