01/05/2016: V. Hofstade – ERC Hoeilaart B

ERC Hoeilaart B kampioen in 4de provinciale F !!!

Vorige week hoopten ERCH B trainer Nico Denayer en zijn spelers op puntenverlies van Berg-Op tegen FC Moorsel, zodat de titel thuis aan de Kapelstraat kon gevierd worden. Maar dat feestje ging dus niet door. Afgelopen zondag moest ERC Hoeilaart B, intussen al weken de leider in 4de provinciale F, minstens een gelijkspel behalen op het veld van V. Hofstade om de langverwachte oppergaai mee te brengen naar Hoeilaart.

Onder een stralende zon wordt de match op gang gefloten.  De thuisploeg staat pas op de 13de plaats geklasseerd en dat laat zich al van bij de aftrap merken.  De jonge Doenders domineren duidelijk het matchbegin en drukken Hofstade tegen het eigen doel.  Van nervositeit lijkt de ploeg weinig last te hebben, en wanneer Tomas Vanderhoeven na 10 minuten de 0-1 laat aantekenen na een knappe collectieve aanval, kunnen de bezoekers nog wat meer ontspannen gaan spelen. Het spel blijft zich hoofdzakelijk op de helft van de thuisploeg afspelen, al komt Hofstade na een halfuurtje wat beter in de match.  Veel verder dan de rand van de zestienmeter geraakt de thuisploeg echter niet en dus kent doelman Bjarne Vandervoort een rustige namiddag.  We gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

Na een paar minuten in de 2de helft wordt de wedstrijd al in een beslissende plooi gelegd.  Shayker Hamed maakt er 0-2 van wanneer hij de bal op aangeven van Milan Velle, laag in de hoek binnen knalt.  De thuisploeg probeert er ondanks alles toch nog een wedstrijd van de te maken en speelt met een groot hart.  Druk komt uit de offensieve impulsen van Hofstade echter niet voort, zodat ERCH rustig de match kan controleren.  Vijf minuten voor affluiten wordt Hamed diep gestuurd en hij is sneller op de bal dan doelman Timmermans zodat hij de 0-3 kan binnenlopen.  Het feestje kan beginnen!

20160501_NielSoetaertSlechts 2 jaar had trainer Nico Denayer nodig om zijn ploeg met quasi uitsluitend jonge veulens waarvan er nog een heel deel student zijn, naar 3de provinciale te loodsen.  Nadat vorig seizoen de promotie net niet werd gehaald, was het dit seizoen wél raak.  De zekerheid over de promotie hadden de jonge Doenders al een paar weken op zak, maar met de titel wordt het plaatje compleet.  Dat was ook het gevoel dat overheerste bij kapitein Niel Soetaert:
Uiteraard was er een eerste vreugde na het veiligstellen van de promotie naar 3de provinciale. Maar de titel is de kers op de taart. Een betere afsluiter van het seizoen kan men zich niet inbeelden. De sfeer die volgde na het laatste fluitsignaal was bij iedereen dan ook excellent! We zijn een zeer jonge ploeg en volgens mij is ervaring in p3 toch wel belangrijk. We hebben een goede kern en hebben onszelf al bewezen tegen p3 ploegen in vriendschappelijke wedstrijden en bekermatchen. Voor vele jongens onder ons zal het een noeuwe uitdaging worden. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat deze kern aangevuld met versterkingen klaar en gemotiveerd is om  volgend seizoen een degelijke prestatie neer te zetten. De groepssfeer is daarbij onze grootste troef. Het collectieve primeert boven het individuele. Iedereen werkt hard voor elkaar, wat niet in iedere ploeg het geval is. Samen staan we sterk, dat was dit seizoen zo en dat zal volgend seizoen niet anders zijn!”.

Doelpunten: 10′ Vanderhoeven (0-1), 49′ en 85′ Hamed (0-2 en 0-3)
ERCH B speelde met: Bjarne Vandervoort, Kevin Boels, Steven Op ‘t Eynde, Nathan Fredrick, Sam Vandiest, Raf Renard, Niel Soetaert (K), Tomas Vanderhoeven, Milan Velle, Kobe Schoofs, Shayker Hamed.  – Invallers: Cedric Demaerschalk, Luca Verde, Dylan Pringier en Soufian Oulanti.